Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Skarlátszín öltések - Úgy volt, hogy Salem egy új kezdet lesz


"Egész télen a lepárlóban maradok, selyemruhákat varrok, és dúdolok a még meg sem született gyermekemnek. Hímzek, és addig tanulmányozom, válogatom a színeket, míg biztosan tudom: a vörös a szenvedély és tudás színe, de fájdalomra is figyelmeztet. A kék a remény. A sárga az igazság, kivéve akkor, ha a tűz lángjaiban jelenik meg. A narancssárga az öröm. A zöld a jóság és az otthon. Mercy hangja lilásbarna és sárga, mint az őszi táj, amely készül a télre, aztán pedig az új tavaszra. Az ékkövek színe anyám hangja, Eveline ametisztlila szavai, az erdőbeli nők suttogása - ők azok, akik látható és sokszor észrevehetetlen módokon is segítik egymást. Szó sincs róla, hogy boszorkányok lennénk vagy tündérek, vagy hogy tagadnánk Istent. Arról van szó, hogy együtt szebbek és erősebbek vagyunk, mint külön-külön." "Ami igaz, az gyakran rejtve van... a vallásos hév kegyetlenséget takar, a hétköznapiság álarca mögött sötét vágy rejtőzik." Isobel Gamble fiatal varrónő lelkét súlyos, több generációra visszanyúló titok nyomja, amikor férjével, Edwarddal az 1800-as évek elején Skóciából az újvilágbeli Salembe indul. Új életet akarnak kezdeni, ám Isobel néhány nappal a megérkezésük után máris magára marad, és egyedül kénytelen boldogulni az idegen országban. Amikor találkozik a fiatal Nathaniel Hawthorne-nal, azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz. Nathaniel lelkét beárnyékolja családjának sötét múltja, nagyapja ugyanis a salemi boszorkányperek hírhedt bírája volt. A férfit egyedül a sugárzó és tehetséges fiatalasszony, Isobel tudja csak kizökkenteni komorságából. Ahogy telnek a hetek, és Edward biztonságos visszatérése egyre valószínűtlenebbé válik, Nathaniel és Isobel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz... A Skarlátszín öltések a művészi törekvések, az ambíció és a vágy időtlen története, amely arra keresi a választ, létezhet-e valódi szabadság a nők számára egy férfiak által uralt világban.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Hate - Gyűlölet - Madison Kate 1.


"Madison Kate Danverst meggyilkolták az éjjel." - Ez a mondat megváltoztatta az életemet, de nem a jó értelemben véve. Tévedtek persze, mert nem haltam meg. Ellenben rászedtek. Miután megvádoltak egy sor bűncselekménnyel (és a politikai érdekeit néző apám példát statuált belőlem), ismét visszatérhetek Shadow Grove-ba. Engem pedig csupán egyetlen dolog foglalkoztat: a gyűlölet. Valaki megfizet majd a gondosan kitervelt jövőm tönkretételéért. Valaki szembe találja majd magát a gyűlöletem teljes erejével. Milyen kézenfekvő, hogy az a valaki épp most költözött be a szomszéd szobába! Archer D'Ath és a haverjai nem a megfelelő lánnyal húztak ujjat, és hamarosan megtudják, mire képes Madison Kate haragja. A HATE egy főiskolai/new adult romantikus, fordított hárem történet, melyben az ellenségekből lett szeretők, és a szeretlek-gyűlöllek tematika dominál.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Az istennő amulettje


A Nílus földjén egy eretnek fáraó új világrendet épít. Reformja, mely mindenek fölé a Napkorong imádatát rendeli, haragra gerjeszti az ősi vallás papjait. A háborgó birodalomban egy különc falusi lány, Tia igyekszik megvalósítani álmát, hogy orvos apja nyomdokaiba lépjen. Még nem sejti, hogy az Egyiptom felett gyülekező viharfelhők az ő életét is fenekestül felforgatják. Mikor sorsát megpecsételi a küszöbön álló háború, egy titokzatos férfi küldetéséhez csatlakozik. Sziatum múltját homály fedi, mégis sikerül elnyernie a lány bizalmát. Útjuk intrikákon, küzdelmeken és rejtélyeken át vezet az eltitkolt igazsághoz, mely nemcsak a birodalom, de az egész környező világ jövőjét is átírhatja. Soós Tibor, az Év Könyve 2023 díjjal jutalmazott Buda & Pest regény társszerzője hiteles történelmi kalandregényén keresztül elevenedik meg az ókori Egyiptom és egy viszontagságos szerelem története.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Egy vér


"Még soha semmi jó nem származott abból, ha egy fehér ember vádló ujja rámutatott egy négerre." A Virginiában élő Mamó a környék egyetlen képzett bábája. Számtalan gyereket segített a világra, nemcsak feketéket, de szegény fehér gazdálkodók gyermekeit is. Amikor Mamót hamis váddal bebörtönzik, az unokáját, Grace-t, akit addig ő nevelt, északra küldik nagyravágyó Hattie nénikéjéhez. Hattie megtagadta "nemkívánatos" déli gyökereit, és cudarul bánik a kislánnyal. Amikor Grace bajba kerül, és teherbe esik, Hattie súlyos döntést hoz, és örökbe adja az újszülött kislányt... A sudár termetű LoLo gyönyörű és intelligens. A férje rajongva szereti, és két csodálatos gyerekük van, LoLo élete mégis tele van fájdalommal, veszteséggel és titkokkal. És amikor ezekre a titkokra kezd fény derülni, minden veszélybe kerül... Rae egy népszerű tévéműsor producereként dolgozik, és merő rohanás az élete. Tizenévesen tudta meg, hogy örökbe fogadták, de az első sokk után hamar napirendre tért a dolog fölött. Ám most, hogy hamarosan ő maga is anya lesz, minden átértékelődik benne, és szeretne utánajárni a múltjának... Erőteljes, mély szeretettel elbeszélt, gyönyörű regény három nő generációs traumákkal terhelt sorsáról és a gyógyulás reményéről. Grace... értette a vér erejét. Rubelle Mamó gondoskodott róla - kedvtelésből és praktikus okokból is gyakran megnézette vele. Ő már csak tudta, hogy az unokájának elhívása van - tisztán és világosan tárult elé a látásban, amikor egyik délután a karmazsinbogyót húzkodta ki a földből a folyóparti erdő mélyén, ahová azért vonult el, hogy élelmet gyűjtsön, nyugalmat találjon, és áldozzon a szellemeknek: az anyjának és nagyanyjának. Abban a látásban Grace apró, törékeny, mégis erős kezei gyengéden csavargatták-húzkodták egy kisbaba fejét, mihelyt kibukkant anyja öléből. A mozdulatoktól, ahogy Grace ujjai az újszülött gyapjas fején siklottak, Mamó szíve gyorsabban vert. Saját bizsergő ujjbegyeiben, tulajdon tenyerén érezte unokája boldogságát. Térdre rogyott, gallyak és kavicsok nyomódtak szoknyája tömött vásznába; megcsókolta és az arcára szorította azokat az energiától lüktető, meleg tenyereket. Szeretet áradt belőlük. Grace vitte tovább az Adams asszonyok hagyományát. Mamó szellemei nem hazudtak. Mutasd meg neki a vért, sustorogták a széllel, a levelek közt átszüremlő fénysugarakkal. Mutasd meg neki, amit máris tud.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Hívd haza a kanárikat - Éldekorált


Történet három nővérről, akiket messze sodort egymástól az élet, de most ismét találkoznak, hogy szembenézzenek a lezáratlan múlttal ebben a családról, gyászról, titkokról és megbocsátásról szóló, megható regényben. Savannah még csak négyéves volt, mikor ikertestvére, Georgia eltűnt, és azóta sem került elő. Ennyi évvel később talán erre a rejtélyre is fény derül. Savannah meggyőzi nővéreit, hogy ássák ki az időkapszulát, melyet még gyermekkorukban rejtettek el a régi házuk udvarán. Ám a három lánynak a hazatéréssel együtt szembe kell néznie a múlt kísérteteivel és makacs nagyanyjukkal, Mamóval is. Az előásott emlékek között kutakodva egy fényképre bukkannak, mely Georgia eltűnésének napján készült, és felfedeznek rajta egy ismeretlen nőt a háttérben. Míg a nővérei tovább akarnak lépni, Savannah elhatározza, hogy megkeresi a titokzatos nőt, és így talán az igazsághoz is közelebb kerül. Mikor a régi feszültségek, versengések és emlékek a felszínre törnek, mindannyian kénytelenek átgondolni, mit tudnak arról a sorsdöntő napról, egymásról és önmagukról. Miközben próbálják kideríteni, mi történhetett Georgiával, mindegyikük felismeri azt, amit Mamó mindvégig tudott: az összetartás és egymás támogatása a legfontosabb.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Mystery Game - Bűntény a völgyben - Olvass és nyomozz!


