Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Godzilla. The Official Coloring Book


Celebrate 70 years of the 'King of the Monsters' and rampage across the globe in this official Godzilla coloring book, featuring original and comic book artwork. Pencils in hand, join the unstoppable force of nature that is Godzilla and wreak destruction around the world in this official coloring book. Originally debuting in 1954, Godzilla has become an international icon and one of the most instantly recognizable characters in the world. In this official coloring book you will rampage through cities and battle rival kaiju, such as Mothra, Rodan, King Ghidorah and Mechagodzilla. Godzilla: The Official Coloring Book showcases exciting artwork and never-before-seen illustrations, ready for you to put your spin on. Perfect for fans of monsters and Japanese culture, Godzilla: The Official Coloring Book will allow you to stretch your creative fingers and enjoy the King of the Monsters like never seen before.
U dodávateľa
18,00 € 18,95 €

Křesťanská meditace, 3. vydání


Benediktin Laurence Freeman je známým autorem řady knih o křesťanské meditaci, s níž má bohaté zkušenosti. Spolupodílel se na organizování křesťanského meditačního společenství v Montrealu, roku 1991 založil v Anglii Mezinárodní centrum světového společenství pro křesťanskou meditaci. Aktivně se podílí také na mezináboženském dialogu. V útlé knize nazvané prostě Křesťanská meditace nepodává teoretický rozbor, nýbrž praktický návod, doplněný řadou užitečných postřehů a rad, které během let nasbíral.
U dodávateľa
8,54 € 8,99 €

Domeček krve a bolesti (Black Label)


K šestým narozeninám dostala Alice dárek, o jakém nikdy ani nesnila: krásný velký domeček na hraní z 19. století, s rodinkou starožitných panenek uvnitř. Domeček se okamžitě stává nejen její nejoblíbenější hračkou, ale i celým světem. Dívka brzy zjistí, že pomocí magického zaříkávadla může své nové přátele navštívit. Ti jsou jako vystřižení z nějakého milého příběhu pro děti – je to zkrátka hodná rodinka z malého domečku. Jenže v reálném světě je život její skutečné rodiny mnohem temnější... a hluboko v labyrintu chodeb uvnitř domečku číhá Černý pokoj, který má pro Alici nabídku. Tenhle zvláštní dům prý totiž vládne mocí, která dokáže cokoliv napravit. Stačí jen vyslovit kouzelná slůvka... Od scenáristy M. R. Careyho (Všemi dary obdarovaná, Lucifer) přichází Domeček krve a bolesti, další kousek z knihovny bestsellerů od nakladatelství Hill House Comics. Strhující kresba Petera Grosse (The Books of Magic, Lucifer) a Vince Lockeho (A History of Violence) vás bude provázet všemi šesti sešity tohoto souborného vydání.
U dodávateľa
28,69 € 30,20 €

Véres Hozomány


Ez a nagyszerű regény Drakula első feleségének, Constantának a sötét és lebilincselő történetét meséli el. Ez az utolsó szerelmeslevél, amit neked írok, habár néhányan inkább vallomásnak neveznék… Miután egy idegen megmenti Constantát a biztos haláltól, egy középkori parasztlányból átváltozik egy halhatatlan királyhoz illő menyasszonnyá. De amikor Drakula becsalogat egy ravasz és bájos arisztokratát és egy éhező színészt a szenvedélyből és megtévesztésből szőtt hálójába, Constanta rájön, hogy az általa szeretett férfi borzalmas dolgokra képes. Miután menedékre lel a vetélytársai karjában, elhatározza, hogy leleplezi a férjük sötét titkait. Miközben a szerettei élete forog kockán, Constantának választania kell a szabadsága és a férje iránt táplált szerelme között. De a vérrel megpecsélelt köteléket csak a halál tudja elszakítani.
U dodávateľa
10,65 € 11,21 €

Manuál regenerativního zemědělství


Praktický průvodce metodou, jak uzdravit půdu, oživit krajinu, zachytit vodu, zdravě nasytit společnost a navíc bezpečně uložit miliony tun CO2. Zásadní a komplexní manuál pro všechny, kdo si uvědomují potřeby změny přístupu k půdě a péči o ni. Dale Strickler, mezinárodně uznávaný agronom, agroekolog a konzultant s více než třicetiletou praxí, do více než 440 stran soustředil zkušenosti své i desítek dalších regenerativních zemědělců a odborníků na půdu z celého světa. O těsném prolínání s principy ekologického zemědělství není pochyb. Manuál regenerativního zemědělství obsahuje přes 60 fotografií a obdobný počet schémat, nákresů a infografik. Srozumitelně strukturovaný text doplňují přehledové a bilanční tabulky a výpočty. Autor tím dokládá nejen zaujetí tématem zodpovědného přístupu k půdě, ale i hluboké znalosti, které ochotně sdílí i s českými čtenáři. I proto je publikace doplněna řadou poznámek a komentářů docelujících tuzemský kontext i zasvěcenými doprovodnými texty Ladislava Mika a Karla Klema. Publikace přichází v době, kdy se oblast regenerativního zemědělství začala vyučovat na Mendelově univerzitě v Brně a kdy se zásadami tohoto přístupu k půdě a krajině inspirují i na Ministerstvu zemědělství ČR mj. v otázce zákonného ochrany půdy například před erozí. Partnerem výpravné publikace je společnost Carboneg. Děkujeme!
U dodávateľa
36,53 € 38,45 €

