! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravoveda, ochorenia, choroby strana 18 z 26

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Nežádoucí účinek: Smrt


Tato kniha vypráví pravdivý příběh o korupci, podplácení a podvodech. Napsal ji bývalý ředitel farmaceutického koncernu. Dr. John Virapen, který zná interní praktiky a postupy používané ve farmaceutických gigantech. Součástí knihy je DVD se záznamem vystoupení Johna Virapena na mezinárodní konferenci AZK v roce 2009 s českými titulky. DVD je samostatně neprodejné.
Vypredané
14,24 € 14,99 €

Když tělo bojuje s duší


Autor (lékař a psychoterapeut) rozebírá aktuální zdravotní problémy současnosti. Tělesné onemocnění je vlastně projevem vnitřního napětí, hněvu a potlačované agrese. Pokud se nevyrovnáme s principem agrese, obrátí se nakonec proti nám, takže ve výsledku můžeme bojovat proti sobě samým. Autor čtenáře přiměje k zamyšlení, aby namísto svého vnitřního boje těla a duše našel odvahu ke změně.Tato kniha je aktualizovaným vydáním knihy Agrese jako šance.
Vypredané
15,19 € 15,99 €

Szakácskönyv rákbetegeknek


Ez a szakácskönyv nem a hagyományos értelemben vett diétázásról és a rák okairól szól. Két nagy fejezetben (Kezelés alatt és Kezelés után) több mint 150 tápláló, ízletes és egészséges ételt, valamint tippeket ajánl nemcsak a betegek, hanem az egész család számára. A nagy fejezeteken belül külön részekben kínál recepteket reggelikhez, könnyű ételekhez, főételekhez, desszertekhez, valamint harapnivalókhoz és tápláló italokhoz. A tartalmas bevezetőben hasznos tudnivalókat olvashatunk a nélkülözhetetlen vitaminokról, ásványi anyagokról, antioxidánsokról, élelmi rostokról és az ezeket tartalmazó zöldségekről és gyümölcsökről , továbbá ismertet a különféle rákkezelési eljárásokról, azaz a sugárkezelésről, kemoterápiáról és hormonterápiáról. A kötet receptjeit Dr. Clare Shaw PhD RD, a nagy-britanniai The Royal Marsden kórház onkológiai dietetikus konzultánsa ellenőrizte szakmailag és állította össze azzal a céllal, hogy a betegeknek és az őket gondozóknak időt, pénzt és energiát megtakarítva a főzés könnyű, élvezetes és stresszmentes legyen a legnehezebb időszakokban is. A közzétett receptek egy része olyan neves sztárséfektől származik, mint Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers, Rick Stein, és egy recept a világhírű színésznőnek, Gwyneth Paltrownak köszönhetően.
Vypredané
20,32 € 21,39 €

Cukrovka (Diabetes)


Diabetes – cukrovka je choroba, ktorá ohrozuje už milióny ľudí a stala sa skutočnou epidémiou. Nezdravý spôsob života – málo pohybu, nevhodné zloženie a množstvo stravy a k tomu zlozvyky ako fajčenie, alkohol... prispeli k nevídanému vzostupu obezity, cukrovky a z toho vyplývajúcich zdravotných problémov. Táto kniha vám pomôže nájsť si vlastný dietetický program, aby už vaša strava pôsobila preventívne proti vzniku cukrovky a ak ju už máte, pomôže vám bez tvrdých diét a neznesiteľných obmedzení udržiavať dobré zdravie. Tento program je zároveň aj prevenciou proti srdcovo-cievnym chorobám a chorobám pohybového ústrojenstva.
Vypredané
5,51 € 5,80 €

Príručka pre alergikov


Táto obsažná príručka poskytuje mnoho praktických tipov a odporúčaní, pomocou ktorých sa dajú úspešne a natrvalo vyliečiť jednotlivé druhy alergie a ochorenia s nimi spojené. Známy liečiteľ a špecialista na alergiu ponúka v tejto knihe vlastnú metódu vitamínovej detoxikácie. Je založená na kombinácii piatich prírodných vitamínov, ktoré zbavia telo všetkých chemických znečisťujúcich látok, chemických liekov a odpadových produktov látkovej výmeny. viaz., 176 s., 131x206
Vypredané
7,22 € 7,60 €
  • 5 /5

Očkování - Hrozba nebo záchrana?