MEGFIGYELÉS MEMÓRIA MEGÉRZÉS Pietro, Michele és Giulia, a három jóbarát nem is sejti, mennyi izgalmat tartogat számukra a közös nyaralás. Már az első nap szemtanúi lesznek egy bűncselekménynek, és addig-addig kíváncsiskodnak, mígnem nyakig belekeverednek a nyomozásba. De nem lesznek egyedül! Te is ott leszel velük! Olvasd nagyon figyelmesen a történetet. A memóriádra és a megérzéseidre támaszkodva oldjátok meg együtt a szövevényes rejtélyt! Olvass és nyomozz! "- Mi a csudát művelsz? - kérdezte suttogva Giulia. - Csak megyek, és megnézem, mi folyik ott. - Nem túl jó ötlet - figyelmeztette a lány határozottan. - Dehogynem. Lehet, hogy valakinek segítségre van szüksége. Gyertek már, gyáva nyulak, nézzük meg - mondta erre Pietro, és választ sem várva elindult a bokrok között. Giulia és Michele bizonytalanul néztek egymásra, de nem akarták magára hagyni Pietrót, így aztán utánamentek. Egy tisztásra érve nesztelenül lekuporodtak a bokrok mögé, és átkukucskáltak az ágak és a levelek között. Ám a szemük elé táruló látványtól még a vér is megfagyott az ereikben. Rémülten látták, hogy egy harmincas éveiben járó, vörös hajú, tetovált karú férfi fekszik a földön. Üveges tekintettel meredt a semmibe, szája néma segélykiáltásra tátva. Sötét esőköpenyt és fekete kesztyűt viselő, kapucnis alak hajolt fölé..."
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

A gyerek


Anyává válni mélyen testi és egyúttal felforgató érzelmi, egzisztenciális tapasztalat - ennek az átalakulásnak, változásnak leheletfinom rajza ez a regény. A családdá válás krónikája, amelyben a gyerek születését megelőző események és a kisgyerekes élet hétköznapi, apró szilánkjaiból egy szerelem története is kibontakozik. Az elköteleződéstől, a gyerekvállalástól való félelem nyers, pszichológiai mélységű ábrázolása mellett a könyv árnyalt és érzékletes pontossággal beszél arról is, milyen félelmetes dolog szeretni másokat, milyen bátorság kell ahhoz, hogy az életünket megosszuk velük, és milyen csodálatos, hogy ezt mégis meg merjük tenni. Kjersti Annesdatter Skomsvold tisztánlátó regénye a magánélményeket egyetemessé teszi, lapjain a banális és a bonyolult, a humoros és a komoly egyensúlyra lel, miközben felragyog az intimitás csodája, félelme és öröme.
U dodávateľa
9,37 € 9,86 €

Kimondhatatlan


Torokszorítóan izgalmas regény - melyet a szerző szülővárosában megtörtént esemény ihletett - egy kis minnesotai közösségről, ahol semmi sem olyan csendes vagy biztonságos, mint amilyennek tűnik. Cassie McDowell élete az 1980-as években abszolút átlagosnak tűnik. Egy farmon él a város mellett, imádja az iskolát, és bele van zúgva a leghelyesebb fiúba az osztályban. Igaz, a szülei különös partikat rendeznek, ahová nagyon fura vendégeket hívnak, de ehhez már hozzászokott. Aztán minden megváltozik, amikor valaki gyerekekre kezd vadászni Lilydale-ben. Helyi fiúk tűnnek el, majd előkerülnek ugyan, csak éppen erőszakosak, mogorvák és visszahúzódóak lesznek. Arról, hogy mi történhetett velük, csupán sokkoló pletykák terjednek. Ahogy a felelős keresése egyre jobban elfajul, veszélyes titkok kerülnek a felszínre. Ha életben akar maradni, Cassie-nek el kell igazodnia egy olyan felnőttvilágban, ahol minden bűnt megindokolnak, és ahol csak az igazság megbocsáthatatlan.
U dodávateľa
14,16 € 14,90 €

Nerozlučná 4-ka 4: Strážca zlatej misy


Dramatické finále Objav úkrytu vzácnej misy z jeruzalemského chrámu je už na dosah. Nerozlučná štvorka sa však pri svojom pátraní zapletie do cesty akejsi tajomnej postave. Tesne pred cieľom na nich číha najväčšie nebezpečenstvo! A Jaron sa navyše musí vyrovnať s tieňmi vlastnej minulosti. Naozaj zavinil otcovu smrť? Napínavé dobrodružstvo štyroch priateľov, v ktorom vina a odpustenie hrajú veľkú rolu.
Na sklade 3Ks
13,21 € 13,90 €

Furfangos feladatok ovisoknak


A 4-7 éves gyermekek érdeklődési területe rendkívül széles. Örömmel foglalkoznak olyan témákkal is, amelyek kihívást jelentenek a számukra. E kiadvány egy olyan gyűjtemény, amelyben egészen különleges feladatok is terítékre kerülnek. Ugyanakkor a feladatok között vannak olyanok, amelyek számukra könnyen megoldhatóak, de kitartást, figyelmet igényelnek. A kiadványban a kihívás, a tanulás, az ismeretszerzés egyaránt helyet kap. Néhány feladattípus a sok közül: Árulkodó szemek - megfigyelés alapján az állatok szemének azonosítása Mennyit töltesz bele? - mennyiségek összeadása, majd szétosztása Buksi álma - egyszerűbb találós kérdések Fogas kérdések - a fogápoláshoz kapcsolódó ismeretek Meseország időjárása - az időjáráshoz kapcsolódó fogalmak Keresd meg a párját! - közmondások felismerése, jelentése Ismered a rovarokat? - fajok megállapítása, tulajdonságok átgondolása A hercegnő kutyusai - variációs lehetőségek keresése.
U dodávateľa
5,22 € 5,49 €

Sto pod nulou


Pocitová teplota mohla dosiahnuť mínus sto stupňov, no ani to ich nezastavilo. Partia ôsmich horolezcov sa v roku 1967 rozhodla podniknúť zimný prvovýstup na najvyššiu severoamerickú horu Denali známu ako Mount McKinley. Sto pod nulou Arta Davidsona je skutočná horolezecká klasika! Príbehy dobyvateľov nedobytných pólov a divokých miest našej planéty sú na prvý pohľad prosté. Prišli. Vystúpili na vrchol. Vrátili sa so slávou a poctami. Lenže expedícia je živý organizmus. Prešpikovaný priateľstvom na život a na smrť, nedôverou, zášťou, hnevom i nekonečnou náklonnosťou. A to všetko umocňujú situácie na hrane života. Inak to nebolo ani počas zimného prvovýstupu na slávnu aljašskú horu Denali v roku 1967. Partia ôsmich mužov sa pustila do projektu, ktorý bol od počiatku odsúdený na neúspech. Ako budú vzdorovať zime, víchrom a nedostatku kyslíka vo výškach nad 5000 metrov? Ako sa vysporiadajú so situáciami, keď pocitová teplota klesne na mínus sto stupňov a oni zostanú uväznení v ľadovom masíve? Nikto pred nimi nezažil najvyššie hrebene Severnej Ameriky v zimnom šere. Nikto nevedel, ako nízko klesnú teploty, alebo aká prenikavá bude zima, keď začne fúkať vietor. A teraz to mali zistiť na vlastnej koži. Sto pod nulou Arta Davidsona nie je to len kniha účastníka expedície, ktorý dôverne spoznal každého z jej členov. Je to aj kniha reportéra, ktorý na všetko pozerá s odstupom času a na miesto expedície sa vracia tiež prostredníctvom denníkov i rozhovorov so svojimi horolezeckými kolegami. A je to aj priamy a úprimný záznam jednej šialenej expedície, ktorú postretlo všetko – od eufórie, cez nenávisť až po smrť. Kniha Sto pod nulou vychádza v preklade Ivany Krekáňovej.
Na sklade > 5Ks
15,75 € 17,90 €

dostupné aj ako:

Samolepky krok za krokom: Zvieratá


Tento hravý samolepkový zošit plný farieb povzbudzuje deti na dolepovanie a dokončovanie obrázkov so zvieratami. Úlohy v zošite sú zostavené tak, aby sa zvyšovala ich obťažnosť. Postupne sa objavujú zložitejšie tvary a scenérie na dokončenie sú čoraz komplexnejšie. Na každej strane je aj malé cvičenie na počítanie od 1 do 5. Nájdením správnej chýbajúcej samolepky sa rozvíja rozpoznávanie tvarov, vizuálne myslenie a jemné motorické zručnosti. Obsahuje viac ako 100 samolepiek!
Na sklade 2Ks
3,71 € 3,90 €

Skladaj a nalepuj: Zvieratá


Tento hravý a farebný pracovný zošit nabáda deti, aby rozoznávali a správne priraďovali samolepky, čím dokončia obrázky zvierat z celého sveta. Obrázky sú postupne čoraz zložitejšie a komplexnejšie a za dokončenie úloh si deti môžu nalepiť špeciálnu samolepku. Stránky sú doplnené o konkrétne otázky na obrázky, takže si deti precvičia aj koncentráciu a zameranie na detaily a natrénujú aj základné počty. Zošit podporuje priraďovanie zhodných obrázkov, rozoznávanie tvarov, počítanie do 10, predstavivosť a jemnú motoriku. Obsahuje viac ako 100 veľkých samolepiek!
Na sklade 1Ks
3,71 € 3,90 €