A Szacuma-rejtély


A bestselleríró és humorista Bob Mortimer briliánsan vicces első regénye garantáltan egy új kedvenc A csütörtöki nyomozóklub rajongóinak! Gary Thorn beül egy sörre Brendannal, akit munkából ismer. Miután Brendan hirtelen lelép, Gary találkozik egy lánnyal is a kocsmában. A nevét ugyan nem tudja, mégis beleszeret, ahogyan kell. Miután viszont a lány is hirtelen távozik, Garynek csak a könyv marad emlékül, amit a kezében látott: A Szacuma-rejtély. Nem sokkal később Brendannek végleg nyoma vész, ami Garynek jó apropó arra, hogy felkutassa a lányt, akit magában immár csak Szacumaként emleget, hátha ő segíthet kideríteni, mi történt a férfival. Pláne, hogy azóta már más, elég gyanúsan kinéző alakok is nagyon szeretnék megtalálni. Hamarosan őrült nyomozás veszi kezdetét Dél-London utcáit bejárva ebben a képtelen történetben, mely telis-tele van felejthetetlen szereplőkkel, a humoráról nem beszélve.
U dodávateľa
11,99 € 12,62 €

Gleni krónikák


Anne Shirley immár Mrs. dr. Blythe, a Prince Edward-szigeteki Glent St. Maryben él családjával. Képzelőerejének teremtő varázsa és egyéniségének soha nem szűnő bája továbbra is rabul ejti a szíveket. Noha Glen nem számít népes városnak, Avonlea-hez hasonlóan ezt a helyet is regényessé teszi a sok érdekes esemény, amik az itteniekkel vagy a környékbeliekkel esnek meg. Az egyszerű emberek életének tragikuma vagy éppen komikuma izgalmasabb bármely történelmi személy életútjánál. A hétköznapoknak varázsa van, a házaknak egyéniségük, a kerteknek titkaik, az álmok pedig igenis valóra válhatnak. Legyen a helyszín akár Avonlea, akár Glen, vagy a világ bármely szeglete, Lucy Maud Montgomery minden sora azt bizonyítja, hogy a képzelet birodalma nemcsak menedéket adhat, de szó szerint életet menthet.
U dodávateľa
9,34 € 9,83 €

Varázslóiskola nappali és éjszakai mágusoknak 3: Az Arany Csillagjegy


MINDEN NAPSZAKNAK MEGVAN A MAGA VARÁZSLATA… Ha szivárvány ragyog az égen, akkor Nóra órarendjében ez áll: horoszkóptan és illattan. Ő és az ikertestvére, Luca ugyanis egy titkos varázslóiskolába járnak, ahol éjjeli és nappali tagozaton tanulják a mágiát. Vajon butaság hinni egy horoszkópnak? Mióta Nóra a varázslóiskola éjszakai tagozatára jár, jól tudja, hogy a csillagok sohasem hazudnak! Így aztán majd’ kiugrik a bőréből, amikor a horoszkóptanórán megtudja, hogy a csillagjegye alapján mi vár rá az elkövetkező napokban: egy különleges találkozás! Csakhogy a csillagok fenyegető veszélyt is jeleznek, amelyet Nórának feltétlenül el kell hárítania.
U dodávateľa
10,69 € 11,25 €

Milyen a diktatúra


Negyven évvel a kötet megjelenése után az új kiadás még mindig aktuális, hiszen a világban nagyon sok helyen van diktatúra vagy egyeduralmi rendszer. A könyvből a legfiatalabbak megismerhetik a diktatúra működését, romboló és káros következményeit. Továbbá megtanulhatják, hogy a diktátort ha leváltani mindig nem is, de elűzni el lehet, hogy aztán az új rendszer helyet adjon a szabadságnak és az emberi kiteljesedés lehetőségének. A könyv végén tesztkérdések vannak, melyek segítségével kicsik és nagyok tesztelhetik a tudásukat, és válaszaikkal hozzájárulhatnak, hogy soha többé ne kelljen senkinek diktatúrában élni.
U dodávateľa
13,37 € 14,07 €

Radost z Boha


Z nauky sestry Mary David je cítit nejen nezlomná chuť žít a naplnit svůj život dobrem, ale i vřelé lidské srdce, porozumění pro lidskou slabost a nestálost. Zjevně se v mnohém inspirovala svatou Terezií z Lisieux a také svatým králem Davidem, po němž přijala své řeholní jméno. Až na výjimky v knize najdeme její úvahy nad otázkami, které si nekladou zdaleka jen mniši a mnišky: Jak žít v osobním vztahu s Bohem, kterého nevidíme? Co si počít se svými emocemi? Kde čerpat radost a naději uprostřed zkoušek a nesnází? Jak zvládat život s lidmi, kteří nám nesedí? Jak dělat velká životní rozhodnutí? Co je smyslem utrpení, jak se dá „zužitkovat“, když ho nelze odstranit? Jak vůbec souvisí svoboda a vydanost, svoboda a láska schopná úplného sebedarování? Není divu, že svěží duchovní nauka sestry Mary David oslovuje stále větší množství lidí.
U dodávateľa
17,20 € 18,10 €

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt


Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont a helyi tanács és újság jelenlétében akarják felköszönteni. Allan azonban úgy dönt, az ablakon át megszökik az ünneplés elől. Sietségében véletlenül felvesz egy táskát, és hamarosan tolvajok és rendőrök erednek a nyomába. A regény az egy hónapig tartó svédországi hajsza története, egyben utazás a 20. században. Miért vacsorázik Allan Sztálinnal és repül Churchill egykori miniszterelnökkel? Hogyan került Oppenheimer munkacsoportjába, amely az atombombán dolgozott, és hogyan esett, hogy hónapokig a Himaláján túrázott? A világhírű svéd szerző könyve, amelyből több mozifilm is készült, most új köntösben, de a régi humorával jelenik meg!
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Történetek férjes nőkről


Őszinte regény házasságról, barátságról, vágyról és szerelemről. Férjek, szeretők és barátok jönnek-mennek, de az igaz szerelem örökre megmarad. Gabriela szereti a férjét, ám érthetetlen módon mégis egy másik férfira vágyik, akinek karjában szenvedélyre talál. Silvia és Cósima, akikkel egy női magazin szerkesztőségében dolgozik, ugyancsak titkokat rejtegetnek a férjük elől. A Történetek férjes nőkről erőteljes regény, amely a női intimitás mélységeit tárja fel, és olyan asszonyok hétköznapi valóságáról mesél, akik a saját életük csapdájába estek. GLOBÁL - Benned a világ
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Emlékeim emlékére


Nemzetközi Booker-díj rövidlista (2021) Nagynénje halála után az elbeszélő nekiáll átválogatni a lakásban maradt tengernyi megfakult fényképet, régi levelezőlapot, levelet, naplót és emléktárgyat: egy egész századnyi oroszországi élet fonnyadt gyűjteményét. A nyugodt, biztos, gondos kézzel összeszedett szilánkok egy olyan, látszólag köznapi család történetét mesélik el, amelynek valahogy sikerült átvészelnie az elmúlt évszázad üldöztetéseit. A család törekvése a csendes, civilizált, normális életre - ebben a kegyetlen korban - önmagában is különös odisszea. Az Emlékeim emlékére olyan gondolkodókkal folytat dialógust, mint Roland Barthes, W. G. Sebald, Susan Sontag vagy Oszip Mandelstam. Tele van ritka szellemi kíváncsisággal, és szépségesen lágy, poétikus hangon beszél. Sztyepanova az esszé, a fikció, a memoár, az útirajz és a történetírás műfaja segítségével vakmerőn hatol a személyes és kollektív emlékezet mélyére. "A kultúra úgy viszonyul a múlthoz, mint egy nyersanyag-nagyhatalom a saját természeti erőforrásaihoz: amit csak tud, kitermel belőle. Holtakon élősködni jövedelmező mesterség. Ráadásul ők mindezt a fák egykedvű jámborságával tűrik."
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Erdély 2: A nagy fejedelem