Všude na světě jsou lidé rozděleni do dvou táborů. Jedni se očkování brání a druzí očkování velebí. Kdo má pravdu? Může nás očkování ohrozit, nebo je to jediná možnost záchrany lidstva? Co víme o očkování? Je strach z očkování oprávněný, nebo musíme mít strach především z nových chorob? Jsou věci, které nejde vrátit zpět. Proto bychom se měli včas a správně rozhodnout. Protože potom by mohlo být pozdě. K takovému rozhodnutí však potřebujeme informace. Zvláště když Bill Gates a mnozí jiní prohlašují: To, co nás dostane zpět do světa, který jsme měli před koronavirem, je vakcína, kterou je třeba dostat ke všem 7 miliardám lidí." Mávneme nad tím rukou? Můžeme. Ale pak, jak říká podnikatel Mike Murdock: Nikdy si nestěžujte na to, co jste umožnili, aby se stalo."
Vypredané
7,79 € 8,20 €

Cvičení pro zdravá záda


Kniha je praktickým průvodcem pro každého, kdo se ve svém životě setkal s bolestmi zad. Obsahuje cenné rady a cvičební programy, které mohou napomoci rychlejšímu zotavení a zabránit opakování techto potíží v budoucnosti. Pomocí srozumitelných fotogra fií znázorňujících krok za krokem každý cvik vás provede radou pečlivě odstupňovaných cvičebních programů vytvořených speciálně tak, aby vyhovovaly vašim potřebám a možnostem - cvičební programy obsažené v knize vyhovují všem věkovým skupinám a fyzic kým schopnostem. Najdete zde nejen cviky vhodné na pracovišti či na cestách, ale i doporučení na relaxaci, správné držení těla, zdravější životní styl a rady, jak problémům se zády předcházet.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Tichý zabiják cukrovka a iné choroby


Táto kniha nie je o zázrakoch. Je o pravde a o faktoch. Je o dome, ktorý sa buduje na pevných základoch.Tvrdenie, že hlavným a okamžitým energetickým zdrojom pre ľudské telo je glukóza, je holý nezmysel! Aj keď je pravda, že sa to deti učia v školách a že je to tak napísané v mnohých odborných publikáciách. Aj keď je pravda, že toto tvrdenie dookola stále a stále omieľajú mnohé vedecko-medicínske kapacity, toto tvrdenie pravdivé napriek tomu všetkému nie je a opakujem, je to holý nezmysel. Čo sa teda udeje v ľudskom tele, keď prijme nejaký druh cukru v potrave?
Vypredané
5,70 € 6,00 €
  • 1 /5

Diéta pri ochoreniach pažeráka, žalúdka a dvanástnika


Stručná anatómia orgánov horného tráviaceho traktu Stručná fyziológia orgánov horného tráviaceho traktu Najčastejšie ochorenia horného tráviaceho traktu Refluxná choroba pažeráka Peptická vredová choroba žalúdka a dvanástnika Zápaly žalúdka dvanástnika (gastritídy, duodenitídy) Diéta pri prevencii a liečbe chorôb pažeráka, žalúdka dvanástnika Všeobecné zásady šetriacej diéty Povolené a neodporúčané potraviny 100 receptov šetriacej diéty
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Zachraň svůj život


Lze se vyhnout rakovině podle metody Angeliny Jolie? Není rakovina spíše průkazným následkem sociálního strádání, jemuž je potřeba uniknout? Autoři publikace Zachraň svůj život - přednosta kliniky, onkolog a genetik prof. MUDr. Miloš Pešek, CSc. a klinický psycholog PhDr. Petr Novotný spolupracovali při diagnostice a terapii onkologických onemocnění a dospěli k pozoruhodným závěrům. Čtivá a vzrušující publikace Zachraň svůj život je určena zdravým i nemocným, studentům medicíny, lékařům, psychologům, psychoterapeutům, laikům i odborníkům.
Vypredané
16,15 € 17,00 €