Zručnosti predškoláka: Čísla a počítanie


Tento farebný a hravý zošit so samolepkami pomáha deťom s predškolskými zručnosťami. Obsahuje jednoduché aktivity na učenie čísel od 1 do 10 a základné úlohy na počítanie, pri ktorých si deti rozvíjajú predstavivosť, logické uvažovanie a základné matematické schopnosti. Povzbudzujte dieťa, aby s vami hovorilo o tom, čo práve robí a nad čím premýšľa. Vďaka tomu si nové zručnosti lepšie osvojí a pochopí, a tieto aktivity ho budú viac baviť. Zošit rozvíja pozornosť, rozoznávanie detailov, jemnú motoriku a koordináciu oka a ruky.
U dodávateľa
3,71 € 3,90 €

Mačka Bodka učí tvary: Kruhy - so samolepkami


Táto hravá knižka nabáda deti, aby priraďovali farebné samolepky kruhov do obrázkov. Obrázky sú postupne čoraz zložitejšie a komplexnejšie, treba dolepovať viac samolepiek, ktoré sú menšie alebo bližšie pri sebe. Knižka podporuje rozoznávanie tvarov a veľkostí, spoznávanie farieb, predstavivosť a jemnú motoriku. Obsahuje viac ako 250 veľkých samolepiek a menších samolepiek kruhov, ktorými dokončíš veselé obrázky!
Na sklade 1Ks
3,71 € 3,90 €

Skladaj a nalepuj: Farma


Tento hravý a farebný pracovný zošit nabáda deti, aby rozoznávali a správne priraďovali samolepky, čím dokončia obrázky z prostredia farmy. Obrázky sú postupne čoraz zložitejšie a komplexnejšie a za dokončenie úloh si deti môžu nalepiť špeciálnu samolepku. Stránky sú doplnené o konkrétne otázky na obrázky, takže si deti precvičia aj koncentráciu a zameranie na detaily a natrénujú aj základné počty. Zošit podporuje priraďovanie zhodných obrázkov, rozoznávanie tvarov, počítanie do 10, predstavivosť a jemnú motoriku. Obsahuje viac ako 100 veľkých samolepiek!
Na sklade 1Ks
3,71 € 3,90 €

555 samolepiek - Zvieratá


V tomto úžasnom zošite na teba a tvoju predstavivosť čaká viac ako 555 samolepiek! Objav zvieratá na farme, v džungli, v púšti alebo na koralovom útese. Doplň prírodné scenérie množstvom nálepiek podľa svojej fantázie a spoznaj všetky druhy zvierat z celého sveta.
Na sklade 1Ks
5,49 € 5,90 €
  • 5 /5

Dark Verse 1: Predátor


Čo sa stane, keď sa nezastaviteľná sila stretne s nehybným predmetom v poli smrti? V temných vodách podsvetia je Tristan Caine anomáliou. Ako jediný nepokrvný člen mafiánskej rodiny je pre všetkých záhadou - veľmi schopný, s otáznou morálkou a neznámymi motívmi. Je nebezpečný a veľmi dobre si to uvedomuje. Podobne ako Morana Vitalo, neobyčajne geniálna dcéra konkurenčnej rodiny. To, čo Caine robí so zbraňami, dokáže Morana prostredníctvom počítačov. Keď jedného dňa na povrch vypláva dvadsaťdva rokov stará záhada, prenikne Morana do Cainovho domu s úmyslom zabiť ho, nevediac o väzbe, ktorá ich oboch spája. Nenávisť, minulosť a žiadostivosť sa zrážajú v nečakanom roji iskier. V ich svete sa však deje niečo omnoho väčšie a horšie. A aj navzdory vzájomnej nevraživosti dokážu nepriateľa poraziť iba oni dvaja…
U dodávateľa
14,87 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Mačka Bodka učí tvary: Štvorce - so samolepkami


Táto hravá knižka nabáda deti, aby priraďovali farebné samolepky štvorcov do obrázkov. Obrázky sú postupne čoraz zložitejšie a komplexnejšie, treba dolepovať viac samolepiek, ktoré sú menšie alebo bližšie pri sebe. Knižka podporuje rozoznávanie tvarov a veľkostí, spoznávanie farieb, predstavivosť a jemnú motoriku. Obsahuje viac ako 250 veľkých samolepiek a menších samolepiek štvorcov, ktorými dokončíš veselé obrázky!
U dodávateľa
3,71 € 3,90 €