Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Mortina a tajomná komnata


Každý dom ukrýva nejaké tajomstvá... To dobre vie aj Mortina, ktorá v knižnici vo vile Rozvalinke objaví tajnú chodbu vedúcu k dverám s prazvláštnym zámkom. Aby Mortina odhalila, čo sa za nimi ukrýva, vydá sa spolu s bratrancom Dilbertom a chrtom Truchlíkom na cestu plnú prekvapení a zvratov. Za dverami totižto nájde odpoveď na jedinú ozajstnú otázku: prečo je jej rodina... rodinou strašidiel?
Predpredaj
7,59 € 7,99 €

Kniha futbalových rekordov


Najväčšia zbierka futbalových zaujímavostí, štatistík a príbehov je späť! Aktualizované vydanie Knihy futbalových rekordov prináša prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa udialo vo svete futbalu. Predstavuje významné národné aj klubové tímy na všetkých kontinentoch, približuje kľúčové momenty turnajov FIFA od majstrovstiev sveta až po Copa América a pripomína strhujúce zápasy a hráčov, ktorí sa o ne zaslúžili.
Predpredaj
21,17 € 24,90 €

Ako zemepána Vymletého spravodlivosť zomlela


K mlynárovi Vetroslavovi Plevovi nastúpi do služby Justícia Nepochybná, ktorú z rodnej doliny vyhnal zemepán Vymletý. No zrazu vietor utíchol, mlyn sa zastavil a všetci zákazníci od Plevu poutekali. Až raz dotiahol čierny záprah plný voz zrna na pomletie. Nebolo to obyčajné zrno, boli to ľudské skutky. Každé zrnko jeden skutok. Bolo ho treba pomlieť, ale ani jedno zrnko nesmie vyjsť nazmar, všetko do posledného prachu múky treba odovzdať. No Justícia z múky pozametanej z mlynských kameňov upiekla posúch, a tým dohodu porušila. Dáma v čiernom Karmen však Justícii poradí ako tento prehrešok odčiniť. Všetky situácie, v ktorých sa ocitne, sa musia skončiť spravodlivo. Božie mlyny melú pomaly, ale isto.
Predpredaj
12,71 € 14,95 €

Pinocchiove dobrodružstvá


Drevená bábka Pinocchio spôsobí svojmu tvorcovi rezbárovi Geppettovi starosti takmer hneď, ako ožije. Jeho detská naivita, dôverčivosť a odmietanie dobrých rád priateľov ho dostanú do veľkých problémov. Napriek tomu sa toto nezbedné a hravé stvorenie chce viac ako čokoľvek iné stať skutočným chlapcom. Aby si splnil svoje sny, musí najprv dokázať, že je ich hodný. Vydajte sa na Pinocchiovu úžasnú cestu, počas ktorej sa naučí, ako byť čestný, láskavý a predovšetkým ľudský.
Predpredaj
12,71 € 14,95 €

Hus vo veľkomeste


Zbierka poviedok nás vnesie hlboko do vnútra vzťahov medzi matkami a dcérami, v ktorých sa striedajú humor a napätie, láska i utrpenie. Deväť príbehov odhaľuje zložité, niekedy až patologické vzťahy medzi matkami a dcérami v rôznych etapách ich životov a v rozličných situáciách. Napriek temnote a napätiu, ktoré sa vinú týmito príbehmi, v nich však cítiť aj svetlo a nádejné momenty. Liečivá a nenahraditeľná sila prírody sa stáva útočiskom pre nepokojné a rozpoltené mysle postáv.
Predpredaj
12,59 € 13,99 €

Čokoláda


Keď sa do dediny Lansquenet nad Tannou prisťahuje cudzinka Vianne Rocherová s dcérou Anouk a otvorí si oproti kostolu obchodík s čokoládou, otec Reynaud v nej cíti nebezpečenstvo pre svoje ovečky. Kňaz preto vyhlasuje prisťahovalkyni, v ktorej vidí pokušiteľku k hriechu, otvorený boj. Vianne sa však svojich odporcov nezľakne a rozhodne sa na Veľkú noc usporiadať Čokoládový festival. Jej plán rozdelí dedinu na dva tábory. Zdá sa, že velebnosť cirkvi môže ohroziť pohanská vášeň pre čokoládou!
Predpredaj
17,09 € 18,99 €

Nenápadní sú vždy naj


Aj v tretej časti voľného pokračovania kníh Modré srdce s kečupovým fľakom a Kam zmizol môj brat ide o srdce. No nie nakreslené modrou farbičkou so škvrnami od kečupu. Toto srdce je drevené, ručne vyrezávané a darované z čistého priateľstva. Príbeh Laury a Lukáša sa odohráva na rôznych miestach. Raz je to trieda plná spolužiakov, z ktorých niektorí vidia iba seba, inokedy ulica či domov seniorov. Laura sa konfrontuje so svetom - obdivuje rodinu priateľky Olivy, ktorá sa vymyká z priemeru rodín okolo nás, učí sa akceptovať svet tých, čo sú iní ako my, uvažuje, čím raz bude. Tomáš, Laurin mladší brat, je dieťa plné otázok a vtipných nápadov. Dobré srdiečko rodiny, ktoré by raz chcelo byť dlaňovým tlmočníkom tých, čo sa dorozumievajú iba hmatom.
Predpredaj
10,76 € 11,95 €

Spider-Man 5: Stratení v kvantovej ríši


Je to deň ako každý iný - dobré skutky a superhrdinstvo. No vtom sa u Spider-Mana objaví Fantastická štvorka s vládcom Namorom. Prinášajú zlé správy. Veľkolepé podmorské mesto Altantída zmizlo a hrdinovia potrebujú pomoc, aby ho znovu našli! Spider-Man si nie je istý, či sú jeho schopnosti na túto misiu dostačujúce, no napriek tomu sa jej ujme. Nechce totiž svojich hrdinov sklamať! Keď však začnú postupne miznúť okrem mesta aj superhrdinovia, uvedomí si, že na záchranu dňa bude potrebovať viac než len superschopnosti!
Predpredaj
8,06 € 8,95 €

Prokletí svatých


Je jejím posláním zachránit království, nebo ho zničit? Aja je vyzvědačkou královny a přísahala na svou krev, že bude bojovat, aby chránila nejenom svou zemi, ale také ty, kdo slouží po jejím boku, tedy i královnina vynutitele Willa, svého dlouholetého rivala. Když se začnou šířit zvěsti, že v nedalekém království chtějí probudit temné síly, pověří královna právě Aju a Willa, aby záležitost vyšetřili. Jenže během toho se ukáže, že Ajin zvláštní dar a síla se vymykají a chovají se nepředvídatelně. Aja se odváží stát se zbraní ve válce, kterou neumí vyhrát. A když se pak nečekaně změní její vztah s Willem, nikdo neví, jakému nebezpečí budou muset čelit... Svět, který Kate Dramis stvořila v Prokletí svatých, má vlastní zeměpis, vlastní kulturu a vlastní politické konflikty. Mohl by zaujmout čtenáře, kteří si oblíbili Leigh Bardugo.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Klub zhýralců: Pravidla lásky


Říká mi, že jsem dokonalá. Jeho bezchybná submisivní partnerka. Jeho hodná holka. Zlomil mě vztah s přítelem, který mě zanedbával, a toužila jsem, aby mi někdo řekl, že za to stojím. Pak jsem nečekaně získala práci u šéfa, před kterým padám na kolena – doslova. Dělám kvůli němu věci, ke kterým by se skutečná sekretářka nikdy neodvážila. Emerson Grant mi říká, že mu víc, než jen stačím. Jsem hodná jeho chvály. Existuje ale spousta důvodů, proč bych se od něj měla držet dál. Je majitelem Klubu prostopášníků a není jen mým novým šéfem – je dvakrát tak starý jako já. A navíc je to otec mého bývalého. V jeho přítomnosti se cítím milovaná a zbožňovaná. Patřím mu. Jsem hodná holka, ale začínám být zamilovaná do toho nesprávného. Emerson Grant ví, co chce – a chce mě. Jak daleko zajdu, abych si vysloužila jeho uznání?
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Dům v Amityville


Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Krůček po krůčku


Beth nikdy u ničeho nevydržela. Pustila k vodě tolik prací a vztahů, že si je ani všechny nepamatuje, a pořád ještě bydlí ve svém dětském pokoji. Ne že by se nesnažila dospět. Jen se jí zatím nepodařilo udržet si jinou povinnost než páteční posezení ve vesnické hospodě. Během jediného dopoledne se jí ale změní život. Beth se teď stará o svou pubertální neteř a tříletého synovce a obklopuje ji neznámý svět pohádek na dobrou noc, třídních schůzek a plyšových slonů. Nikdy ještě za nikoho – ani za nic – nebyla zodpovědná, takže to netrvá dlouho a dojde jí dech. Co když na to prostě nemá? S malou pomocí nejlepšího kamaráda Joryho (jejich vztah je samozřejmě čistě platonický…) a milého osamělého souseda Alberta se Beth rozhodne, že je načase to nevzdat. Je načase postupovat krůček po krůčku vpřed. Je to příběh o nalezení síly, kterou člověk ani nečekal, a kouzla tam, kde ho dříve neviděl.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Milión šteniatok


Vnútri nájdeš obrázky tých najrozkošnejších šteniatok: od dalmatíncov, cez bígle až po mopslíky. Navyše, každú stranu zdobia rôzne vzory a motívy s úžasnými detailmi na vymaľovanie. Zábavné scény, ktoré čakajú, kedy ich oživíš farbami. Stačí len vziať farbičky a popustiť uzdu svojej fantázii.
Predpredaj
6,64 € 6,99 €

Krížovky Všetko o mede - veľké písmená


Zabavte sa pri lúštení švédskych krížoviek, ktorých tajničky ukrývajú zaujímavé a užitočné informácie o jednej z najzdravších sladkostí na svete – o mede. Príjemnú zábavu a nech vám padne na úžitok!
Predpredaj
6,64 € 6,99 €

Milión zvieratiek


Vnútri nájdeš obrázky tých najrozkošnejších zvieratiek: od zajačikov, kačičiek, ježkov, cez mačiatka až po ovečky či sloníčatá. Navyše, každú stranu zdobia rôzne vzory a motívy s úžasnými detailmi na vymaľovanie. Zábavné scény, ktoré čakajú, kedy ich oživíš farbami. Stačí len vziať farbičky a popustiť uzdu svojej fantázii.
Predpredaj
6,64 € 6,99 €

Koncert na rozloučenou


Studentka Lin Čchu-šeng navzdory přání svých rodičů přeruší studium na univerzitě a uteče z domu za svými sny. Má v plánu najít si nějakou snadnou práci, ale nakonec skončí u pohřební služby. Hned první den v práci nicméně zažije šok – je to něco zcela jiného, než původně čekala. Hrdost jí ovšem nedovolí skončit a brzy si uvědomí, že problémy v životě, se kterými se potýká, jsou v porovnání s definitivností smrti nicotné. Vztahy, zvláště ty s vlastní rodinou, patří mezi ošidné záležitosti. Koncert na rozloučenou se snaží takové vztahy popsat realisticky: muž, na kterého jsou ze strany otce kladeny vysoké nároky, žije a nakonec umírá osamocený; nevyléčitelně nemocné dítě, které kvůli přání matky odkládá svůj odchod z tohoto světa; boj o dědictví mezi členy početné rodiny... Jak bychom měli strávit poslední etapu svého života?
Predpredaj
11,45 € 12,05 €

Kubko upratuje


V Kubkovej a Miškinej izbe to vyzerá ako po výbuchu bomby. A tak musí zasiahnuť tato. Lenže deti sa nevedia sústrediť, lebo pri upratovaní nachádzajú dávno stratené hračky, s ktorými sa musia okamžite zahrať. Keď však v debničke s náradím chýba kľúč, ktorý Kubko súrne potrebuje, je jasné, že poriadok v dielni je základ. Treba si vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce. Cieľom tejto interaktívnej knižky je zábavným spôsobom ukázať, že upratovanie je užitočné, a nabáda deti, aby udržiavali poriadok. Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu. Ilustrovala Joanna Kłos Pre deti od 3 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
7,27 € 7,90 €

Kubko žije zdravo


Ži zdravo s Kubkom. Kubko je vždy za každú zábavu. Zacvič si s ním: zamávaj rukami, pokývaj hlavou a veselo zadup. Potom mu pomôž s obliekaním. Čo sa nosí v zime a čo v lete? Kubko tiež rád jazdí na bicykli. Vtedy si nasadzuje parádne chrániče. Počkať, počkať! Nechýba mu niečo? Poradíš mu, na čo zabudol? To je smola! Nechal doma fľašu. Musí si kúpiť niečo na pitie. Urob s Kubkom zdravý nákup v bufete. Kubko zažil skvelý, hoci únavný deň. Po hre si treba umyť ruky, zjesť chutnú večeru a odpočinúť si. Aj ty si oddýchni. Zajtra opäť pomôžeš Kubkovi žiť zdravo. Cieľom tejto interaktívnej knižky je oboznámiť dieťa s každodennými zdravými návykmi. Leporelo má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč a rozvíja slovnú zásobu. Ilustrovala Joanna Kłos Pre deti od 3 rokov Z poľského originálu preložil Ladislav Holiš.
Predpredaj
7,27 € 7,90 €

Pravé lásky


Mladučká Emma Blairová sa vydá za svoju lásku zo strednej školy Jesseho. Šťastný pár si buduje život ďaleko od očakávaní rodičov aj obyvateľov rodného mesta. Cestujú po svete, žijú naplno a nedajú si ujsť žiadnu príležitosť na dobrodružstvo. V deň prvého výročia svadby však Jesse zmizne. Stratí sa spolu s vrtuľníkom niekde v Tichom oceáne. Emma sa dlho trápi, nakoniec dá výpoveď v práci a vráti sa domov, aby sa spamätala. Po pár rokoch natrafí na starého priateľa Sama a znova sa zamiluje. Keď sa zasnúbia, má pocit, že život jej dáva druhú šancu na šťastie. No v tom ju osud opäť prekvapí. Jesse sa nájde a ukáže sa, že sa celé roky snažil vrátiť späť k nej. Emma má odrazu manžela aj snúbenca a v hlave aj srdci chaos. Musí si ujasniť, čo chce, a zároveň neublížiť tým, ktorých miluje. Kto je jej pravá láska? A čo znamená skutočne milovať? Emma vie, že musí počúvať svoje srdce. Ibaže si nie je celkom istá, čo jej hovorí. Z anglického originálu One True Loves (Washington Square Press, an imprint of Simon & Schuster, Inc., New York 2016) preložila Denisa Jahičová.
Predpredaj
15,22 € 17,90 €