Bolesti chrbtice, kĺbov, kostí a... + CD


Kniha je určená pacientom aj zdravotníkom. Pacientom, aby sa zrozumiteľnou formou dozvedeli čo najviac o svojom ochorení. Zdravotníkom, ktorí sa v dennej praxi stretávajú s riešením bolesti pohybového aparátu svojich pacientov, ako aj študentom medicíny a študentom nelekárskych zdravotníckych odborov. Okrem podrobných informácií o ochoreniach pohybového aparátu uvádza i rady o ich komplexnej liečbe vrátane špeciálnych vyšetrení a cvičení (drobných kĺbov rúk, pliec, kolien a bedier – aj po totálnej endoprotéze), zásady Školy chrbta a špeciálne cvičebné zostavy i s nahratým CD (sterilita - podľa Mojžišovej, panvové dno - Lúčky, bolesti chrbtice a osteoporóza - podľa Ďurišovej). Publikácia je prínosom pre všetkých, ktorí bolesti majú, alebo im chcú predchádzať. Je dôležité vedieť, ako si so svojimi ťažkosťami poradiť aj v domácom prostredí a tým zvýšiť kvalitu svojho života. Publikácia sa venuje ochoreniam pohybového aparátu (zápalovým, degeneratívnym, metabolickým, mimokĺbovému reumatizmu...). Popisuje možnosti komplexného riešenia bolestí v oblasti chrbtice aj periférnych kĺbov. V úvode rozoberá problematiku reumatoidnej artritídy, artrózy ( v oblasti bedra - koxartrózy, kolena - gonartrózy, pleca - omartrózy, chrbtice - spondyartrózy, drobných zhybov rúk a nôh...), ochorení šliach, svalov, väzov... Na začiatku kapitoly je vždy popísaná charakteristika ochorenia, jeho diagnostika a komplexná liečba, na záver každej kapitoly je uvedené špeciálne cvičenie. Keďže pribúdajú ochorenia kĺbov - ako napr. koxartróza, gonartróza..., ktoré vyústia až do nutnosti operačného riešenia, kniha uvádza i cvičenia po totálnej endoprotéze bedra, kolena, cvičenia po operácii pliec, kĺbov rúk a podobne. Popisuje sa, že 80% všetkých bolestí spôsobuje svalová bolesť. Je známe, že dlho pôsobiace funkčné poruchy v oblasti chrbtice dávajú predpoklad vzájomného reflexného pôsobenia svalov a vnútorných orgánov. Preto správnou pohybovou aktivitou môžeme ovplyvniť i funkciu orgánov pohlavno-močového traktu. Tieto náväznosti sa môžu vyskytnúť napr. pri sterilite - neplodnosti, ktorej príčiny a liečba je popisovaná v druhej časti publikácie. Súčasťou kapitoly je i modifikovaná cvičebná zostava podľa Mojžišovej, ktorou možno upraviť svalovú nerovnováhu v panvovej oblasti, nesprávny sklon panvy, a tým aj polohu vnútorných orgánov, zintenzívniť prekrvenie orgánov malej panvy (vaječníky, maternicu) a zlepšiť ich funkciu. Štvrtá kapitola sa venuje inkontinencii - nechcenému unikaniu moču, ktorá trápi 30-50 % žien. Uvádza jednotlivé jej typy a komplexné možnosti liečby. Popisuje rôzne lieky a špeciálne cvičenie panvového dna “Lúčky“ zameraného na zlepšenie stavu zvieračov, sklonu močového mechúra a močovej trubice, aby posilnené svaly boli dostatočnou oporou a najmä pri námahe nedochádzalo k mimovoľnému unikaniu moču. Piata časť knihy podrobne spracováva problematiku osteoporózy - rednutia kostí, ktoré je závažným civilizačným ochorením spojeným s bolesťami a rizikom zlomeniny i po minimálnom úraze (hlavne v oblasti stavcov chrbtice, krčku stehnovej kosti, zápästí). Výskyt ochorenia na Slovensku sa odhaduje na 8% obyvateľstva a je predpoklad nárastu počtu pacientov s osteoporózou i počtu zlomenín na podklade rednutia kostí so závažnými zdravotnými, sociálnymi a ekonomickými dopadmi. Je veľmi dôležité včas diagnostikovať skupinu rizikových osôb a následne komplexne správne liečiť, aby sme komplikáciám - zlomeninám predišli. Súčasťou knihy je i špeciálna zostava cvičení podľa Ďurišovej, ktorá upravením svalovej nerovnováhy znižuje bolesť v oblasti pohybového aparátu a zároveň zlepšuje kostné parametre. Kapitola ďalej uvádza dýchacie a stabilizačné cvičenia, cvičenia AGR - antigravitačnej relaxiácie podľa Zbojana, informácie o protetických pomôckach i zásady Školy chrbta, pomocou ktorých sa pacient naučí, ako sa má k svojej chrbtici správať, ako ju má správne zaťažovať pri bežných denných činnostiach. Tieto všetky opatrenia prispievajú k zlepšeniu stability a koordinácie, ktoré sú dôležitou súčasťou prevencie pádov. Je však dôležité pacienta nielen naučiť jednotlivé cviky správne vykonávať, ale ho aj motivovať k trvalej fyzickej aktivite v domácom prostredí. K tomuto prispieva i nahraté CD s jednotlivými cvičebnými zostavami. Nahraté CD obsahuje cvičenia: 1. sterilita – podľa Mojžišovej (modifikácia) 2. inkontinencia – cvičebná zostava „Lúčky“ 3. osteoporóza, bolesť chrbtice – podľa Ďurišovej Jedna cvičebná zostava môže byť pre vás jednotvárna. Aj z tohto hľadiska by bolo ideálne (po zvládnutí jednotlivých cvikov) v priebehu týždňa odcvičiť všetky tri uvedené zostavy v tejto publikácii. Napr. v pondelok zostava podľa Ďurišovej vám pomôže upraviť celkovo svalovú nerovnováhu, predchádzať bolesti chrbtice a rednutiu kostí, v stredu cvičenie panvového dna vám zlepší činnosť vnútorných orgánov, zostava podľa Mojžišovej (len vybrané cviky schválené lekárom FBLR) odcvičená v piatok vám uvoľní najmä hrudnú a driekovú chrbticu, ktorú ste si v priebehu týždňa preťažili. Striedanie zostáv je zárukou udržania zdravého tela aj krásnej postavy.
Vypredané
25,65 € 27,00 €

