! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Zdravie, životný štýl strana 387 z 459

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Liečenie šťavami


V knihe Liečenie šťavami predstavuje autorka, odborníčka na prírodnú medicínu, jednoduché recepty na čo najlepšie využitie byliniek, ktoré by nemali chýbať ani v jednej domácej lekárničke. Liečivé čaje, tinktúry, mastičky, odvary a zápary, vína, oleje, masky a pod. priaznivo pôsobia pri rôznych zdravotných či kozmetických problémoch a umožnia vám starať sa o svoje zdravie v súlade s prírodou. K liečivým šťavám z byliniek a z rôznych plodov prírody pripojila autorka aj zopár zdravých kulinárskych receptov.
Vypredané
7,51 € 7,90 €
  • 5 /5

Zdravie z lekárne sv. Hildegardy 3. vydanie


Meno sv. Hildegardy z Bingenu má svoje miesto nielen v dejinách katolíckej cirkvi, ale aj v dejinách medicíny. Hildegarda bola skvelou liečiteľkou a dobrou znalkyňou prírody. Na svoju dobu priam geniálne poznala liečivé sily, ktoré v sebe príroda skrýva. A hoci sa medicína vyvíjala aj inými smermi, chorí ľudia a liečitelia sa po stáročia opäť a opäť vracali k inšpiratívnym radám sv. Hildegardy, k jej ucelenej zdravovede, údajne zjavenej priamo od Boha. V súčasnosti, keď medicína a farmakológia dospeli k hlbšiemu poznaniu aktívnych zložiek jednotlivých prostriedkov prírodnej medicíny, ukázal sa nejeden z receptov sv. Hildegardy ako účinný. Záujem o Hildegardinu zdravovedu je stále intenzívny a medzi liečiteľmi sú mnohí, čo svoju liečiteľskú prax opierajú predovšetkým o jej metódy. Jedným z nich je aj dolnobavorský liečiteľ Reinhard Schiller, autor tejto knihy. Nanovo interpretuje a aktualizuje viaceré tézy Hildegardinho učenia pre potreby dnešných ľudí. Veď sv. Hildegarda nechyrovala o pojmoch ako stres, nedostatok vitamínov či fajčenie...
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Čo piť, keď...


Kniha Čo piť, keď... ponúka zaujímavé informácie a užitočné rady, ako preventívne pôsobiť proti chorobám alebo liečiť bežné choroby či zdravotné ťažkosti pomocou rozmanitých nápojov – čajov, ovocných a zeleninových štiav, koktailov, zdravotných vín, likérov a elixírov. Tieto nápoje sú plné prospešných látok, ktoré vyživujú, posilňujú a pomáhajú liečiť telo i dušu. Majú schopnosť dodať vitalitu aj energiu, a dokonca predĺžiť život. Kniha ponúka informácie o viac ako stovke zdravotných problémov a chorôb, prehľadne zoradených podľa abecedy. V častiach, ktoré sa týkajú konkrétneho zdravotného problému, sa dozviete, ktoré nápoje s liečivým účinkom môžu ovplyvniť vývoj danej choroby. V závere knihy nájdete odporúčané bylinné čaje s návodmi na ich prípravu, ako aj prehľad najbohatších zdrojov vitamínov a minerálov v potravinách. Zistite čo piť, keď... ... máte alergiu ... máte angínu ... máte astmu ... vás bolí hlava ... máte cukrovku ... bojujete s depresiou ... potrebujete dodať energiu ... máte zvýšený cholesterol ... potrebujete posilniť imunitnú sústavu ... máte ťažkosti s pečeňou ... máte ťažkosti s krvným tlakom ... máte kŕčové žily ... máte nadváhu ... potrebujete zvýšiť sexuálnu aktivitu ... chcete oddialiť starnutie ... trpíte únavou ... máte problémy so zrakom ... máte žalúdočné ťažkosti + mnoho ďalších praktických rád
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Detoxikácia tela


V histórii ľudstva nie je detoxikácia ničím neznámym. Na rozdiel od minulosti sa dnes stáva podstatnou súčasťou prevencie a liečby chronických chorôb. V súčasnosti narastá počet ľudí trpiacich na srdcovo-cievne choroby, alergie, rakovinu a depresie, ktoré vznikajú následkom hektického životného štýlu, zlej životosprávy a škodlivín okolo nás. Detoxikáciou sa telo zbavuje jedovatých látok (toxínov) a pomocou nej možno docieliť očistu celého tela. Detoxikácia aj stimuluje samoliečebné schopnosti organizmu. Jej výsledky môžu byť naozaj ohromujúce. Správne vykonaná detoxikácia harmonizuje organizmus, navodzuje pocit zdravia, dodáva energiu a zbavuje negatívneho myslenia. V tejto knihe sa dozviete: - čo detoxikácia znamená, - čo sú škodliviny a kde sa nachádzajú, - ako odstraňovať škodliviny zo svojho domova, - ako postupovať pri očiste tela, - o detoxikácii detí, - aké existujú detoxikačné byliny.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Čo nejesť, keď...


Ste chorí alebo máte nejaký zdravotný problém? Dozviete sa, ako úpravou stravy podporiť samoliečebné schopnosti organizmu a zásadne tak zlepšiť priebeh choroby a uzdravovanie. Značná pozornosť sa venuje aj zdravšiemu spôsobu stravovania a kniha vychádza v ústrety všetkým, ktorí hľadajú pravdivé informácie o potravinách, škodlivých pridaných látkach, tzv. éčkach a nechcú sa spoliehať len na to, čo im odporúčajú výrobcovia či predajcovia a ich reklamy. Kniha prináša praktické rady a jednoduché návody, ako sa zorientovať v neprebernom množstve predkladaných informácií a nemala by chýbať v knihovni nikoho, komu záleží na vlastnom zdraví, ale aj na zdraví svojich blízkych.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Plán cvičenia podľa J. Pilatesa


Objavte výhody cvičenia podľa Josepha Pilatesa v troch stupňoch. Cvičebný program je starostlivo navrhnutý, takže po 30 lekciách budete vidieť dramatické zmeny. Po 10 lekciách budete stáť rovno a budete vyšší, budete sa pohybovať s prirodzenou ľahkosťou a vnímať lepšie svoje telo. Po 20 lekciách si všimnete pevnejšie svaly a ploché brucho, budete mať v tele menej napätia, zlepšíte si pružnosť svalov, pohyblivosť kĺbov a koordináciu pohybov. Po 30 lekciách budete pevnejší, budete lepšie držať telo, budete sa cítiť mladší, uvoľnenejší a sebavedomejší. Nenechajte sa dlho prehovárať na lepší a kvalitnejší život!
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Návod na dlhovekosť


Jedna z právd pre dosiahnutie dlhého veku súvisí s heslom: Zachráňte svojho muža! Dlhovekosť jednoducho svedčí dvojiciam. Zdravotnícke štatistiky však ukazujú, že slabým článkom takejto dlhovekosti sú muži. Zmeňte to, zachráňte svojho muža! Skúsme, vďaka najnovším poznatkom vedy a príkladom zo života, nájsť cestu k spoločnej aktívnej jeseni života. Publikácia vychádza z troch základných hesiel: Zachráňte svojho muža! - veď dlhovekosť svedčí dvojiciam, Starneme už po tridsiatke – preto je nutné začať o seba dbať včas, Dlhovekosť si môžeme dovoliť – dokážeme vám, že aktívny vysoký vek už nie je luxus. Kapitoly sú písané formou infotaiment-u – čiže vážne vedecké informácie podávame zábavnou formou. Dokladujeme ich príbehmi zo života a príkladmi z reakcií našich čitateliek, keďže rukopis vychádzal ako dlhodobý seriál v časopise Moderná žena.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Liečivé rastliny z Božej záhrady


Snažila som sa prístupným a zrozumiteľným spôsobom zapísať všetky svoje skúsenosti s liečivými bylinkami, aby som pomohla všetkým, čo hľadajú radu a pomoc. Moje liečivé bylinky a odporúčané recepty pomohli už mnohým ľuďom v zúfalej situácii, pri ľahších aj pri ťažkých chorobách. Nech táto kniha prinesie útechu a pomoc všetkým, pre ktorých som ju písala. Podľa rád v tejto knihe každý čitateľ nájde bylinky vhodné na svoje ťažkosti a bude ich môcť správne použiť. Pomôže mu pri tom zoznam chorôb a prehľadné usporiadanie knihy. Z nemeckého originálu Heilkräuter aus dem Garten Gottes (Ennsthaler Verlag) preložila Viola Zavarská.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Posilňovanie organizmu


Rýchle životné tempo, stres, prekonané choroby a k tomu výkyvy počasia – to všetko predstavuje pre náš organizmus veľkú záťaž. Jej každodenné prekonávanie má často za následok únavu a zníženie odolnosti organizmu, čiže jeho celkové oslabenie, ktoré môže viesť až k rôznym zdravotným problémom a chorobám. Autorka, odborníčka na prírodnú medicínu, sa v tejto knižke zamerala na posilnenie organizmu. Radí, ako sa máme otužovať, aby sme odolali vrtochom počasia, odporúča prírodné metódy proti únave a vyčerpaniu. Okrem toho uvádza overené recepty, ako si poradiť s nachladnutím a s chrípkou. Všetky rady, recepty a odporúčania vychádzajú z jej dlhoročnej lekárskej praxe.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Dotyk lieči telo, úsmev dušu


Bez zdravého ducha niet zdravého tela – o tom už hádam netreba nikoho presviedčať. Z tohto poznania vychádza autorka bestselleru Myslenie uzdravuje Jarmila Mandžuková, ktorá v tejto knihe ponúka cenné informácie a rady, ako využiť svoju vlastnú energiu na zmiernenie chorôb, bolesti a nepohodlia, čo so sebou prináša dnešný moderný spôsob života. Poradí vám, ako aktivovať liečivé energetické prúdy vlastného tela a prostredníctvom dotykov a automasáží posilňovať svoj organizmus a pomáhať mu v liečení. Ťažko to však dosiahnuť bez dobrej duševnej pohody, ktorej základom je pozitívne myslenie, liečivý humor a úsmev. Kniha je určená pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravým a spokojným životom a vedia, že zdravie si v lekárni nekúpia.
Vypredané
7,51 € 7,90 €
  • 4 /5

Choroba lieči


Niekedy nás až vážna choroba prinúti zamyslieť sa, kto sme, odkiaľ prichádzame a kam smerujeme, ale najmä - prečo sme chorí. Autorka, ktorá sama prekonala rakovinu, sa rozhodla nespoliehať pri liečení iba na zásah zvonku, ale zobrať svoje zdravie do vlastných rúk. Táto kniha vám ukáže cestu, ako aktivovať vlastné liečivé sily a prekonať chorobu pomocou pozitívneho myslenia, meditácií, vizualizácií, ale najmä úprimným a liečivým rozhovorom so sebou samým. Choroba je spôsob, ako s nami komunikuje naše telo, a našou úlohou je načúvať mu a tým aktívne prispieť k uzdraveniu. Kniha ponúka aj množstvo cvičení, ako to dosiahnuť.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Čo vám chýba, keď ...


Na stránkach tejto knihy zistíte, aké vitamíny, minerály a stopové prvky potrebujete na zvládnutie choroby alebo zdravotného problému alebo ako si môžete posilniť organizmus. Zrozumiteľne je v nej uvedených viac ako osemdesiat bežných chorôb či chronických ťažkostí. Dozviete sa aj užitočné rady, ako v prípade konkrétnej choroby zostaviť jedálny lístok
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Akupresura


Jedno prastaré čínské přísloví praví: ''Vynikající lékař nemocem zabraňuje, průměrný lékař léčí nemoci, které ještě nevypukly, bezvýznamný lékař léčí už existující nemoci.'' Dlouhou dobu dostával lékař plat pouze tehdy, když pacient zůstal zdravý. To samozřejmě vyžadovalo aktivní spolupráci pacienta. Cílem byla rovnováha ve způsobu života: ve stravě, fyzické aktivitě, ve známostech a vztazích, v obecném postoji k životu a v povolání. Jedním z prostředků, které podporují tuto celostní medicínu, je i akupresura, čínská masáž založená na tlaku prstů. Díky ní dokáže i laik mírnit jednoduché potíže a předcházet nemocem. Naučte se s námi najít základní léčivé body a najděte cestu k tradiční čínské medicíně, která existuje již tisíce let.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Dotyk lieči telo, úsmev dušu


Bez zdravého ducha niet zdravého tela – o tom už hádam netreba nikoho presviedčať. Z tohto poznania vychádza autorka bestselleru Myslenie uzdravuje Jarmila Mandžuková, ktorá vám vo svojej novej knihe ponúka cenné informácie a rady, ako využiť svoju vlastnú energiu na zmiernenie chorôb, bolesti a nepohodlia, čo so sebou prináša dnešný moderný spôsob života. Poradí vám, ako aktivovať liečivé energetické prúdy vlastného tela a prostredníctvom dotykov a automasáží posilňovať svoj organizmus a pomáhať mu v liečení. Ťažko to však dosiahnuť bez dobrej duševnej pohody, ktorej základom je pozitívne myslenie, liečivý humor a úsmev. Kniha je určená pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravým a spokojným životom a vedia, že zdravie si v lekárni nekúpia.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Liečivá sila antioxidantov


Aj vy si kladiete otázku, prečo mnohí ľudia zomierajú predčasne, na choroby, ktorým sa dá predísť? Za zvyšovanie rizika civilizačných chorôb a predčasné starnutie si neraz môžeme my sami spôsobom života, aký vedieme. Čo teda robiť, ak sa chceme cítiť zdravšie a vyzerať lepšie nielen v mladosti, ale aj vo vyššom veku? Stačí si zvoliť zdravý životný štýl a rozumne si vyberať stravu bohatú na zeleninu, ovocie a vlákninu plnú antioxidantov. Na tanier si spolu s ňou naložíte aj zdravie a mladosť.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Čo jesť, keď...


