! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


A biloxi fiúk


Száz évvel ezelőtt Biloxi nyüzsgő halászközösség volt Mississippi déli, öbölparti vidékén. Az ott élők megélhetését az óceán bőséges kínálata biztosította, és a település rövidesen a tenger gyümölcseinek világfővárosává nőtte ki magát. Biloxi felvirágzásának azonban megvolt az árnyoldala is. A klubok éjszakai életével összefonódó szerencsejáték, drogkereskedelem és prostitúció tette hírhedtté is a várost, ahol gyakoriak lettek a bérgyilkosságok és a maffiaháborúk. A rendőrség egy része korrumpálódott, az igazságszolgáltatás pedig vagy szemet hunyt a bűnesetek fölött, vagy már nem is volt képes leszámolni az elkövetőkkel. Itt nőtt fel Keith Rudy és Hugh Malco a hatvanas években; riválisokként, egyben legjobb barátokként ők voltak a baseballcsapat sztárjai. Hugh apja a helyi alvilág vezére lett, míg Keith jogász apjának eltökélt szándéka volt, hogy megtisztítja a partvidéket a bűnözéstől. Mindkét fiú az apja nyomdokaiba lépett, így elkerülhetetlenné vált, hogy a két család a tárgyalóteremben nézzen szembe egymással... John Grisham ismét az amerikai Mély Dél ellentmondásos világába kalauzolja az olvasót. Mint gyakran, ezúttal is átlépi a jogi thriller műfaji kereteit, de a tőle megszokott izgalmas feszültséggel járja körül a bűn, büntetés és bűnhődés, a bosszú és igazságszolgáltatás kérdéseit.
U dodávateľa
16,03 € 16,87 €

Emília és a tenger fia


Különleges, mesés, megható regény a bátorságról és a szabadságról: egy kislányról, aki a világítótoronyban lakik az apjával, és minden este megmássza a torony hatvanegy lépcsőfokát, hogy meggyújtsa a lámpást. Míg egy viharos éjszakán elfogy a gyufa, és zátonyra fut a sötétben egy hajó...Lámpácskának el kell hagynia az otthonát, és az Admirális félelmetes Fekete Házában lesz szolgáló, ahol állítólag egy szörny lakik. Vissza kell jutnia az apjához, de közben segít a ház különös lakóin - hogy mindenki szabadon az lehessen, akinek született. Több mint 20 nyelven megjelent o Carnegie Medal shortlist 2020 Observer Év Gyerekkönyve 2019 o Holland Év Gyerekkönyve 2018 A Pagony 9-12 éveseknek szóló sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény - ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Jizo


Aki, a japán kisfiú eltévedt, nem emlékszik, hogy került ide, és nem talál haza. Mintha senki sem venne tudomást róla... Kivéve Jizót, ezt a semmiből feltűnt furcsa fiút. Utcagyerek lenne? Valóban hazavezeti Akit? Miért kell menedékbe húzódniuk egy templomban? Akinak nehezére esik megbízni új barátjában, hiába is mosolyog az megnyerően. Főleg attól a pillanattól kezdve, hogy egy rémisztő boszorkány veszi üldözőbe a gyerekeket az éjszakában... Ebben a varázslatos, önálló seinen (felnőtteknek szóló) manga történetben a japán hitvilág keveredik az elsőre hétköznapinak tűnő félelmekkel.
U dodávateľa
10,69 € 11,25 €

Star Collector - Csillaggyűjtő 2.