Mentální anorexie


Druhé, přepracované vydání Mentální anorexie, nechutenství, nevhodné jídelní návyky, nadměrný strach z tloušťky, přejídání a nespokojenost se svým tělem, to jsou témata publikace odborníka, který se již mnoho let zabývá výzkumem a léčbou poruch příjmu potravy. V úvodu knihy autor popisuje problematiku anorexie, podvýživy a úzkostné sebekontroly. Zvláštní pozornost věnuje možnostem intervence a motivace nemocných, kteří se odmítají vzdát svých dietních návyků, nebo se už příliš adaptovali na roli nemocného a zvykli si manipulovat se svým okolím. Samostatná kapitola je věnována problematice dětských pacientů. Ve svépomocné části příručky jsou popsány konkrétní kroky nezbytné nejenom ke změně jídelních a pohybových zvyklostí, ale i relevantních postojů. Velký důraz je kladen na porozumění problému a dostupnost nabízených řešení.
Vypredané
16,15 € 17,00 €

Zdravá záda - Zdravá chůze


Hlavní téma knihy je práce svalů v době pohybu. Autoři se věnují spirální stabilizaci - prevenci a léčbě bolestí zad metodou SM-systém. Jedná se o orginální metodu funkční stabilizace a mobilizaci páteře.
Vypredané
20,90 € 22,00 €

