! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Nádherná


Véronique Vincentová je hviezda. Ako dvadsaťdvaročná patrí medzi najžiadanejšie modelky vo svete módy, žiari na obálkach časopisov a chodí po mólach na celom svete. A hoci je dokonalá profesionálka, netúži po fascinujúcom živote, ktorý jej modeling ponúka. Je milovaná dcéra slobodnej matky a radšej trávi čas doma alebo so svojím priateľom než na honosných večierkoch. Keď sa jej po parížskom Týždni módy naskytne príležitosť urobiť si krátku prestávku, prv než pôjde do Tokia fotiť na obálku Vogue, Véronique je nadšená a túži na chvíľu uniknúť z bláznivého sveta módy. Tragický výbuch na letisku Brusel-Zaventem jej však navždy zmení život. Surový teroristický atentát pobúri celý svet. Véronique strávi dlhé mesiace v nemocnici, celkom sama a zničená, že pri výbuchu zahynuli dvaja ľudia, ktorých milovala. Navyše musí čeliť tvrdej realite – bola vážne ranená a jej krásna tvár sa navždy zmenila. Keď sa po prepustení z nemocnice utiahne do ústrania, akoby zmizla z mapy sveta módy. Musí tvrdo bojovať, aby znova našla samu seba, a zistiť, čo je v živote skutočne dôležité. Posledná vôľa a list, čo jej zanechala mama, však odhalí dávne tajomstvo, o ktorom dosiaľ netušila. Keď nadviaže nové priateľstvá, náhle zahliadne svetlo v tme, v ktorej žila, pomoc iným ju naplní pokojom a pochopí, čo v skutočnosti znamená byť krásna. Danielle Steel rozpráva príbeh ženy, ktorej húževnatosť vyráža dych a ktorá prejde od tragédie k takému zmysluplnému životu, aký si nikdy nevedela predstaviť. Z anglického originálu Beautiful (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Môj prvý ilustrovaný sprievodca prírodou


Objavuj krásy prírody a spoznaj jej tajomné zákutia V prírode prebieha mnoho jednoduchých aj neuveriteľne zložitých procesov – veľký strom vyrastie z maličkého semienka, dážď na oblohe strieda dúha a obyčajná húsenica sa po čase zmení na nádherného motýľa. V tejto krásne ilustrovanej knihe nazriete do zákutí sveta okolo nás: do záhrady za domom, vysokohorských oblastí, lesov aj na morské pobrežia. Zoznámite sa so živočíchmi a rastlinami, pre ktoré sú domovom a zistíte, čo všetko sa v prírode odohráva. Pre deti od 5 rokov. Z anglického originálu preložil Matúš Hyžný.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Barbaři z ledové planety


Barbaři z ledové planety
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Cesta do ráje: Příběh Francise Forda Coppoly


Cesta do ráje - Příběh Francise Forda Coppoly
Predpredaj
23,98 € 25,24 €

Kniha s magnetkami: V meste


Kniha s magnetkami V MESTE Aké dopravné prostriedky môžeme vidieť v meste a na uliciach? Na akom mieste stojí predavač občerstvenia? A na koho čaká autobus na zastávke? Pomocou 16 farebných obrázkových magnetiek môžu deti vymýšľať vlastné príbehy o tom, čo sa deje v meste. Neustále tak môžu zapájať svoju fantáziu a kreativitu. •4 ilustrované dvojstrany s magnetickým podkladom •16 pestrých obrázkových magnetiek •praktický uzatvárací obal •obrázkový slovník Krátke texty a úlohy pri obrázkoch vedú deti od 3 rokov hravou formou k správnemu umiestneniu magnetiek. UPOZORNENIE! Nevhodné pre deti do 3 rokov. Hrozí nebezpečenstvo udusenia v dôsledku prehltnutia malých dielov.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Loď plná nevěst, 2. vydání


Píše se rok 1946. Druhá světová válka skončila a po celém světě začínají mladé ženy plnit sliby, které daly mužům, za něž se během války provdaly. V australském Sydney se čtyři ženy připojí k dalším šest set padesáti válečným nevěstám na neobvyklé cestě do Anglie na letadlové lodi Victoria, která převáží nejen zbraně a letadla, ale i tisíc námořních důstojníků. A byť na palubě panují přísná pravidla, životy cestujících se začnou přes hrozbu přísných sankcí proplétat. A Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život… Na základě skutečné události.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Tajomstvá šťastných rodín


