! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Jak chutná moc


Moc doslova rozkládá své nositele, působí hnilobně – ze vzpurného bojovníka oddaného pravdě se vyklube uzurpátor, jenž opustil mravní příkaz pravdivosti i prostý zdravý rozum. Rebelantský Mňačko, sám vždy jednající podle svého nejlepšího svědomí, líčí, jak při pohledu z mocenského vrcholku mizí předsevzetí prospívat lidem a je nahrazeno úsilím o prospěch osobní, posedlostí sebou samým. Nesvobodný režim, jenž pronásleduje své kritiky, svádí mocné ke špatnostem – náš dnešek k tomu poskytuje desítky, stovky názorných příkladů. Mimořádně nadčasový a pro dnešek víc než poučný román Jak chutná moc pak sleduje celou jejich sérii ve všech polohách, směrech a vrstvách života. Co že řekl autor, jehož Západ vyzdvihl jako „československého Solženicyna" a „Orwella socialismu"? Toto: „Fanatismus za dobrou věc může lehce přerůst v útlak a zločin."
Predpredaj
16,24 € 18,04 €

Teorie zmizení


Marie žije ve čtvrti Belleville, kde se narodila Edith Piaf a kde na patnáct Pařížanů připadá jedna pekárna. Své dospělé děti vídá o víkendech, ztřeštěnou kamarádku Evu ve čtvrtek a na výstavy chodí s Monikou, kolegyní z překladatelské agentury. Závislost na italské kávě a rebarborových dortících neřeší, partnera si nehledá a poklidný život padesátnice si zpestřuje čtením cestovatelských časopisů a sněním o dalekých krajinách. Až do dne, kdy se rozhodne ze svého života zmizet. „Zbláznila ses?!“ vyhrkne Eva, když jí dojde, že si její nejlepší přítelkyně nedělá legraci. Ano, Marie se možná zbláznila. Ale možná taky ne. Co ji přivedlo k tak šílenému rozhodnutí? Proč se odhodlala utéct z milovaného domu, vzdát se své rodiny, zázemí i zaměstnání a zinscenovat vlastní smrt? Psychologický román o hledání hranice mezi svobodným rozhodnutím a egoismem, o spodních vodách mezilidských vztahů a o obsesích, které nám nedovolují žít.
Predpredaj
19,76 € 21,95 €

Seminář


Nefunkční skupina zaměstnanců obecního úřadu se na svém semináři stane cílem pomstychtivého zabijáka. Teď se musí naučit skutečně spolupracovat – pokud chtějí přežít. Skupina zaměstnanců odboru místního rozvoje přijíždí do malebné chatové osady na břehu Uhlířského jezera, aby zde uspořádala seminář o kontroverzním projektu, který vzbuzuje velké vášně jak mezi místními obyvateli, tak mezi samotnými zaměstnanci. Účastníci semináře netuší, že je z druhého břehu jezera někdo pozoruje. Někdo, kdo touží po pomstě. Když padne tma, začnou jeden po druhém mizet. Román Seminář je krvavý thriller o nejhorším teambuildingu všech dob. Pojednává o lidech, se kterými trávíme většinu našeho bdělého času, ale které jsme si sami nevybrali: o našich kolezích. Prostřednictvím schopnosti Matse Strandberga zalézt svým románovým postavám pod kůži před námi současně vyvstává obraz Švédska v jeho proměnách.
Predpredaj
19,76 € 21,95 €

Aknael: Nebeská jízda


David je sotva patnáctiletý kluk a už ho čeká prazvláštní a náročný úkol – obrodit svět. Zastavit planetu, zrušit všechny staré frekvence, uskutečnit změnu a znovu to celé roztočit! Svět totiž stojí na jiných základech, než jsou ty hmotné. Buď můžete vymýšlet, jak se pomstít spolužákovi, který vás mlátí, nebo se stanete šamanem. A začnete pomáhat všem, kteří to potřebují. A tentokrát potřebují pomoci úplně všichni na Zemi, proto musí šaman vykonat opravdu grandiózní dílo! Jedině tak se podaří vymanit lidi z područí zlých archontů a zbavit je všech špatností. Naštěstí David není na tak náročnou misi úplně sám. Prostřednictvím tajemné spony pozná bohyni Aknael, čarodějku a rádkyni, která mu dodává víru a naději. Do života mu vstoupí i sestřenice Sára. Přesně takovou parťačku si přejete, když musíte najít kouzelný klavír, který vám nabije sponu a tou se pak pokusíte zastavit stroj času… Bude to ale stačit? Může na naší planetě nastat změna, pokud se nevzdáme svých hmotných těl a nepřeneseme svou mysl do astrální oblasti?
Predpredaj
14,81 € 16,45 €

Kdo jsem já?


Kdo jsem já? je název sady otázek a odpovědí týkajících se Sebe-dotazování. Tyto otázky byly položeny Bhagavánovi Ramanovi Maharišimu Šrí M. Šivaprakasamem Pillaiem kolem roku 1902. Šrí Pillai, absolvent studia filosofie, byl toho času zaměstnán ve finančním oddělení berního úřadu Jižního Arcotu. Během jeho pracovní návštěvy v Tiruvannamalai v roce 1902 přišel do jeskyně Virupakša na hoře Arunáčale, kde se setkal s Maharišim. Hledal u něj duchovní vedení a přesné odpovědi k otázkám, týkajících se Sebe-dotazování. Jelikož v té době Bhagaván nemluvil, ne proto, že by složil slib mlčení, ale proto, že k mluvení neměl jakoukoli náklonnost, odpověděl na otázky písemně. Tento záznam byl prvně publikován Šrí Pillaiem v roce 1923 (v originálu, v tamilštině), spolu s několika básněmi, které sám zkomponoval o tom, jak Bhagavánova milost rozehnala jeho vlastní pochybnosti a jak jej vymanila ze životní krize. Kdo jsem já? bylo následovně publikováno ještě mnohkrát. V některých vydáních najdeme třináct otázek a odpovědí a v některých je jich dvacet osm. Jsou také publikovány verze, ve kterých nejsou pokládány otázky a samotné učení je formulováno ve formě eseje. Provedení této verze textu je ve formě dvaceti osmi otázek a odpovědí.
U dodávateľa
4,91 € 5,45 €

Rexík. Nezabudnuteľné zážitky


O veselé a napínavé zážitky nie je s Rexíkom nikdy núdza! Tentoraz na vás čaká lesná príhoda s diviakom, ktorého sa všetky zvieratá boja, no priateľský Rexík v ňom odhalí dobráka. Nevinná schovávačka na gazdovskom dvore sa tiež poľahky zvrtne na dobrodružstvo. Rexík navštívi lunapark, kde zažije bláznivú jazdu na horskej dráhe a stratí sa v bludisku krivých zrkadiel. S kamarátom kocúrikom sa plachetnicou vydajú na výlet po jazere. Strhne sa búrka, oni ju však napokon hrdinsky zvládnu. Potápajú sa v plnom výstroji a na dne jazera objavia vrak lode i s pokladom. Na jeseň zorganizuje Rexík s priateľmi zber jabĺčok. S Azorom a kocúrikom sa vyberú na náročný výstup do hôr, spoznajú svište, ba dokonca i kamzíky, a nové priateľstvá sú na svete! V lete sa všetci pridajú k malým prasiatkam a vyvádzajú v bahne pri chlieviku, obhadzujú sa blatovými guľami, špliechajú naokolo. Tí ale vyzerajú! Našťastie psíček pre všetkých zúčastnených usporiada pri studni kúpeľ. Nesmieme zabudnúť ani na Rexíkovu olympiádu, kde si každý príde na svoje. Verný priateľ detí, s ktorým je zábava vždy zaručená. Kniha obrovská nielen svojím rozsahom, ale tiež zážitkami, o ktoré sa Rexík so svojím malým čitateľom rád podelí.
Predpredaj
25,90 €

