Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Teď: Než dočteš tuto větu, narodí se na Zemi 21 dětí


Jak vypadá čas? Proč si často někdo myslí, že ho nemá? Kdo vymyslel hodinky? Jak dlouho trvá TEĎ? Knížka o čase. O tom, jak se proměňuje jeho vnímání. Co trvá dlouho a co krátce. Co chceme stihnout a co většinu života děláme. Co to je čas pro žraloka, jepici nebo zeměkouli. Knížka o uvědomování si, které se vždycky děje TEĎ, a o tom jak neplýtvat vesmírem.
U dodávateľa
25,87 € 27,23 €

Elon Musk (CZ)


Autor Steva Jobse a dalších úspěšných životopisů přináší nesmírně důvěrný příběh nejkontroverznějšího a nejpozoruhodnějšího inovátora současnosti, vizionáře, jenž se nezdráhá porušovat pravidla, aby dovedl svět do éry elektromobilů, soukromého vesmírného výzkumu a umělé inteligence. Jo, a taky koupil Twitter. Ve škole v Jižní Africe Elona Muska často šikanovali. Jednou jej skupinka grázlů shodila ze schodů, a pak do něj kopali tak dlouho, až měl hlavu nateklou jako balón. Strávil týden v nemocnici. Všechny fyzické jizvy však vybledly vedle těch emočních, které mu způsobil otec, násilník, inženýr a charismatický fantasta. Když se Elon po tom výprasku vrátil z nemocnice domů, otec mu vynadal. „Musel jsem tam hodinu stát a poslouchat, jak na mě řve, nadává mi do idiotů a říká, že jsem k ničemu,“ vzpomínal. Otcovo chování mělo na Muska trvalý vliv. Vyrostl v tvrdého, ale přitom křehkého muže s duší dítěte a nesmírně vysokou tolerancí rizika, zálibě v dramatu, epickým pocitem poslání a maniakální urputností, která bývá bezohledná a občas dokonce destruktivní. Dva roky Walter Isaacson Elona Muska pozorně sledoval, účastnil se jeho schůzek, procházel se s ním po továrnách, natočil hodiny a hodiny rozhovorů s ním, jeho příbuznými, přáteli, spolupracovníky i protivníky. Výsledkem je originální a informacemi nabité vyprávění plné příběhů o neskutečných úspěších a zmatcích, které se snaží odpovědět na jednu zásadní otázku: jsou démoni, kteří Muska pronásledují, zároveň i hnací silou za všemi jeho inovacemi a pokroky?
U dodávateľa
36,53 € 38,45 €

dostupné aj ako:

Lionet


Osm středověkých měst, osm fantasy povídek plných magie, záhad a černého humoru. Spolu s londýnským koronerem Lionetem vyřešíte spor mrtvých profesorů, v Canterbury rozlousknete záhadu vonícího nebožtíka, navštívíte zimní Londýn, kde právě ohledávají tělo nešťastného anděla, a ve slavném Glastonbury zjistíte, zda může kočka sežrat člověka. Lionet si přizval i pár přátel, kteří vás vezmou do dalekého Irska či do lázeňského města Bath, kde řádí záhadný mor. Povídková kniha volně navazuje na svět Londýnských svitků, do středověké Anglie však vnáší zábavnou hravost a větší dávku magie.
U dodávateľa
28,74 € 30,25 €

Otthonról haza


Kerék András élményekben és kalandokban kivételesen gazdag, kontinenseken átívelő életéről szól ez a memoár. Nagyapja katonatisztként halt hősi halált az első világháborúban, édesapja a harmincas-negyvenes évek ismert és elismert agrárközgazdásza volt, a világháborút követően kisgazdapárti parlamenti képviselő és a földreform egyik kidolgozója. A család a kommunista hatalomátvétel után számkivetetté vált. Végigkövethetjük, ahogy Kerék András Budán gondtalanul és szerető környezetben töltött gyermekkorát hogyan robbantja szét - a szó szoros értelmében - az ostrom, majd hogyan tölti első iskolai éveit a szellem egyik fellegvárában, a sárospataki gimnáziumban. A fővárosban befejezett tanulmányok után a rendszerrel összebékülni nem akaró fiatal előtt semmilyen perspektíva nem nyílik, ezért az emigrációt választja. Így kerül Magyarországról az Egyesült Államokba, ahol tehetséges és szorgalmas emberként előbb egyetemet végez, majd hosszú évek során tekintélyes nyelvészprofesszorrá válik. Családot alapít, s végre otthonról hazaérkezik. Fordulatokban bővelkedő egyetemi vezetői pályája aztán Kairóba és az arab világba vezeti. Ám új hazájában is eltéphetetlenül kötődik szülőföldjéhez, ott maradt szeretteihez. A szerző a tragikus huszadik század, benne Magyarország és Kelet-Európa legújabbkori drámáját, a hazából való elűzetés hátterét és közvetlen okait, az Újvilágban való megkapaszkodás gyötrelmes, mégis felemelő történetét tárja az olvasó elé. A mű végkicsengése optimista: minden megpróbáltatás egyszerre erőforrás is, mert hit, kitartás és másokkal való együttműködés boldog és színes élettel ajándékozhatja meg az embert. Kerék András életírásában sokan felmenőikre és magukra ismerhetnek. Az újkori kivándorlók számára pedig tanulsággal szolgálhatnak az itt olvasottak arra, hogy bárki meg tudja őrizni a magyarságát úgy, hogy közben sikeresen beilleszkedik abba a társadalomba, amely befogadta.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

A nagyvilág mentes ételei


Kiss Mona speciális gasztroblogger immár harmadik alkalommal vállalkozik arra, hogy egy átfogó, glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró-, és élesztőmentes, vegán, kész lisztkeverékmentes ételeket tartalmazó receptgyűjteményt jelentessen meg. A Mentes Sütiskönyv és Az Ünnepek Mentes Ételei után ezúttal kitekintünk a nagyvilágba. Más nemzetek ikonikus fogásait alakította át. A török sült tejberizstől, a francia cukkinis quichen át egészen a görög muszakáig, vagy az amerikai sajttortáig. Mona több, mint 20 éve éli az ételallergiások mindennapjait, sőt gyermekei születése után azt is meg kellett tanulnia, hogy velük hogyan tudja megszerettetni ezeket az ételeket. Saját weboldalának és online felületeinek óriási követőtábora van, receptjei sokak számára hasznosak lehetnek. Nem csak azoknak, akiknek gluténmentesen kell étkezniük, hanem azoknak is, akik cukor, vagy IR problémával küzdenek, tejallergiások, vagy vegánok.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Titkos kert - 10 éves jubileum


Ünnepeljük együtt a tíz éves Titkos kertet! Színezze ki ezt a különleges, megjelenésének 10. évfordulóját ünneplő Titkos kert különkiadást! Johanna Basford első könyve hatalmas siker lett, elindított egy olyan, országokon átívelő lelkesedést, amelynek hatására rengetegen ismerték fel a csodálatos képek kiszínezésében rejlő örömöt. Johanna varázslatos világában jól elférnek egymás mellett a fantasztikus növények, a burjánzó virágok és az apró lények, amik mind arra várnak, hogy színekkel életre keltse őket valaki. Ebben a limitált kiadásban egy kihajtható poszter is található, vadonatúj rajzokkal.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Apollón próbái 5: Néró tornya - kartonált


A nagy sikerű Apollón próbái-sorozat lélegzetelállító, izgalmakban bővelkedő fináléja végre megérkezett! Mi vár Apollónra? A görög istent egy Lester Papadopoulos nevű tinédzser szánalmas, halandó alakjában száműzték le a Földre. Vajon végre elfoglalhatja ismét a trónját az Olimposzon? Lester a Jupiter Táborból ismert félvér barátai segítségével számtalan veszélyt túlélt. A vérszomjas gúlok, egy gonosz római király és élőhalott serege, valamint az ördögi Caligula és Commodus császárok támadását is. Az egykori isten és félvér gazdája, Meg, most egy prófécia nyomába ered, amit Ella, a hárpia leplezett le. Az utolsó próbatétel New Yorkban, Néró tornyában várja Lestert. Vajon Megnek sikerül végleg leszámolnia az apjával? A pipogya Apollón szembe mer nézni ősellenségével, Püthónnal? Van-e bárki is a Félvér Táborban, aki a hőseink mellé áll? Rick Riordan kirobbanóan sikeres New York Times bestsellersorozatának ötödik és egyben utolsó részében ezekre a várva várt kérdésekre és még sok minden másra is választ kap minden lelkes félisten.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Z cestovateľského denníka rakúskeho virtuóza