Rakovina Prečo stále umierame bez spoznania pravdy


Slovo prekladateľa: Nikdy nezabudnem na slová istého profesora strategického manažmentu, ktorý často opakoval, že „medicínsky obchod je jeden z najväčších a zároveň najšpinavších obchodov.“ Dodával tiež, že „ak si myslíme, že liek na rakovinu ešte nebol vynájdený, sme buď naivní alebo arogantní ku skutočnosti.“ Jeho slová vo mne rezonujú dodnes a jeho vyjadrenia ma nakoniec priviedli k publikovaniu tejto oči otvárajúcej knihy pre slovenských a českých čitateľov. Kniha Rakovina – prečo stále umierame bez spoznania pravdy nie je o zavrhovaní a znevažovaní lekárov, liekov, liečebných procedúr a ortodoxného medicínskeho systému, ale kritizuje jeho súčasný stav, v ktorom do popredia neúmerne a agresívne vystúpila chémia na úkor prírody a samo-liečiacej schopnosti tela (homeostázy). Táto kniha nikdy nemala uzrieť svetlo sveta a nikdy sa k vám nemala dostať, keďže medicínske ustanovizne, ktoré sú na tomto chemicko-liekovom systéme založené, si neprajú, aby ste sa informácie, ktoré vám autor podá, dozvedeli. Je totiž jedno, ako veľmi je dnešná onkológia vyspelá a moderná. Nie je ani o krok ďalej, ako bola pred 50 rokmi. Kniha nie je len o rakovine a určite nie je len pre tých, ktorí sa o rakovinu z akéhokoľvek dôvodu zaujímajú. Je o celom onkologickom, ba i o zdravotníckom systéme ako takom. Predovšetkým je však o zmene postojov človeka k vlastnému zdraviu a k uzdraveniu sa z chorôb. Tam, kde sa píše výraz „rakovina“, význam textu často zahŕňa i iné vážne ochorenia. Na svetovom knižnom trhu tento titul bol a je bestsellerom a vyvolal neslýchanú odozvu v mnohých krajinách medzi verejnosťou, ktorá dlho žila v sladkej nevedomosti. Keďže téma rakovina (a nielen rakovina) je téma o živote a smrti, táto nevedomosť ľudí bola a je nielen sladkou a nebezpečnou, ale aj, ako sme stále svedkami dennodenného umierania, i osudovou. A azda aj vďaka prebudeniu sa z tejto nevedomosti, vďaka týmto informáciám a čoraz väčšej uvedomelosti širokej spoločnosti, čo vedie k postupnému odmietaniu chemických liekov, majú ľudia na západe omnoho lepšie možnosti výberu liečby, prevencie, zdravej stravy a potravinových a výživových doplnkov. Autor vás oboznámi s dianím na svetovej zdravotníckej scéne a ešte viac s dianím v jej kulisách. Tento systém a jeho kulisy na Slovensku a v Čechách nie sú o nič lepšie ako v USA či UK, ba systém je ešte horší, zhnilejší, skorumpovanejší, a čo je najhoršie, tá sladká a ubíjajúca nevedomosť národa pretrváva naďalej, v dimenziách širších ako na západe. A teda, ako ďalej? Na Slovensku a v Čechách je potrebné prelomiť tú postkomunistickú železnú oponu, ktorou je hlavne tragická viera v to, že len lekár, verný sluha ortodoxnej medicíny, je ten, kto lieči a má sa na slovo poslúchnuť, nech by sa dialo čokoľvek - lebo lekár vie najlepšie. Znamená to, že ak lekár povie, že nám ostávajú dva týždne života, Boh chráň, aby sme ho neuposlúchli!? Inou tragédiou sú rôzne tradície hodov, hostín, osláv a iných foriem zbesilého obžerstva. Za štandardnú hojnú hostinu sa pokladá taká, kde v priebehu 2-3 hodín Slovák či Čech dokáže pojať do žalúdka salámu s chlebom (ako predjedlo), hovädziu, zeleninovú polievku (na smrť uvarenú zeleninu), na bravčovej masti usmažený bravčový rezeň spolu so zemiakovým šalátom, možnože aj so slivkami (ale len zaváranými), Coca-Colu, krátko na to všetko ešte plnkou naplnený zákusok a samozrejme dehydrujúcu kávu a azda ešte aj pár pohárikov vodky na to. A čo tak ponúknuť hosťom krčah čerstvej vody namiesto cukrami, kyselinami a farbivami otrávených, sladených nápojov? Ale kdeže, zbláznili ste sa?! Viete, čo by povedali hostia? Že sme skúpi... Ešte lepším, ale o to smutnejším príkladom sú hody naše veľkonočné, kedy sú košíky, ozdobené farebnými vajciami, naplnené klobásami, maslami, tzv. hrudkami (vyrobenými aj zo 40 vajec), soľou, ktoré nesieme do kostolov za účelom Božieho požehnania. (Žiaľ, musím priznať, že som sám býval účastníkom a svedkom toho všetkého a sám som do kostola takéto košíky s jedlom často nosieval.) Nuž, milí čitatelia, nedá mi nenapísať, že Pán Boh musí veľmi horko pri požehnávaní takéhoto jedla plakať a pravdepodobne žehnať toto všetko práve svojimi slzami. Hľadiac na to všetko ma udivuje, keď častí účastníci takýchto hodov a jedáci týchto posvätených jedál po diagnostikovaní rakoviny (a nielen rakoviny), začnú bez meškania obviňujúco nariekať, že: „Trest Boží,“ zabúdajúc na to, že Boh (či v neho čitateľ verí, alebo nie) nie je trestajúci. Tresce sa vždy človek sám, svojím negatívnym myslením a nezodpovedným konaním. A tak príčinou choroby nie je trest Boží (ako naň mnohí zvaľujú vinu), ale sám človek. Je teda najvyšší čas zmeniť pár vecí a treba ich zmeniť veľmi rýchlo a bezpodmienečne - pre zachovanie alebo pre nápravu zdravia, ktoré nám hádam ešte zostalo. V prvom rade treba zmeniť naše zmýšľanie, niektoré choré stravovacie návyky a tradície (možno aj niektoré piesne ako napríklad Nepi, Jano, nepi vodu!:-)), zmeniť náš chorobný dopyt po chemických liekoch, ktoré nás pomaly ale isto kántria, zmeniť nespravodlivé uctievanie lekárov (ČESŤ VÝNIMKÁM!) i naivné uctievanie celého, ziskovými farmáciami podporovaného, zdravotníctva. Len týmito zmenami myslenia, stravovania, masového odmietania chémie a novým DOPYTOM po ukradnutom zdraví môžeme zmeniť celý prehnitý systém zdravotníctva. Návod na to, ako to zmeniť a ako zachrániť naše zdravie, vám dá táto kniha v podaní investigatívneho žurnalistu Phillipa Daya, ktorý práve ňou otvoril oči mnohým tým, ktorých dlho zahaľovala sladká a ubíjajúca nevedomosť.
Vypredané
16,15 € 17,00 €