Fynn számára eleinte kihívást jelentett rájönni, mit is szeretne, de aztán rádöbben: Nikóval lenni! Most, hogy végre együtt vannak, már alig várja, hogy mindent közösen csináljanak, amit a párok szoktak. Szeretne kimozdulni új barátjával, megfogni a kezét és átölelni… De meglepetten és csalódottan veszi észre, hogy Niko mintha vonakodna ettől ott, ahol más is láthatja őket. Amikor a volt barátnőből időközben közös baráttá vált Zoe elejt egy megjegyzést Niko múltjáról, amiről Fynn eddig nem tudott, ő árulásként éli meg ezt. Miért titkolódzik Niko, ha elvileg ők egy pár? Fynn csak annyit szeretne, hogy a barátja megbízzon benne. Tényleg olyan nagy kérés ez? A kötet a tematikája és az új jogszabályok miatt 18-as karikával ellátott, és lefóliázott!
U dodávateľa
10,69 € 11,25 €

Podzimní hvězdobraní


Bavorský král, který nechal postavit zámek Newschwanstein, zahynul i se svým lékařem za nevyjasněných okolností ve vodách, které jim sahaly sotva po kolena – slyšel jsem kdysi na školní exkurzi. A právě takto začíná neuvěřitelné dobrodružství trojice anglických studentů, kteří v rámci výměnného pobytu přijeli do jihobavorského zámku na zdánlivě obyčejnou prohlídku.
U dodávateľa
19,86 € 20,90 €

Nona, a Kilencedik - Lezárt sír-sorozat 3.


Nona városa ostrom alatt áll. A zombik visszatérnek. De neki mindennél fontosabb a szülinapi zsúrja. Sok tekintetben Nona éppen olyan, mint a többi ember. A családjával él, állása van a helyi iskolában, szeret a tengerparton sétálni és új kutyákkal barátkozni. Ám Nona egészen más, mint a többi ember. Hat hónapja egy idegen testében tért magához, és attól fél, hamarosan vissza kell adnia. Az egész város darabokra hullik. Az égbolton egy óriási kék gömb ragyog, és alig várja, hogy széttépje a bolygót. Az Éden Vére csapatai körülvették a Sereg utolsó laktanyáját, már csak a Halhatatlan Császár szavára várnak. Ráadásul mindenki Nonában látja a végső fegyvert, amely megszabadíthatja őket a Kilenc Háztól. Nona viszont legszívesebben csak élné a maga életét a szeretteivel, Pyrrhával, Camillával és Palamedes-szel, de jól tudja, hogy semmi sem tart örökké. És minden éjjel egy lányról álmodik, akinek egy koponya virít az arcára festve...
U dodávateľa
18,72 € 19,70 €

Így rajzolj magadnak mangavilágot


RAJZOLJ MEG EGY TELJES MANGAUNIVERZUMOT! Ebből a könyvből megtanulhatsz mangafigurákat rajzolni, mindegyiket a saját mangavilágában. Fedezd fel, hogyan tudsz különböző stílusú öltözéket és kiegészítőket, frizurát (göndör vagy egyenes hajat, copfot, hajfonatot, kontyot), cuki állatokat, kabalákat, otthoni kiegészítőket és édességeket rajzolni. Rajzold át vagy másold le, kövesd a lépéseket, sőt, alakítsd egyedivé több stílus elemeiből merítve. Arunyi, a híres mangarajzoló művész Portugáliában él, munkásságáta világ minden tájáról követik.
U dodávateľa
14,71 € 15,48 €

Škola dobra a zla 4: Vzhůru za slávou


S každým koncem přichází i nový začátek. Agáta a Tedros se snaží co nejlépe spravovat království Kamelot a Sofie mezitím vede Školu dobra a zla. Brzy ale všichni tři zjistí, že jsou čím dál osamělejší. A ještě ke všemu se blíží velké nebezpečí! Studenti i učitelé Školy doufali, že jejich poslední „žili šťastně až navěky“ začalo poražením Školníka. Teď ale musí čelit ještě těžším překážkám, které jim buď přinesou věčnou slávu, nebo je uvrhnou v zapomnění.
U dodávateľa
15,67 € 16,49 €

Škola dobra a zla 3: Poslední navěky, 2. vydání


Zdá se, že Sofie i Agáta našly své „šťastně až navěky“. Fabulář však touží jejich příběh dále vyprávět a přepsat. Zlo ovládlo Nekonečný les a všichni zloduchové a čarodějnice z pohádek se vrátili, aby se pomstili a změnili své příběhy… Ve velkolepém závěru trilogie Školy dobra a zla se staré stává opět novým a Sofie s Agátou musí čelit nejen přítomnosti, ale i své minulosti, aby našly ten pravý konec své pohádky.
U dodávateľa
15,67 € 16,49 €

Kocour Bob, 4. vydání


Neobyčejná kniha s neobyčejným příběhem. I tak lze popsat jednu z nejprodávanějších britských knih současnosti. Poutavý, autobiograficky laděný příběh o přátelství mezi mladým muzikantem a jeho kocourem byl přeložen již do 26 světových jazyků a dočkal se více než 850 000 prodaných výtisků. James, bývalý bezdomovec a potulný muzikant, nalezl jednoho dne u svého bytu zraněného kocoura a dal mu jméno Bob. Vzniklo mezi nimi silné pouto, které pomohlo Jamese definitivně vysvobodit z drogové závislosti. Bob zároveň začal Jamese doprovázet na jeho pouličních vystoupeních v ulicích Londýna. Stala se z nich nerozlučná dvojka, jež je dodnes zajímavou atrakcí pro turisty ze všech koutů světa. Při tom všem zažívali komická i nebezpečná dobrodružství, která se stala součástí tohoto oblíbeného bestselleru.
Na sklade 2Ks
17,20 € 18,10 €

dostupné aj ako:

Titkos hírnév


Érvényesülni senkinek sem könnyű, az introvertáltak számára különösen. Ők azok, akiknek úgy kellene felhívniuk magukra a figyelmet, hogy valójában a feltűnéskeltés nem része az eszköztáruknak, és a legalapvetőbb késztetéseikkel ellenkezik. A szerző, aki nemcsak oktatja, de kutatja is a személyes márkaépítést, maga is közülük való, így az introvertáltak első kézből kaphatnak fogódzókat a márkaépítéshez. A könyv alapvetése, hogy a személyes márkaépítés nem kizárólag az extravertáltak privilégiuma. Az itt leírt gyakorlati módszerek és tippek segítségével azok is eredményesen építhetik és fejleszthetik a személyes márkájukat, akiknek eddig gondot okozott önazonosan és magabiztosan megmutatni magukat és teljesítményüket a világnak. Ebben a téma elméleti hátterén és a tanácsokon kívül inspiráló példák is segítik az introvertáltakat. DR. LÁSZLÓ MÓNI a személyes márkaépítés egyik első hazai kutatója, képviselője és népszerűsítője. Közel két évtizede dolgozik tanácsadóként, blogja (personalbranding.blog.hu) a terület megkeru¨lhetetlen szakirodalma hazánkban. 2015-ben jelent meg első könyve Lehetsz kivételes. Az énmárkaépítés alapjai címmel.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Gőzgépek és pomponlányok


Ki gondolná, hogy a Vitéz János Gimnázium platánja alatt tekergő időalagút még a netes követők számának növelésére is képes? Hát Dorka, a suli első számú tartalomgyártója! De arra ő sem számít, hogy útitársával, Zsuzsival együtt szinte az első percben elrabolják a múltban. Ugyanígy Zsiga is eléggé meglepődik, amikor a Zentára befutó gőzös nemcsak a remélt tyúkokat, de két idegen lányt is rejt, akik megmentésért esedeznek, és roppant furcsa ruhákat viselnek. Végül az állomást maguk mögött hagyva megérkeznek a boldog békeidőkbe, ahol a gőzgépektől a gyújtogatásig rengeteg izgalom vár rájuk, miközben az éppen zajló iparosodás átírja körülöttük parasztfiúk, úrikisasszonyok és mérnök urak életét.
U dodávateľa
12,82 € 13,49 €

My Hero Academia 20: Moje hrdinská akademie. Školní festival začíná!