Husľový virtuóz, skladateľ, prešporský rodák Miska Hauser (1820 – 1887) bol nepochybne prvým hudobníkom, ktorého umenie zaznelo na všetkých obývaných kontinentoch. Svoje dobrodružstvá huslistu v Kalifornii, Južnej Amerike, na Tahiti, v Austrálii a na Cejlóne sústredil do listov, ktoré počas piatich rokov putovania a koncertovania priebežne posielal svojmu bratovi do Viedne. Sigmund Hauser listy uverejňoval v časopise Ostdeutsche Post a v roku 1859 ich vydal súborne ako knihu. Listy Misku Hausera sú vlastne prvou globálnou správou o stave hudby na zemeguli. Celok dopĺňajú odborné štúdie, mapa a zoznam diel.
U dodávateľa
17,77 € 18,70 €

dostupné aj ako:

Minecraft: A Kreatív mód kézikönyve


Félelmetes lehet megtenni az első lépéseket a Felszíni Világban, úgyhogy szánj időt arra, hogy megismerkedj a játékkal! Itt mindent megtalálsz, ami a kezdéshez kell: a rendelkezésedre álló építőblokkoktól kezdve a hasznos tanácsokig, melyek segíthetnek befejezni első építményedet. Engedd szabadjára a képzeleted, add át magad az alkotásnak, és vedd kezedbe a Minecraft: A Kreatív mód kézikönyvét - az egyetlen könyvet, amelyre szükséged lesz, hogy magasabb szintre emeld építészeti tudásod és kreativitásod. Mi vár rád a kézikönyvben? - Ismerd meg a blokkokat és a legfontosabb tulajdonságaikat! - Sajátítsd el az építkezés alap- és mesterszintű fogásait! - Fedezd fel a fények és a témák rejtelmeit! - Olvasd el a szakértők tanácsait, és meríts belőlük inspirációt!
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Minecraft - Felfedezők kézikönyve


A Felvilág, az Alvilág és a Vég fantasztikus kalandokkal vár! Készülj fel az akcióra a Minecraft: Felfedezők kézikönyvével - az egyetlen könyvvel, amelyre szükséged lesz, hogy magasabb szintre emeld felfedező képességeidet! Ismerd meg a biomok egyedi tulajdonságait, barangolj a generált építmények között, találkozz különös mobokkal, és fogadd meg a tanácsokat, hogy igazi felfedezővé válj! Rejtélyes zugok, izgalmas csaták és mesés kincsek várnak rád!
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Red, White & Royal Blue - Vörös, fehér és királykék


Mi történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg? Mikor édesanyját megválasztják az Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz, amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális - a mai fiatalokhoz szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: ellenséges érzelmei egy valódi herceggel, Henryvel szemben az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe kerülegy fénykép Alex és Henry botrányos összecsapásáról a walesi trónörökös esküvőjén, ez már az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol. A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ám ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt ők ketten valaha várták volna. Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, éskérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot? Két nemzetközi celeb élete testközelből,és a megkerülhetetlen kérdés: vállaljuk-e magunkat?
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Az első budapesti olimpia


Miután Mexikóváros váratlanul visszalép az 1968-as olimpia megrendezésétől, a Második Magyar Köztársaság politikusai és sportdiplomatái elérik, hogy Budapest adhasson helyet az ötkarikás játékoknak. A Margitszigetre olimpiai falu épül, a főváros karneváli hangulatban zsibong, a világ minden tájáról érkeznek a sportolók és a turisták, hogy kedvenceiknek szurkolhassanak. A magyar úszócsapat amerikai származású éremesélyese, Ike "Johnny" Wilkerson a rajtkőről még energikusan ugrik a vízbe, hogy aztán pár másodperccel később holtan süllyedjen a medence aljára. Kinek állhatott érdekében megölni a világklasszis úszót? Politikai gyilkosságot sejtet, hogy egy erdélyi terrorgárda magára vállalja a bűntényt, de a fiú szervezetében talált mérgek más irányba terelik a nyomozókat. Nemes Albert ezúttal új társat kap Magyar Tivadar személyében, aki nemrég érkezett a fővárosba, és sem darabos modorát, sem a bikacsököt nem hagyta otthon. A segítség el is kél Nemesnek, akit az amerikai diplomácia és egymással marakodó felettesei is folyamatos nyomás alatt tartanak. Érik a nemzetközi botrány, s Nemes hasztalan rója a forró aszfaltot a csepeli Szabadkikötőtől a belvárosi toronyházakig, miközben a rádióban Szécsi Pál búgja az olimpia himnuszát. Kondor Vilmos új regényében tovább szövi a Nemes Albert nyomozó és a Második Magyar Köztársaság történetét - egy olyan Magyarországét, amely a szövetségesekkel kötött különbéke után a nyugati blokk tagjaként virágzik fel. Helyszínei, figurái egyszerre ismerősek és idegenek - ettől válik a regény minden apró részlete izgalmas csemegévé, bevonva az olvasót egy merész és szórakoztató gondolatkísérletbe.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Mágikus Maximus


Két lánytestvér. Két kívánság. És egy mágikus ló... Maddie és a húga, Evie nemrég költöztek családjukkal a nagyvárosból a Patanyom Tanya nevű birtokra. Maddie arról álmodik, hogy egyszer saját lova lesz. Evie-t inkább a hercegnők érdeklik, a végtelenségig tudná hallgatni a kedvenc tündérmeséit. De csalódottan kell szembesülniük azzal, hogy a tanyán nincsenek sem lovak, sem mesebeli hercegnők. Varázskút viszont van... Vegyél részt a testvérek hihetetlen kalandjában, és találkozz az Aranyhajból megismert Maximusszal! "Evie szaladt be az istállóba. A nagy tündérmesés könyv volt nála. - Maddie! - suttogta - Ez Aranyhaj lova! - Miért suttogsz? - kérdezte Maddie. - Nézd! - Evie felemelte a könyvet. Aranyhaj történetének egyik illusztrációjánál volt nyitva. Ugyanaz a kép volt, amelyet Maddie nézegetett előző nap. Három lovas őr űzött egy tolvajt az erdőn át. Az őrök csillogó, bronzos egyenruhát viseltek. A lovakon hétsugaras nappal ellátott nyergek és kantárok voltak. Maddie-nek elkerekedett a szeme. Három barna lovat látott a képen. A negyedik azonban - a fehér - eltűnt."
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €

Az elveszett követ


A Kaláka zenekart rengeteg szál kötötte össze Kányádi Sándorral - és köt össze ma is. Elso erdélyi turnéjukon született meg. Az elveszett követ címu Kányádi-vers megzenésítése, majd az évtizedek alatt több tucat követte. Jelen kötet ezekbol nyújt válogatást.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

A mi történetünk - Szerelmemnek


A szerelmet nem lehet eléggé ünnepelni! Ha az emlékkönyvben szereplő mondatokat folytatod, örök emléket állítasz a szerelmeteknek, és személyre szóló ajándékként nyújthatod át annak, akivel megosztod az életed minden örömét és bánatát. Most kiírhatod magadból az első benyomásaidat, a legtitkosabb vágyaidat, a legrázósabb vagy épp a legmókásabb közösen átélt helyzeteket, amelyek rólad és róla egyaránt sokat elárulnak. Így lesz ez kettőtök igaz története. Elma van Vliet generációkat összekötő emlékkönyvsorozata sokak szívébe belopta magát. Könyvei azonnal beszélgetésre késztetik a családtagokat és a barátokat. Most te is részese lehetsz az élménynek!
U dodávateľa
6,69 € 7,04 €

Gomolygás


Töredékek, levelek, interjúk 1991-2016 Elena Ferrante ezúttal dolgozószobájába hívja olvasóit. Kinyitja íróasztalának fiókjait, és felkínálja annak tartalmát: regénytöredékeket, leveleket, interjúkat. Elmondja, hogy miért a rejtőzködést választotta, kiadja levelezését a könyveit megfilmesítő rendezőkkel, beszél arról, hogy miért olyan nehéz tömör és hiteles válaszokat adni olvasók és újságírók kérdéseire, miért nem szereti az interjúkat. Megosztja gondolatait az alkotói munka örömteli és küzdelmes időszakairól, kiadatlan műveiről. Érinti a pszichoanalízis, a szülőváros, az otthon, az anyaság, a feminizmus, a gyerekkori emlékek, az irodalmi elődök, az ihlet és a képzelőerő kimeríthetetlen témáit. A kötet végén összegyűjtött interjúkban újságírók, irodalmárok és olvasók kérdéseire válaszol. A több mint húsz év írói hordalékából egy szenvedélyes író arcképe bomlik ki. "A női küzdelmek, a női tényirodalom és szépirodalom nélkül nem lennék az, aki ma vagyok - ezeknek köszönhetem a felnőtté válásomat. Regényírói tapasztalataim - akár a kiadatlan, akár a kiadott műveimet tekintem - húsz év után abban a kísérletben csúcsosodtak ki, hogy a nememet érintő dilemmákhoz hiteles elbeszélői hangot találjak. Ám egy ideje egyre erősebb az érzés, hogy ha ápolni szeretnénk narratív hagyományainkat - amelyek mindannyiunkat megilletnek -, a rendelkezésünkre álló elbeszélői technikákból kell merítkeznünk. Be kell bizonyítanunk - épp azért, mert nők vagyunk -, hogy ugyanolyan tágas és életképes világokat tudunk teremteni, mint a nagy elbeszélőelődök, ha nem jobbakat. Felkészülten, a legkifinomultabb eszközökkel felszerelkezve kell leásnunk a másságunk mélységeibe. És mindeközben nem szabad feladnunk a szabadságunkat. A női elbeszélőknek - akárcsak az élet más területein - nem csupán a többi női elbeszélővel kell felvenniük a versenyt, hanem a valaha élt legtehetségesebb szerzőkkel kell megmérkőzniük. Az írónak az a dolga, hogy legjobb tudása szerint elmesélje mindazt, amit tud és érez, jót és rosszat egyaránt. Az írás a lehető legnagyobb eltökéltséget, gátlástalanságot és programszerű engedetlenséget követeli meg." Elena Ferrante az olasz irodalom egyik legnagyobb hatású szerzője, a kortárs világirodalom népszerű, rejtőzködő írója. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, számos nyelvre fordítják őket. Nápolyban született, ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak, a Nő a sötétben és A felnőttek hazug élete szerzője. Világhírét a Nápolyi regények (2011-2014) című regényfolyamának és az abból készült HBO-sorozatnak köszönheti. Esszékötete Véletlen találatok címen jelent meg.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Tasmania


