! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


100 mese Mátyás királyról


Ki ne hallott volna a világ legigazságosabb uralkodójáról, a furfangos Mátyás királyról? Mátyásról, aki óvja a szegényeket és elesetteket, móresre tanítja a dölyfös hatalmaskodókat, és jót nevet, ha valaki még az ő csavaros eszén is képes túljárni? Gazdagon illusztrált kötetünkben százat gyűjtöttünk össze a legjobb Mátyás-történetekből, köztük olyan örökérvényű fabulákat, mint Az igazmondó juhász, A kolozsvári bíró és az Egyszer volt Budán kutyavásár. Miközben jót derülünk az országot álruhában járó legendás király éles elméjén, illetve a pórul járt kapzsi uraságokon és haszonlesőkön, tanulunk is: erkölcsről, igazságról és bölcsességről.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Kingdom of the Feared


Two curses. One prophecy. And a love more powerful than fate... All hail the king and queen of Hell. #1 New York Times bestselling author Kerri Maniscalco delivers sizzling romance, sexy secrets, and unexpected twists in this unforgettable conclusion to the Kingdom of the Wicked series. Emilia is reeling from a shocking discovery about her sister, Vittoria. But before she faces the demons of her past, Emilia yearns to claim her king, the seductive Prince of Wrath, in the flesh. She doesn't just desire his body; she wants his heart and soul-but that's something the enigmatic demon can't promise her. When a high-ranking member of House Greed is assassinated, damning evidence somehow points to Vittoria as the murderer. Now, Emilia will do anything to get to the bottom of these accusations against the sister she thought she knew. Together, Emilia and Wrath play a sin-fuelled game of deception to solve the murder and stop the unrest that's brewing between witches, demons, shape-shifters, and the most treacherous foes of all: the Feared. Emilia was warned that when it came to the Wicked, nothing was as it seemed. But have the true villains been much closer all along?
Na sklade 4Ks
12,97 € 13,95 €

Príbeh J & J


Ľudský život píše rôzne príbehy. Napríklad aj o zákrutách a kľučkách, ktoré človek neočakáva, a do ktorých sa nechtiac dostane. Skutočný romanticko-melancholický príbeh Ruda Ovečku rozpráva o veľkej láske, ktorá prechádza nezvyčajnými peripetiami, o láske, ktorá je plná ľudskej pomoci, empatie, pochopenia. No niekedy nestačí ani nadľudské úsilie pomáhať...
U dodávateľa
16,91 € 17,80 €

Egyikünk meg fog halni


Azt mondják, hogy a barátságok bonyolultak lehetnek, de arról nem volt szó, hogy halálosak is. Ismerd meg Buckhead – a drága autók, hatalmas házak és álságos barátságok városának – hölgyeit: Shannon egykor Buckhead királynője volt, ám politikus férje, Bryce minden előjel nélkül faképnél hagyta őt. Amikor Shannon megtudja, hogy valójában egy sokkal fiatalabb nőre lett lecserélve, bosszút esküszik… Crystal foglalta el Shannon helyét. Az üde, ártatlan texasi lánynak pedig fogalma sincs, hogy mi vár rá… Olivia hosszú éveket várt arra, hogy átvehesse Shannon koronáját Buckhead nem hivatalos királynőjeként. És most végre elérkezett az ő ideje. Ám ahhoz, hogy elfoglalja az őt megillető helyet, minden köpönyegforgató, manipulatív, alattomos trükköt be kell vetnie… Jenny a város legexkluzívabb szépségszalonjának, a Glow-nak a tulajdonosa. Ismeri a vendégei összes titkát és legsötétebb vágyait. De vajon megtartja ezeket magának? Ki lesz elég okos ezek közül a nők közül ahhoz, hogy túlélje Buckheadet – és ki végzi holtan?
U dodávateľa
13,33 € 14,03 €

