! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Angličtina pro aktivní seniory, 2. vydání


Chtěli jste se vždycky naučit anglicky, ale nenaskytla se Vám ta správná příležitost? Nikdy není pozdě začít! Cizí jazyk se můžete učit v každém věku. S Angličtinou pro seniory zvládnete základní témata a gramatiku, získáte jistotu ve vyjadřování a hravě se domluvíte na cestách, v obchodě nebo třeba v restauraci. Audionahrávky ve formátu MP3 používané v publikaci jsou k dispozici ke stažení zdarma.
U dodávateľa
11,39 € 11,99 €

Po stopách českých filmů a pohádek, 3. vydání


Zažijte atmosféru zámků, po kterých se procházely Popelka nebo princezna Lada. Vstupte do chalupy, ze které vyrazili za dobrodružstvím hrdinové pohádky Tři bratři nebo vystoupejte na hrad, kde pykal za svou ješitnost Anděl Páně. Obdivujte krásu vesnických stavení ze seriálu Doktor Martin nebo noblesu a atmosféru interiérů, ve kterých se natáčel seriál První republika. Vstupte zkrátka do míst, která důvěrně znáte, ale osobně jste je ještě nenavštívili.
U dodávateľa
13,29 € 13,99 €

Milady


Všichni za jednoho a jedna proti všem. Ale byla milady de Winter, největší nepřítel tří mušketýrů, opravdu jen padouchem? Příběh v podání Laury L. Sullivanové ukazuje, že nic není černobílé. Vystupovala jsem pod mnoha jmény, ale znáte mě jako Milady de Winter: svůdnici, soupeřku tří mušketýrů a jednoho mladého Gaskoňce, nástroj mocného kardinála. Ale všichni víme, že dějiny píší vítězní muži. Než mě odsoudíte, dovolte mi, abych vám vyprávěla svou verzi. Příběh o tom, jak se dívka z venkova stala nejobávanější ženou celé Evropy. Nežádám, abyste mě měli rádi. Jen se potřebuji osvobodit.
U dodávateľa
28,69 € 30,20 €

dostupné aj ako:

Celok je menší ako súčet jeho častí


Publikácia k výstave Celok je menší ako súčet jeho častí, podobne ako formát výstavnej prezentácie i samotná architektúra pôvodnej výstavy, ktorá sa konala 26. 11. 2021 až 30. 5. 2022 v Mirbachovom paláci GMB, vychádza z výskumu tvorby neoavantgardného umelca Petra Bartoša (1938) a artikuluje i formy jeho autorskej prezentácie. Sleduje formát atlasu s alternatívnym viazaním a skladaním vyklápacích listov, ktorý reflektuje Bartošovu takzvanú nástenkovú estetiku, kde autor v rámci svojej tvorby asociatívne skladá jednotlivé obrazy a apelatívne texty. Okrem Bartoša boli na výstave a sú v katalógu zastúpení i ďalší slovenskí a rakúski umelci a umelkyne Petra Feriancová, Andreas Fogarasi, Martin Hrvol, Anna Jermolaewa, Ingeborg Strobl, Lois Weinberger, ktorých spája neantropocentrický prístup a vo svojej tvorbe spochybňujú predstavu o ľudskej nadradenosti nad neľudským svetom (zvierat, rastlín a prírody vôbec). Publikácia je určená primárne odbornej verejnosti – historikom umenia, kurátorom, pedagógom umeleckých škôl, ale svojim spracovaním má potenciál osloviť aj širšiu verejnosť a študentov umeleckých a umenovedných odborov.
U dodávateľa
33,25 € 35,00 €

Poviedky a rozprávky s obrázkami


Kniha obsahuje najkratšie a najkrajšie rozprávky z celého sveta známe už pred rokom 1910. V tomto prvom výbere ich je 20. Ich slovná zásoba zodpovedá deťom, ktoré sa ešte len učia čítať, alebo dokonca i mladším, pre ktoré ju môžu čítať ich rodičia. Pomocou týchto krátkych príbehov si naši mladí čitatelia a zvedavé malé hviezdičky rodiny dokážu zlepšiť svoju pozornosť a sústrediť sa na niečo, čo im niekto druhý rozpráva alebo číta. Dočítate sa tu tajnosti zo sveta zvierat, kráľov, princezien, dobrodruhov a mnohých iných odvážlivcov z minulosti, ktorí sa rozhodli získať ruku princeznej alebo i celé kráľovstvo a tak navždy spečatiť svoj osud v jednej z knižiek, ako je i táto. Tieto rozprávky zozbieral škótsky básnik Andrew Lang. Spolu ich bolo vyše 400 a publikoval ich v 12 knihách, ktoré sú známe ako Farebné rozprávkové knihy (The Coloured Fairy Books). O preklad do slovenčiny a spracovanie každej poviedky, aby čo najviacej upútala našich mladších slovenských čitateľov a ich rodičov či starých rodičov, sa postaral Róbert Hodoši. A okrem toho a nakoniec, o plnohodnotný a krajší zážitok z týchto rozprávok sa postaral vynikajúci rozprávkový ilustrátor Branislav Rusnáčik, ktorý vám priblíži dej každej rozprávky svojimi pozoruhodnými kresbami, ktoré vás stiahnu rovno do deja.
Na sklade 3Ks
8,74 € 9,20 €

Kritické vydanie textov Gisely Weyde I


Jedinečný odkaz textov Gisely Weyde, významnej kunsthistoričky, archeologičky, maliarky, ochranárky etc., spolu s ich kritickým spracovaním je dnes nanajvýš aktuálnym a relevantným prínosom k otázkam zachovania a ochrany staviteľského a umeleckého dedičstva vo verejnom priestore, ako aj príspevkom ku scitliveniu v individuálnom vnímaní umenia mesta.
U dodávateľa
30,40 € 32,00 €

Nezbedné bylinky


Milá kniha básničiek pre deti o bylinkách, ktoré rastú všade okolo nás. V harmonicky vystavaných rýmovaných veršoch autor deťom ponúka zábavu a príbehy konkrétnej rastlinky, ale aj jej charakter a účinky na ľudí. Čitatelia sa z nich oboznámia aj s miestami, kde sa daná rastlinka vyskytuje, ako sa správa i na čo sa (ne)používa. Kniha je doplnená jemnými zábavnými ilustráciami Juraja Bociana sprevádzajúcimi každú báseň, ktoré učia, ako rastlinka vyzerá.
U dodávateľa
15,01 € 15,80 €

Komentáre k liturgickým čítaniam na nedele a sviatky v roku „B“


Po prvej sérii krátkych komentárov k čítaniam na nedele a sviatky, ktoré Katolícke biblické dielo vydalo v rokoch 2010 – 2012 pre všetky tri cykly, sa teraz objavuje ďalšia séria. Tá je tentoraz podrobnejšia a je kolektívnym dielom viacerých autorov, spolupracovníkov biblického diela. V roku 2023 vyšiel komentár k roku „A”. Teraz sú to komentáre k všetkým čítaniam na nedele a sviatky k roku „B”. Komentáre už boli publikované na internetových stránkach biblického diela, ale pre ich trvalejšie zachovanie a praktické používanie na dlhší čas je dobré mať ch poruke aj v knižnej forme. Komentáre k biblickým čítaniam sú dielom domácich autorov, ktorí sa dlhodobo venujú tejto problematike. Predstavujú teda vyzreté ovocie vlastného štúdia a meditácie Božieho slova obsiahnutého v starozákonných aj novozákonných čítaniach a evanjeliách. Odporúčame ich najmä lektorom a všetkým záujemcom, ktorí prichádzajú na bohoslužby so spirituálnym aj intelektuálnym očakávaním a majú už vopred prečítané príslušné biblické texty, ktoré sa kostoloch čítajú podľa zaužívaného poriadku. Komentáre sa týkajú viac exegetickej a teologickej stránky textov. Praktickú aplikáciu je potrebné doplniť, či už zo strany kňazov podľa pastoračných ťažísk každého z nich, alebo podľa vlastného zamerala a momentálnej situácie každého jednotlivca, ktorý tieto komentáre bude používať na vlastný duchovný úžitok. Želáme preto všetkým čitateľom a používateľom komentárov hojnú Božiu pomoc pri ich používaní a rovnako aj duchovný úžitok z Božieho slova, ktoré je pokrmom našej duše.
U dodávateľa
9,50 € 10,00 €