Staroveká múdrosť hovorí, že stravou môžeme ovplyvniť to, ako sa cítime fyzicky, duchovne i intelektuálne. Autorka tejto knihy vychádza z myšlienky, že chorobám treba najskôr predchádzať, a až potom ich liečiť. Zdravotný stav každého jedinca úzko sú visí so spôsobom života, aký vedie. Autorka sa snažila túto problematiku podať "ľudskou rečou" vrátane praktických a jednoduchých rád ako na to. Nejde o vedecké dielo, ale o snahu priblížiť tým, ktorí to potrebujú alebo majú záujem, problematiku prev encie a liečby niektorých najbežnejších chorôb prirodzenými a jednoduchými metódami, predovšetkým úpravou jedálneho lístka.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Základy masáže


Masáž je jednou z najstarších foriem liečenia. Je známe, že prispieva k obnove telesnej i duševnej rovnováhy. Pomáha nám uvoľniť sa, takže je ideálna pre ľudí, ktorí vedú rušný život plný stresu. Vďaka výborne vysvetleným návodom a názornými fotografiami si budete vedieť pomôcť aj sami. Doprajte si tak možnosť rozmaznávať seba, svoju rodinu i priateľov. Bojujte proti bežným chorobám, bolestiam či nepohodliu a dodajte si energiu. Kniha základov masáže vám pomôže uvoľniť napätie a upokojiť emócie a zvládnete to všetko sami!
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Kozmetika zdravie krása


Ako sa starať o kožu a vlasy? Ako si vybrať vhodnú kozmetiku? Abeceda účinných látok v kozmetike a kozmetické trendy. Môže kozmetika ochrániť zdravie? Ako sa chrániť pred UV žiarením? Ako je možné urýchliť prirodzené opálenie? Čo robiť proti alergii na slnko? Je boj s celulitídou a striami vopred prehraný? Aké sú prístrojové novinky na kozmetické ošetrenie tela? Ako sa líčiť podľa skúsenej kozmetičky? Ktoré vône sa dostali do „vonnej siene slávy?
Vypredané
6,74 € 7,09 €

Energetika jídla


Komplexný, zrozumiteľný a dôležitý výklad duchovnej stránky potravy, ktorú prijímame. Kniha popisuje kvalitu energie a "duše" v každom jedle. Autor ukazuje, ako naše spojenie s potravou oživiť a dať do poriadku našu fyzickú aj duševnú nerovnováhu. Uv ádza obsiahly zoznam potravín a ich vlastností; vysvetľuje, ako nás každé jedlo ovplyvňuje na najhlbšej úrovni. Učí, ako sa stravovať, aby sme prijímali rôzne kvality a poskytovali vhodnú výživu telu aj duši.
Vypredané
5,97 € 6,28 €

Ako naštartujete svoj organizmus a využijete liečivú silu prírody? Táto sekcia patrí tým, ktorí sa zaujímajú o zdravie a zdravý životný štýl. Ak cvičíte pilates, jógu či plánujete začať meditovať, máme pre vás niekoľko knižných tipov - Návod na prežitie pre muža a ženu, Zdravie z Božej lekárne, či Taktne o tráviacom trakte,...

Kategória literatúry zdravie, životný štýl sa zameriava na publikácie, ktoré sa venujú rôznym aspektom zdravia a spôsobu života, a poskytujú čitateľom informácie a návody na zlepšenie ich fyzického a duševného zdravia.

Nájdete tu širokú škálu kníh, ktoré sa venujú témam ako výživa, telesná aktivita, duševné zdravie, zvládanie stresu, spánok, zdravé vzťahy a ďalšie súvisiace oblasti. Autori týchto diel často siahajú nielen po vedeckých poznatkoch, ale aj po svojich vlastných skúsenostiach a odborných znalostiach.

Zamerajte sa na svoje zdravie s knihami o zdravovede, ochoreniach a chorobách,vzdelávajte sa v oblasti byliniek a prírodnej lekárne, prečítajte si o zdravej výžive, diétach a chudnutí.

Nájdete tu aj knihy o čínskej medicíne, alternatívnej medicíne, pilates, joge a meditácii, masážach, wellnese, relaxácii, homeopatii, detoxikácii, etikete, kráse, móde a kozmetike.