Nežádoucí účinek: SMRT


Přiznání bývalého ředitele velké farmaceutické společnosti Farmaceutický průmysl (v anglicky hovořících zemích nazývaný "Big Pharma") kontroluje mnohé stránky našeho života a vytváří ve světě "kult medicíny". Hrozná věc je, že intriky jsou hluboko zakořeněné v politice a projevují se ve lžích, skandálech a korupci. Mnoho lidí zodpovědných za kontrolu se v první řadě zaměřuje na peníze místo toho, aby měli na mysli zdraví a blaho svých zákazníků. Díky důmyslným marketingovým praktikám se však všechno zdá být v pořádku a každý se v boji o své zdraví snaží získat nejnovější léky.
Vypredané
12,92 € 13,60 €

Ja si Ťa nedám


Kniha prináša nielen fakty o priebehu liečby a rady odborníkov (MUDr. V. Bella z Onkologického ústavu sv. Alžbety v Bratislave, Z. Árvayová z LPR, o stravovaní onkologických pacientov hovorí Doc. MUDr. Eva Valovičová, CSc.), ale aj emocionálne silné osobné výpovede pacientiek, ktoré boli ochotné úprimne vypovedať o tom, ako sa vyrovnali s diagnózou i náročnou liečbou, ako hľadali stratené zdravie a čo všetko im táto choroba vzala, no paradoxne aj dala. Text dopĺňajú fotografie, ktoré dokumentujú jednotlivé fázy liečby ochorenia a ich vnímania pacientkami (ukážky v prílohe). Rozhovory s ľuďmi, ktorí zvládli neľahkú etapu liečby onkologického ochorenia, dokázali s rakovinou vybojovať vlastný boj, a ich príbehy a rady lekárov môžu byť povzbudením aj pre ďalších chorých a ich blízkych. Kniha je určená pre pacientov s diagnózou rakoviny prsnej žľazy (a onkologického ochorenia celkove) a ich rodinných príslušníkov. Kniha má svoje miesto v rodinách, v ambulanciách gynekológov, onkológov a v každej verejnej knižnici.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Povídání o astmatu II