Návod, ako docieliť pohodovú domácnosť Čo robia šťastné rodiny správne a ako sa my ostatní môžeme poučiť, aby boli aj naše rodiny šťastnejšie? Vytvorte si krajšie rána, prehodnoťte spoločnú večeru, hádajte sa múdrejšie, zahrajte sa. Toto je iba niekoľko z prospešných riešení v tejto odvážnej príručke pre súčasné rodiny. Autor Bruce Feiler sa kedysi sám ocitol medzi mlynskými kameňmi. Starostlivosť o starnúcich rodičov aj o malé dvojčatá mu dávali poriadne zabrať. Prečítal množstvo publikácií na túto tému. Žiadna však nebola šitá na potreby dnešnej hektickej doby. A tak sa pozrel na problém z celkom novej perspektívy a zostavil plán pre moderné rodiny, pričom sa inšpiroval metódami, aké využívajú vo svojej praxi odborníci z oblasti vedy, obchodu, športu či armády. Výsledkom je zábavná a podnetná príručka pre súčasné rodiny s viac ako 200 užitočnými postupmi, ako docieliť pohodovú domácnosť. Tajomstvá šťastných rodín sú doslova povinným čítaním pre všetkých rodičov a prinášajú odpovede na otázky, ktoré si dnes kladie množstvo z nich: Ako zvládať toľko povinnosti? Ako naučiť deti, aby si osvojili správne hodnoty? Ako docieliť, aby naša rodina bola šťastnejšia? Z anglického originálu The Secret of Happy Families (William Morrow. An Imprint of HarperCollinsPublishers, 2013 USA) preložil Martin Štulrajter.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €

Super ségry 2: Problémy v hračkárstve


Dve sestry = nekonečno problémov. Dokonca aj v hračkárstve! „Nedáva to žiadny zmysel!“ rozhorčila sa Zoe. „Prečo nemôžu byť všetky autíčka na jednom mieste?“ Mala som menšie podozrenie, že pani Wallabyová rozdelila obchod na dievčenskú a chlapčenskú časť...
Predpredaj
10,44 € 10,99 €

Hus vo veľkomeste


Zbierka poviedok nás vnesie hlboko do vnútra vzťahov medzi matkami a dcérami, v ktorých sa striedajú humor a napätie, láska i utrpenie. Deväť príbehov odhaľuje zložité, niekedy až patologické vzťahy medzi matkami a dcérami v rôznych etapách ich životov a v rozličných situáciách. Napriek temnote a napätiu, ktoré sa vinú týmito príbehmi, v nich však cítiť aj svetlo a nádejné momenty. Liečivá a nenahraditeľná sila prírody sa stáva útočiskom pre nepokojné a rozpoltené mysle postáv.
Predpredaj
13,29 € 13,99 €

Pravidelná dávka


Bol Galileo skutočne obeťou cirkvi? Majú zvieratá práva a povinnosti? V akého Boha veril Einstein? Existovala v stredoveku veda? To je len ochutnávka tém, ktoré na vás čakajú v tejto knihe. Vznikla na základe podcastu Pravidelná dávka, ktorý sa od roku 2018 snaží o prevenciu „myšlienkovej korupcie“. Autori vám predostrú témy z oblasti filozofie, náboženstva, histórie či prírodných vied. Ponúknu vám na ne nový pohľad a zbúrajú nejeden mýtus, ktorý máme zakorenený v našich hlavách.
Predpredaj
16,14 € 16,99 €

Plán PCOS: Prevencia a liečba syndrómu polycystických vaječníkov


Syndróm polycystických vaječníkov, známy ako PCOS, poznajú predovšetkým ženy, ktoré sa neúspešne snažia otehotnieť. Aj keď pôvod tohto syndrómu nie je známy, vonkajšie prostredie, strava a kontrola hladiny inzulínu v krvi sú dôležité faktory, ktoré môžu dokázať zázraky. Zvráťte toto ochorenie pomocou pôstu, správnej diéty a odborných rád uznávaného lekára Jasona Funga. Spája sily s expertmi na výživu a ponúka všetky svoje poznatky z praxe i z najnovších vedeckých výskumov, aby pomohol ženám v boji s hormonálnou nerovnováhou. Kniha vysvetľuje, čo je PCOS, ako presne ovplyvňuje telo a prečo sú nízkosacharidová diéta a pôst pri tejto diagnóze také účinné. Ukáže vám, kde a ako začať, ak sa rozhodnete zmeniť životný štýl a vykročiť hormonálnej rovnováhe v ústrety. V knihe nájdete aj podrobný zoznam vhodných a nevhodných potravín a nápojov, 50 vynikajúcich receptov a stravovacie plány zostavené odborníkmi. Táto príručka vás prevedie všetkým, čo potrebujete na to, aby ste sa uzdravili a prekonali problémy s plodnosťou. Z anglického originálu The PCOS Plan vydaného vo vydavateľstve Greystone Books preložila Zuzana Budinská. Vyšlo vo vydavateľstve IKAR, a.s. – PRÍRODA v roku 2024.
Predpredaj
23,66 € 24,90 €

Tisíc chlapčenských bozkov, 2., doplnené vydanie


Možno sa zamilovali priveľmi mladí Rune pochádza z Nórska. Má päť rokov a nepáči sa mu, že sa musí s rodičmi presťahovať do Ameriky, kde jeho otec dostal prácu. Po príchode sa zoznámi s rovesníčkou Poppy a jeho život je hneď ružovejší. Rodí sa medzi nimi hlboká náklonnosť, každú voľnú chvíľu trávia spolu, je z nich nerozlučná dvojica. Poppy však nadovšetko miluje aj svoju babku, ktorá jej pred odchodom na večnosť daruje obyčajný zaváraninový pohár plný papierových srdiečok. Má si na ne zaznamenať tisíc najkrajších bozkov, ktoré v živote dostane. Prejde desať rokov a Rune sa s rodičmi vracia späť do Osla. S Poppy si sľúbia, že budú každý deň v kontakte. Ona sa však zakrátko odmlčí. Neodpovedá na maily, nezdvíha telefón. Čo sa stalo? Oklamala ho? Našla si niekoho iného? Veď sa predsa ľúbili! Rune zatrpkne a zanevrie na celý svet. A keď po čase opäť prichádza do Ameriky, dozvedá sa pravdu. Kiežby bola iná. Z anglického originálu A Thousand Boy Kisses (Bloom Books, USA 2016) preložila Monika Srnková.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Kníhkupkyňa z Paríža


Príbeh ženy, ktorá zmenila svet literatúry V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry. Nájdu u nej druhý domov mnohí významní spisovatelia zo stratenej generácie, ako napr. Ernest Hemingway či Gertrude Steinová, vznikajú tu dôležité literárne spojenectvá. Hlboké priateľstvo sa vytvorí aj medzi ňou a írskym spisovateľom Jamesom Joyceom. Keď zakážu Joyceov kontroverzný modernistický román Odysseus, práve ona mu ho pomôže vydať pod záštitou Shakespeare & Company. Úspech Joyceovho románu však ohrozí budúcnosť jej milovaného kníhkupectva. Celý svet začína sužovať hospodárska kríza a mnoho Američanov sa rozhodne opustiť Paríž a vrátiť sa domov. Sylviu zasiahne osobná i finančná kríza, jej priateľstvá sú podrobené tvrdej skúške. Hoci odjakživa verila v tvorivú silu kníh a literatúry, teraz začína pochybovať, či kníhkupectvo bolo jej najšťastnejší životný krok. Z anglického originálu The Paris Bookseller (BERKLEY, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
17,01 € 17,90 €

