! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


  • 5 /5

A belső csend ereje


Mindennap szembe kell néznünk az egyre jobban terjedő stresszjárvánnyal, amely rombolja az egészségünket. Noha nincs egyetlen varázslatos gyógyír, létezik egy egyszerű gyakorlat, amely gyökeresen megváltoztatja, miként reagálunk a stresszre. Ez a Transzcendentális Meditáció. Ez a módszer, melynek számos tudományosan igazolt jótékony hatása van - mint a koncentráció, a pihentető alvás, a memória és stresszmegküzdő képesség javulása -, minden életkorban hatalmas segítséget nyújt modern kori problémáink kezelésében. A belső csend ereje a világ egyik legkeresettebb meditációtanárának útmutatója, melyben részletesen ismerteti a Transzcendentális Meditáció rendszerét és jótékony hatásait. Az elmúlt negyvenöt évben ezreknek segített abban, hogy e csodálatos technikán keresztül hozzáférjenek veleszületett kreativitásukhoz és erejükhöz.
U dodávateľa
9,80 € 10,32 €

dostupné aj ako:

Gyógyító médium - bővített, átdolgozott kiadás


A Gyógyító Médium könyvek New York Times bestseller szerzőjétől, íme az egészség forradalmát elindító könyv átdolgozott és bővített kiadása. Anthony William, a gyógyító médium, több millió embernek segített meggyógyulni különböző betegségekből, most pedig visszatért a mindent elindító kötethez, amelyben először ismertette meg az olvasókkal a fentről származó gyógyító tudását, hogy a szélesebb tömegeknek is segíthessen válaszokat kapni, gyógyulni és visszaszerezni az életüket. A közismert és sok embert érintő betegségek – mint a migrén, a Candida – mellett, a súlyosabb és krónikus betegségek mögött rejlő valódi okokat, valamint gyógymódokat fedi fel az író, melyek a teljes és természetes módon történő gyógyulás titkait rejtik magukban. Az orvostudományban forradalmian újnak számító módszerek olyan betegeknél hoztak fantasztikus és végleges gyógyulást, akik előtte pénzt és időt nem sajnálva jártak kezelésről kezelésre – eredménytelenül. E nem mindennapi könyv átdolgozott kiadása még több immunerősítő támogatást nyújt, recepteket kínál és még több olyan megoldást tár elénk, amelyek segítenek a gyógyulásban, a betegségek utáni regenerálódásban mind testileg, mind lelkileg. Ez a kötet kifejezetten a napjainkra szabott információkkal bővült: • hogyan kapcsolódnak valójában a vírusok a krónikus betegségekhez • frissített, adagolással ellátott étrend-kiegészítő listák a krónikus tünetekhez és állapotokhoz • 4 hetes mintamenü és 45 színes recept a gyógyító médium 28 napos gyógyító-tisztító kúrájához • lélekgyógyító és spirituális támogatás meditációkkal és gyakorlatokkal Ismerd meg több mint harminc betegség és állapot valódi okát, melyek jelenleg nem megfelelően vannak értelmezve és kezelve. Tudd meg, milyen természetes gyógymódok jelenthetik a megoldást olyan betegségek hosszú sorára, melyek képesek megkeseríteni életünket, ideértve a Candidát, a migrént, a depressziót, a Lyme-kórt, a krónikus fáradtság szindrómát, a hormonális egyensúly felborulását, a sclerosis multiplexet, neurológiai és autoimmun betegségeket, krónikus gyulladásokat, a vércukorszint ingadozásait és rengeteg egyéb egészségügyi problémát. A Gyógyító Médium által nyújtott gyógyító erő ma már bizonyított. Világszerte menedékként találtak rá erre az információra olyanok, akik addigra már mindent kipróbáltak, amit az orvostudomány és a kutatások kínálni tudtak. Soha ne felejtsd el a gyógyulás felé tett lépéseid erejét! „Megérdemled a válaszokat. Megérdemled, hogy meglegyen a tudásod és az eszközeid ahhoz, hogy megvédhesd magad és a szeretteidet. Soha ne feledd: a gyógyulásért végzett munkádnak nagyobb jelentősége van, mint azt valaha gondolnád.” – Anthony William
U dodávateľa
21,42 € 22,55 €