Alvilági becsület


1970-es évek, Harlem. Ray Carney, a korábbi orgazda jelenleg köztiszteletben álló bútorbolt-tulajdonos: érthető, hogy igyekszik nem ütni bele az orrát semmibe. Amikor ártatlan szívességet kér régi rendőrségi kontaktjától, Munsontól, az univerzális megoldóembertől, cserében Munson is kér valamit. És ezzel máris újrakezdődnek a stiklik - nincs kiszállás, és ez valakinek az életébe kerülhet. Miközben az ország a Függetlenségi Nyilatkozat elfogadásának kétszáz éves évfordulójára készül, Harlemben rejtélyes módon egymás után égnek le egész háztömbök. Carney egyik bérlője egy tűzesetben súlyosan megsérül, és Carney megejtően brutális cimboráját, Borsot bízza meg a nyomozással. A két zsivány harcba száll azokkal, akik az omladozó metropoliszt kezükben tartják: a necces, agresszív, velejükig romlott alakokkal. Az Alvilági becsület egyfelől fekete humorú történet a városról az 1970-es évek régi vágású káoszában, amelyre ma már nosztalgiával tekinthetünk, másfelől lopva elkapott portré arról, mit is jelent a család szó. Szigorú noir, amely ismét bizonyítja, hogy Colson Whitehead úgy ismeri a korszakot és Harlemet, ahogy rajta kívül senki.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Vendégjáték Bolzanóban


"Az élet, kedvesem, teljesség. Az élet, hogy egy férfi és egy nő találkoznak, mert összeillenek, mert olyan közük van egymáshoz, mint az esőnek a tengerhez, egyik mindig visszahull a másikba, alkotják egymást, egyik feltétele a másiknak. Ebből a teljességből lesz valami, ami összhang, s ez az élet. Ez nagyon ritka az emberek között. Te menekülsz ez emberek elől, mert azt hiszed, más dolgod van a világban. Én keresem ezt a teljességet, mert tudom, hogy semmiféle más dolgom nincs a világban." "Nyilvánvalóan a legjobb dolog, ha az embert karja között tartja valaki." A hős alakjában Giacomo Casanova, a hírhedt 18. századi csábító figurájának körvonalai sejlenek föl, a történetben pedig világosan kivehető a velencei kalandor életútjának néhány fordulata. A múlt azonban nemcsak Casanova történelmi személyisége révén van jelen a Vendégjáték Bolzanóban lapjain, hanem Giacomo emlékei révén is. Nemcsak az elbeszélő ereszkedik alá a történelem kútjába, hanem a főhős maga is szembesül múltjával, életének korábbi eseményeivel. Miközben a velencei ólomkamrák börtönéből szökve, szülőföldjéről elmenekülve rövid időre megpihen Bolzano kisvárosában, ismét találkozik hajdani vetélytársával, Párma urával, aki évekkel korábban egy párbajban súlyosan megsebesítette, majd feleségül vette Franciskát, akinek kegyeit mindketten elnyerni igyekeztek. Ahogy a történelem kísért a regény lapjain, úgy rémlik föl Giacomo előtt meghiúsult hódításának története. - Bengi László
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Az Átkozott


"Talán ezt jelenti felnőtt nőnek lenni: nem a vérzést, ami havonta egyszer jön meg, nem a férfiak megjegyzéseit vagy a szép ruhákat. Hanem azt, hogy a szemébe nézek egy férfinak, aki azt mondja: "Az enyém vagy". És azt felelem: "Én nem vagyok senkié."" Monza, 1936. A Lambro partján két kamasz lány próbálja eltüntetni egy férfi holttestét, akinek az ingén nemzeti színű jelvény és fasiszta vesszőnyaláb díszeleg. A holttestig vezető történetet Francesca meséli el. A tizenkét éves kislány polgári családjában rendezett, unalmas életet él, legfőbb gondja, hogy szaporán lépkedjen a misére és illedelmesen viselkedjen az asztalnál. Vágyakozva figyeli a Lambro-parti vadócokat, leginkább a vezérüket, Maddalenát, aki mezítláb, felhúzott szoknyában, összekaristolt lábbal játszik a fiúkkal a sárban. Arról ábrándozik, hogy barátnők lesznek, annak ellenére, hogy a lányról azt beszélik, mindenkire szerencsétlenséget hoz, úgy is hívják: az Átkozott. Az abesszíniai háború hátterében a két lány együtt próbál eligazodni az összekuszálódott világban. Együtt küzdenek az igazságtalanság és a hatalmi visszaélések ellen, amelyek különösen a nőket sújtják. Sok minden megesik velük, mire maguk mögött hagyják a gyerekkort. Egyiküknek meg kell tanulnia bízni, másikuknak pedig önmagáért kiállni. Beatrice Salvioni első regényében két kamasz lány egymásba fonódó felnövéstörténetén keresztül mozgalmas képet fest a bontakozó olasz fasizmusról és a rezsim árnyékában boldogulni próbáló kisemberekről. Beatrice Salvioni (Monza, 1995) jártas a középkori harcművészetben, és megmászta a Monte Rosát. 2021-ben végzett az Alessandro Baricco által alapított torinói Holden Íróakadémián, és ugyanebben az évben Calvino-díjat nyert elbeszéléseivel. Az Átkozott az első regénye, 32 nyelven jelenik meg, és a közeljövőben tévésorozat is készül belőle.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