Nezabudni na mňa


Ona ho odmietla, on na ňu nedokáže zabudnúť Ama Torresová miluje svoju prácu. Ako plánovačka svadieb vedie vlastnú malú firmu a snaží sa preraziť v biznise, v ktorom sa cíti ako ryba vo vode. Paradoxne, manželstvo nie je nič pre ňu. Len ten jeden perfektný, dokonalý deň, ktorý nemôže nič pokaziť. Alebo predsa? Keď si Amu najmú, aby naplánovala celebritnú svadbu roka, môže ísť presne o tú príležitosť, ktorá jej pomôže dostať sa na výslnie. Má to však háčik. Musí spolupracovať so svojím ex. Elliot z duše neznáša kvety. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby neviedol rodinné kvetinárstvo. Isté ponuky sa však neodmietajú, ani keď to znamená pracovať so ženou, ktorá mu kedysi zlomila srdce. Už sú to roky, ale stará iskra nevyhasla. Situácii nepomáha ani to, že sa ich svadobný pár rozhodne dať dokopy a svadobné prípravy dokumentuje filmový štáb. Ama a Elliot môžu prísť o viac než len o dobré meno a živobytie. Mohli by opäť prepadnúť citom a vstúpiť do tej istej rieky. A to ani jeden z nich nechce. Z anglického originálu Forget Me Not (Forever, an imprint of Grand Central Publishing, name and logo are trademarks of Hachette Book Group, Inc., New York 2023) preložila Petra Malúchová.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Město zvané Řeka


Město zvané Řeka
Predpredaj
22,42 € 23,60 €

V hlave 2 - Príbeh podľa filmu


Za posledný rok sa v živote Riley, hlavnej hrdinky knihy V hlave, veľa zmenilo. Riley prichádza do puberty a k obľúbeným emóciám ako Radosť, Hnev, Strach či Nechuť sa nasťahuje Úzkosť... ale nie je sama!
Predpredaj
9,49 € 9,99 €

Jižní Morava známá i neznámá: Znojemsko a Pálava


Obsáhnout celou jižní Moravu v jednom svazku by bylo obtížné, proto jsme z tohoto kraje slunce a vína vybrali regiony Znojemsko a Pálava. Projdeme úžasný soubor hradů kolem Vranovské přehrady, odhalíme kdysi zapovězená místa podél někdejší železné opony a objevíme jedno z našich nejkrásnějších měst s unikátním a u nás nejrozsáhlejším podzemím. Navštívíme nezaměnitelnou Pálavu, tento nádherný kout přírody se světově proslulým Lednicko-valtickým areálem, jemuž vévodí lednický a valtický zámek. Na svých cestách se můžeme občerstvit v některém z nepřeberného množství vinných sklípků, které dokládají pohostinnost i nezaměnitelné kouzlo zdejšího kraje.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Čarovná trojka: Odvážny medveď Leonard


Medveď Leonard a tchor Alfréd sú nerozluční priatelia, no zatiaľ čo Leonard má strach z duchov, pavúkov či z búrky, Alfréd je odvážny za desať medveďov! Kamarátovi chce však pomôcť v prekonávaní obáv z neznámeho, preto ho nahovorí na návštevu bosorkinho opusteného domu za Včelím údolím. Keď tam dorazia, v Leonardovi narastá nepokoj. Čo sú to za zvuky? Naozaj v domčeku straší alebo tak hrôzostrašne znie bublanie vriaceho kotla? Zdá sa však, že vzadu v komore niekto uviazol. Prekoná nakoniec Leonard svoj strach a podarí sa mu s Alfrédom oslobodiť neznámeho zo zamknutej komory? Milý príbeh o priateľstve, prekonávaní strachu a o viere v seba samého. Z nemeckého originálu Die zauberhaften Drei (1): Hoggs und der Barenmut (Arena Verlag GmbH, Germany 2020) preložila Radka Smržová.
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Výmena


Veriť nemôžete nikomu, niekedy ani sebe Poriadna dovolenka je presne to, čo Carl a Helene potrebujú, aby utužili svoj vzťah. A keď v Kalifornii objavia dom snov, neváhajú ani okamih. V rámci výmeny ponúknu majiteľom svoju rezidenciu na Štokholmskom súostroví, zatiaľ čo oni strávia leto v ich vile v Santa Cruz. Hneď po príchode však poznajú, že niečo nie je v poriadku. Je to skutočne ten istý dom, ktorý videli na fotkách? A čo sa medzičasom odohráva u nich doma? Našťastie majú v každej izbe bezpečnostné kamery a pokušenie sledovať cudzí pár je priveľké. Zo švédskeho originálu Bytet (Bokförlaget Forum, Stockholm 2023) preložila Jana Melichárková.
Predpredaj
18,91 € 19,90 €