A menopauza tüneteinek enyhítése


„Dr. Mindy, a holisztikus gyógyító eljárások és a funkcionális orvoslás népszerű szakértője olyan vizeken kalauzol át minket, amelyek gyakran viharosak, viszont életünk egyik legszebb utazását jelenthetik.” (MARIANNE WIILLIAMSON) Küzdelmesen telnek a változókori évek? Nem vagy egyedül. Minden nőt érintenek a hormonváltozás elkerülhetetlen hatásai – ingerlékenység, megmagyarázhatatlan szorongás, feledékenység, hőhullámok. De nem szükséges szenvedned. Sőt! Dr. Mindy Pelz programja nők ezreinek segített helyreállítani az egészségüket a menopauza viharos éveiben. Milyen jó érzés lenne kipihenten ébredni, nyugodt, vidám és tiszta aggyal, és végre könnyen és maradandóan fogyni. A jó hír, hogy mindez lehetséges, még ennél több is. Ebben a könyvben dr. Mindy megosztja a menopauza tüneteinek enyhítését célzó programját, amelyből megtudhatod, hogyan... • dolgozz együtt a csökkenő számú hormonjaiddal, ne pedig ellenük; • tudod megállítani a változókorhoz köthető memóriaromlást; • enyhítheted a tüneteidet gyógyszeres kezelés nélkül; • hozd helyre az anyagcserédet, és miként kezdj el végre fogyni; • lassítsd az öregedés folyamatát, és maradj örökké fiatal. A szerző esszenciális tudást és nélkülözhetetlen életviteli útmutatót nyújt a változókorban lévő nők számára, hogy az újfajta megközelítés segítségével elegánsan és magabiztosan éljék meg a menopauza éveit. DR. MINDY H. PELZ táplálkozási és funkcionális orvoslás szakértő, a Mindent a böjtről – nőknek című könyv bestsellerszerzője, aki már több mint két évtizede ezreknek segít visszanyerni az egészségüket.
U dodávateľa
9,34 € 9,83 €

Lesní terapie


Příroda je pro řadu z nás místem, které intuitivně vyhledáváme, když potřebujeme zbavit hlavu tíživých myšlenek, nabrat energii a zahnat stres. Při procházkách v lese se často cítíme mnohem lépe než jinde, lehčí a zdravější. V posledních letech tyto pocity potvrzují i věda a medicína: příroda prospívá našemu zdraví. Napadlo vás ale, že tento léčivý vztah lze cíleně podpořit a prohloubit tím, co a jak v lese děláme? Češi jsou známí tím, že do lesa chodí rádi, třeba sbírat houby. Ve skutečnosti však mnozí z nás vnímali vztah s přírodou naposledy v dětství, kdy jsme si v ní dokázali uvolněně hrát a tvořit. Tuto radost a štěstí však můžeme zažívat i jako dospělí, začneme-li se s přírodou propojovat skrze své smysly. Lesní terapie na principech metody šinrin-joku má své kořeny v Japonsku, kde pomáhá obnovovat zdraví lidí i lesa posilováním jejich vzájemného vztahu. Vede nás k tomu, abychom si vzpomněli na naši přirozenou schopnost prožívat přítomný okamžik a sebe samé na hlubší úrovni, než nám zrovna naše mysl dovoluje. A to má celou řadu zdravotních benefitů. S lesní terapií, moderní metodou v oblasti zdravého životního stylu, vás seznámí Aleš Miklík, jeden z prvních certifikovaných průvodců ve svém oboru.
U dodávateľa
20,80 € 21,89 €

dostupné aj ako:

A párizsi megbízatás


Egy bátor feleség, anya és ellenálló szembesül a második világháború pusztításával A toszkán gyermek és A velencei vázlatfüzet sikerszerzőjének szívszorító, mégis reményteli regényében. Madeleine Grant, aki egy londoni lányiskolából kerül a párizsi Sorbonne-ra, szerelmes lesz a karizmatikus, ízig-vérig francia Giles Martin-be. Hamarosan megszületik a fiuk, Olivier, akiért mindketten rajonganak. Nyugodt életükre azonban sötét árnyékot vet a Franciaországot fenyegető német hadműveletek réme. Giles hátramaradva csatlakozik az ellenálláshoz, Madeleine-t és Olivier-t pedig Anglia látszólagos biztonságába küldi, ahol Madeleine franciát kezd tanítani egy középiskolában. De a háború itt is utoléri őket. Egy végzetes, sorsfordító bombatámadás után Madeleine elfogadja a hadügyminisztérium kérését, hogy segítsen a németekkel szembeni erőfeszítésekben. Csatlakozik egy csapat elszánt nőhöz, és kemény testi-lelki kiképzés után kiválasztottként Franciaországba küldik. Nemcsak az a leghőbb vágya, hogy megtalálja Giles-t, hanem az is, hogy beteljesítse bosszúját, akár csak egy náci megállításával is. Bár kitartását, lelkierejét és szívét minden képzeletet felülmúlóan próbára teszi az, amit a visszatérése után át kell élnie, bebizonyítja, hogy egy olyan feleség és anya számára, aki elszánta magát a harcra és a túlélésre, nem létezik túl nagy ár vagy kockázat.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