Tato knížka navazuje na publikaci MUDr. Hany Janíčkové o současných možnostech léčby dětského astmatu. Příčiny astmatických problémů hledají její autoři nejen v narušené imunitě, ale také v rodinných dispozicích, ve výživě a celkovém životním stylu, a především v pacientově mysli, která s imunitním systémem úzce spolupracuje. Vznik astmatu u dítěte pak může být ovlivněn životosprávou těhotné ženy, délkou kojení a jídelníčkem v kojeneckém věku. V terapii astmatu pak autoři, erudovaní lékaři, nezatracují moderní medicínu a léky, ale ani tradiční postupy – akupunkturu a homeopatii. Podle nich je jen na pacientovi, co pro své zdraví udělá.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

A rák ellen


David Servan-Schreiber tehetséges és ígéretes agykutatónak indult, 31 éves korában azonban kiderült, hogy agydaganata van. Személyes hangvételű, mélyen megindító könyvében nem csupán a rákkal vívott küzdelmét kísérhetjük végig, de tanúi lehetünk annak a gyökeres átalakulásnak is, ahogyan a hagyományos orvostudomány kizárólagos hívéből az embert testi-lelki egységében szemlélő orvossá vált, aki felismerte: testünk természetes védekező rendszereinek sokoldalú mozgósításával igenis leküzdhető (sőt megelőzhető) a rák. Könyvéből többek között megtudhatjuk: -hogyan ötvözhetők a hagyományos orvosi kezelések az alternatív gyógyító eljárásokkal -hogyan állítsuk össze étrendünket úgy, hogy kerüljük a rákkeltő ételeket, ugyanakkor növeljük a rák ellen ható, az immunrendszert erősítő élelmiszerek mennyiségét -hogyan szűrjük ki környezetünkből a veszélyes anyagokat -miképpen küzdhetjük le a rákkal szembeni tehetetlenség érzését, serkenthetjük pszichésen immunrendszerünk erőit -milyen nagy szerepe van a rák elleni védekezésben a testmozgásnak, a jógának és a meditációnak.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Liečenie rakoviny, leukémie a iných


Rudolf Breuss informuje širokú laickú aj odbornú verejnosť o úspechoch svojej zaujímavej prírodnej liečby rakoviny a iných chorôb. Množstvo správ a listov od vyliečených pacientov z rôznych spoločenských a vzdelanostných vrstiev zaujme a presvedčí p redovšetkým tých, ktorých nádej na vyliečenie - najmä rakoviny - už podľa lekárov vlastne neexistuje, ale aj tých, čo sa chcú pomocou Breussovej šťavovej kúry a bylinných čajov vyhnúť rakovine a iným chorobám.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Kategória literatúry zdravoveda, ochorenia, choroby sa zaoberá štúdiom a poznatkami o rôznych aspektoch zdravia, ochorení a chorôb. Tieto knihy sa venujú vedeckým a medicínskym poznatkom o príčinách, diagnostike, liečbe a prevencii rôznych chorôb.

Publikácie v tejto kategórii sa zameriavajú na rozličné oblasti zdravia, vrátane fyziologických funkcií organizmu, imunitného systému, genetiky, endokrinológie, kardiológie, onkológie, neurologie, infekčných ochorení a mnoho ďalších. 

Knižné tituly v tejto kategórii ponúkajú širokú škálu tém, od encyklopédií a všeobecných sprievodcov o chorobách po špecifické publikácie, ktoré sa zaoberajú konkrétnymi ochoreniami alebo zdravotnými problémami. Čitatelia sa tak dozvedia o príznakoch, diagnostike a liečbe rôznych chorôb, ako aj o metódach prevencie a starostlivosti o zdravie.

Takáto literatúra môže byť užitočná pre študentov medicíny, lekárov, zdravotníckych pracovníkov a tiež pre bežných ľudí, ktorí sa zaujímajú o svoje zdravie a chcú sa dozvedieť viac o konkrétnych ochoreniach.