Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


A tenger titkai - Mágikus kifestő


Különleges kifestők amelyek tartalmazzák az ecsetet. Amint víz éri a kifestőket a színek elővarázsolódnak.
U dodávateľa
4,01 € 4,22 €

Unikornisok - Mágikus kifestő


Különleges kifestők amelyek tartalmazzák az ecsetet. Amint víz éri a kifestőket a színek elővarázsolódnak.
U dodávateľa
4,01 € 4,22 €

Hangos könyvecske - Szafari


Tudj meg minél többet a szafari állatairól és a könyvön található gombok segítségével hallgasd meg a hangjaikat.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Archer's Voice - Archer hangja, (A szerelem csillagjegyében 4)


Amikor Bree Prescott megérkezik Pelionba, az álmos tóparti kisvárosba, szívből reméli, hogy végre megtalálta a helyet, ahol rálelhet a hőn áhított nyugalomra. Már az első nap belebotlik Archer Hale-be, a saját tragédiáját remeteként őrizgető srácba. Egy emberbe, akit addig senki sem vett észre. Ez a könyv egy olyan lányról szól, akinek az életét egyetlen szörnyű éjszaka eseményei határozzák meg, és egy olyan férfiról, aki szerelmével elhozza számára a szabadulást. Egy szótlan férfi története, aki tátongó sebbel él, és egy olyan nőé, aki segít neki megtalálni a hangját. Regény a szenvedésről, a sorsról és a szerelem mindent elsöprő erejéről.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

101 gondolat, ami megváltoztatja az életedet - Hogyan legyünk mentálisan erősek, érzelmileg kiegyensúlyozottak


"A legfontosabb, hogy azt tedd, ami boldoggá tesz - és hogy megértsd végre: a boldogságod a te kezedben van, csakis a te felelősséged. Nem egy napra, egy állásra, egy kapcsolatra vagy egy változásra van tőled, hanem itt van veled e pillanatban is. Az egyetlen dolgod, hogy elgördítsd a megélése előtt tornyosuló akadályokat. Egyetlen változásra van szükség - saját magad megváltoztatására." A boldog élethez vezető út ritkán egyenes. Ám a kihívások és nehézségek, amelyekkel szembesülünk, lehetőséget adnak gondolkodásmódunk megváltoztatására és a fejlődésre. Brianna Wiest, a Te magad vagy a hegy sikerkönyv szerzője új könyvében rámutat a káros gondolkodási mintákra, és felnyitja a szemünket. Kiváló emberismerettel és pszichológiai érzékkel tárja fel mindazt, amit hallanunk kell, de nem akarunk hallani. Amit már tudunk, de elfojtunk. Legyen szó a kapcsolatainkról, a saját életünkről vagy a szeretteinkkel való kommunikációról, a 101 gondolat, ami megváltoztatja az életedet választ ad a felmerülő kérdésekre és értékes társunk lesz az újrakezdés és a boldogság felé vezető úton.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Ásta


Ásta. Reykjavíkban az 1950-es évek elején ezt a nevet adja Sigvaldi és Helga másodszülött lányuknak. „Ásta léte a szeretetből fakad, és szeretetben nevelkedik majd” – gondolják a szülők, hiszen a kislány az izlandi irodalom egyik nagy hősnőjének nevét viseli, ráadásul az ást szeretetet jelent. Azonban az idill nem sokkal később szertefoszlik: Helga elhagyja férjét és lányait. Ásta nevelőanyához kerül. Mamácskával egészen a kamaszkor beköszöntéig csendesen élnek, ám ekkor a lány nyugtalanná, pimasszá és izgágává válik. Egy iskolai incidens után, tizenhat évesen a fővárosból egy tanyára küldik, hogy ott töltse a nyarat. Itt, a Nyugati-fjordokban talál rá először a szerelemre Jósef oldalán. Ez az új érzés segíthet Ástának, hogy áttörje a gátakat, és beteljesítse sorsát, amit a nevében hordoz. Ez a lírai, érzékeny, sok hangon megszólaló új Stefánsson-regény – mely kirakósként áll össze a szereplők emlékeiből és az érzéseikhez kapcsolódó költői asszociációkból – egyszerre szól a szeretet sürgető vágyáról és az arra való képtelenségről. Ahogy a Deutschlandfunk írta: olyan ez a könyv, mint egy szomorú Chet Baker-jazzballada. „Felhőtlen boldogság csak a mennyben van, odáig pedig Reykjavík utcáitól hosszú az út. A legfontosabb, hogy a nyugalmunkat őrizzük meg.”
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Őskori történetek


"Néhány évmilliárddal ezelőtt minden sokkal flottabbul ment, mint manapság, minden további nélkül oda lehetett járulni Anya Ter Mészet elé panaszra, ha valami kifogásunk volt a teremtéssel kapcsolatban. Anya Ter Mészet egy oltári nagy nő volt, olyan mérhetetlenül nagy, hogy ha felment az ember a fejére, még egy jó távcsővel sem látott el neki a lábáig; egy végtelen síkságon terült el, fejalja egy hegység volt, derékalja egy sivatag; álmában szokta teremteni a világot. Az ő álmai azonban nem olyanok voltak, mint a mieink, hogy ébredéskor végük, már nem is emlékszünk rájuk; Anya Ter Mészet álmai nyomban valóra váltak." Amikor Moravia nekilátott, hogy megírja ezeket az állati (sőt emberi) történeteket, nyilván eszébe jutottak (ahogy nekünk is) Ezópusz, Phaedrus és La Fontaine meséi, melyeknek szereplői a századok és évezredek során világhírre tettek szert. Ő ezekkel nem foglalkozott - így konferálta fel ezeket a furcsán érzelmes és fanyar, ám könnyed életképeket a kötet olasz szerkesztője első olvasói számára. Háy János pedig így fogalmaz jelen kiadásunk utószavában: "Az Őskori történetek egy kivételes darabja az életműnek, mind tematikailag, mind hangvételében teljesen elüt attól, amit Moraviától megszoktunk. Meséket olvashatunk különböző állatokról, méghozzá olyan állatokról, akiket jól ismerünk, hiszen csak a példázat kedvéért állatok, valójában emberek, emberi tulajdonságok, sorsutak megjelenítői."
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Blood Heir - A vörös fenevad


Történet egy hercegnőről, aki sötét titkot rejteget, és egy szélhámosról, akiben meg kell bíznia, hogy felszabadíthassa a birodalmát a sötét uralom alól. Ana Mihajlova Cirillia királyi családjának egyetlen túlélője. Nincs hadserege, se királyi címe, se szövetségesei, és most meg kell találnia a módját, hogyan szerezheti vissza a trónját, különben a császárnő brutális megtorlását kockáztatja. Morganya eltökélte, hogy a nem-Affinok kiontott vérével áztatott földön egy új világrendet épít fel. Ana biztosra veszi, hogy addig nem áll le, míg az összes Affint meg nem öli. Anának az egyetlen esélye, hogy életben maradjon a hazája veszélyes világában, ha újból összeáll Ramson Sebesnyelvvel. De a fortélyos bandavezérnek saját tervei is vannak. Ahhoz, hogy Ana sereget gyűjtsön, át kell kelniük a Fehérhullámokon Bregónia bevehetetlen sziklaerődjeihez. Csakhogy senki sem tudja, ott mit fognak találni. Egy sötét hatalom kelt életre. Vajon a forradalom elhozza a békét vagy még több vért ont?
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Az egészséges baba - A hozzátáplálás kézikönyve


A közeljövőben kezdenéd a kisbabád hozzátáplálását, de tanácstalan vagy, hogyan fogj neki? Vagy már belevágtál, de nehézségekkel küzdesz? Az egymásnak ellentmondó információk miatt összezavarodtál, és nincs kihez fordulnod megbízható és hasznos tanácsért? Rengeteg kérdés kavarog a fejedben? Ne aggódj, nem vagy egyedül! A gyógyszerész szerző szakmai ajánlásokra - és saját tapasztalatára - alapozva nyújt segítséget a gyermek táplálásával és egészségével kapcsolatban. A praktikus, pontos és követhető leírások választ adnak arra: - hogyan teheted egyszerűvé és örömtelivé a hozzátáplálást, - hogyan lehetsz magabiztos szülő az étkezések és a betegségek idején, - mit tehetsz gyermeked egészségi állapotáért! Ne feledd: sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. Tegyünk az egészségért!
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Úszás hidegben - Az északiak módszere az egészségesebb és boldogabb élethez


A hideg vízben úszás népszerűsége töretlenül növekszik. Dr. Susanna Soberg dán kutató Úszás hidegben című, 15 nyelvre lefordított bestseller kötetében megismertet bennünket a téli úszás Skandináviában és világszerte egyaránt rendkívül elterjedt hagyományával, és tudományos alapokon nyugvó bepillantást kaphatunk abba is, hogy milyen elképesztően pozitív hatással van ez a gyakorlat a testünkre és a lelkünkre egyaránt. Legyen szó folyóról, tóról vagy tengeröbölről, mindannyian tisztában vagyunk vele, mennyire élvezetes és hasznos tud lenni az úszás a természetben - környezetbarát és könnyen elérhető testedzés, amely jó hatással van a kedélyállapotunkra, az energiaszintünkre, a belső nyugalmunkra. Ha pedig mindezt hideg vízben végezzük, azzal további pozitív egészségügyi hatásokat érhetünk el. Dr. Susanna Soberg segítségével lépésről lépésre ereszkedhetünk be a hideg vízbe, ennek során pedig megismerkedhetünk a "hidegsokk-reakcióval" - azzal a masszív endorfinlökettel, amely elárasztja a testünket, miközben adaptálódunk a rendkívül hideg hőmérséklethez. Ez nem csupán a keringésünkre, a szívünkre, a tüdőnkre és a bőrünkre van pozitív hatással, hanem az immunrendszerünkre, az anyagcserénkre és a mentális egészségünkre is. A szerző azt is részletesen bemutatja, hogy a "barna zsír" aktiválásával miként csillapíthatjuk a különféle egészségügyi problémáinkat.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Ha az ERDŐ beszélni tudna - Tudnivalók kíváncsi erdőbarátoknak és tettre kész klímaaktivistáknak


Erdő. Mindössze négy betű. Ennek a négy betűnek olyan hatalma van boldogulásunkra és boldogságunkra, melyet nem könnyű szavakkal leírni. Aki viszont megízleli ezt az örömforrást és életérzést, az tovább akarja adni. Neked. Nekünk. Mindenkinek. Az utókornak. Az erdők még mindig tele vannak rejtélyekkel, még mindig rengeteg megfejtenivalót tartogatnak a tudósok számára. De bármi, ami eddig kiderült róluk, az csak értéket adott az emberiségnek. Ezekbe a rejtélyekbe kémlelünk bele, hogy kiderüljön: az erdő nem tud elvenni, csak adni. Önzetlenül és örökké. Nyugodtan bízzuk rá magunkat! Ám a legfontosabb, hogy az erdőt meg is kell védeni, és ez csak rajtunk múlik. Erről szól ez a könyv. Az ismeretterjesztő kötethez közel száz önkéntes járult hozzá munkájával, fotóival vagy átütő erejű szavaival. A könyveladásokból befolyó teljes nyereséget a hazai természetvédelem számára ajánlotta fel a szerző. Részlet: "Amikor véletlenek hosszú sora után egy makk kicsírázik, még nem tudja, hogy történelmet ír. Ha jókor volt jó helyen, ha megtalálta a tökéletes pillanatot, akkor gyökeret ereszt. Aztán kihajt, és ha egyetlen éhes vad sem jár arra, akkor nekilát meghódítani a meg örökölt teret. Eltelik tíz év. Eltelik száz év. Esetleg ezer. Elkerülték háborúk, kórságok, de még a fázó családok is. Több évszázad megpróbáltatásai után is teszi a dolgát. Hűt, fűt, portalanít és oxigént ad. Évszakokat felügyel, esőt hoz. Átölel embert s állatot. De vajon hogyan képes ellátni mindennel az embert? Honnan van mindehhez ereje? És mi lesz a sorsa a korszakokon átívelő históriának?"
U dodávateľa
14,91 € 15,69 €

Gyilkolni nem könnyű - Agatha Christie és a nyomozás tudománya


"Ha Agatha Christie a krimi királynője, akkor Carla Valentine az igazságügyi patológia királynője. Könyve kötelező olvasmány minden Christie-rajongónak.” Deanna Raybourn Agatha Christie minden könyvében van legalább egy, de inkább több hulla. És amit ezekről és a tetthelyekről leír, az helytálló a kor tudományos ismeretei szerint. Természetesen a regényekben és novellákban nem a mai tudásunknak megfelelő igazságügyi vizsgálatok szerepelnek, de Poirot-nál például megelőlegezte a helyszínelőkészletet: A titokzatos stylesi eset lapjain fiolákba és kis borítékokba gyűjti a nyomokat (kesztyűben, csipesszel!) évekkel azelőtt, hogy a rendőrségnél ezt bevezették volna. Történeteibe beemelte az akkor egészen új helyszínelői módszereket, mint a luminol használatát, mellyel a látens vér jelenlétét lehet kimutatni, és bemutatta az ujjlenyomat rögzítésének ügyes módszereit. Christie lépést tartott a tudomány fejlődésével: olvasta a tudományos lapokat és a bulvárlapokat is, és mindkettőből kimazsolázta, amire szüksége volt. Carla Valentine pedig nagy élvezettel vezet végig minket az életművön egy tudós és gyakorlati szakember nézőpontjából. „Teljesen véletlenül Agathának van egy pontosan olyan szereplője, mint én voltam gyerekkoromban: a tizenkét éves Pippa a Pókhálóban. Amikor a darabban a Clarissa Hailsham-Brownnál vendégeskedő Jeremy Warrender felteszi a kérdést Clarissa nevelt lányának, Pippának, hogy mi a kedvenc tantárgya az iskolában, a lány lelkesen és azonnal rávágja: „A biológia. Az a legklasszabb. Tegnap egy békalábat boncoltunk.”
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Thieves' Gambit - Tolvajok játszmája - A győztes mindent visz


Rosalyn Quest édesanyja szárnyai alatt mindössze tizenhét évesen már a mestertolvajok életét éli. Nem ismer lehetetlent, ha valahova be kell jutnia, vagy éppenséggel ki kell szabadulnia. Egy nap azonban olyan helyzetben találja magát, ahonnan még ő sem talál kiutat, a tét pedig az anyja élete. Rossnak alig egy hónapja van, hogy megoldja élete eddigi legnagyobb problémáját. Kétségbeesett igyekezetében részt vesz a Thieves' Gambiten, egy veszélyes, nemzetközi tolvajversenyen, ahol még a vetélytársak megölése sem tabu, és a fődíj nem más, mint egy kívánság - egy kívánság, amivel megmentheti az anyja életét. Azonban nem lesz egyszerű dolga. Nem elég, hogy szembe találja magát gyerekkori nemezisével, Noelia Boscherttel, még egy nagyon jóképű, és annál is nyomulósabb srác is igyekszik ellopni Rosalyn szívét. Ilyen vetélytársakkal szemben a Gambit megnyerése még nehezebb, mint gondolta volna. Ross fejében végig ott visszhangzik a családi mottó, amit anyja jól az emlékezetébe vésett: a Quest családon kívül senkiben sem bízhat. Az óriási tétek és az óra ketyegése közepette alaposan meg kell fontolnia, hogy kiben bízhat, és kit verjen át - illetve ki lehet az, aki őt veri át. Végtére is: a győztes mindent visz.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

A lótusz leánya


"Éppen amikor a kislány lenyeli a tablettákat, kivágódik az ajtó, és Kuo úrnő lép be. A karja keresztbe fonva a teste előtt, a két keze elrejtve a ruhaujjában - a nyugalom és méltóság megtestesülése, de a tekintete a nyulat bekerítő rókáé. Utána megérkezik Mákvirág is, és a teljes behódolás gesztusával a földre borul. - Mi ez a szag? - firtatja Kuo úrnő. - Főzetet készítek magamnak - válaszolom, miközben felemelkedem a szalmaágyról, és tiszteletteljesen fejet hajtok. - Ebben a házban Vong doktor kezeli a nőket. Nagyon okos ember, az első a családjában, akiből orvos lett. Még ha nem is ő lenne a Jang család gyógyítója, akkor sem engedném meg a menyemnek, különösen, ha olyan fiatal és tapasztalatlan, mint te, hogy saját magának készítsen orvosságot. - Nagyanyámtól megtanultam... - Hallgass! Ebben a házban meny vagy, és nem orvos, megértetted?" Tan Jün-hszien a 15. századi Kínában élt. Gazdag úrnő volt. Annyi lett volna a feladata, hogy élvezze a kiváltságait, selyempapucsokat hímezzen, hangszereken játsszon, verseket szavaljon, fiút szüljön. Ő mégis gyógyítani akart. Nőket, akikhez férfi orvos akkoriban hozzá sem érhetett, és a pulzusukat is csak egy csuklójuk köré csavart rongyon keresztül tapinthatta ki. Konfuciusz szerint "a művelt nő, értéktelen nő", Tan Jün-hszient mégis úgy nevelték a nagyszülei, hogy a tudása hasznára váljon. Nagyanyja egyike volt a kevés női orvosnak Kínában, és megtanította a kislányt is az orvoslás alapjaira. Amikor azonban tizenöt évesen a kor szokása szerint elrendezett módon férjhez megy, nagyhatalmú anyósa megtiltja neki, hogy folytassa gyógyító tevékenységeit és a rangjához és neméhez illő életvitelre kényszeríti a családi palota, az Illatos Örömök Kertje falai között. Tan Jün-hszien azonban nem elégszik meg ennyivel, és egy olyan világban, ahol a gyengébbik nemnek jóformán semmi szabadsága sincs, az őt körülvevő támogató nők segítségével lassan eléri a céljait. A valós alapokon nyugvó történelmi regény lenyűgöző korrajz a középkori Kínáról, magával ragadó tanúbizonyság a nők hihetetlen erejéről és leküzdhetetlen szabadságvágyukról.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Ha valaha újra találkozunk


Egy év elég, hogy idegenekből szeretőkké váljunk… A tizenkilenc éves Farrah Lin életében először szerelmes lesz a Sanghajban töltött cserediáksága alatt. Teljesen biztos ebben. Az egyetlen probléma? Potenciális pasija az új barátnőjének a párja. Nincs rosszabb annál, mint olyasvalakit szeretni, aki elérhetetlen… vagy legalábbis Farrah úgy hiszi, szereti. Viszont akkor miért fantáziál folyamatosan valaki másról, különösen egy pimasz szőke sportolóról, akinek a világon a legnagyobb az egója (meg cuki gödröcskéi vannak)? Blake Ryan – volt – a főiskolai amerikai foci legnagyobb sztárja, míg mindenki meglepetésére ki nem lépett a harmadik bajnoksága után. Ahelyett, hogy szembenézne a döntése következményeivel, Sanghajba menekül, és megfogadja, hogy nincs több foci, nincsenek kötöttségek, és nincs románc. De akárhogy is próbálja, nem bír egy bizonyos barna lányt kiverni a fejéből… vagy a szívéből. Ami egyszerű fizikai vonzalomként indul, valami sokkal mélyebbé válik, ahogy Blake-et és Farrah-t magával ragadja Sanghaj – és a kapcsolatuk – varázsa. De csak egy évük van, és rajtuk kívül álló erők próbálják elszakítani őket egymástól. Vajon kiállja a kapcsolatuk ezt a próbát… vagy nem is szánta őket egymásnak a sors?
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Mit esznek az állatok az erdőben?


Mit esznek a békák? Van-e kedvenc ételük a szarvasoknak, és mi az, ami hátul kijön belőlük? Az erdőben nincs illemhely! Peter Wohlleben elárulja, melyik állat szereti a füvet, melyik a gyümölcsöt, és melyik a rovarokat. KEZDŐ OLVASÓKNAK - Nagy méretű betűk - Egyszerű szavak, mondatok - Sok színes kép
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

Dorian Gray arcképe


Dorian Gray a gyönyörű és naiv aranyifjú leghőbb vágya teljesül, amikor barátja megfesti portréját, az arckép pedig helyette öregszik, míg ő megőrzi szépségét és fiatalságát. Az örök fiatalságot azonban nem adják ingyen, így előbb-utóbb neki is fizetnie kell az átdorbézolt évekért és a szépség hajszolása közben elkövetett bűneiért. Oscar Wilde művein ugyanúgy nem fog az idő, mint Dorian Gray arcvonásain. Az elmúlt két évszázad egyik legnagyobb hatású írójának egyetlen regénye a mai napig megbabonázza és elgondolkodtatja az olvasókat. Az örök fiatalság ígérete és az érte fizetett ár története ugyanolyan aktuális téma ma is, mint születésekor. A Troubadour Books Kosztolányi Dezső mára már szintén klasszikussá vált műfordításában, de modern köntösben adja át az olvasóknak Oscar Wilde halhatatlan remekművét.
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

A fejedelem


A hatalom megszerzésének és megtartásának fortélyai évezredek óta foglalkoztatják az embereket, Machiavelli, az itáliai író, gondolkodó és politikus pedig máig érvényes útmutatót készített hozzá minden fejedelem és uralkodó számára. Tanácsai és javasolt módszerei egyszerre hatékonyak és félelmetesen ismerősek napjaink világából. A fejedelem feltehetően 1513-ban született, ám csak a szerző halála után, 1532-ben jelent meg, hogy aztán korszakokon és birodalmakon átívelő, örökérvényű bestseller váljék belőle. Kivívta a katolikus egyház rosszallását, és évszázadokon át a tiltott művek listáján szerepelt, ám ez csak még népszerűbbé tette Machiavelli időtlen klasszikusát. Niccolo Machiavelli halhatatlan remekművét a Troubadour Books Lutter Éva fordításában hozza el az olvasóknak.
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €

Elmélkedések


"Minden, ami történik, igazságosan történik. Ha pontosan megfigyeled, rájössz." Marcus Aurelius császár az ókori Róma vérzivataros éveiben vetette papírra filozófiai elmélkedéseit. Gondolatai és tanácsai közel két évezred elteltével sem veszítettek érvényességükből. Eredetileg görögül írt feljegyzései a világirodalom legolvasottabb művei közé tartoznak. A Troubadour Books Időkapu sorozatának legújabb kötete valódi időutazás, amelynek segítségével megismerkedhetünk a 2. évszázadban élt római császár, Marcus Aurelius bölcs gondolataival és a lét nagy kérdéseiről alkotott véleményével.
U dodávateľa
8,03 € 8,45 €