Medicína vědomí


Srozumitelný průvodce k bezpečnému a etickému využívání rozšířených stavů vědomí pro terapeuty, léčitele a upřímné hledače. Psychedelické medicíny, známé též jako entheogeny, vstupují do obecného povědomí. A není to žádný div, navzdory tomu, že jsme obklopeni nejnovějšími trendy týkajícími se zdravého života, wellness a pokročilých technologií, nejsme zdravější, šťastnější ani smysluplněji napojeni na druhé. Psilocybinové houby, ayahuasca či LSD, stejně jako staletími prověřené techniky bubnování, meditace, hledání vize které mají moc posunout naše vědomí, jsou nyní uznávány jako mohutný katalyzátor změny a léčení. Jak se však ujistit o tom, že náš přístup přinese kýžené ovoce? Françoise Bourzat poradkyně a zkušená průvodkyně s plnohodnotným výcvikem v rámci několika domorodých tradic nám představuje holistický model zaměřený na třífázový proces přípravy, cesty a integrace. Bourzat, čerpající z více jak tří desetiletí zkušeností, nás dovedně a citlivě seznamuje s terapeutickým využitím rozšířených stavů, aniž by je odtrhla od jejich tradičního kontextu. Medicína vědomí je promyšlenou mapou, která nás vede po neobyčejných stavech vědomí a nabízí nám neocenitelnou pomoc na poli léčení a osobní transformace. Předmluvu napsal Ralph Metzner.
U dodávateľa
15,54 € 16,36 €

És még mentes is - 75 fejedelmi recept glutén, tej és cukor nélkül


"Amikor 2013-ban kézhez kaptam az autoimmun betegségemről szóló diagnózist, úgy éreztem, itt a vég. Nem a betegség ténye borított ki, sőt szerencsésnek éreztem magam, hogy az orvostudomány akkori állása megoldást kínált életben maradásomra. Amikor - elsősorban amerikai forrásokat felkutatva - alaposan beleástam magam a témába, kiderült, hogy a hormonpótlás mellett csak egy rendkívül szigorú diéta betartásával remélhetek elfogadható életminőséget. [...] Belevetettem magam az alapanyagok megismerésébe, és megállás nélkül sütöttem-főztem azokat a nyersanyagokat felhasználva, amelyeket a diéta engedett. Számos kudarc után alakult ki az a választék, amivel mára már nemcsak én, de a családom és a barátaim is elégedettek. A sok elismerés és biztatás, amit tőlük kaptam, győzött meg arról, hogy kedvenc receptjeimet megosszam azokkal, akik hozzám hasonló cipőben járnak. A könyvben szereplő valamennyi étel sokszor kipróbált, garantált sikert hozó fogás, jó szívvel ajánlom azoknak is, akik nem követnek semmilyen diétát, egyszerűen csak valami finomra és egészségesre vágynak."
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

Légzéssel az egészségért - Így alakíthatsz ki új légzési szokásokat, ha fittebb, boldogabb és hosszabb életre vágysz!


"A légzés hat az egészségünk minden területére: az alvásra, az emésztésre, a mozgásra, a mentális állapotra, a betegségekre és a regenerációra egyaránt. Elképesztő változásokat érhetünk el a segítségével, ráadásul nagyon egyszerűen működik, ingyen van, és nincsen szükségünk hozzá semmiféle extra felszerelésre. -Lélegezz könnyen! Tapasztald meg, hogyan válik optimálissá a vérkeringés, kimagaslóvá a szervezet oxigénellátottsága, hogyan fokozódik a sportteljesítményed, enyhülnek a légzési problémáid, és javul az alvásod minősége! -Lélegezz lassan! A legtöbb betegség kialakulásában komoly kockázati tényezőt jelent a stressz. Alkalmazz olyan légzésritmust, amely tudományosan igazolt módon fokozza a relaxációt, csökkenti a magas vérnyomást, felpörgeti az immunrendszeredet, rugalmasabbá teszi a szívműködésedet, és javítja a vércukorszinted kontrollját! -Lélegezz mélyen! A testi és az érzelmi egyensúly belülről fakad. Tanuld meg, miként tudod megerősíteni a rekeszizmodat, hogy javuljon az állóképességed, és jobban tűrd a stresszt, hogy meg tudd nyugtatni az elmédet, fokozd a koncentrációs képességedet, és könnyedebben mozogj! A kötet átfogó útmutatót kínál a funkcionális légzés kialakításához, segít olyan technikák elsajátításában, amelyeket sikerrel alkalmaztak olimpikonok és katonák egyaránt. Megtanít rá, hogyan tisztítsd meg a bedugult orrjárataidat, hogyan szabadulj meg a felgyülemlett stressztől, hogyan lazítsd el az idegrendszeredet, hogyan fejleszd a tüdőd működését, és hogyan készülj fel a versenyhelyzetekre. A gyakorlatokat egyaránt használhatják átlagemberek, profi és amatőr sportolók, légzésspecialisták, fogászok, orvosok, gyógytornászok, erő- és állóképességi edzők, pilates- és jógaoktatók - bárki, akit érdekel, hogyan fejleszthető az egészség és az erőnlét, javítható a közérzet és fokozható a sportteljesítmény. "Mi lehet fontos, ha nem az, hogy a légzésünk optimális legyen? Naponta 24 000 alkalommal veszünk levegőt, mégsem mondhatjuk el, hogy a légzés mesterei lennénk, mert a stressz, a helytelen testtartás negatívan hat a légzésünkre. Egy olyan társadalomban, ahol a többség alvászavarokkal és testsúlyproblémákkal küzd, a légzés normalizálása központi szerepet kellene, hogy kapjon. Ezért is javaslom Patrick McKeown könyvének elolvasását." - Lakatos Péter, edző, életmód-tanácsadó, fekete öves Carlson Gracie Jiu Jitsu gyakorló PATRICK MCKEOWN légzéskutató, dr. Konstantin Pavlovich Buteyko tanítványa, a Buteyko Clinic alapítója. Az általa kidolgozott alapelvek és gyakorlatok alkalmazásával ezreknek segített már sportteljesítményük és egészségi állapotuk javításában. Ő maga is így küzdötte le az asztmáját és az alvás közben jelentkező légzésproblémáit. Világszerte tart előadásokat arról, hogyan lehet a légzés segítségével kiaknázni a mindannyiunkban ott rejlő lehetőségeket.
U dodávateľa
15,32 € 16,13 €
  • 5 /5

Medicína výživy


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Na sklade > 5Ks
23,16 € 24,90 €

VyLiečteSa


Mnoho ľudí sa snaží nájsť cestu ako žiť lepšie, viac v rovnováhe so sebou aj s ostatnými, zdravšie, vedomejšie a svedomitejšie. A práve pre nich je určená knižka Jany Caban VyLiečte sa, ktorá túto cestu otvára a s pochopením širších súvislostí vysvetľuje pôsobenie všetkých faktorov, ktoré nás v bežnom živote ovplyvňujú. Vďaka jej odvahe prepojiť svoje mnohoročné psychologické a psychoterapeutické vzdelávanie, odborné znalosti a skúsenosti so svojím osobným príbehom a skúsenosťami, dokázala psychosomatiku - z mnohých ohľadov pomerne ťažkú tému zrozumiteľne a ľudsky sprístupniť nielen odbornej, ale aj širšej verejnosti. S každou ďalšou kapitolou doslova hltáte autorkine postrehy, rady aj praktické návody ako uvoľniť svoje psychické a svalové napätie, ako meditovať, dýchať, ako upokojiť svoju myseľ, srdce, svoje boľavé telo a dušu. Snažíte sa zastaviť, pochopiť, vnímať, precítiť , učiť sa.... a s každou ďalšou prečítanú stránkou sa k vám dostáva aj svetlo a nádeje. Autorka sa tak stáva nielen pútavým rozprávačom a odborným sprievodcom v zdraví i chorobe, ale aj liečiteľom na viacerých dimenziách, a to je veľmi cenné.
Na sklade 2Ks
11,88 € 12,50 €

Sport és jóga


Az indiai származású Selvarajan Yesudian e híres művében a tökéletes egészség megszerzésének és megőrzésének módszereit ismerteti, bizonyítva a hatha jóga testet-lelket egyaránt gyógyító erejét. Húszéves korában „belső indíttatásra” hosszabb európai útra indult, melynek elsődleges céljaként a keleti kultúra és a nyugati életmód összekapcsolását jelölte meg. Ebben volt segítségére Haich Erzsébet, akivel sikerült úgy összeállítaniuk a gyakorlatokat, hogy „megfeleljenek azoknak a nyugatiaknak, akik céltalan és túlzott elfoglaltságuk mellett hajlandók egy kevés időt egészségüknek is szentelni”. Könyvükben megmagyarázzák a hatha jóga lényegét, illetve rámutatnak azokra a pontokra, melyekben eltér a többi jógától. Leszögezik, hogy „aki a hatha jóga szabályait megtartja, az sohasem lesz beteg és késő öregségéig vasegészségnek örvend”. A rendszeres hatha jógázók legyőzik félelmeiket, uralkodni tudnak testük felett, ezenkívül elsajátítják az egyik legfontosabbat: a helyes légzést. A légzőgyakorlatok és ászánák (testtartások) fotókkal illusztrált, pontos leírása mellett ismerteti a kötet az egyes gyakorlatok végrehajtási módját és jótékony élettani, illetve gyógyító hatását. A huszonegy hétre bontott és táblázatos formában közreadott gyakorlatsorokat mindenki aszerint gyakorolhatja, hogy milyen eredményt akar vele elérni. Az európai ember élettempójához, szemléletéhez igazított jógakönyv minden, a természetes életmód iránt fogékony olvasónak ajánlott.
Na sklade 2Ks
9,80 € 10,32 €

Ovocie a zelenina ako liek, 2. vydanie


Ovocie a zelenina obsahujú všetky aktívne biogénne látky dôležité pre trvalé zdravie a silný imunitný systém. Cieľavedomou výživou môžeme predísť mnohým akútnym a chronickým chorobám alebo aspoň zmierniť účinky. Od agaru po zemiaky, od ananásu po slivky – všetko o liečivých a vitálnych látkach vo vybraných druhoch ovocia a zeleniny Najlepšie recepty pre zdravie – chutné raňajky, hlavné jedlá, polievky, šaláty, rýchle občerstvenie a nápoje.
Na sklade 3Ks
24,61 € 25,90 €

Zatraceně líná keto kuchařka


Autorka Stephanie Laska nejenže díky svým keto receptům a postupům v kuchyni zhubla více jak 60 kg. Ona svou váhu také udržela, k dnešku pres osm let! Podívejte se na fotografie dole. Její recepty jsou vyzkoušené a fungují. V její knize najde spásu každý, kdo chce zhubnout a nemá čas na vaření. Obsahuje 100 báječných receptů z nichž každý má maximálně 10 g sacharidu a všechny do jednoho je připravíte do 30 minut. Stephaniny ingredience nejsou nic zvláštního, najdete je v každém supermarketu. Nízkosacharidový režim podle Stephanie není složitý, časově náročný a ani nudný! Postupy Zatraceně líné keto kuchařky vás budou bavit a nic není lepšího než hubnutí, které je zároveň i zábavou.
U dodávateľa
22,42 € 23,60 €

Helló, slow fashion!


,,A változáshoz nem kell sok dolog, de egy kicsit mindenkire szükség van. Ha te is úgy érzed, hogy az egyénnek nagy szerepe van abban, hogy jelenlegi felpörgött világunk kicsit lelassuljon, alakítsd át az öltözködési szokásaidat lépésről lépésre! Változtass ott, ahol tudsz! Óriási erő van az egyén kezében, azaz a te kezedben. Élj vele és használd ki!" Mengyán Eszter A fenntartható divat sokkal többet jelent a textíliák létrehozásánál és annál, hogyan kezeljük az elkészült termékeket. Ezzel a definícióval a divat egész rendszerét határozzuk meg: a textilgyártástól kezdve a kreatív iparágon át az értékesítéssel foglalkozó területekig. Átvilágítva a folyamatokat mára már sokan belátták, hogy baj van, a fast fashion kínálta ruhaáradat rengeteg problémát szül, rendszere fenntarthatatlan. A környezettudatos öltözködés ezzel szemben együtt jár a lassulással, a mérlegeléssel, az életmódunk átalakításával. Ez a változás pedig nagyon felszabadítóan hat. A könyv célja, hogy segítsen az első lépésekben: hogyan tegyük fenntarthatóbbá a ruhatárunkat, milyen megoldások léteznek jelenleg, milyen fordulópontokra számíthatunk a jövőben.
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Jak zvládnout menopauzu přírodní cestou


Menopauza je podvědomým „strašákem“ mnoha žen. Návaly horka, úbytek libida, hormonální výkyvy a mnoho dalších fyzických i psychických změn – s tím vším je náhle třeba se nějakým způsobem vyrovnat. Jaké jsou možnosti, pokud nemůžete nebo nechcete záviset jen na předepsané podpůrné medikaci? Naučte se porozumět období menopauzy i se všemi změnami a výzvami, které přináší, a vyberte si takové postupy a metody, aby vaše další kroky na cestě k dobré kondici byly zdravé a pozitivní. Začleňte do svého života jógu a cviky na silné kosti, přesně zacílené bylinné prostředky a stravu, která vám dodá dostatek energie.
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

A gyógynövények hatása és felhasználása


Kedves Olvasóm! Nézd a virulásban lévő, rád mosolygó akár kerti, akár réti vagy erdei virágot, nem azt kérdi-e tőled csábítóan, kacéran: ismersz vagy nem ismersz? És ha nevét tudod, még akkor is pajzánul mosolyogva súgja neked: „nevemet tudod és még sem ismersz. Erő van bennem, ezt keressed és ha fölfedezted, meg fogod tudni, vajon gyönyörködtető színeimmel, egész lényegemmel jó barátod vagy gyilkosod lehetek-e”. Dr. Zelenyák János plébános 1908-ban indította útjára nagysikerű könyvét, mely ma már fellelhetetlen, ezért határozott úgy a kiadó, hogy hasonmás formában megjelenteti ezt a nagyszerű könyvet. A könyv hatalmas tudásanyagot közvetít és 40 színes táblán mutatja be a gyógynövények sokaságát, igazi tankönyve a gyógyító növényeknek.
U dodávateľa
14,40 € 15,16 €

Redukčná diéta. Skúsme to inak


Kniha s podtitulom Ako neprísť o kvalitu svojho života poukazuje na dôležitosť riešenia nadhmotnosti a obezity, ale hlavne opisuje všetky dôležité kroky, ktorými sa dopracujete k výsledkom. Nadhmotnosť/obezita je celosvetovo považovaná za globálnu epidémiu až pandémiu s rozsiahlymi zdravotnými a sociálno-ekonomickými dôsledkami. Obezita je nielen chronické ochorenie, ale taktiež rizikový faktor rozvoja ďalších závažných ochorení (napríklad diabetes mellitus 2. typu, vysoký cholesterol, vysoký krvný tlak, poruchy spánku, rakovina, stukovatenie pečene, reflux, a iné). Obezita ovplyvňuje funkciu každého jedného orgánu v tele. Redukciou hmotnosti dokážeme tieto existujúce zdravotné problémy zlepšiť, alebo úplne vyriešiť. Predkladaná publikácia poukazuje nielen na dôležitosť riešenia nadhmotnosti a obezity, ale hlavne opisuje všetky dôležité kroky, ktorými sa dopracujete k výsledkom. V úvodnej časti knihy sa autorka - lekárka, diabetologička a obezitologička MUDr. Ľubomíra Fábryová, PhD., MPH venuje hlavným príčinám vzniku nadhmotnosti a obezity, pridruženým ochoreniam a farmakologickej liečbe. V ďalšej časti sa autori doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc., mediálne známy gastroenterológ a MUDr. Adela Penesová, PhD. - lekárka, obezitologička venujú diétnej liečbe nadhmotnosti a obezity na praktickej úrovni v podobe tipov, ako správne nakupovať, či už výberom vhodných potravín ako aj čítaním informácií na etiketách, ďalej v podobe rád k vedeniu redukčného jedálnička pomocou rôznych aplikácií a odporúčaní týkajúcich sa primeraného príjmu živín pre zdravú a trvalú úpravu hmotnosti. Neoddeliteľnou súčasťou redukcie hmotnosti a zdravého životného štýlu je pohybová aktivita. Uznávaná vedkyňa a lekárka doc. MUDr. Barbara Ukropcová, PhD., ktorá sa mnoho rokov venuje výskumu mechanizmov, ktorými nedostatok pohybu ovplyvňuje naše zdravie popisuje ako sa začať viac pohybovať a prečo je to dôležité nielen v rámci redukcie hmotnosti, ale aj v rámci udržania alebo prinavrátenia vášho zdravia. Dôležitou súčasťou knihy sú prehľadné tabuľky, farebné obrázky, schémy a praktické pomôcky. Kniha obsahuje aj 54 receptov tradičných jedál v úprave pre redukčnú diétu.
Na sklade 2Ks
24,13 € 25,40 €

Etiketa domácí


Etiketa domácí, od lektora Etikety, pana Daniela Šmída. Kniha pojednává o chování doma i s přáteli . Autorem předmluvy je duchovní Martina Viktorie Kopecká. Kniha navazuje na předchozí knihu Smart casual. Návod na lepší život doma i s přáteli. Fascinuje mě klid a harmonie vyzařující z osob, které se k sobě i ostatním chovají s úctou a respektem. Miluji atmosféru domovů, které oplývají čistotou, neobyčejnou útulností a přívětivostí. Vzbuzuje to ve mne pocit štěstí a radosti. Právě takovou náladou je celá kniha prosycena. Najdete v ní doporučení pro vzájemné chování partnerů, blízkých nebo rodičů k dětem v desítkách běžných i méně obvyklých situacích.
Na sklade 2Ks
62,18 € 65,45 €

Štědrý bylinářův rok


Láká vás obout si sedmimílové boty, které vás přivedou na místa, kde voní bylinky, zelenají se stromy a zurčí potok plný ryb? Vězte, že taková místa jsou všude na zemi. Často jsou nenápadná, ukrytá, i když jsou nablízku. Kvete tam mateřídouška a voní tužebník, rozmáhá se máta i fialový kostival. A v každé roční době se takové místo mění. Na jaře bzučí a hýří všemi barvami, aby pak přešlo v uvážlivé letní zrání, barevný podzim a poklidnou zimu. Tato kniha vás vezme přesně na takové louky, do klidných remízků, k úpatím hor. Půjdete tiše a budete sbírat všechny ty dary přírodní apatyky, které jsou moudrem, základem léků. Naučíte se přichystat účinné tinktury na kašel, spánek, bolest či žal. Uvaříte lahodné sirupy i desítky velmi chutných pokrmů, které vás vyživí od hlavy k patě. A až se budete chtít uvelebit v trávě, přečtete si příběhy o prastarých zvycích, obyčejích a svátcích, které jsou našimi kořeny, životní mízou. Jeden štědrý bylinářův rok, naplněný vůněmi od začátku po úplný konec. Tak si tedy přichystejte košík, dobré pevné boty a srdce plné nadšení, protože vyrážíme ven.
Na sklade 2Ks
23,71 € 24,96 €

Zdravé trávenie - zdravé telo


Luule Viilma v tejto knihe podrobne rozoberá symboliku tráviaceho traktu a problémov, ktoré súvisia s trávením. Avšak neobmedzuje sa len na túto oblasť nášho organizmu, popisuje význam rôznych telesných častí a zdravotných ťažkostí z duševno-duchovného hľadiska: ženských orgánov, štítnej žľazy, neurologických ochorení, mozgových porúch a ďalších. Vysvetľuje, ako vzniká choroba, kedy a prečo: keď človek po niečom nevhodne túži, má nízke pohnútky alebo prepadá negatívnym emóciám. Zlé vlastnosti a nesprávne postoje totiž vedú k chorobám!
U dodávateľa
12,34 € 12,99 €

A zene taója


"Hangolódjon" belső forrásaira, és rátalál a harmóniára! Valószínűleg ön is, ahogy szinte mindenki, a zenében keres vigaszt, amikor "bluesos" hangulatban van, vagy pedig zenével vidítja fel magát. Dr. Ortiz erre az alapélményre összpontosítva olyan módszert dolgozott ki, mellyel hatékonyan kezelhetők az élet szeszélyei, legyenek bár régóta fennálló problémák, vagy csak pillanatnyi nehézségek. Viselkedésterápiás, kognitív és affektív pszichológiai technikákat kombinál hangolással, kántálással, megerősítésekkel és vizualizációval. Ezek segítségével jól kezelhető a krónikus fájdalom, az önbecsülés hiánya, a depresszió, düh, álmatlanság és a kontrollvesztés. Technikái személyiségfejlesztésre is alkalmazhatók: memória, fejlődés, változás, öregedés, társas kapcsolatok, intimitás, tanulás, sőt, a hallás finomítása. A gondosan összeválogatott zenei menükben bárki rátalálhat kedvenc dalaira és dallamaira, ezek segítségével ráhangolódhatunk adott érzelmi állapotunkra, beazonosíthatjuk fájdalmunkat, majd, kigyógyulhatunk belőle. Dr. Ortiz kreatív gyakorlatokat, koanokat (meditációs gondolatébresztőket), anekdotákat és esettanulmányokat is kínál a "zenei összehangolódás" módszere mellé, mindezekkel feltárva a zene átalakító erejét. Dr. Ortiz természetes zenészi képességeit és pszichológusi képzettségét kombinálva dolgozta ki módszereit több mint két évtizeden át, ezeket alkalmazva fogadja el, amit érez, és dolgozzon azon, amit érezni szeretne! Semmit nem kell bemagolni - egyszerűen csak "játssza el", és minél előbb koncentrál a zenére, annál hamarabb fogja jól érezni magát! A zene taója a megvilágosodás, ihlet és gyakorlati módszerek felbecsülhetetlen tárháza, hozzásegít, hogy a zenével fejleszthessük életünket, szellemünket és lelkünket. A műfajban egyedülálló módon kínál fel számtalan forrást ahhoz, hogy zenei elménket tökéletesíthessük.
Na sklade 2Ks
15,02 € 15,81 €

Jedlá semena z přírody


Semena mnoha našich jedlých planých rostlin jsou obzvláště chutná a plná životně důležitých látek – jsou to skutečné energetické bomby! Planá semena můžete všestranně využívat: jako hodnotný doplněk stravy, díky němuž budou dovážené superpotraviny (například chia semínka nebo blešníkové semeno) zbytečné, jako přídavek do jídel, ke kořenění, k přípravě hořčice, jako ořechový požitek, do mouky a kávy, na jedlý olej, nebo také naklíčená.
U dodávateľa
13,29 € 13,99 €

Ako naštartujete svoj organizmus a využijete liečivú silu prírody? Táto sekcia patrí tým, ktorí sa zaujímajú o zdravie a zdravý životný štýl. Ak cvičíte pilates, jógu či plánujete začať meditovať, máme pre vás niekoľko knižných tipov - Návod na prežitie pre muža a ženu, Zdravie z Božej lekárne, či Taktne o tráviacom trakte,...

Kategória literatúry zdravie, životný štýl sa zameriava na publikácie, ktoré sa venujú rôznym aspektom zdravia a spôsobu života, a poskytujú čitateľom informácie a návody na zlepšenie ich fyzického a duševného zdravia.

Nájdete tu širokú škálu kníh, ktoré sa venujú témam ako výživa, telesná aktivita, duševné zdravie, zvládanie stresu, spánok, zdravé vzťahy a ďalšie súvisiace oblasti. Autori týchto diel často siahajú nielen po vedeckých poznatkoch, ale aj po svojich vlastných skúsenostiach a odborných znalostiach.

Zamerajte sa na svoje zdravie s knihami o zdravovede, ochoreniach a chorobách,vzdelávajte sa v oblasti byliniek a prírodnej lekárne, prečítajte si o zdravej výžive, diétach a chudnutí.

Nájdete tu aj knihy o čínskej medicíne, alternatívnej medicíne, pilates, joge a meditácii, masážach, wellnese, relaxácii, homeopatii, detoxikácii, etikete, kráse, móde a kozmetike.