Spev sirén


Reportážna kniha Tomáša Forróa Spev sirén predstavuje monumentálnu cestu do srdca ukrajinského konfliktu, ktorá sa vymyká bežnému mediálnemu obrazu tejto vojny. Podáva jej brutálne zemitý príbeh, ktorého ďalšie kapitoly sa píšu dodnes. Aj preto sa na ňu musíme začať pozerať inak. Bez ružových okuliarov, bez pátosu a mýtov, ktorými je opradená. Tomáš Forró pracuje na celej šírke frontovej línie, v bombardovaných mestách, medzi vojakmi v zákopoch i hladujúcimi civilmi odkázanými na humanitárnu pomoc. Z novinára sa postupne zmenil na humanitárneho dobrovoľníka a neskôr – na priameho účastníka bojových operácií. Kniha Spev sirén však nie je chronológiou bojov, ani výpočtom hrdinstiev či krutostí jednej či druhej bojujúcej strany. Je to bolestivo úprimná sonda do sveta za našimi východnými hranicami. Navštívime v nej všetky bojiská ukrajinského konfliktu, ktoré zažijeme očami ich priamych účastníkov. Či už ide o zanietených bojovníkov alebo dezertérov, kolaborantov a vlastencov, obetí bombardovania i tých, čo rabujú domy a rozkrádajú humanitárnu i vojenskú pomoc. Spoznáme život na územiach okupovaných ruskou armádou, dilemy obyvateľov miest, ktoré sa postupne menia na ruiny, aj vražedné operácie partizánov hlboko v tyle nepriateľa. Precítime hlad, zúfalstvo i bezmocnú nenávisť, ale tiež čriepky ľudskosti, spolupatričnosti a nádeje, ktorá prežíva aj tie najhoršie okamihy. To však zďaleka nie je všetko. Tomáš Forró vďaka dôkladnej práci v teréne prináša doteraz neznáme udalosti a informácie, ktoré ukážu príbeh ukrajinskej vojny z úplne novej perspektívy. Čo hľadali ruskí generáli v rádioaktívnych poliach Černobyľu? V čom pochybila tajná služba pri plánovaní invázie? A ako sa v tieni vojny mení celá ukrajinská spoločnosť? Aj o tom je reportážna kniha Tomáša Forróa Spev sirén.
Predpredaj
24,82 € 29,90 €

Opravdové zločiny 3


Brutální i záhadné případy opět ožívají v nervydrásající sbírce příběhů. Lucie Bechynková, jedna z tvůrkyň podcastového fenoménu Opravdové zločiny, vás provede ponurými událostmi z různých koutů světa. Čeká vás jeden z nejhorších sériových vrahů německé historie, francouzský zabiják spalující své oběti v kamnech, americký Dům hrůzy nebo neuvěřitelný osud stalkera, který se stal partnerem zpěvačky švédské skupiny ABBA. A tím to nekončí – připravte se, že na povrch vyplavou nejděsivější stránky lidské povahy…
Predpredaj
16,64 € 18,49 €

Guvernantka z Penwythe Hallu


Delia Greythornová mala Cornwall v krvi - obávala sa, že mu nikdy neunikne... Cornwall, Anglicko 1811 Prvá časť trilógie Romány z Cornwallu z pera Sarah E. Laddovej, ktorá si získala priazeň slovenských čitateľov regentskými sériami Tajomstvá vresovísk a Poklady Surrey, vás zavedie na krásne, no drsné pobrežie Cornwallu, kde sa odohráva pútavý príbeh plný utrpenia a zrady, ale aj dôvery a lásky. Delii Greythornovej osud uštedril nejednu ranu. Po manželovej násilnej smrti utečie z Cornwallu a prijme miesto guvernantky v nádeji, že začne nový život. Päť detí, ktoré vzdeláva, však po čase osirie. A keďže Delia dala ich otcovi pred jeho smrťou sľub, že ich neopustí, musí sa spolu s nimi presťahovať k ich strýkovi a poručníkovi. Ten žije práve v Cornwalle, na ktorý sa Delia zúfalo pokúša zabudnúť. Jac Twethewey nevie, čo skôr – stoj čo stoj chce obnoviť zanedbané jabloňové sady na svojom panstve a prinavrátiť Penwythe Hallu zašlú slávu. O svojom staršom bratovi nepočul celé roky, a tak keď sa uňho znenazdajky zjavia jeho ratolesti s ich guvernantkou, bojuje nielen so žiaľom nad stratou brata, ale aj s bremenom novej zodpovednosti. Ba čo viac, guvernantka je veľmi uzavretá a Jac má pocit, že niečo tají, niečo temné, nedobré... Nevyspytateľná hra osudu prevráti Delii i Jacovi život naruby, nadobro zmení ich postoje a názory. Kto bude napokon komu oporou a ako sa vyvinie vzťah strýka k synovcom a neteriam a k ich záhadnej guvernantke?
Predpredaj
14,37 € 16,90 €

Slová ostré ako šípy: Čo spôsobuje emocionálne násilie na deťoch a ako mu zabránime


Čo spôsobuje emocionálne násilie na našich deťoch a ako mu zabránime Povinné čítanie pre každého rodiča a pre všetkých, ktorí pracujú s deťmi. V spoločnosti čoraz častejšie rezonuje téma emocionálneho násilia. Ak je páchané na deťoch, predstavuje nebezpečenstvo s ďalekosiahlymi následkami. Neláskavé slová, nahnevané pohľady – tieto často nevedomé prejavy hostility formujú správanie detí po zvyšok ich života. Psychologička a pedagogička Anke Elisabeth Ballmann vám na najnovších poznatkoch z oblasti vývinovej psychológie ponúkne rady, ako s deťmi zaobchádzať ako s rovnocennými, s láskou a ohľaduplnosťou, aby z nich vyrástli zodpovední a vyrovnaní jedinci. Vďaka tejto knihe sa predstava detstva bez násilia stane skutočnosťou. „Emocionálne násilie má mnoho tvárí. Je vážnym rizikovým faktorom vo vývoji detí, ktorý má často zdrvujúce dôsledky. Túto dôležitú knihu by si mal prečítať každý, kto prichádza do kontaktu s deťmi, či už súkromne alebo profesionálne.“ Prof. Dr. Albert Ziegler Z nemeckého originálu Worte wie Pfeile: Über emotionale Gewalt an unseren Kindern und wie wir sie verhindern (Kösel-Verlag, Mníchov 2022) preložila Henrieta Hatalová.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Ako pes menom Mačka stretol mačku


Voľné pokračovanie hrejivého príbehu o priateľstve, ktoré prekonáva hranice a stereotypy Kuna a Mačka, náhodní priatelia z okraja spoločnosti, trávia dni pozorovaním rušného prístavného života. Odrazu sa z jednej z lodí vynorí mačka. Ozajstná mačka, nie Kunova priateľka Mačka. Pomaly sa k nim približuje a pes menom Mačka cíti, čo necítil, odkedy je s Kunom – strach, neistotu a napätie. Medzi mačkami a psami sú predsa večne nejaké doťahovačky... Ako pes menom Mačka stretol mačku nadväzuje na poetický príbeh z pera fínskeho autora Toniho Kontiu o priateľstve, ktoré búra stereotypy a strach z neznámeho. Nájdte v ňom návod, ako akceptovať rozdiely, zbaviť sa predsudkov a nadväzovať nové, často nečakané vzťahy. Prekážkou pri tom nie sú dokonca ani rozdiely či odveké škriepky. Harmonické ilustrácie Eliny Warstovej dokonale podčiarkujú krehkú atmosféru príbehu. Z fínskeho originálu Koira nimeltään Kissa tapaa kissan (Teos Publishers, Helsinki) preložila Viola Bályová.
Predpredaj
10,47 € 11,90 €

Půlnoční kočky: Únos kočičí královny


Žáci internátní školy Nova a Henry ke svému překvapení zjišťují, že rozumějí řeči koček. Díky tomu se stanou poslední nadějí na záchranu kočičího království. Siamská kočka Penelopa totiž unesla Quinn, právoplatnou královnu anglických koček, a od usednutí na trůn ji dělí už jen krůček. Stačí odstranit královninu osobní gardu – zbývající půlnoční kočky – a koruna bude její. Zvládnou Nova a Henry překazit zlotřilé Penelopiny plány a královnu Quinn osvobodit?
U dodávateľa
13,49 € 14,99 €

Odvaha


Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Lhář a kráva


Když si úspěšný herec Martin Valtr během normalizace zadal se státní policií, byla jeho dcera Sabina ještě holčička. Zlo, kterého se dotkl, má však magnetickou povahu. Přes otce dosáhne i na dceru, osudově ovlivní jejich vztah a vtáhne je do bolestné hry o vině, trestu a touze po odpuštění. Milan Tesař vypráví rodinný příběh inspirovaný zdánlivě nedávnou minulostí. Jak upřímní dokážeme být sami k sobě a svým nejbližším? A kam doplaveme, když se odrazíme ode dna a vydáme se s nadějí k novému horizontu?
Predpredaj
14,84 € 16,49 €

Prokletý Modigliani


Působivé portréty, intimní akty i sochy, do nichž se vtělilo jedinečné nadání. Ale také litry absintu, drogy, nevázané večírky, prostitutky a podlomené zdraví. To vše bylo nedílnou součástí osudu italského výtvarníka Amedea Modiglianiho, který se stal legendou už za svého života. Vydejte se na pařížský Montmartre, kde počátkem 20. století vzkvétala umělecká komunita a jeden bohémský večírek střídal druhý. V tomto elektrizujícím prostředí se odehrává i příběh Modiglianiho, „prokletého“ umělce své doby…
Predpredaj
16,64 € 18,49 €

Pravidla vkusu


Proč se lidem líbí různé věci? A jak to ovlivňuje jejich postavení ve společnosti? V šedesátých letech budila rocková hudba pohoršení, dnes rapeři dostávají literární ceny. Videohry byly donedávna vnímány pouze jako bezduchá zábava, dnes jsou předmětem seriózní kulturní kritiky. Na univerzitách se studují komiksy. Tyto a další proměny ovšem neznamenají, že by ten správný vkus přestal být společenským platidlem a výrazné kulturní hierarchie minulosti se zcela rozplynuly. Kniha Pravidla vkusu představuje sociologickou výpravu do zkoumání vkusu, jeho mechanismů a propojenosti se společenskými institucemi v současné české společnosti. Na základě existujících poznatků z oblasti sociologie kultury i vlastního výzkumu řeší, kde se vkus bere, jakým způsobem se utváří a jaké má sociální důsledky. Kulturní hierarchie se totiž promítají do struktury společnosti, mechanismů gentrifikace městských čtvrtí, vstupují do nerovností ve vzdělávání a vysvětlují mnohé zdánlivě samozřejmé okolnosti naší každodenní kulturní spotřeby. Zkrátka najdeme je v kavárně, při přijímacím pohovoru i v urbanistickém plánování.
Predpredaj
18,27 € 20,30 €

Můj vášnivý Skot


MŮŽE MÍT LÁSKA UPROSTŘED VÁLKY KLANŮ NADĚJI? Gwyneth Carswellová si nepřeje nic jiného než odvést svého malého syna pryč, protože ji děsí násilí soupeřících klanů – vzdálených příbuzných MacIrwinů a jejich nepřátel MacGrathů. Alasdair, náčelník klanu MacGrathů, touží dvě stě let trvající spory ukončit, jenže zůstává ležet na bitevním poli na pokraji smrti. Gwyneth život divokého válečníka zachrání, její klan to ale pokládá za zradu. Přijme tedy nabídku Alasdaira, který na oplátku poskytne jí i jejímu synovi ochranu, ovšem tím jen vyprovokuje další útoky MacIrwinů – a vystaví nebezpečí i své srdce.
Predpredaj
22,23 € 24,70 €

Slovenské hrady II.


Sú diela, ktoré by mali byť v policiach kníhkupectiev v každej dobe a v policiach domácností v každej generácii. Deväťdesiat rokov už k takým knihám patrí trojdielny súbor slovenských hradov Ľudovíta Janotu. Jeho najkrajšie vydania sa od seba líšia iba svojimi obálkami a tak sme sa ani my v Columbuse po takmer tridsiatich rokoch od posledného vydania u nás nerozhodli nič iné, než obálky zmeniť. Od doby, kedy Janotove dielo vzniklo, bolo už o slovenských hradoch napísané mnohé inými autormi. Slovenské hrady Ľudovíta Janotu sú však nielen svedectvom o slovenských hradoch a dobe, v ktorej sa na nich žilo, ale i podobe slovenského jazyka v období, keď Janotove knihy vznikli.
Predpredaj
37,05 € 39,00 €