! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Bezvýznamnosť


Martin je spisovateľ a politológ. Ako spisovateľ nemá o čom písať, pretože nie je o čom písať: všetko bolo napísané, je to priemyselná výroba, robota, inžinierstvo, nie umenie a sloboda. Osud spisovateľa ho ako mladého človeka oslovil ešte v čase komunizmu, kedy spisovateľ mal slovo, váhu a autoritu; v 21. storočí je to zamestnanie ako každé iné, autoritu majú iba najúspešnejší na trhu, nech píšu o čomkoľvek banálnom. Ako politológ Martin padol do pasce rutiny. Jeden banálny podnet jeho milenky ho vyprovokuje a rozhodne sa zapojiť do politiky. Netúžil po tom vždy? Osloví kamarátov v PR agentúrach. Zistí však, že je nikto, že nemá žiadne spoločenské postavenie, že nemá akademické tituly, že nie je úspešný podnikateľ a manažér, nemá peniaze, nepredral sa v spoločnosti. Jeho obraz v spoločnosti je úplne iný, ako sa domnieval. Nakoniec prejde úspešne skúškami a zapája sa do politiky ako poradca. Zisťuje, že politika je vlastne vykonávanie byrokracie, že robí podradnejšie práce, ako robil v doterajšom živote. Dostáva sa do absurdných a bizarných situácií, ktoré sú pre neho ponižujúce. Nakoniec získa dôveru a PR agentúra ho pošle do televíznej debaty. Tam zlyhá a jeho kariéra, meno, obraz sa rozpadne.
Pripravujeme
14,16 € 14,90 €

Neskoro v novembri (8.)


Je november. Prší. Leto je preč. Niektorí tvorčekovia zatúžia po teple domova a vyberú sa do Mumintrollovho domčeka. Dom je však prázdny. Hemul, bojazlivá Filifionka, osamelý homko, prastarý Sváčko a pekná Mimla a neskôr Snusmumrik sa rozhodnú v dome na Muminovcov počkať. Ako to dopadne, keď sa zídu na jednom mieste také rôzne povahy? Návštevníci sa nevedia Muminovskej rodinky dočkať a tak sa vyberú späť do svojich domovov a vytúženej samoty. Ale v dome predsa niekto zostane a čaká...
Pripravujeme
9,45 € 9,95 €

Denník odvážneho bojka 1: Denník odvážneho bojka, 4. vydanie


Jedného dňa určite budem slávny, ale zatiaľ musím trčať v škole s bandou idiotov. A. IDIOTI Život jedenásťročného decka môže byť fakt nafigu. Greg Heffley o tom vie svoje, lebo sa zrazu ocitol na škole, kde musí prežiť medzi chalanmi, ktorí sú vyšší, zlomyseľnejší a už im rastú fúzy. Z anglického originálu Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid (Harry N. Abrams, Inc. New York 2007) preložila Elena Guričanová.
Pripravujeme
11,31 € 11,90 €