Školní festival představuje pro studenty Júei vysoce očekávané rozptýlení, při kterém se areál školy na jeden den promění v magické místo zasvěcené zábavě a atrakcím. Letos však jeho konání obestírají mračna obav. Povede se studentům z „Áčka“ jejich festivalovým vystoupením tato mračna rozehnat a vykouzlit všem zúčastněným úsměv na tváři?
Na sklade 1Ks
13,02 € 13,70 €

Psychiatrie a filosofie


Studie Psychiatrie a filosofie (1963) patří mezi důležité texty Erwina Strause. Jejím hlavním tématem jsou jak praktické, tak teoretické problémy moderní psychiatrie poukazující na meze, které jsou dány její historickou vazbou na medicínu a přírodní vědy. Straus oproti tomu navrhuje psychiatrii i medicínu nově propojit také s humanitními vědami a filosofií. Měla tak vzniknout zcela nová disciplína, tzv. medicínská antropologie, která by základní problémy medicíny a psychiatrie, tedy problémy tělesného a duševního zdraví, tematizovala v přímé souvislosti se základními otázkami filosofie, mezi něž Straus řadí zejména otázku lidské přirozenosti a postavení člověka v celku světa. E. Straus navazoval na vybrané myšlenky a motivy fenomenologické filosofie Edmunda Husserla a Martina Heideggera. Zatímco Husserlova i Heideggerova fenomenologická filosofie je v českém prostředí poměrně podrobně a široce recipována, fenomenologická psychologie a psychiatrie Strausova a jeho vrstevníků na takovou recepci zatím čeká. Ze Strausova rozsáhlého díla bylo zatím do českého jazyka přeloženo pouze několik vybraných ukázek. Přitom první kroky na cestě k podrobnější a širší recepci základních myšlenek a textů byly v českém prostředí podniknuty již v šedesátých a sedmdesátých letech 20. století, a to zásluhou Jiřího Němce a Petra Rezka. Český překlad Strausovy studie Psychiatrie und Philosophie, jehož autorem byl Petr Rezek, vznikl již v roce 1973, ale byl dosud uveřejněn pouze samizdatově. Z němčiny přeložil Petr Rezek. Překlad revidoval, ediční poznámku a doslov napsal Robin Pech.
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €

Testovanie 9 matematika


Prehľad učiva matematiky druhého stupňa ZŠ: Cvičebnica ponúka možnosť nielen sa otestovať, ale aj doštudovať učivo. Testy: K obťažnejším úlohám v testoch je vypracovaný návod na riešenie. Poskytuje prvú pomoc, ak si žiaci s príkladom nevedia rady. Nasmeruje ich na správny postup riešenia. Testované oblasti učiva: čísla, premenné a počtové výkony s číslami vzťahy, funkcie, tabuľky, diagramy geometria a meranie kombinatorika, pravdepodobnosť a štatistika logika, dôvodenie, dôkazy
Na sklade > 5Ks
8,84 € 9,50 €

Icebreaker - Jégtörő


Anastasia Allen egész életében azért dolgozott, hogy bekerülhessen az USA olimpiai csapatába. Ötéves kora óta versenyszerűen műkorcsolyázik, teljes egyetemi ösztöndíjjal büszkélkedhet, hála helyének a Maple Hills egyetem korcsolyacsapatában, és olyan az időbeosztása, hogy attól még a világ elhivatottabb embere is elbőgné magát - Stassie a győzelemre hajt. Nathan Hawkins még sosem találkozott olyan problémával, amit ne tudott volna megoldani. A Maple Hills Titans csapatkapitányaként tisztában van vele, az ő felelőssége, hogy hokicsapatát a jégen tartsa. Amikor egy félreértés miatt a két csapat kénytelen ugyanazon a pályán megosztozni, Anastasia partnere pedig ezt követően lesérül, Nate azon kapja magát, hogy a hokiütőjét cicanadrágra, félelmetes edzőjét pedig egy még félelmetesebbre cseréli. A páros a szó több értelmében is összegabalyodik, de semmi gáz, mert Anastasiának amúgy sem jönnek be a hokisok... ugye?
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €
  • 5 /5

Šípkovské inferno


...poslední svedkovia prehovorili Absolútne neznámy vojnový príbeh o skutočných udalostiach v jednej malej dedinke pri Bánovciach nad Bebravou. Jeho hlavnými protagonistami sú partizáni a diverzná SS Jednotka Josef. V centre ich pozornosti bol Tisov poklad, teda cenné veci z bánovskej fary a kancelárie prezidenta. Autor sedem rokov študoval archívne materiály, dokumenty, rozprával sa s desiatkami ľudí, aby napokon odkryl tajomstvo tragických udalostí. Je neuveriteľné, že v pozadí stojí hlavný hrdina Mňačkovho románu Engelchen, ktorý zabil autorovho starého otca, strýka, dvoch prastrýkov, spolu 23 ľudí v tomto kúte Slovenska. Po vojne sa stáva agentom ŠTB ľudovodemokratického Československa a preto nie je žiaduce vyšetrovanie jeho zločinov v Šípkove. Je to kniha o ľudských charakteroch, slabostiach a podlosti tých, ktorí mali v rukách zbrane a moc. Je to učebnica skutočných vojnových a povojnových dejín.
Na sklade > 5Ks
24,95 €

Slovenský jazyk. Prehľad gramatiky pre 5. – 9. ročník ZŠ


Séria 10 ilustrovaných kariet obsahuje kľúčové informácie z gramatiky slovenského jazyka. Uľahčuje orientáciu v ohybných a neohybných slovných druhoch a sprehľadňuje ich členenie. Pomáha rozlišovať vzory podstatných a prídavných mien (hlavných aj okrajových). Vysvetľuje najproblémovejšie gramatické javy zo slovenského pravopisu (vrátane výnimiek). Pomáha pri určovaní vetnej skladby - názorne objasňuje typy viet, vetných skladov, vzťahy medzi hlavnými a vedľajšími vetnými členmi. Gramatické pravidlá vysvetľuje na príkladoch. V desiatich kartách sú spracované okruhy ako vybrané slová, ohybné a neohybné slovné druhy, vetná skladba, vetné členy. Ilustrovaný sprievodca systémom slovenského jazyka dobre slúži ako podporný materiál pre formálne aj neformálne vzdelávanie, pomôže aj pri vyučovaní cudzincov. Obsah kariet zodpovedá vzdelávaciemu štandardu zo slovenského jazyka pre 2. stupeň základných škôl.
U dodávateľa
10,26 € 10,80 €
  • 5 /5

Hegek


A hegeid nem elrontanak. Azok tesznek tökéletessé. A fiatal és gyönyörű Lucía Zane mindenki által irigyelt, fényűző házasságban él, ám a mosolyok hamisak, az igéző mondatok mögött pedig kegyetlenség, titkok és erőszak rejtőzik. A lány minden napja rettegéssel teli, jövője kilátástalannak tűnik könyörtelen férje mellett, míg egy nap úgy dönt, visszaveszi az irányítást az élete felett, és megszökik. A terve azonban hamar felborul, és hirtelen a tét már nem a szabadság, hanem az életben maradás. Ekkor jelenik meg egy rejtélyes idegen, és Lucía ráébred, ahhoz, hogy megmeneküljön, kénytelen megbízni az ismeretlen férfiban. De ki a titokzatos idegen? Ki üldözi őket? És vajon egy kíméletlen, rejtélyekkel és bűnökkel átszőtt világban lehetséges hinni bárkinek is? Kővágó Sára harmadik regénye feszült, lendületes és szenvedélyes történet a bizalomról, a bántalmazásból való szabadulásról és a megállíthatatlan, mindent elsöprő szerelemről.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €