Boris Bajer

autor

Medicína výživy 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne


Pokračovanie bestelleru MEDICÍNA VÝŽIVY od MUDr. Borisa Bajera, PhD. je konečne tu! Tentokrát vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, obchodom a výživou ako takou v čistej praxi. Budeme totiž preberať súčasti zdravej a kvalitnej výživy v reálnom živote tak jednoducho, aby ich pochopil aj najväčší začiatočník v otázkach stravovania. Recenzent knihy je tentokrát odborníčka, ktorá je doslova stelesnením praxe vo výžive a potravinách - Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom. Jej viac ako 30-ročná prax pretavená do poznámok ku textu pomohla vyladiť obsahovo knihu na maximum. V neposlednom rade pribudne množstvo receptov, konkrétne je ich v tejto knihe až 60, čo je 5x viac, ako v prvej knihe. Teraz konečne budete vedieť nazrieť do tajov nutričných plánov stoviek spokojných individuálnych klientov doktora Bajera a jeho Centra výživy. Recepty sú “okorenené” tipmi šéfkuchára Michala Kordoša, ktorý naposledy varil napríklad v prezidentskom paláci pri návšteve poľského prezidenta a stážoval v najlepšej reštaurácii na svete. Ak sa vám páčil nezameniteľný štýl písania prvej knihy, kde každá kapitola začala tematickým, často humorným príbehom zo života, alebo praxe Borisa a jeho pacientov, do druhej knihy sa takisto zamilujete. V tejto knihe však pôjdu teoretické poznatky bokom! Neponárame sa do hlbín metabolizmu a biológie ľudského tela, no na paškál sa dostane, minimálne tak isto dôležitá, súčasť výživy - prax. Ak ste prvú knihu nečítali, vôbec nezúfajte, táto kniha bola cielene písaná tak, aby si ju vedel prečítať každý, vrátane tých, ktorí sa ku prvej časti ešte nedostali. Dokonca pre niektorých z vás bude skvelou voľbou začať touto knihou a následne pokračovať jednotkou. V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá: • Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké. • Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku. • Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa. • Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne. • Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov. • Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku. • Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách. • Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín. • Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty. • Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku. • Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať. • Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti. • Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich. • V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť. • Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali. • Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby. • Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je. • Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku. • Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi. • Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho. • Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty? • Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím. • V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny. • Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny! • Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií. • Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu! Tak čo poviete na praktickú knihu MEDICÍNA VÝŽIVY 2: V praxi + 60 receptov kvalitnej kuchyne? Tešíte sa, kedy si ju prečítate?
Na sklade > 5Ks
22,16 € 24,90 €

Medicína výživy


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Na sklade > 5Ks
22,16 € 24,90 €

Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu


Po dvoch úspešných bestselleroch zo všeobecnej výživy (Medicína výživy 1 a 2) sa MUDr. Boris Bajer, PhD. rozhodol upriamiť pozornosť na tému, ktorej sa vo výžive a životospráve venuje žalostne málo pozornosti, a to aj napriek tomu, že je rok čo rok stále aktuálnejším problémom. Rady či stravovacie plány zamerané na dosiahnutie plodnosti sú unikátne a rozhodne nie sú vždy zhodné s odporúčaniami všeobecnej zdravej výživy a životosprávy. Ako teda vieme výživou, pohybom, spánkom, redukciou stresu a mnohými ďalšími oblasťami životosprávy ovplyvniť plodnosť muža a ženy? Odpovede na tieto otázky podložené výskumom, ako aj príklady z praxe a 5 pilierov protokolu plodnosti vám v knihe Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu predstaví a vysvetlí jeden z našich najuznávanejších odborníkov. Prečo vznikla táto kniha? Podľa štatistických údajov je na Slovensku neplodných 15 – 20 % párov, pričom neoficiálny odhad je ešte vyšší. My však vieme, že v posledných rokoch nerastie iba ženská neplodnosť, ale aj tá mužská (a to možno ešte rýchlejšie). Ako lekár dôverujem medicíne založenej na dôkazoch (evidence-based medicine, EBM). Popri štúdiu medicíny a spolupráci na klinickom výskume dietoterapie v rámci svojho doktorátu, som v súkromnej praxi nutričného špecialistu stretával množstvo párov, ktoré sa snažili o dieťa. Prichádzali ku mne s otázkou, čo by mohli zmeniť v strave a životospráve, aby boli plodní. Dnes sú to už desiatky párov, ktorým sa po nastavení výživy a životosprávy podarilo úspešne splodiť potomka. Aj preto sme v roku 2022 otvorili Diagnostické Centrum Váš Lekár v Bratislave, kde sa práve v odborných gynekologických, urologických a interných ambulanciách komplexne venujeme aj téme neplodnosti jedincov, respektíve párov. Čo v tejto knihe nájdete? V tejto knihe som prehľadne spracoval, vysvetlil a zrozumiteľne napísal všetko, čo by ste o tejto téme mali vedieť, a to tak, aby tieto cenné informácie pochopil naozaj každý.
Na sklade > 5Ks
17,71 € 19,90 €

Medicína výživy


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Lacná kniha Medicína výživy (-70%)