A mérgezett gyalog


Az ukrán határ mellett erdei túrázók egy csoportja egy kiégett furgonban három elszenesedett holttestre bukkan. A törvényszéki vizsgálatok során kiderül, hogy az áldozatokat agyonlőtték, és a testükben egy eddig ismeretlen, halálos vírus található. Pszichés zavarok miatt leszerelt katonák és titkosszolgálati főtisztek maroknyi csoportja egy titkos radikális szervezetet hozott létre Hunnia Ostora néven. Terrortámadásra készülnek Magyarország területén. Az a tervük, hogy szabadon engednek egy gyilkos vírust. Huszti Nimródot a legutóbbi akciója során elkövetett fegyelemsértés vétsége miatt eltávolították a titkosszolgálat kötelékéből. A terroristacsoport vezetői aktív elhárítótiszteknek adják ki magukat, így tévesztik és nyerik meg egy veszélyes küldetéshez a férfit. Hamarosan Nimród számára is nyilvánvalóvá válik, hogy a csoport tagjai valójában terroristák, akik biológiai fegyverekkel akarják megtámadni Budapest legforgalmasabb helyeit. A szálak a politikai és gazdasági elit legmagasabb köreihez vezetnek. Egy nagyszabású összeesküvés körvonalazódik. Huszti Nimród, a Medúza-krónikák harmadik történetében élete legnehezebb küzdelmére kényszerül, amelyből valószínűleg nem kerülhet ki győztesen. John Cure, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író, a feszültségkeltés mestere, Magyarország egyik legnépszerűbb pszichothriller írója. A Medúza-krónikák című bűnügyi thrillersorozat kötetei nem hiányozhatnak egyetlen krimi- és thrillerkedvelő olvasó könyvgyűjteményéből sem!
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Diár 2024: Život s chuťou


Objavte bohatstvo saleziánskej spirituality vďaka diáru Život s chuťou. Ten prináša hlboké zamyslenia nad Božím slovom, ale aj kratšie či dlhšie svedectvá o tom, čo náš život napĺňa a z bežných vecí robí nezabudnuteľné. Pomôže vám lepšie spoznať a pochopiť odkaz Dona Bosca. približuje inšpirácie, ako žiť s väčšou radosťou, snívať, modliť sa, prijať samého seba či rozvíjať vzťahy s ľuďmi aj Najvyšším. Je to pomocník, ktorý má priniesť do našich životov viac chuti do života. A čo je tou chuťou? Je to iskra v našom vnútri, s ktorou život chutí a plynie inak. Prenášame ju na druhých, čo sa prejaví cez čarovnú harmóniu v nás, ktorá nám aj iným robí dobre a dáva šťavu do každého dňa. Vlastne takto spoznávame aj Boha cez jeho dotyky krásy, dobra, lásky. To je harmónia vnútornej chuti, chuti nášho srdca, našej hĺbky. Navyše rok 2024 je pre saleziánsku rodinu špeciálny, pretože si pripomína 100 rokov od príchodu saleziánov, a teda aj saleziánskej charizmy na Slovensko.
U dodávateľa
2,98 € 11,90 €

The Emperor of Evening Stars - Az Esti Csillagok Császára


Kezdetben vala a sötétség. Mielőtt találkozott Callie-vel, mielőtt Alkusz vált volna belőle, ő volt Desmond Flynn, egy írnok fattyú fia. Aki puhány anyától született, varázstalanságra volt kárhoztatva, és arra rendeltetett, hogy rabszolgával házasodjon. De a sorsnak más elképzelései voltak. A sötétség végezetéig. Arestys kopár barlangjaitól Somnia palotáján át a földi utcákig: így vált Desmond Flynnből, a tündérből, aki a semmiből indult, az Esti csillagok Császára.
U dodávateľa
10,57 € 11,13 €

Üvöltő szelek


Harmincéves sem volt még Emily Brontë, amikor - egy esztendővel halála előtt - megírta ezt a regényt, a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi regényét. Valóság és látomás, természet és lélekelemzés, vadság és odaadás furcsa szövedéke a történet, egy magába forduló, romantikus lélek költői vallomása a szerelemről és a szenvedélyről. Elemzése kegyetlen mélységeket tár fel, és nyomasztó légkört teremt: titokzatosság, babonák homálya övezi szereplőinek jellemét, a romlás sötét erői csapnak össze és küzdenek egymással, míg végül a tragikus feszültséget ismét a szerelem, a fiatalok, az újabb nemzedék szerelme oldja fel.
U dodávateľa
17,39 € 18,31 €

Wise Words from Change Makers: Smart and inclusive life advice from diverse heroes


Smart and inclusive life advice. This uplifting collection celebrates diverse heroes the world over and their perspective on life, politics, education, representation and beyond. From writers, thinkers, activists and leaders, each of these quotes demonstrates the power of words and positive thinking in our everyday lives.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Free the Tipple


This new edition of the wildly popular cocktail book features revised and updated texts and a bold new cover. Sixty of the world’s coolest and most influential women are the inspiration for this refreshing and fun collection of drink recipes that are sure to bring extra zest to your cocktail shaker. Free the Tipple pays tribute to a brilliant range of diverse women from the 20th century to today who have made waves in entertainment, the arts, politics, fashion, literature, sports, and science, including Frida Kahlo, Rihanna, Serena Williams, Virginia Woolf, Yoko Ono, Zaha Hadid, Marlene Dietrich, Zadie Smith, and more. Each double-page spread features a recipe crafted to reflect its namesake’s personality, style, or legacy. This ranges from The Gloria Steinem, which uses a complex liquor with a radical twist, to The Beyoncé, made, of course, with lemonade. The cocktails are simple to make, kitchen-tested, and incorporate easy-to-find ingredients. Snappy, informative biographies, illustrated with vibrant portraits, offer revealing insights into the women’s lives. This highly original guide to delicious beverages is a perfect gift for those in your life who encourage and inspire you.
U dodávateľa
17,05 € 17,95 €

Traktory - Obrazová encyklopedie strojů z celého světa


Vítejte v úžasném, pestrém světě traktorů! Po více než století se traktory postupně vyvinuly podle našich potřeb, a jak se zlepšovaly naše technické dovednosti, přesunuli jsme se od jednoduchých strojů na kovových kolech až ke složitým a specializovaným strojům dneška. ***** Traktory všech tvarů a velkostí využíváme k produkci potravin a materiálů či k údržbě našich parků a silnic, traktory však mohou být i zdrojem zábavy. V této knize najdete úžasné traktory, roztomilé traktory i legračně vypadající traktory - vstupte a podívejte se, jestli si z nich dokážete najít své oblíbence.
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

Hráči


Hráči jsou příběh kde nikdy nevíte, ve které jste realitě. Středověká detektivka, postapo akce, válečné drama, fantasy pohádka i temný psychothriler – to všechno hrdinové knížky prožijí ani se nenadějí. Děj knížky Hráči se odehrává v současnosti na hraně reálného a fantaskních světů, čeká nás přeskakování mezi realitami, masité akční scény, psychologické zápletky a to vše proložené specifickým suchým humorem. Hrdiny knížky Hráči jsou celkem obyčejní lidé, které spojuje neobyčejný koníček - larp, jež jim do života přináší neobyčejné a fantaskní příhody. Cestování časem a prostorem je první z nich. Text je proložený 18 celostránkoivými komixy, které ilustrativně komentují některé okamžiky děje.
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

Cage of Dreams


Chaos reigns over the City of Newham in the thrilling conclusion to the City of Nightmares duology, by critically acclaimed author Rebecca Schaeffer. All nightmares begin as dreams. Nineteen-year-old Ness used to be terrified of Nightmares - people who'd turned into their worst fears while they slept. Now, after two assassination attempts, an explosion, and a bargain with a demon, she's finally free of her terror. But Nightmares aren't the only dangerous thing in Newham. And Ness still has to reckon with her other fears - including her fear of mortality. It's easy to die in Newham, but hard to live. So when the monster responsible for creating Nightmares asks her for a favour, she agrees - as long as he will turn her into an indestructible Nightmare of her choice in exchange, so she can finally feel safe. Soon things spiral out of control. Ness finds herself in the crosshairs of enemies old and new, and this time, she can't run from her problems. If she wants to survive, she's going to have to conquer the most difficult enemy of all: herself.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Nejslavnější odložené případy


Vzrušující kompendium skutečného zločinu zkoumá více než 50 různorodých kriminálních případů, které zůstávají i přes usilovnou snahu vyšetřovatelů nevyřešené. Jack Rozparovač a Zodiac. Únos malé Madeleine McCannové. Loupež 22 milionů liber v Britské bance v Bejrútu. Všechny tyto kauzy mají jedno společné – nikdy nebyly objasněny. Kniha Nejslavnější odložené případy (Famous Cold Cases) představuje na základě dokumentace více než 50 těchto nevyřešených trestných činů, je uspořádána chronologicky a doplněna o zajímavosti z vyšetřování. Každá kapitola se zaměřuje na konkrétní trestnou činnost, od vražd, včetně politických, až po únosy, loupeže a podvody. Mezi notoricky známé případy patří vražda JonBenét Ramseyové, pátrání po šéfovi Teamsteru Jimmym Hoffovi, velkolepý útěk únosce D. B. Coopera, atentát na pákistánskou vůdkyni Bénazír Bhuttovou nebo otrava Alexandra Litviněnka v Londýně. Tato poutavá kniha vás zve k přezkoumání každého případu, analýze důkazů a pokusu zjistit nejpravděpodobnějšího viníka. John D. Wright je americký autor a editor žijící v Anglii. V Londýně působil jako reportér pro časopisy Time a People, kde se věnoval politice a zločinu. Je autorem několika historických knih, včetně Oxford Dictionary of Civil War Quotations a The Routledge Encyclopedia of Civil War, Crime Investigation a Unsolved Crimes. Je držitelem titulu Ph.D. v oboru komunikace na University of Texas.
Na sklade 1Ks
25,03 € 26,35 €

Hvězda pouště


Matt Montgomery vede obyčejný všední život vysokého státního úředníka. Tato uklidňující rovnováha se však jednoho večera zhroutí, když se vrátí domů: jeho žena leží na schodech jejich domu, zabita strašlivým způsobem. A jejich dceru potkal stejný osud. Kdo spáchal takový zločin a především proč? Matt Montgomery se vydává až daleko na západ, aby hledal vraha...
U dodávateľa
31,30 € 32,95 €

Škorpion 3 + 4


Škorpion se náhodou zaplete do spiknutí, které zasahuje do nejvyšších kruhů církevní moci. Je svědkem vraždy papeže, a při hledání důkazů o zločinu a ve snaze odhalit tajemství svého původu se vydává na východ. Dynamické souboje, nádherné scenérie Říma 18. století a špetka erotiky jsou silnou stránkou této série.
U dodávateľa
31,30 € 32,95 €