Vannak pillanatok, amikor egyszerre minden megváltozik. Történik valami, és a folyó, amelyben addig lubickoltunk, hirtelen ismeretlen irányba kezd rohanni. A regény főhőse egy érzékeny és kíváncsi fiatalember, aki mindig is megelégedett a természettudományos magyarázatokkal, most mégis megválaszolhatatlan kérdések özönével találja magát szemben. A házassága válságba került, és ahogy szétnéz maga körül, látja, hogy mindenki más is válságban van: tudóstársa, Novelli, aki túl idős és öntelt ahhoz, hogy eligazodjon a #metoo utáni világban; Karol, a pap, aki váratlanul szerelmes lesz; barátja, Giulio, aki éppen elveszíti a fiát. A regényben megidézett válság mégsem csupán egy házaspár vagy egy nemzedék, hanem az általunk ismert egész világ válsága, Tasmania pedig az a vágyott hely, ahol talán megmenekülhetünk. A regény főhőse abban keresi a menekülést, a maga Tasmaniáját, hogy könyvet ír az atombombáról. Küszködve halad, de nem adja fel. Egyfajta ördögűzés ez számára - mert az apokalipszis itt van bennünk, kétségbeesett küszködésünkben és a szív ellenőrizhetetlen mozgásaiban. A langyos vizes fürdőn és a pina coladán alapuló délután négyórai kezelés működött. Újrakezdtük a szexet - ez volt az igazi ok, amiért egészen idáig eljöttünk. Aztán Lorenza hason fekve olvasni kezdett - a bugyiját sem vette vissza -, és nyugodtnak látszott. Én ismét közelíthettem hozzá szabadon, vagy ott maradhattam a közelében, hogy aláhúzogassam a Giuliótól kölcsönkapott könyv legmeggyőzőbb részeit, és így halogassam a vágyat. Hát ilyennek kellene lennie a házaséletnek - gondoltam -, mindig ilyennek: tele ezzel az érzékiséggel. Talán Lorenzának volt igaza: az apasághoz fűződő elvárásaim túlzók voltak, és az idealizálás csapdájába estem. Végtelen sok pár él gyermek nélkül, és semmi sem utal arra, hogy kevésbé lennének kiteljesedve vagy kevésbé volnának boldogok, mint a többiek. És mégis, még az ocean roomban is ott volt kettőnk között a kimerültség érzése - főleg abban, ahogy beszéltünk: mintha már az élvezet közepén is hasadék nyílt volna. A mi saját ózonlyukunk.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Bielefeld asszonyai 1: A vanília illata


„A vaníliás cukor különösen finom ízt kölcsönzött a süteményeknek, de minden más édességnek is. Josephine szerette a vanília illatát, ami egy ideje már az egész házat belengte." Bielefeld, 1892. A fiatal Josephine és férje, Carl nagy terveket dédelget: egy olyan anyagot próbálnak előállítani, amely forradalmasítja a sütést. Csak a megfelelő keverék hiányzik. Miközben Josephine a közös patikájukban már a hirdetésen dolgozik, Carl kitartóan kísérletezik – és sikerrel jár. Megszületik a sütőpor, amely óriási hasznot hoz, Josephine és Carl hamarosan belevághat a terjeszkedésbe. Azonban irigyeik is bőven akadnak, ezért Josephine és Carl aggódni kezd a vállalkozásukért – és a szerelmükért. Egy pékdinasztia történetének első kötetét tartja kezében az olvasó, amely egy német családi vállalkozás sikertörténete alapján íródott.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Szépírás mint hivatás


"Az elvégezett munkát, ami nincs leírva, mégis benne van a szövegben, néma poétikának nevezném." Nádas Péter új könyvében éber csöndek, elgondolt és kitörölt szavak, hiány két hang között, sötétben elmosódó színek vagy éppen a közönséges földigiliszta késztetik megtorpanásra az olvasót. A szerző vezeti a tekintetünket, ki kell pillantanunk egy panelház nyolcadik emeletéről, rá kell néznünk a kertre, hogy a látvány felidézze a puszta helyek, szünetek, ismétlődések és variációk összhangzattanából építkező világunkat. Felidézze Esterházy Péter alakját, Haydn harmónia utáni vágyát, a szótlanságával beszédes nagyapát, az éjjeli erdőt - végső soron azokat a viszonyrendszereket feltérképezve, melyek mentén az alkotó, gondolkodó és érző én megtapasztalja a létezés architektonikáját. A címadó esszében a szépírói gondolkodás és a szöveg alakításának módszertana ezeknek a belső szerkezeti kapcsolódásoknak a mintáján nyugszik, miként ez az elemző és értelmező igény mutatkozik meg a fényképezés technológiai váltásának következményeiről szóló írásban is. A könyv szatirikus hangú záró beszélyében a szerző mintegy mellékesen emlékeztet arra, hogy "a diktatúra mindig a szakmákat szedi szét először", ami különös hangsúlyt helyez a hivatásra mint felelősségteljes szemlélődésre.
U dodávateľa
9,37 € 9,86 €