határESET


Huncik Péter (1951) pszichiáter, etnopszichológus, publicista, író. Első és mind ez idáig egyetlen regénye 2008-ban jelent meg először, s azóta három utánnyomást is megért; a legutóbb 2011-ben került a magyar könyvpiacra. Mind a közönség, mind a kritika pozitívan fogadta, szerzője nem egy irodalmi díjban részesült, számos recenzió és tanulmány tárgya lett. Remek, ízes humor, finom élcelődés, a gyermeki rácsodálkozás leleplező ereje, valamint a megbocsátás és az intelmezés megrendítő természetességének könyvét tartja kezében az olvasó. Ez a mikszáthi és a hrabali anekdotikus elbeszélőművészet hagyományait hasznosító mű a legjobb értelemben vett szórakoztató szépirodalom. Sorait áthatja a mindenkori kisember méltányos életért folytatott heroikus küzdelme. Szórakoztató és szép olvasmány, miközben amiről szól - egy határ menti szlovákiai magyar kisváros, Ipolyság polgárainak békeszerződésektől, háborútól, hadifogságtól, kitelepítéstől és a kommunizmus hazugságaitól terhes és zajos élete-, valójában egy szebb és jobb polgári világ menthetetlen pusztulásának látlelete. Ami mégis összetartja a városka jobb sorsra érdemes, különbözőségükben is szeretnivaló tagjait - és magát e szeretnivaló regényt -, az a köztük levő, személyes sorsuk alakította eleven viszonyrendszer. Az a bizonyos mindent átszövő ezüstszál, mely az emlékek felidézésével a nemzedékeken át visszavezethető múlt - és így a család, a rokonság, a közösség - össze- és fenntartását biztosítja.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Hidegháború (Éldekorált)


Nancy Williams maga a megtestesült jógyerek. Egy ideig legalábbis az volt. Élete első tizennyolc évében szülői szigorban nevelkedett, ezért rutinból utasított vissza minden olyan ajánlatot és meghívást, ami akár csak a legapróbb tiltott történéshez vezethet. Bulik helyett inkább tanult, sorozatot nézett, és telefonban kritizálta a jeleneteket a barátnőjének. Csendben kuncogott, amikor az osztályát újabb szidások érték a tanárok részéről, akik a végzős évre sem tudták kivívni Nancy tiszteletét. Aztán eljött az utolsó gimnáziumi év novembere, és Hálaadás ünnepe előtti szent napon megérkezett a St. Elliot gimnázium elit falai közé az új történelemtanár. Christopher Burns az egyetemről frissen szabadult pedagógus, rideg és szarkasztikus, a stílusát legjobban a hozzánőtt öltönye és a bunkó megjegyzései írják le. Nancy Williamsnek, ennek az ügyvéd anyukával élő, cserfes és olykor tiszteletlen végzős diáklánynak igencsak zavaró a férfi viselkedése. Persze, ez fordítva is elmondható. Szóval a kérdés: mi történik akkor, ha ezt a kettőt összeeresztjük? Orgován Ramóna 2019 júniusában kezdte a Hidegháború publikálását, mely az elmúlt 4 évben több mint egymillió megtekintést szerzett a hazai Wattpaden.
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

AHA! Rodičovství - Praktický průvodce


Dr. Laura Markhamová pomohla už milionům rodičů lépe porozumět vlastním dětem i sobě samotným. Nyní můžete její transformativní přístup využít ještě více do hloubky – tento praktický průvodce shrnuje principy jejích bestsellerů AHA! Rodičovství a AHA! Rodičovství: Sourozenci a pomocí inspirativních návodů a cvičení vás povede po cestě k větší harmonii v rodině. Osvojte si principy, díky nimž se naučíte vést děti s empatií, nastavit jim zdravé hranice a vychovat z nich sebevědomé a šťastné dospělé.
U dodávateľa
17,57 € 18,49 €

Chantal: Život na kolotoči


Život na kolotoči vychází po více než deseti letech od její první knihy a autorka chce postihnout všechno, co se kolem i v ní samotné změnilo, posunulo. Jak říká, jedná se o životní evoluci, ne o pokračování. Mluví nejen o událostech poetických, humorných, ale pouští se také do neznámých vod vážnějších úvah.
Očakávame
17,57 € 18,49 €

A fogorvos széke


A kiváló fogorvos, dr. Motley egyszer csak minden jel szerint öngyilkos lett. A rendelőjében találják meg a holttestét: jobb halántékában golyó ütötte lyuk, a pisztoly a keze mellett hever a padlón... Majd fölmerül a gyanú, hogy az orvos korábban egy gyilkosságot is elkövetett. De ugyan mi oka lehetett rá? És ha nem öngyilkosság volt, akkor ki lehet a gyilkos? Bonyolult az ügy: mintha egy kaleidoszkóp apró darabkáit kellene összeilleszteni: egy cipőcsat, egy pár harminchetes harisnya, egy összezúzott arc, Alfred, a krimikedvelő inas, Mr. Amberiotis titokzatossága... és a többi. Hercule Poirot kis szürke agysejtjeire a szokásosnál is több munka vár...
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Gyilkosság meghirdetve


"Ezúton tudatjuk, hogy október 29-én, pénteken du. fél hétkor a Little Paddocksban gyilkosságot fognak elkövetni. Minden külön értesítés helyett." A felettébb különös és morbid hirdetés Chipping Cleghorn városka helyi újságjában, az aznapi Gazette-ben jelenik meg. A címként feltüntetett hely lakója, Letitia Blacklock - több más olvasóval együtt - értetlenül áll a közlemény előtt. Pénteken fél hét előtt pár perccel Miss Blacklock több ismerőse is "váratlanul" betoppan az idősödő hölgyhöz - hajtja őket a kíváncsiság, nehogy kimaradjanak egy formabontó partyról vagy egy izgalmas gyilkosos játékról. Ahogy az óra elüti a fél hetet, a kedélyes összejövetel véresen komolyra fordul: három lövés dördül, majd egy ismeretlen alak terül el a földön - holtan. Még szerencse, hogy Miss Marple is éppen a környéken tartózkodik...
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Gyilkolni könnyű


"Nem, nem, fiatalember, ebben téved. Gyilkolni könnyű" - ezzel zárja Miss Pinkerton a falujában történt titokzatos halálesetekről szóló beszámolóját, amit utastársának, a gyarmatokról hazatért egykori rendőrnek, Luke Fitzwilliamnek mesél. Az idős hölgy épp a Scottland Yardra igyekszik, hogy bejelentést tegyen, és ezzel megakadályozza a következő kiszemelt áldozat, Humbleby doktor halálát. Fitzwilliam nem veszi komolyan a történetet mindaddig, amíg a másnapi újságban meg nem látja, hogy Miss Pinkertont elgázolta egy autó. Luke-ból a kétely szikrája is eltűnik, amikor egy héttel később a Timesban John Edward Humbleby gyászjelentését olvassa. Ekkor hirtelen eszébe jut az idős hölgy eddig képzelgésnek vélt intelme - "a gyilkost elárulhatja a tekintete" -, és elhatározza, hogy a végére jár a Wychwood-under-Ashe-ben történt szokatlan haláleseteknek.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Můj rok 1952, 3. vydání


Vydejte se strojem času do temného období roku 1952! Do skonu diktátora J. V. Stalina, který předznamenal aspoň úsvit naděje na zlepšení mezinárodní situace, sice zbývaly už jen měsíce, ale to tehdy ještě nikdo nevěděl. Ale i v nejtemnějších obdobích dokáží lidé prožívat chvíle štěstí, zamilovat se, přivést na svět děti, radovat se ze života. A třeba se bavit v kině na pohádce Pyšná princezna, nebo fandit Emilu Zátopkovi při jeho trojnásobném vítězství na olympiádě v Helsinkách.
U dodávateľa
15,67 € 16,49 €