Ak už dlho hľadáte knihu, ktorá vám konečne pomôže zorientovať sa v informačnom chaose sveta výživy a životosprávy, tak ste na správnom mieste! Je tu novinka od lekára a výživového špecialistu MUDr. Borisa Bajera, PhD. Kniha Medicína výživy je napísaná tak, aby si ju vedel prečítať naozaj každý. Najnovšie poznatky z výživy, ktoré sú vedecky podložené, sú spracované jasne a zrozumiteľne pre začiatočníkov v téme stravovania, ale prídu si na svoje aj pokročilí, respektíve kolegovia z radov špecialistov, keďže sa dostávame aj hlbšie do výživy - napríklad v častiach o hormónoch a ich fascinujúcich schopnostiach v našom tele. Publikáciu pomohli vyladiť na 100% jej traja recenzenti - Viktor Bielik, Maroš Molnár a Michal Páleník. Kniha sa skladá z troch častí, tridsiatich kapitol, pričom posledné 3 kapitoly sú plné najchutnejších receptov! Každá kapitola sa začína zaujímavým a často zábavným príbehom, ktorý je úzko spätý s témou, ktorá naň prirodzene nadväzuje. V časti ZÁKLADY VÝŽIVY sa dozvieme o tom, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneme sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, povieme si viac o energii z jedla, o všetkých živinách, o pitnom režime. V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA si povieme o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, bavíme sa o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto diétach a nízkosacharidových diétach. Zhrnieme si najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, zhodnotíme mýty a novinky vo výžive, preberieme chronické ochorenia a prístupy v stravovaní. O AUTOROVI: Bývalé dieťa, ktoré sa predieralo kilami navyše tak dlho, až ho tento boj zaviedol na medicínu. Je vyštudovaný lekár, fyziológ a patofyziológ. Pracuje ako výživový špecialista a je zakladateľ certifkačného kurzu pre poradcov vo výžive, Nutrition Expert. Absolvoval doktorské štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, v odbore Všeobecné lekárstvo, ukončené ziskom titulu MUDr. - doktor všeobecnej medicíny. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Normálna a patologická fyziológia na LFUK a Slovenskej akadémii vied, konkrétne na Ústave experimentálnej endokrinológie (neskôr Biomedicínskom centre), ukončené ziskom titulu PhD. - doktor filozofie. Venuje sa nutričnej a športovej endokrinológii a taktiež prevencii civilizačných, metabolických a srdcovocievnych ochorení zdravou výživou, pohybom a životosprávou. Ako majiteľ performance fitness centra TRIAS Performance Centera nutričného Centra výživy, sa neorientuje zďaleka len na redukciu hmotnosti, ale aj na celkovú zmenu životného štýlu a zloženia tela,respektíve prípravu profesionálnych športovcov. Jeho denným chlebíčkom je aj zostavovanie nutričných plánov a návrh tréningových režimov. Okrem mnohých spoluprác v rádiu, televízii a s rozličnými printovými a online médiami, má za sebou stovky hodín seminárov, prednášok a chvíľ strávených so študentmi. Ako výživový expert bol zároveň súčasťou multidisciplinárneho tímu lekárov bariatrickej chirurgie Fakultnej nemocnice v Trnave.
Vypredané
7,47 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Medicína výživy 1+2, limitovaná edícia


Špeciálna limitovaná séria iba 500 kusov dvoch bestsellerov zo sveta výživy za špeciálnu cenu. Všetky kusy sú podpísané Medicína výživy vydaná v roku 2021, z ktorej sa predalo viac ako 25 000 ks, je teraz v limitovanej edícii 500 ks so špeciálnou obálkou a vysvetlí vám do hĺbky ako funguje metabolizmus, spaľovanie, ukladanie tuku a samozrejme teóriu zdravej výživy a životosprávy. Nemusíte sa však báť, že by išlo o odbornú literatúru. Text je písaný jednoducho, jasne a výstižne. Medicína výživy 2 z roku 2022 otvára dvere do praktických poznatkov z kuchyne, obchodu a prípravy jedla. Kniha sa stala takisto bestsellerom, s predajom viac ako 11 000 ks. Skvelá kombinácia, vyplňujúca kompletne potrebné znalosti o výžive, ktoré potrebujete na to, aby ste viedli zdravý a šťastný život. V tejto kombinácii nájdete 72 receptov a približne 500 strán textu, ktorý vám môže významne zlepšiť životosprávu. ČO V KNIHE MEDICÍNA VÝŽIVY NÁJDETE? Odborné, osobné a citlivé témy. Smutné príbehy, ale aj úsmevné historky. Odpovede na stovky otázok pre začiatočníkov i pokročilých, ktoré sú navyše vedecky podložené a spracované do jazyka, ktorému porozumie KAŽDÝ. Kniha sa skladá z troch častí a dovedna 30 kapitol. Každá z nich sa začína (často) zábavnou story buď z môjho detsva, neskoršieho života, či z praxe výživového špecialistu. Na to vždy nadväzuje téma z výživy a životosprávy, ktorú následne bližšie rozoberám. Aké časti v knihe nájdete: 1.Základy výživy 2.Ostatné súčasti životosprávy a zdravia 3.Diéty, režimy, dietológia ochorení *V časti ZÁKLADY VÝŽIVY zistíš, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneš sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, poviem ti viac o energii z potravín, o všetkých živinách či pitnom režime. *V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA sa dozvieš o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie. *Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, poviem vám viac o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto a nízkosacharidových diétach. Ponúkam najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, mýtoch a novinkách vo výžive, chronických ochoreniach a prístupoch v stravovaní. *Všetky tieto odborné témy sú podané jasne a výstižne. Zároveň sú prepletané prešľapmi a zlyhaniami. Mňa samotného a množstva mojich klientov. Pretože o tom to je - o chybách. No zároveň o tom, ako ich môžeme napraviť. V závere na vás čakajú 3 kapitoly plné najchutnejších receptov :) V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá: *Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké *Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku. *Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa. *Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne. *Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov. *Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku. *Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách. *Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín. *Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty. *Ukáže vám, ak
Vypredané
33,52 € 39,90 €