Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Cestami zelených mužů


Zelení muži. Pokud si neuvědomíme jejich existenci, jsou neviditelní. Nevnímatelní. Jakmile zjistíme, že existují, dokáží se neuvěřitelně zpřítomňovat. Pozorují nás z nečekaných míst. Jako kdyby právě v tom byl jejich smysl. Mají vždy nadhled. Jsou vždy umístěni nad našimi hlavami, to je snad jediné pravidlo, které můžeme prokázat. Ostatní pravidla velice svobodně porušují. Jsou hmatatelní, zachytitelní a přece působí jako přízraky. Jako pozorní obyvatelé jiných světů. Nahlížejí do našeho světa bez valné účasti. Z nějakého důvodu je jejich přítomnost důležitá zejména v posvátném prostoru, kam ovšem na první pohled nepatří. Vše, co o nich bylo napsáno, se opírá o pouhé hypotézy. Zelení muži jsou opravdu suverénně tajemní. Někdy máme dojem, že o nás vědí více než my o nich. Rozmlouvat o zelených mužích by pak mohlo znamenat rozmlouvat vlastně s nimi. I když předem víme, jak jsou na slovo skoupí. Z úst jim přece místo slov vyrůstají listy… Soubor studií a reflexí zabývajících se tématem a typologií "zelených mužů" ve středověké sakrální architektuře a v renesanci... Kniha intrepretuje archetyp zeleného muže v různých kulturách a předběžně mapuje jejich výskyt na našem území.
U dodávateľa
18,66 € 19,64 €

A Zen köztünk van


Na sklade 1Ks
8,00 € 8,42 €

A visegrádi népek történelmi morfológiájához


„Magyarország és Lengyelország két öröklétű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódna és láthatatlanul egybefonódnak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele.” (Stanisaw Worcell, 1849) Somorjai Ádám ebben a tanulmányában a visegrádi országok közös vonásait foglalja össze. Tekintettel arra, hogy felismeréseit elsősorban a magyar és a lengyel történelmi tapasztalat párhuzamossága motiválta, kiadványunkban e két nyelven tájékozódhatunk a rokon vonásokról és a különbözőségekről egyaránt. Ajánljuk, hogy előbb csak a 14 térképet lapozzuk át, és ott olvasunk bele, ha valami nem érthető. Majd a szöveg végén tanulmányozzuk a táblázatot, és térjünk oda vissza a főszöveg olvasása közben. Ezt követően a főszöveget olvasgassuk, és csak akkor nézzünk bele a jegyzetekbe, amikor arra ösztönzést érzünk. Végül pedig olvassuk végig csak a jegyzeteket.
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Hora


Obsáhlý svazek přináší prózy Karla Miloty, nalezené v jeho pozůstalosti. Nejrozsáhlejší je román Hora, který Karel Milota začal psát na sklonku 60. let a přepracoval v letech 90., kdy ho již téměř dokončil. Jde o mrazivý příběh z počátku 50. let, v němž autor mistrně kombinuje vlastní strhující děj z úryvky z dobového tisku, lteratury či filmových týdeníků... Moderní, dechberoucí próza o jednom z nejděsivějších období českých dějin, kdy smrt doslova visela ve vzduchu. Následuje próza Pohřeb, ucelený, strhující fragment románu Moller, popisující vznik a průběh druhé pražské defenestrace a vznik českého stavovského povstání, próza Symfonie v modré a dva jedinečné, ucelené fragmenty románu Oblouk, zachycující sebevraždu architekta bechyňského mostu, obviněného z kolaborace s nacisty. Milota se v knize představuje jako jeden z největších českých prozaiků druhé poloviny 20. století.
U dodávateľa
19,81 € 20,85 €

Smilná čítanka Franty Bidla


Jako 5. díl ediční řady Kryptadia vydává nakladatelství Lege artis soubor všech dostupných pornografických kreseb Františka Bidla, především faksimile parodické Svatební košile z roku 1931 — jednoho z nejhezčích meziválečných erotických tisků. V ediční poznámce je navíc doplněn zcela nedostupný a dosud nikdy znovu nevydaný text i výzdoba 1. Hruškova vydání. Dále pak rovněž věrné reprodukce cyklu barevných kreseb Exegese obecných rčení, vytvořeného v roce 1940 jako dárek pro Františka Halase, k čemuž je pro srovnání doplněna jiná, pravděpodobně starší verze téhož cyklu. Následují obrázkové marginálie básnické sbírky Erotické zrcadlo a pro úplnost i všechny Bidlovy obrázky pro Štyrského edice. Kniha tak představuje ideální doplněk k rozsáhlé Bidlově čítance, vydané v roce 1959.
U dodávateľa
18,87 € 19,86 €

Amit magad mögött hagysz


És te mennyi idő alatt halsz meg? Raquel, egy fiatal, élete mélypontját élő irodalomtanár, elfogad egy helyettesítő tanári állást egy novarizi gimnáziumban, Galícia szívében, véletlenül pont a férje szülőfalujában. Az első munkanapján az órák után talál egy üzenetet, amely így szól: "És te mennyi idő alatt halsz meg?" Raquel eltökéli, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy kiderítse, miért kapta ezt a fenyegetést. A tanárnő zaklatásának története mögött feltárul egy perverz, szenvedélyes thriller. Az emberi gyengeség lecsupaszítása. A bűntudaté. A kapcsolatok törékenységéé - valamint a hazugságoké és titkoké, amelyekre életünket alapozzuk a következmények felmérése nélkül. Premio Primavera-díj-nyertes regény, mely már több százezer olvasóval büszkélkedhet, és egy Netflix-sorozatot is inspirált. Vesd bele magad!
U dodávateľa
12,58 € 13,24 €

Vlků se nebojím


Berenika žije v odlehlé hájence v Krušných horách a má extrémně citlivou povahu. Miluje zvířata, chrání přírodu a pracuje jako veterinární asistentka. Místní divoké lesy jsou pro ni rájem. Vpily se jí pod kůži, vtiskly do krvinek svou DNA. Nejspokojeněji se Berenika cítí, když stojí na kraji rašeliniště, krušnohorský vítr jí pohazuje vlasy a kam jen oko dohlédne, všude kolem ní se rozprostírá les… Do toho krušnohorského se navíc v současnosti vracejí vlci, které tak obdivuje. Stejně jako ona zde bojují o svůj právoplatný životní prostor. Škoda, že mají mezi lidmi tolik odpůrců. Jedním z nich je místní chovatel ovcí, který má možná s Berenikou společného víc, než by si mladá žena přála.
U dodávateľa
13,54 € 14,25 €

mondj igent az emberre - Újhumanista kiáltvány


Az újhumanizmus abból indul ki, hogy jelenleg még értelmezni sem tudjuk, mi a baj, mert az eszközök, amelyekkel megkíséreljük, menthetetlenül elavultak. Először meg kell határozni, mit akarunk képviselni. Jelen esetben ez a dehumanizációs katasztrófa megfékezése és az emberi faj önbecsülésének visszaadása, ami véleményünk szerint egyben fennmaradásunk záloga is. Ezután arra kell választ adni, mi az a törésvonal, amely elválaszt bennünket másoktól. Jelen esetben minden olyan tendencia, gondolat és tett, amely az ember önbecsülésének újraépítése ellen hat. Minden, ami dehumanizál. Nem azt állítjuk, hogy ezek feltétlenül gonosz és alávaló dolgok, hanem azt, hogy – akár a legjobb szándékuk ellenére is, de – lemondtak az emberről, és ezzel arról a kivételes ontológiai státuszról, amelyet fajunk megszerzett. Ez a létszint törékeny, de felbecsülhetetlenül értékes kincs. Egyszerre áldás és átok, és igen, pusztítóvá is tud válni. Elkeserítő aljasságokra vagyunk képesek miatta. Ez vezetett ahhoz a történelmi kimerültséghez, fajspecifikus önutálathoz, kollektív burnout szindrómához, amely mindannyiunk lelkébe költözött. Ebből ered a dehumanizáció csábítása. De ellen kell állni a szirénhangnak – ez az újhumanizmus célja és lényege. És ez a 21. század igazi törésvonala: igent vagy nemet mondani az emberre.
U dodávateľa
12,02 € 12,65 €

Trnitá cesta


Osm let, během nichž se z ambiciózního, avšak neúspěšného pražského bankéře Gustava Meyera stal spisovatel Gustav Meyrink, bylo opravdu bouřlivých - plných krachů, konfliktů i okultních dobrodružství, přesto natolik podnětných, že z nich spisovatel čerpal inspiraci po celý život. V knize jsou uveřejněny také dopisy, adresované Meyrinkovi jeho duchovním mistrem Mailänderem. Za pozornost stojí grafická úprava knížky, která věrně kopíruje německé vydání Meyrinkovy prvotiny Der heisse Soldat.
U dodávateľa
9,93 € 10,45 €

Érettségi témakörök vázlata irodalomból (közép- és emelt szinten) 2024-től alkalmazott érettségi


Kötetünk a 2024-ben életbe lépő, új érettségi követelményrendszer alapján készült. Összefoglalja azokat az elméleti ismereteket, amelyeket a vizsgázónak a sikeres érettségi vizsgához tudnia kell. A középszintű ismeretektől jól megkülönböztethető módon tartalmazza az emelt szintű tananyagot is. Az összeállításnál figyelembe vettük a nyilvánosságra hozott hivatalos mintatételeket és mintafeladatsorokat. Teljes mondatokból álló szöveg formájában, mégis vázlatszerűen tagolva tárgyaljuk a kisebb egységekre lebontott érettségi témaköröket. A könyv tartalmazza a vizsgakövetelményekben szereplő fogalmak meghatározását, az új kerettantervben megadott kulcsfogalmak hiánytalanul megjelennek. Összefoglaló táblázatok, ábrák segítik az ismeretek rendszerezését. Könyvünket ajánljuk az érettségi előtt állóknak, illetve alsóbb évfolyamok tanulóinak is önellenőrzésre és az adott témakör áttekintésére.
U dodávateľa
11,46 € 12,06 €

This winter - Az idei tél


Gyűlölöm a karácsonyt - mondja Tori. - Nem, nem gyűlölöd - felelem. - Az ideit gyűlölöm. - Az ideit mindenki gyűlöli. Az idei tél kemény Tori, Charlie és Oliver Spring számára. Mindannyian igyekeznek a lehető legkevesebb drámával átvészelni a karácsony napját. Olivernek ez azt jelenti, hogy Mario Kart-ozik a bátyjával és a nővérével, Tori és Charlie számára pedig azt, hogy maguk mögött hagyják az elmúlt néhány hónapot. Vajon ez a karácsony szétszakítja a Spring családot, vagy elkezdi összekovácsolni őket? Érzékeny látkép a 21. századi diszfunkcionális családokról, akik szeretik egymást, de fogalmuk sincs, miként fejezzék ezt ki.
U dodávateľa
5,35 € 5,63 €

The Player - A játékos


A baseball még sosem volt ennyire vadító. Easton Wylder a baseball királya. Ez a sport az élete. A szenvedélye. A mindene. Így amikor egy sérülés azzal fenyeget, hogy Easton szezonja korai véget érhet, a csapat elhívja a nagy hírű fizikoterapeutát, Dalton dokit, hogy felügyelje a felépülését. Csakhogy nem Dalton doki várja az első kezelésen, hanem a doki lánya, Scout. Aki tüzes, sportos, dacos és gyönyörű,de Easton kételkedik abban, hogy képes lesz segíteni neki. Scout Daltonnak be kell bizonyítania, hogy no létére is képes kezelni a stresszt, ami egy MLB-klub fizikoterápiás kezeléseinek vezetésével jár. És mivel bizonyíthatná ezt jobban, mint azzal, ha a sztárjátékos Easton Wyldert újra pályára állítja. De a kezelés bizony meglehetősen testközeli. Egy olyan ellenállhatatlan férfival, mint Easton, ezek az érintésekkel teli kezelések csak galibához vezethetnek. Mert minél több az érintés, Scout annál jobban akarja ot, pedig nem szabad. Különösen akkor, amikor a klub érdekeit kell elsősorban szem előtt tartania. Ahogy szikrázni kezd körülöttük a levegő, egyre jobban elmosódnak a határok. Vajon képesek-e állni az izzást, vagy valaki mindenképpen égni fog? Hagyd, hogy elraboljon! Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket? Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Sötét vágyak fogságában


Sötét vudu és még sötétebb szenvedély. Lisa Beale Haitira utazik a Természetvédelmi Világszövetség megbízásából, hogy megakadályozza egy természetkárosító kikötő építését. Ráadásul haldokló barátja utolsó kívánsága is a vállát nyomja: meg kell találnia a férfi Haitin eltűnt kislányát, Casey-t. Kevin Hop leszerelt amerikai katona, akinek bárja van a Karib-tenger partján, és aki bármit feláldozna azért, hogy sikerre vigye a vállalkozását. Ám egy hazugság miatt csaknem mindenét elveszíti. Találkozásuk nem sok jóval kecsegtet: Lisa épp azt hivatott megakadályozni, amit Kevin támogat. Kettejük sorsa mégis összefonódik egy olyan világban, ahol a tenger kéken csillámló hullámai elmossák a könnyeket. Haiti csillagpettyes éjszakái alatt fellángol a szerelem, ám a körülmények cseppet sem ideálisak egy kibontakozó kapcsolathoz: vuduvarázslatok, átkok, kizsigerelt hullák kísérik Lisa és Kevin nyomozását. Van-e remény számukra ott, ahol a Sors kerekét az érdek forgatja, és ahol az ellenséged ellensége nem mindig a barátod? Kitarthat-e a szerelem akkor is, ha kettejük közül az egyiküknekbiztosan fel kell adnia az álmait? Izgalmas nyomozás és szenvedélyes románc a vérpezsdítő Haitin, a vudu őshazájában. Sötét, perzselő, zsigerig ható történet. Vesd bele magad!
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Cut Off - Játssz a túlélésért!


A műsor egy játék. A játék maga az életed. Mindegyik versenyzőnek megvan az oka - és megvannak a titkai -, hogy miért jelentkezik a Cut Off című új virtuális valóságshow-ba, amely egy csapat tinédzsert hagy magára a vadonban. Egyszerű a játék: aki a legtovább kitart anélkül, hogy kilépne, óriási pénzösszeget nyer. Az igazi csavar, hogy ezen felül egy új software eddig nem létező, teljesen új televíziós élményt hoz létre, amely lehetővé teszi a műsor nézőinek, hogy mindent a versenyzőkkel együtt érintsenek meg, lássanak és éljenek át. De mi történik, amikor a kilépés nem működik, és senki sem jön a megmentésükre? Mi történik, amikor látszólag az egész világ eltűnik, miközben ők bajba kerülnek a vadonban? A négy tinédzsernek szembe kell néznie a legnagyobb félelmeikkel, a legmélyebb titkaikkal, és legfőképpen egymással, amikor rájönnek, hogy valóban elszakadtak a valóságtól.Science-fiction, rejtély és romantika vegyül ebben a rendkívül izgalmas, gyorsan száguldó olvasmányban, amely egészen a legutolsó pillanatig találgatásokra készteti az olvasót.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Végjáték


A Netflixen látható sorozat várva várt folytatása! A Ne Légy Dühös tagjai már nem pusztán dühösek... Félnek. És most, hogy Margot kómába került, Bree pedig házi őrizetben van, Olivia és Kitty feladata, hogy elkapják a halálosan veszélyes bántalmazójukat. De ahogy a lányok támadásba lendülnek, Ed the Head megdöbbentő titokra jön rá, ami minden addigi elméletüket a feje tetejére állítja. A gyilkos bárki lehet, és ez alkalommal nem a bosszúállás az egyetlen célja. A lányok kétségbeesetten próbálnak rájönni, ki a gyilkos, miközben a saját életük darabjaira hullik: Donté eltávolodik Kittytől, és úgy tűnik, hogy neki is van egy saját titka. Bree el van zárva a külvilágtól, édesanyja testőrének éber szemei vigyázzák minden lépését. Olivia anyukája pedig érzelmi spirálba került.A gyilkos egyre közelebb kerül hozzájuk, a fenyegetések egyre személyesebbé válnak, és amikor a rendőrség nem hajlandó meghallgatni a lányokat, azoknak nincs más választásuk, mint szembeszállni névtelen "barátjukkal", vagy belehalnak.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

The Dark Calling - Szólít a Sötét (Az Arkánum Krónikák 5.)


Ha a világ késélen táncol... Evie képtelen elhinni az életét - és a játszmát - gyökerestül felforgató hírt. Miért nem érez változást? Talán rossz emberbe vetette a bizalmát? Ha mindenhol ellenség vár... Forrnak az indulatok az időtlenség kastélyában, ahogy Evie kételkedni kezd a saját ép elméjében. A válaszokat a menedéken túli világ rejti, de vajon segít-e neki a halál a keresésben - vagy elejét veszi, hogy kiderítse az igazságot a jövőjéről és Jack sorsáról? Szólít a sötét. Rejtélyes, baljós erő zökkenti ki az útjába kerülő Arkánumokat. Evie kénytelen egymaga nekivágni a pusztaságnak, ahol csak váratlan szövetségeseire számíthat. De közeledik a Richter elleni mindent eldöntő csata... Mindez és még több a vérpezsdítő Arkánum Krónikák-sorozat utolsó előtti kötetében, a New York Times-sikerlistás Kresley Cole tollából! Tudd meg, hogy az újdonsült szövetség vajon képes-e ellenállni a sötét igéjének, mielőttaz egész föld elkárhozik!
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Üzenet a Földről


Te mit tennél, ha tudnád, a Föld hét nap múlva véget érhet? Amikor a híradók beszámolnak arról, hogy egy Alma nevű bolygó felvette a kapcsolatot a Földdel, olyan pletykák kapnak szárnyra, miszerint az idegen entitás csak néhány napot ad a földi civilizációnak, mielőtt végleg kiiktatná. A középsulis, különc iskolakerülő, Jesse Hewitt számára soha semmi sem volt egyszerű. Az élet rossz csapások sorozatát mérte rá - hát mit számít, ha most minden véget ér? Cate Collins viszont kétségbeesetten próbálja kihasználni ezt az időt, hogy megtalálja az apját, akivel soha nem találkozott, és akiről hihetetlenül vad történeteket hallott. És akkor ott van Adeem Khan. Míg a kódolás és a számítógépes programozás mindig is könnyen ment neki, a megbocsátás nem. Úgy tűnik, nem tud megbékélni a húgával, és nem tud túllépni azon, hogy elment, pedig ez lenne az utolsó esélye. Már csak hét nap áll rendelkezésükre, hogy szembenézzenek igazságaikkal és jóvá tegyék a hibáikat. Jesse, Cate és Adeem útjai épp akkor találkoznak, mikor a világuk romjaiba dől.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Riverdale - A pomponlány halála


Betty és Veronica pompontáborba indul, míg Archie és Jughead pókerpartira készülnek a haverokkal - senki sem gondolná, hogy egy ilyen hétvége halálos kimenetelű véget ér... Betty, Veronica, Cheryl és a pomponcsapat tagjai hétvégi edzőtáborba készülnek egy vidéki kempingben. Archie és Jughead pedig pókerpartit rendez a többi fiúval a La Bonne Nuit-ben. Csakhogy a Riverdale-ben tomboló vihar áramszünetet okoz, a kocsma teljesen lezárul, és mire az áram visszajön, az összes feltett pénz eltűnik. A tolvaj pedig ott van közöttük, de vajon ki az? Néhány órányira a lányok, megérkezve a csapatépítő edzőtáborba, két másik versengő csapatot is ott találnak. A Stonewall Magániskolások csapata ráadásul azzal vádolja a greendale-i lányokat, hogy miattuk tűnt el két éve az egyik csapattársuk. Betty és Veronica vállalkoznak az igazság kiderítésére, miután több furcsaság is történik. És amikor egyik társuk majdnem belefullad a tábori tóba, Betty és Veronica nem tehet mást, meg kell próbálniuk megtalálni a tettest, mielőtt még nagyobb baj érné őket. Ez a Riverdale-regény olyan jeleneteket tartalmaz, melyeket a sorozatban nem láthattál!
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

16 ló


Trauma, bűntudat és büntetés súlya nehezedik egy apró, tengerparti közösségre, amiről már rég lemondott a világ. Az angliai Ilmarshban a helyi rendőrfelügyelő, Alec Nichols tizenhat ló fejét fedezi fel egy farmon. Ezeket úgy temettek el, hogy egyetlen szemük néz csak a téli nap felé. Miközben próbálja felderíteni, ki a felelős ezért az elborzasztó tettért, Alec kénytelen külső segítséget igénybe venni. Miután az állatorvosi kriminalisztika szakértője, Cooper Allen is megérkezik a városba, egy kórokozót fedeznek fel a talajban, amitől nagyon sokan súlyosan megbetegednek azok közül, akik kapcsolatba kerültek a tetemekkel. A kibontakozó nyomozás során számtalan bűncselekmény kerül napvilágra - többek között eltűnések, gyújtogatások, csonkítások -, és az ezt követő sötét napokban a város pánikba és paranoiába süpped. Semmi sem az, aminek látszik, bárki lehet gyanúsított, és az előkerülő titkok megbolygatják Ilmarsh korábbi látszólagos békéjét. Cooper hamarosan azon kapja magát, hogy képtelen elhagyni a várost, miközben Alecet is utoléri a láthatatlan fenyegetés. A két nyomozó versenyzik az idővel, hogy felfejtse az őrült és rettenetes bűncselekmények mögötti igazságot. Bármi áron.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €