! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


The yellow car


Na jak dalekou cestu se musíme vydat, abychom našli své poztrácené sny? Po té, co vydala romantický milostný příběh „Nejkrásnější z orchidejí“ předkládá Jana Jurečková čtenářkám další poctivé čtení pro ženy. Alžběta Lichtenbergová měla zdánlivě vše – spokojené manželství, dobrou práci, dospělé děti a pohodlný život v krásném domě. Jediný okamžik nešťastného rozhodnutí ale změnil vše. Tragická ztráta Alžbětu uvrhne do temnot zoufalství. Avšak místo toho, aby se ponořila do beznaděje, rozhodne se pro nečekaný útěk. Srdce ji vede k nákupu motorky a k odvážné cestě do neznáma. Její pouto s nově získanou svobodou ji zavede na břeh jezera Lago di Garda. Na své dobrodružné pouti se setkává s lidmi, kteří jí otevřou nové obzory. Mezi úzkými uličkami městečka Brenzone sul Garda objeví Alžběta nový smysl života. A když potkává charismatického Marcella, který sdílí její vášeň pro jízdu na motorce, zjišťuje, že lásku lze najít i v nejneočekávanějších situacích. Skrze Alžbětinu cestu objevujeme, že i z nejhlubšího smutku může vzejít láska, a že pravá síla spočívá v odvaze dát šanci novým začátkům. Román The yellow car je příběh o ženě, která ztratila vše, ale našla sebe sama.
U dodávateľa
18,81 € 19,80 €

Kostol a farnosť svätého Martina v Martine


Kniha prináša čitateľovi fakty o dejinách rímskokatolíckej cirkvi v Martine a to zhruba v dvoch dejových líniách. Prvá hovorí o cirkevných stavbách, ktoré predchádzali dnešnému kostolu a potom sa venuje vzniku a vývoju dnes existujúceho chrámu. Zároveň prináša doteraz neznáme fakty o architektonických vzťahoch a rozmerovú analýzu stavby, pričom popisuje aj historický vývoj interiéru. Druhá sa venuje dejinám cirkvi v meste i farnosti a informuje o cirkevnom školstve i kňazoch tu pôsobiacich. Zároveň sa čitateľ dozvie aj o farnostiach a cirkevných stavbách, ktoré kedysi patrili, alebo v priebehu rokov boli včlenené do dnešnej organizácie martinskej cirkvi.
U dodávateľa
47,50 € 50,00 €

Městečko na kraji dějin


Historik Bernard Wasserstein se před desítkami let rozhodl odhalit neznámé dějiny malého města na dnešní Ukrajině nedaleko Lvova, odkud pochází jeho rodina. Krakowiec, obyčejné městečko v polsko-ukrajinském pohraničí, kterým se přehnaly politické bouře a vojska mocností, má pohnutou a dramatickou historii. Velmocenské zájmy, o kterých se učí v dějepise, však nezachycují osudy obyčejných lidí, což autor napravil. Napínavá pouť stoletími politických a náboženských konfliktů, kdy se Haličí prohnala vojska kozáků, Turků, Švédů, Rusů a Poláků, končí až v současnosti. Krakowiec zažil nadvládu Poláků, Rusů, Habsburků i Čechoslováků, nacistů a Sovětského svazu. Ze slávy v letech osvícenství zbyly jen trosky nádherných zahrad zámeckého paláce. A dnes se Krakowiec opět octl ve víru dějin, když z Ukrajiny utíkají lidé před válkou. Městečko na kraji dějin čtivou a záživnou formou zprostředkovává téměř encyklopedické množství informací a haličský Krakowiec díky této knize jako fénix vstává z popela historie.
U dodávateľa
23,41 € 24,64 €

dostupné aj ako:

Krkonoše


Zkušený cestovatel Jan Hocek, autor dálkových tras Via Czechia, se tentokrát důkladněji zaměřil na Krkonoše. Během mnoha návštěv našeho nejvyššího pohoří prošel bezpočet tras a prozkoumal i ty nejzapadlejší kouty, kde málokoho potkáte. Výsledkem je průvodce obsahující detailní popis téměř tří desítek jednodenních výletů různé obtížnosti a také jeden vícedenní přechod. Kromě kilometráže, popisu výletů a zajímavých míst najdete v každé kapitole mnoho praktických informací týkajících se logistiky, vhodnosti trasy pro kočárky a malé děti nebo možností občerstvení. Každý výlet pak doplňují nádherné fotografie, mapa, výškový profil a také tip autora.
U dodávateľa
15,62 € 16,44 €

Čtyři kvartety, 2. vydání


Čtyři kvartety jsou básnickou meditací o bytí v čase, mnohoznačnou, rafinovaně vystavěnou kompozicí, která patří k vrcholům světové poezie. Ve čtyřech vzájemně propojených oddílech – Burnt Norton, East Coker, The Dry Salvages a Little Giding – se v symbolických obrazech a hojných aluzích na východní i západní myšlení splétají duchovní, filozofická a osobní témata; celou básní přitom prostupuje motiv nezachytitelnosti přítomného okamžiku, který je i není a nemá začátek ani konec. Martin Hilský (*1943) je přední český anglista a překladatel, profesor anglické literatury na FF UK. Je držitelem mnoha ocenění, mezi nimiž vyniká Cena Josefa Jungmanna, Státní cena za překladatelské dílo či Řád britského impéria. Vedle kompletního díla Williama Shakespeara přeložil a zasvěceným komentářem doprovodil řadu dalších angloamerických velikánů, namátkou D. H. Lawrence, J. Steinbecka, J. M. Syngea – či právě T. S. Eliota. T. S. Eliot (1888–1965) je mnohými považován za největšího angloamerického básníka 20. století. Jeho básnické a kritické dílo je ztělesněním literárního modernismu, zároveň ovšem vychází z hluboce procítěné, promyšlené a výsostně reflektované literární tradice, sahající přes anglické metafyzické básníky či Dantovu poezii až k velkým starověkým textům. Roku 1948 získal Nobelovu cenu za literaturu.
U dodávateľa
12,96 € 13,64 €

Kdo seje vítr, 2. vydání


Uběhly tři roky. Vanja Lithnerová převzala vedení stockholmské kriminálky a prvním úkolem jejího nového týmu je vypátrat ostřelovače, který třemi vraždami během několika dní vyděsil celý Karlshamn. Policie nemá stopy ani svědky a zdá se, že vrah si své oběti vybírá náhodně. Tou příští tedy může být kdokoli z místních. Sebastian Bergman se stal dědečkem, rozhodl se pro klidnější život a pracuje na částečný úvazek jako psychoterapeut. Když ho ale požádá o pomoc jeden z přeživších tsunami z roku 2004, během níž Sebastian sám přišel o ženu a dceru, obrátí to jeho svět vzhůru nohama. Nastávající otec Billy nechce dát už nikdy průchod svým temným touhám. Minulost ho však dohání. Otázka zní — jak daleko je schopen zajít, aby se vyhnul odhalení?
U dodávateľa
15,63 € 16,45 €

Pipp és Polli nagy szótára


Ismerd meg Pipp és Polli világát - kísérd el őket a játszótérre, a tengerpartra, a boltba, és persze az otthonukba! Tíz óriási rajzon böngészheted a száz meg száz apróságot - ráadásul mindennek magyarul és angolul is elolvashatod a nevét. Ha pedig bekukucskálsz a kis ablakok mögé, még több érdekességgel találkozhatsz. A könyvben tíz színes, képpel jelölt fülecske segíti a tájékozódást.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Jacqueline Párizsban


Káprázatos történet szerelemről és árulásról, egy igazi amerikai ikon felnőtté válásáról, akit később Jackie Kennedyként ismert meg az egész világ. A húszéves Jacqueline Bouvier 1949 őszén érkezik Párizsba, hogy cserediákként egy éven keresztül a Sorbonne Egyetemen tanuljon. A merev társadalmi szabályokon szocializálódott fiatal lányt elvarázsolja a francia életérzés: beleveti magát a kastélyok és a pezsgő társadalmi élet, a művészet és az avantgárd színház, a kávézók és a jazzklubok mámorító világába. Anyja elvárásait félresöpörve beleszeret egy tehetséges fiatal íróba, aki osztozik az irodalom iránti szeretetében és a kultúra iránti szenvedélyében. A Párizsban töltött év alatt Jacqueline rádöbben, hogy a személyes szabadság és kulturális pezsgés hátterében a várost még mindig a háború árnya kísérti. Az utcák romokban hevernek, elegendő élelem és fűtés csak a kiváltságosoknak jut, és barátait, akik a megszállás alatt az ellenállás tagjaiként tevékenykedtek, majd hadifogságban sínylődtek, most a kommunizmus kiterjedt hálózata fenyegeti. Jacqueline döbbenten figyeli az új világrend felépülését, és ekkor még nem is sejti, hogy a kibontakozó politikai környezet az egész hátralévő életét – és leendő férje sorsát is – meghatározza. Ann Mah lenyűgöző hitelességgel kelti életre Jacqueline Lee Kennedy Onassis alakját, a művészetbe vetett hitét és megingathatatlan igazságérzetét, valamint a várost, amely végül az egyetlen igaz szerelmének bizonyult.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Varázslatos útmutató a bálnákhoz


Vizsgáljuk meg együtt a varázslatos bálnákat! Hihetetlen, de igaz: ezek az óriási emlősök uralják a Föld felszínének túlnyomó részét beborító vizeket, mégis tüdővel lélegeznek. Ebben az útmutatóban rengeteget olvashatsz a bálnákról, megismerkedhetsz a fajtáival, élőhelyével, szokásaival. A varázslatos illusztrációk segítenek neked abban, hogy magad elé képzelhesd ezeket a lenyűgöző teremtményeket. Hatalmas könyv még hatalmasabb állatokról!
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

Hermetická iniciace Martinismu, 2. vydání


Lasenicova Hermetická iniciace Martinismu je knihou, která hovoří jazykem čisté praxe. Vychází ve druhém vydání, v omezeném počtu výtisků, v plnobarevném provedení. Shrnuje účinnou metodu vnitřního vzestupu, který vede k poznání a rozvinutí skutečné podstaty člověka. Společně se stěžejním textem jsou zveřejněny i pomocné texty používané Lasenicovými žáky, dále studie Martinismus a martinisté a série dokumentárních fotografií.
U dodávateľa
15,68 € 16,50 €

Sakamoto Days 4: Nehlučte za jízdy!


Boj v Laborce pokračuje, ale teď už nejde jen o spor mezi panem Sakamotem a únosci. Na scénu přichází Řád a vypadá to, že se schyluje k pořádně krvavému experimentu...
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Tvá dubnová lež 5


Stalo se přesně to, čeho se Kósei Arima obával – hudba zmizela a on zůstává před publikem sám se svou nejhorší noční můrou. Podaří se mu překonat svou minulost a znovu nalézt radost z hudby i ze života?
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Simogatós könyv - Színek


Tanuljátok meg a számokat vagy a színeket a Simogatós könyvvel. Ezekben a kötetekben minden oldalon megtapintható, simogatható plüsselemek segítenek elvarázsolni a kicsiket, így tényleg szórakoztató a tanulás! A plüssoldalakat a legkisebb ujjacskák is biztonságosan forgathatják. Lapozásra fel!
U dodávateľa
10,15 € 10,68 €

Simogatós könyv - Számok


Tanuljátok meg a számokat vagy a színeket a Simogatós könyvvel. Ezekben a kötetekben minden oldalon megtapintható, simogatható plüsselemek segítenek elvarázsolni a kicsiket, így tényleg szórakoztató a tanulás! A plüssoldalakat a legkisebb ujjacskák is biztonságosan forgathatják. Lapozásra fel!
U dodávateľa
10,15 € 10,68 €

Milujem..z iného sveta/ Volim..sa drugog sveta


Kniha je pre čitateľov, ktorí ocenia dvojjazyčnosť v jednom vydaní ( zmiešané rodiny, vyučbový materiál,....), ale i pre čitateľa, ktorý sa rád začíta v slovenskom jazyku do romantického deja zrkadliaceho lásku medzi mužom a ženou, lásku k rodičom i vieru a lásku k Bohu. Titul je zaujímavý aj tým, že jeho vydanie sa uskutočnilo i vďaka spolupráci so Slovenským vydavateľským centrom v Bačskom Petrovci. Slová prekladateľa: Kniha Milujem… lásku, z iného sveta, s príbehom Belasá košeľa, je voľným pokračovaním knihy Milujem…z iného sveta s obsahom príbehov Zatúlaný anjel a Anjelská košieľka. Kniha je ľúbostným románom, opisujúcim lásku a zaľúbenosť z rôznych aspektov a rovnako tak opisuje aj prosenie Boha o pomoc a o odpustenie. Opisuje súčastnú situáciu ženy, ktorá netrpezlivo očakáva stretnutie s milovaným mužom, no jej plány naruší vážny zdravotný stav jej otca, ktorý potrebuje pomoc, ktorá sa neodmieta. V časti Súznenie, sú silne opísané spomienky z detstva prežité s otcom, ale aj vzťah ženy voči svojej Láske - mužovi, ktorý zastáva v jej citovom priestore veľké miesto. Belasá košeľa, je ucelená časť knihy, ktorá poskytuje pohľad do vnútorného monológu postavy ženy a zahŕňa jej myšlienky a pocity počas vytúženej dovolenky pri mori. Rozhodla sa ju dobrovoľne fyzicky prežívať v osamotení, no vnútorne hlboko v spojení s Bohom i milovaným mužom, ktorý jej túžbu uskutočnil. Zaujímavé je prepojenie metafory - Belasej košele, cez bledomodré nebo, vyjadrujúce slobodu Duše i muža, ktorý košeľu rád fyzicky nosil. Belasá košeľa symbolizuje hľadanie cesty k prapôvodnej podstate života. Text reflektuje vnútorný monológ a modlitbu ženy, ktorá prosí o vedenie a ochranu na svojej ceste a opisuje jej snahu zvládnuť odlúčenie od niekoho, koho má rada a kto má rád ju . Postava ženy hľadá vnútorný priestor pre seba a svoje pocity a spomína na minulé spoločné chvíle a zážitky naplnené nehou a porozumením. Pútavý dej knihy vyjadruje hlbokú lásku a vďačnosť ženy voči mužovi – Belasej košeli, voči Bohu a jej zosnulej matke, s ktorou mala hlboký vzťah. To, že jej matka poznala, ľúbila a rozumela si s jej milovaným mužom, zanecháva v nich i dnes veľkú úctu a hodnotu. Celkovo ide o emotívny a introspektívny motív, ktorý vyzdvihuje hodnotu lásky, trpezlivosti a vnímania duchovného života. Osoby v ňom sú realistické a dej je vykreslený v skutočnom svetle a tým pádom sú určite v ňom autobiografické elementy. Posudok knihy napísala: Alexandra Muchová, prekladateľka knihy do srbského jazyka
Na sklade 2Ks
11,31 € 11,90 €

Jednorožec, ktorý sníval o snehu


Vydajte sa so svojimi deťmi do ríše rozprávok a spoznajte víly, ktoré zdobia motýľom krídla dúhou alebo pomôžte zlatému vtáčikovi nájsť stratený spev. Čaká vás aj dobrodružstvo s Johnom, ktorý potrebuje pomôcť so záchranou svojho začarovaného kamaráta, ale hlavne odhalíte tajomstvo, prečo jednorožec Totti sníval o snehu. Vyskúšajte si, ako by ste poradili vy našim malým hrdinom. Nájdite si svojho rozprávkového obľúbenca a prežite s ním nezabudnuteľné chvíle.
Na sklade 2Ks
6,55 € 6,89 €

Ostrov Hitra


MAL TO BYŤ KONIEC POLICAJNEJ KARIÉRY Na ostrove Hitra pri pobreží Nórska zmizne osemročný chlapec. O tri roky neskôr sa sem vracia aj vyšetrovateľka vrážd Mia Krügerová, ktorá si tu chcela siahnuť na život. Miestne dievča ju úpenlivo prosí o pomoc pri hľadaní nezvestného chlapca, a hoci Mia už viac nie je policajtkou, nedokáže dievča odmietnuť vzhľadom na dávne udalosti a pustí sa do pátrania. Osloskú vyšetrovaciu jednotku Holgera Muncha síce rozpustili, no keď na ostrove nájdu zavraždené šestnásťročné dievča a pri jeho bezvládnom tele chlapcovo meno napísané krvou, privolajú ho k prípadu a poveria ho jeho vedením. Spolu s Miou sa pustia do vyšetrovania zločinu, oveľa komplikovanejšieho, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Z nórskeho originálu Hitra (Bonnier Forlag, Oslo 2023) preložili Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová.
Na sklade > 5Ks
17,90 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Gump: Sme dvojka


Nová Gumpova cesta sa začína presne tam, kde sa tá predchádzajúca skončila. S milovaným Béďom Kozím Bobkom prejdú príbehom, ktorý mali dávno vpísaný vo hviezdach. Knižka pre všetkých, ktorí dokážu čítať zo psích očí, ale aj pre tých, ktorí to zatiaľ nevedia alebo neveria, že je to možné.
Na sklade > 5Ks
12,26 € 12,90 €

Prisoner's Throne


The highly anticipated conclusion to the Stolen Heir duology by #1 Sunday Times bestselling author Holly Black. An imprisoned prince. A vengeful queen. And a battle that will determine the future of Elfhame. Prince Oak is paying for his betrayal. Imprisoned in the icy north and bound to the will of a monstrous new queen, he must rely on charm and calculation to survive. With High King Cardan and High Queen Jude ready to use any means necessary to retrieve their stolen heir, should Oak attempt to regain the trust of the girl he's always loved, or remain loyal to Elfhame and hand over the means to end her reign-even if it means ending Wren, too... With war looming and treachery lurking in every corner, neither Oak's guile nor his wit will be enough to keep everyone he loves alive. He will have some terrible choices to make. From the #1 New York Times bestselling author Holly Black comes the stunning blood-soaked conclusion to the Stolen Heir duology.
Na sklade 1Ks
11,40 € 12,95 €