Az Erdély-trilógia izgalmakban bővelkedő második része a nagy fejedelmet, Bethlen Gábort, Erdély talán legnagyobb formátumú uralkodóját állítja az események középpontjába, akinek köszönhetően "Tündérkert" gazdasági, kulturális és diplomáciai tekintetben egyaránt aranykorát élhette. Felesége, Károlyi Zsuzsanna, a klasszikus fejedelemasszony első mintaképe, férjének bizalmasa, segítőtársa, gyakran helyettese is volt. Szigorú erkölcsösségét, vallásosságát, gyenge egészségét a regényben a káprázatos szépségű, szenvedélyes és életerős Báthory Anna ellensúlyozza, aki az előző, meggyilkolt fejedelem húga, és aki meghódítja Bethlen szívét - súlyos dilemma elé állítva ezzel a megfontoltságáról híres férfit. Bethlen hatalomra jutásának kezdeti időszakáról olvasva szembesülhetünk vele, milyen döntéseket kellett meghoznia a fejedelemnek mind erkölcsi, mind politikai szempontból egy olyan korban és közegben, ahol a forrongó intrikák és gyilkos indulatok nem ismertek semmilyen határt.
Na sklade 1Ks
12,82 € 13,49 €

Sladké bobule


Kniha poviedok (Sladké bobule, ilustr. autorka) od ruskej autorky Oľgy Goč, viac než 40 rokov žijúcej na Slovensku. Autorka v nej ponúka príbehy jej dobrých známych - žien, ktoré v deväťdesiatych rokoch 20. storočia, po rozpade Sovietskeho zväzu ako veľmi mladé opustili svoju vlasť a za vidinou lepšieho života odišli žiť do rôznych miest na Slovensko. Všetky príbehy sú reálne. Autorka i tieto ženy sa od svojho príchodu na Slovensko stretávali na rôznych podujatiach a postupne sa stali priateľkami, akousi vzdialenou rodinou. Odkrývali pred sebou svoje životné osudy, mohli sa rozprávať vo svojom rodnom jazyku, spievať národné piesne, spoznávať sa. Keď prišli na Slovensko ako veľmi mladé dievčatá, stretávali sa s jazykovou bariérou, museli sa integrovať do im vzdialenejšej kultúry, poznávať iné tradície, potýkali sa s bytovými problémami, často aj s rodinnými tragédiami. No na ich ceste novým životom im pomáhali dobrí slovenskí ľudia. Všetko to boli obyčajné, no veľmi odvážne a silné ženy, ktoré autorku inšpirovali k napísaniu týchto siedmich poviedok. Vydanie knihy podporil KULTMINOR - Fond na podporu národnostných menšín, ktorý autorke pridelil grant. O krásne ilustrácie sa postarala autorka.
U dodávateľa
13,78 € 14,50 €

Slovak phrasebook LINGEA, 2.vyd.


Konverzácia umožňuje cudzincom pohotovo sa dorozumieť v bežných situáciách. This book will help you make yourself understood readily whether in everyday situations or in emergencies when travelling and communicating with foreigners, even if you are a complete beginner in the language. Emphasis is on practical, active communication, clear arrangement and ease of reference.
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

Napsugár Lovasklub 2: Szofi és a titokzatos póni


A Napsugár Lovasklubban az álmok kalanddá válnak! Szofi szeret másokat megtréfálni, és kitalált történeteket mesélni a lovastáborban. Így nem csoda, hogy amikor a pónik szokatlan viselkedésére Szofi kísérteties magyarázatot talál, senki sem hisz neki. Tüsivel, a gyönyörű Exmoor pónival minden bátorságukat összeszedve, kettesben erednek a titok nyomába... A sorozatban már megjelent: Napsugár Lovasklub 1. – Emma és a tökéletes póni
U dodávateľa
4,79 € 5,04 €

Napsugár Lovasklub 1: Emma és a tökéletes póni


A Napsugár Lovasklubban az álmok kalanddá válnak! Emma lelkesen érkezik a lovastáborba. Alig várja, hogy felpattanjon álmai pónijára! De óriási csalódás éri, mert Ezüstsörény helyett be kell érnie a vaskos lábú, kócos Borsóval. Szerencsére hamar kiderül, hogy a látszat csal, és Borsó korántsem hétköznapi ló… Emma pedig megtanulja, mitől lesz egy póni valóban tökéletes. A sorozatban már megjelent: Napsugár Lovasklub 2. – Szofi és a titokzatos póni
U dodávateľa
4,79 € 5,04 €

Zpověď kudrnaté režisérky


Co může být lepšího než povolání režiséra? Máte vždycky pravdu, štáb vás poslouchá na slovo a herečky se obnažují na požádání. Jenže co když je to obráceně? Co když nejste režisér, ale režisérka? Navíc taková, která neměří ani metr šedesát a disponuje hlasem konipáska s angínou. Kudrnatá zrzka, která připomíná spíš roztomilého ňufíka do kapsy než despotickou režisérku. Kromě toho, jak to na place vypadá, pod mým vedením, nabízí tato kniha čtenáři spoustu příběhů (nejen) z natáčení.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €