! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Milión zvieratiek


Vnútri nájdeš obrázky tých najrozkošnejších zvieratiek: od zajačikov, kačičiek, ježkov, cez mačiatka až po ovečky či sloníčatá. Navyše, každú stranu zdobia rôzne vzory a motívy s úžasnými detailmi na vymaľovanie. Zábavné scény, ktoré čakajú, kedy ich oživíš farbami. Stačí len vziať farbičky a popustiť uzdu svojej fantázii.
Predpredaj
6,64 € 6,99 €

Mortina a tajomná komnata


Každý dom ukrýva nejaké tajomstvá... To dobre vie aj Mortina, ktorá v knižnici vo vile Rozvalinke objaví tajnú chodbu vedúcu k dverám s prazvláštnym zámkom. Aby Mortina odhalila, čo sa za nimi ukrýva, vydá sa spolu s bratrancom Dilbertom a chrtom Truchlíkom na cestu plnú prekvapení a zvratov. Za dverami totižto nájde odpoveď na jedinú ozajstnú otázku: prečo je jej rodina... rodinou strašidiel?
Predpredaj
7,59 € 7,99 €

Kubko upratuje


V Kubkovej a Miškinej izbe to vyzerá ako po výbuchu bomby. A tak musí zasiahnuť tato. Lenže deti sa nevedia sústrediť, lebo pri upratovaní nachádzajú dávno stratené hračky, s ktorými sa musia okamžite zahrať. Keď však v debničke s náradím chýba kľúč, ktorý Kubko súrne potrebuje, je jasné, že poriadok v dielni je základ. Treba si vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce. Cieľom tejto interaktívnej knižky je zábavným spôsobom ukázať, že upratovanie je užitočné, a nabáda deti, aby udržiavali poriadok. Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu. Ilustrovala Joanna Kłos Pre deti od 3 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
7,27 € 7,90 €

Kubko žije zdravo


Ži zdravo s Kubkom. Kubko je vždy za každú zábavu. Zacvič si s ním: zamávaj rukami, pokývaj hlavou a veselo zadup. Potom mu pomôž s obliekaním. Čo sa nosí v zime a čo v lete? Kubko tiež rád jazdí na bicykli. Vtedy si nasadzuje parádne chrániče. Počkať, počkať! Nechýba mu niečo? Poradíš mu, na čo zabudol? To je smola! Nechal doma fľašu. Musí si kúpiť niečo na pitie. Urob s Kubkom zdravý nákup v bufete. Kubko zažil skvelý, hoci únavný deň. Po hre si treba umyť ruky, zjesť chutnú večeru a odpočinúť si. Aj ty si oddýchni. Zajtra opäť pomôžeš Kubkovi žiť zdravo. Cieľom tejto interaktívnej knižky je oboznámiť dieťa s každodennými zdravými návykmi. Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu. Ilustrovala Joanna Kłos Pre deti od 3 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
7,27 € 7,90 €

Kreatívne pečenie


Poteší dospelých i deti Radi by ste ozvláštnili svoje koláčiky a potrebujete k tomu kopu kreatívnych inšpirácií? S receptami od profesionálnej cukrárky Anny Pichnarčíkovej to hravo zvládnete. Pri ich tvorbe prepojila svoje dve veľké vášne: pečenie a výtvarné umenie. Každá jej sladká dobrota vyzerá ako umelecké dielo. Recepty sú doplnené krásnymi fotografiami koláčikov, ale aj jednotlivých krokov počas pečenia a získajú si srdcia mnohých zanietených cukrárov a pekárov. Nájdete tu množstvo sladkých receptov na Veľkú noc, na svieže zákusky počas horúceho leta, ale aj recepty na jeseň či Vianocami inšpirované lahodné kúsky. Osobitnú kapitolu tvorí pečenie s deťmi, pre ktoré sa pomáhanie s prípravou týchto pestrofarebných dobrôt jednoznačne stane veľkou zábavou.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Tretie dievča, 2. vydanie


Kráľovná anglickej detektívky nás v tomto skvelom románe, ktorý vychádza v novom vydaní, zavedie do Londýna v polovici 60. rokov minulého storočia, kde už nič nie je také ako v starom dobrom Anglicku... Tri mladé ženy si spoločne prenajímajú londýnsky byt. Jedna z nich je ambiciózna sekretárka, druhá umelkyňa - a tá tretia vyhľadá Hercula Poirota a zdôverí sa mu, že asi spáchala vraždu. Po tomto šokujúcom priznaní však vystrašená dievčina bez ďalších slov odchádza. Za výdatnej pomoci dávnej priateľky, známej autorky detektívok Ariadne Oliverovej, sa Poirot dozvedá viac o tomto záhadnom treťom dievčati, o jeho rodine a zmiznutí. Je Norma Restaricková naozaj nebezpečná vrahyňa alebo len pomätená mladá žena? Pátranie po vražde, vrahovi i samotnej obeti dá slávnemu detektívovi poriadne zabrať, no jeho malé sivé bunky ho ani tentoraz nesklamú...
Predpredaj
12,67 € 14,90 €

Plán PCOS: Prevencia a liečba syndrómu polycystických vaječníkov


Syndróm polycystických vaječníkov, známy ako PCOS, poznajú predovšetkým ženy, ktoré sa neúspešne snažia otehotnieť. Aj keď pôvod tohto syndrómu nie je známy, vonkajšie prostredie, strava a kontrola hladiny inzulínu v krvi sú dôležité faktory, ktoré môžu dokázať zázraky. Zvráťte toto ochorenie pomocou pôstu, správnej diéty a odborných rád uznávaného lekára Jasona Funga. Spája sily s expertmi na výživu a ponúka všetky svoje poznatky z praxe i z najnovších vedeckých výskumov, aby pomohol ženám v boji s hormonálnou nerovnováhou. Kniha vysvetľuje, čo je PCOS, ako presne ovplyvňuje telo a prečo sú nízkosacharidová diéta a pôst pri tejto diagnóze také účinné. Ukáže vám, kde a ako začať, ak sa rozhodnete zmeniť životný štýl a vykročiť hormonálnej rovnováhe v ústrety. V knihe nájdete aj podrobný zoznam vhodných a nevhodných potravín a nápojov, 50 vynikajúcich receptov a stravovacie plány zostavené odborníkmi. Táto príručka vás prevedie všetkým, čo potrebujete na to, aby ste sa uzdravili a prekonali problémy s plodnosťou. Z anglického originálu The PCOS Plan vydaného vo vydavateľstve Greystone Books preložila Zuzana Budinská. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – PRÍRODA v roku 2024.
Predpredaj
21,41 € 24,90 €

Romelu Lukaku: Pan nezastavitelný


Bývá zvykem, že urostlí fotbalisté zastávají pozici obránců, zpravidla stoperů. Čeští fanoušci však i díky Janu Kollerovi dobře vědí, že statní chlapi se dokážou uplatnit i na opačné straně hřiště. Pro nepřehlédnutelného Romela Lukaka to platí bezezbytku. Nevyniká pouze svou muskulaturou. Nejlepší střelec v historii belgické fotbalové reprezentace nepřestává udivovat schopností skórovat prakticky z jakékoli pozice.
Predpredaj
11,39 € 11,99 €

Percy Jackson: Příručka pro polobohy


Jak přežít setkání s Arésovými syny v zoo? Jak zvládnout rozzuřeného Titána? Na tyto a další životně důležité otázky vám poskytne odpovědi originální příručka z univerza Percyho Jacksona. Kromě toho vás čekají také příběhy a rozhovory s Percym, Groverem, Annabeth a dalšími oblíbenými postavami. Nechybí ani mapka, luštění a další bonusový materiál. Staňte se s tímto nepostradatelným průvodcem odborníkem na Percyho svět!
Predpredaj
11,39 € 11,99 €

Můj rok 1961, 3. vydání


Rok 1961 je v první řadě rokem velkých příběhů. Je to rok, kdy člověk poprvé vzlétl do vesmíru, ale také rok, kdy Berlín, Evropu i celý svět rozdělila zeď. První rok „šedesátek“ jako by svou ambivalentností předznamenával celé nadcházející desetiletí – desetiletí velkých nadějí i hlubokých zklamání. Zavzpomínejme společně na rok, kdy Otto Wichterle s pomocí stavebnice Merkur dokončil vývoj kontaktních čoček, kdy na území lidojedů zmizel dědic rodiny Rockefellerů a počet obyvatel Země dosáhl tří miliard.
Predpredaj
15,67 € 16,49 €

Útěky někam jinam


Helena kdysi utekla na samotu do lesů a dnes se vrací do města, kam tvrdila, že už nikdy nevkročí, a i Petra odešla na venkov za novým životem. Co bude muset dokázat Pavla, aby ji sousedé ve vesnici konečně přijali? Sen o útulné obci, kde lidé žijí v souladu s krajinou a zvířaty, někdy přináší bolestný náraz do reality. I dům na samotě může být pro jednoho romantické útočiště, pro druhého tíživou vzpomínkou a břemenem. A před jakou ostudou utíká umělec Pecháček ze vsi zpátky do města? Jedenáct populárních autorek a autorů ve svých povídkách vypráví o hledání domova na vesnici i ve městě, o útěcích za sny a ideály či úniky před vlastními stíny a životními přehmaty – zkrátka o obtížné cestě za lepším životem, ať už jej hledají městští hrdinové na idealizovaném venkově, nebo vesničtí obyvatelé v anonymitě velkoměst.
Predpredaj
18,24 € 19,20 €

Nejlepší fotbalové triky


Uč se triky od profíků! Messi, Ronaldo nebo Bonmatí, přehození, klička nebo hlavička – nejlepší fotbalisti a fotbalistky planety přivádějí fanoušky k údivu svými dokonalými triky. Tato kniha obsahuje medailonky hvězd světového fotbalu a popisy nejzajímavějších technických fines. Díky přehledným ilustracím a názorným textům dokážeš snadno pochopit všech 30 triků. Pak už stačí zajít na hřiště a vyzkoušet je na živo. Buď lepší a dostaň se na další úroveň!
Predpredaj
11,97 € 12,60 €

Navždy silní


Tajomstvo dlhovekej vitality ukryté vo svaloch Naučte sa reštartovať svoj metabolizmus, nadobudnúť silu a predĺžiť si život s týmto prístupným novým sprievodcom, ktorý dokazuje význam svalov pre zdravie a dlhovekosť od zakladateľky Inštitútu pre medicínu zameranú na svalstvo®. Po rokoch pozorovania a starostlivosti o pacientov si doktorka Lyonová všimla istý vzorec. Hoci jej pacienti zápasili so širokou škálou ochorení, všetci trpeli rovnakým základným problémom – chýbala im svalová hmota. Keď premýšľame o svaloch, máme tendenciu myslieť na silu alebo estetiku, ale v skutočnosti svaly predstavujú oveľa viac. Svaly, ako náš najväčší endokrinný orgán, ovplyvňujú všetko, čo sa týka zdravia a starnutia. Mnohé zo stavov, ktoré pacienti pociťovali, boli príznaky nedostatočne vyvinutého alebo nezdravého svalstva. Teraz vám Dr. Gabrielle Lyonová ponúka starostlivo vybudovaný program stravovania, fitnes cvičení a starostlivosti o seba, ktorý vás naučí optimalizovať svaly bez ohľadu na vek alebo zdravotný stav. Prekonajte všetko od obezity až po autoimunitné poruchy a vyhnite sa napríklad Alzheimerovej chorobe, hypertenzii a cukrovke vďaka novému účinnému prístupu Dr. Lyonovej. Buďte už navždy silní!
Predpredaj
21,90 €

Love Unwritten


Meet the Lakefront Billionaires . . . Get ready for another addictive romance from Sunday Times bestselling author and TikTok sensation, Lauren Asher Rafael Ellie Sinclair is a hopeless romantic who writes love songs. I'm a struggling workaholic who could inspire a hundred breakup albums. On paper, we have nothing in common except for my son. For eight months, I avoid her until our summer trip. Fourteen days. Two islands. And one nanny I shouldn't be attracted to. Spending time with Ellie is expected, but enjoying her company? That isn't part of our travel plans. After my divorce, I swore to protect my heart at all costs. Even if it means breaking hers in the process. EllieWhat's worse than working for a grumpy single dad? Admitting that I once had a secret crush on him in high school. Thankfully, Rafael Lopez and I have changed since we graduated from Wisteria High. He is a billionaire with a company to run and a child to take care of. I'm an unemployed songwriter he hired to watch his son and teach music. We coexist without any issues until a vacation changes everything. Lines blur and old feelings for Rafael return with vengeance as I face a new dilemma. Being his son's nanny is one thing, but wishing for more?Sounds like a heartbreak song waiting to be written. The new must-read Lakefront Billionaire novel is out June 2024!'Lauren Asher is an expert at giving readers everything they could ever want in a romance book. It's impossible to avoid becoming addicted to the world she builds' Hannah Grace
Predpredaj
13,25 € 13,95 €

Nezabudni na mňa


Ona ho odmietla, on na ňu nedokáže zabudnúť Ama Torresová miluje svoju prácu. Ako plánovačka svadieb vedie vlastnú malú firmu a snaží sa preraziť v biznise, v ktorom sa cíti ako ryba vo vode. Paradoxne, manželstvo nie je nič pre ňu. Len ten jeden perfektný, dokonalý deň, ktorý nemôže nič pokaziť. Alebo predsa? Keď si Amu najmú, aby naplánovala celebritnú svadbu roka, môže ísť presne o tú príležitosť, ktorá jej pomôže dostať sa na výslnie. Má to však háčik. Musí spolupracovať so svojím ex. Elliot z duše neznáša kvety. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby neviedol rodinné kvetinárstvo. Isté ponuky sa však neodmietajú, ani keď to znamená pracovať so ženou, ktorá mu kedysi zlomila srdce. Už sú to roky, ale stará iskra nevyhasla. Situácii nepomáha ani to, že sa ich svadobný pár rozhodne dať dokopy a svadobné prípravy dokumentuje filmový štáb. Ama a Elliot môžu prísť o viac než len o dobré meno a živobytie. Mohli by opäť prepadnúť citom a vstúpiť do tej istej rieky. A to ani jeden z nich nechce. Z anglického originálu Forget Me Not (Forever, an imprint of Grand Central Publishing, name and logo are trademarks of Hachette Book Group, Inc., New York 2023) preložila Petra Malúchová.
Predpredaj
14,37 € 16,90 €

Kníhkupkyňa z Paríža


Príbeh ženy, ktorá zmenila svet literatúry V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry. Nájdu u nej druhý domov mnohí významní spisovatelia zo stratenej generácie, ako napr. Ernest Hemingway či Gertrude Steinová, vznikajú tu dôležité literárne spojenectvá. Hlboké priateľstvo sa vytvorí aj medzi ňou a írskym spisovateľom Jamesom Joyceom. Keď zakážu Joyceov kontroverzný modernistický román Odysseus, práve ona mu ho pomôže vydať pod záštitou Shakespeare & Company. Úspech Joyceovho románu však ohrozí budúcnosť jej milovaného kníhkupectva. Celý svet začína sužovať hospodárska kríza a mnoho Američanov sa rozhodne opustiť Paríž a vrátiť sa domov. Sylviu zasiahne osobná i finančná kríza, jej priateľstvá sú podrobené tvrdej skúške. Hoci odjakživa verila v tvorivú silu kníh a literatúry, teraz začína pochybovať, či kníhkupectvo bolo jej najšťastnejší životný krok. Z anglického originálu The Paris Bookseller (BERKLEY, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
15,22 € 17,90 €

Akustika: Umění zvuku


Jaký je rozdíl mezi ozvěnou a dozvukem? Kam nejlépe umístit mikrofony? Zdá se, že celý vesmír je založen na vibracích od atomových částic po shluky galaxií, od mikrokosmu po makrokosmos. V této fascinující knížce hudebník Steve Marshall zkoumá oblast akustiky a jistě osloví zpěváky, hudebníky, ale i architekty nebo biology a vlastně kohokoli, kdo by se chtěl dozvědět více o úžasném světě zvuku.
Predpredaj
11,76 € 12,38 €

Jak jsem svým vnoučatům vyprávěl o vesmíru


Kniha Jak jsem svým vnoučatům vyprávěl o vesmíru je založena na autentických rozhovorech astrofyzika Huberta Reevese s jeho čtrnáctiletou vnučkou. Zabývá se širokým spektrem témat: kromě známých otázek, jako jsou třeba vznik a stáří vesmíru, černé díry a temná hmota, se věnuje i způsobům měření a poznávání světa, principům vědeckého uvažování a uspořádání lidských znalostí. Stranou nezůstávají ani úvahy o mimozemském životě, otázka „hodináře“ čili stvořitele vesmíru nebo zamyšlení o odpovědnosti lidstva za stav naší planety. Kniha je vyprávěna lehce, srozumitelně a plyne jako skutečný dialog se zvídavou dívkou, přesto často zabíhá do nečekaných hloubek: je znát, že Hubert Reeves byl zkušený popularizátor vědy a zároveň velký vědec, jehož myšlenky a postoje měly čas dozrát. Sám autor knihu charakterizoval jako svůj duchovní odkaz mladé generaci a je zřejmé, že si na něm dal záležet.
Predpredaj
13,02 € 13,70 €

Sestra - Pozoruhodný příběh Kim Jodžong, nejmocnější ženy Severní Koreje


Autor, který pracoval jako poradce Bílého domu v otázkách vztahů se Severní Koreou, přibližuje čtenáři severokorejskou dynastii Kimů, která vládne zemi od jejího vzniku v roce 1948. Kniha přináší zasvěcený pohled na fungování jednoho z nejrepresivnějších režimů soudobého světa a zaměřuje se primárně na Kim Jodžong, mladší sestru současného vůdce Kim Čonguna, která je druhou nejvýše postavenou osobou ve státě.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €