Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Kniha biologie, 2. vydání


Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do oboru biologie a nepochybně osloví všechny, kteří se chtějí dozvědět víc o životě kolem nás, ať už je to diverzita, evoluce, nebo ekologie. Využívá atraktivní formu mozaiky a prostřednictvím textů, doprovodných ilustrací a názorných schémat přináší odpovědi na nejnaléhavější otázky o veškerém životě na planetě Zemi.
Na sklade 2Ks
39,65 € 41,74 €

365 intelligenciafejlesztő játék gyerekeknek


Ne törd tovább a fejed! Ebben a könyvben az év minden napjára találhatsz olyan játékos feladatot, amely segítségével számos dologra megtaníthatod gyermekedet. A tevékenységeket három éves kortól ajánljuk, és aszerint csoportosítottuk, hogy mely területen hatnak leginkább: egyaránt találhatsz itt nyelvi, matematikai, tudományos és testi képességeket fejlesztő játékokat. A tevékenységek elején található kis ábrák megmutatják, hány éves kortól ajánljuk, a lakásban vagy a házon kívül végezhető, rövid ideig tart, vagy hosszabb időt vesz igénybe. Találhatsz köztük közismert játékokat, de teljesen eredetieket is, amelyek segítségével észrevétlenül segítheted a gyermekedet a fejlődésben.
U dodávateľa
21,38 € 22,51 €

Szivarfüst és vanília


Balázs Béla, az elismert, sikerei csúcsán járó író egy éjszakai lokálban megismerkedik egy fiatal nővel, akinek nem tud ellenállni. A mindent elsöprő vonzalom hatására a meggyőződéses kommunista férfi Moszkva helyett a Dolomitok sziklái közé utazik, hogy részt vehessen Leni Riefenstahl első filmjének megalkotásában, kockára téve hírnevét és karrierjét. Kapcsolatuk mindkettőjük számára végzetes lehet a háború felé sodródó Németországban, a Hitler pártfogását elnyerő nő elsöprő ambíciói mellett. Szűcs Dóra filmrendező első könyve e két nagyon különböző ember szerelmét dolgozza fel filmszerűen pergő jelenetekben.
U dodávateľa
12,30 € 12,95 €

Proměny nonverbálního divadla


Nonverbální divadlo se stává stále přitažlivějším druhem dramatického umění. Kniha chce zachytit, kde se tu vzalo, jak se rozvíjí a jakých forem nabývá od roku 1989 do současnosti. Autorský tým složený ze tří generací tvůrců, pedagogů a teoretiků se pokusil vyznačit inspirace a východiska současné nonverbální tvorby. Vedle Adama Halaše do knihy přispěli Jan Hyvnar, Jana Návratová, Ladislava Petišková, Jana Pilátová, Marie Reslová, Jana Soprová, Hana Strejčková, Jaroslava Šiktancová a Eliška Vavříková. Mapují kořeny české pantomimy a pohybového divadla, reflektují současné nonverbální divadlo, jeho klíčové osobnosti a pedagogické trendy v oboru. Publikace je koncipována tak, aby byla srozumitelná odborné veřejnosti i zájemcům o nonverbální divadlo a zároveň sloužila jako opora pro studenty.
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Alchymické laboratorium v obrazových a textových pramenech


Kniha analyzuje způsoby vyobrazování alchymického laboratoria ve třech oblastech výtvarného umění: v žánrové malbě, především nizozemské 17. století, ve vyobrazeních provázejících alchymická pojednání jak rukopisná, tak tištěná a ve vyobrazeních specializovaných technických traktátů, především těch zaměřených na hornictví a hutnictví. Metodologickým východiskem jsou jak ikonografické uměnovědné analýzy, tak i analýzy zobrazovaných námětů z hlediska dějin vědy a dobově používaných technologií. Pomocí těchto metod je nově posouzen význam těchto vyobrazení, jaký měla v sociálních a kulturních kontextech, v nichž vznikala a pro něž byla určena.
U dodávateľa
51,98 € 54,72 €

Kniha vědy, 2. vydání


Kniha vědy je další ze série přehledových oborových publikací (jako např. Kniha filozofie, Kniha psychologie, Kniha ekonomie ad.), určených pro nejširší veřejnost od úplných začátečníků až po pokročilé studenty a odborníky. Provází nás vývojem vědeckého myšlení, objevů a vynálezů od počátků až do současné doby, a v chronologickém řazení seznamuje s nejvýznačnějšími vědci a jejich teoriemi. Kniha zaujme i svou moderní, přehlednou grafickou úpravou.
U dodávateľa
39,65 € 41,74 €

Kniha matematiky, 2. vydání


Co je to imaginární číslo? Mohou se dvě paralelní přímky protnout? Jak může matematika předpovídat budoucnost? V průběhu historie si matematici kladli podobné otázky a hledali odpovědi, které nám pomohly pochopit vše od zákonitostí v přírodě až po moderní počítačové technologie. Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do oboru matematiky využívá formu mozaiky a prostřednictvím textů, doprovodných ilustrací a názorných schémat přináší odpovědi na matematické otázky. Ať už jste nadšený student, nebo zapálený matematický nadšenec, v této knize najdete mnoho zajímavého a podnětného z historie matematiky.
U dodávateľa
39,65 € 41,74 €

Práva na označení a jejich vymáhání. Komentář, 4 vydání


Čtvrté vydání známého komentáře zcela změnilo obsah, zejména s ohledem na rozsáhlou novelu zákona o ochranných známkách a vývoj v oblasti práva k označení původu a zeměpisným označením. V textu komentáře bylo upřednostněno zejména zohlednění dlouhodobých znalostí správních a soudních rozhodnutí autory jednotlivých částí, před pouhým teoretickým výkladem, vyskytující se často v jiné komentářové literatuře. Proto se autoři v textu komentáře více zaměřili od úvah nad textem zákona do sféry úvah nad rozhodováním, jak Úřadu průmyslového vlastnictví, tak soudů všech stupňů, což vedlo k významnému nárůstu citované judikatury, včetně judikatury Evropského soudního dvora. Publikace tak obsahuje nejdůležitější judikaturu soudů, zaměřenou na problematiku zápisného řízení, rozhodnutí vydávaná v rámci správního soudnictví a v neposlední řadě rozhodnutí zápisného místa – Úřadu průmyslového vlastnictví. Velká pozornost je v komentáři věnována přesahu národní rozhodovací praxe do komunitární oblasti, a to s ohledem na rozhodnutí Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví a Evropského soudního dvora, která jsou v publikaci též poměrně rozsáhle obsažena. Podstatnou částí je však stále i samotný rozsáhle aktualizovaný komentář zkušeného autorského kolektivu.
U dodávateľa
93,53 € 98,45 €

Olvass velünk! (1) A csizmás kandúr


Egy szegény fiú nem örökölt mást az édesapától, csupán egy macskát... Vajon meghozza-e a szerencséjét ez az agyafúrt jószág? Olvasd el, és meglátod!
U dodávateľa
5,33 € 5,61 €

Olvass velünk! (2) - Élet az ókori Görögországban


Nehézkesnek tűnik a szöveg, vagy túl hosszúnak? Nehéz rávenni a gyerekeket az olvasásra? Ebben segítenek az Olvass velünk! sorozat kötetei. Négy különböző szinten rengeteg történet várja a gyerekeket, amelyekből megismerhetik a klasszikus történeteket, és talán ez meghozza a kedvüket arra, hogy később az eredeti műveket is elolvassák. Milyen lehetett az élet az ókori Görögországban? Hogyan teltek a mindennapok, milyen fontos helyszínek és események jellemezték ezt az időszakot? Olvasd el, és megtudod!
U dodávateľa
5,33 € 5,61 €

Olvass velünk! (2) - Élet az ókori Rómában


Nehézkesnek tűnik a szöveg, vagy túl hosszúnak? Nehéz rávenni a gyerekeket az olvasásra? Ebben segítenek az Olvass velünk! sorozat kötetei. Négy különböző szinten rengeteg történet várja a gyerekeket, amelyekből megismerhetik a klasszikus történeteket, és talán ez meghozza a kedvüket arra, hogy később az eredeti műveket is elolvassák. Milyen lehetett az élet az ókori Rómában? Hogyan teltek a mindennapok, milyen fontos helyszínek és események jellemezték ezt az időszakot? Olvasd el, és megtudod!
U dodávateľa
5,33 € 5,61 €

Olvass velünk! (1) Jancsi és Juliska


Két éhes kisgyerek eltévedt az erdőben, és egy mesés mézeskalácsházra bukkantak. A ház tulajdonosa, egy gonosz boszorkány azonban szörnyű dologra készül... Túljárnak-e az eszén a testvérek? Olvasd el, és meglátod!
U dodávateľa
5,33 € 5,61 €

Olvass velünk! (3) - Monte Cristo grófja


Nehézkesnek tűnik a szöveg, vagy túl hosszúnak? Nehéz rávenni a gyerekeket az olvasásra? Ebben segítenek az Olvass velünk! sorozat kötetei. Öt különböző szinten rengeteg történet várja a gyerekeket, amelyekből megismerhetik a klasszikus történeteket, és talán ez meghozza a kedvüket arra, hogy később az eredeti műveket is elolvassák. Edmond Dantés fiatal hajóskapitányt örömmel követi a legénysége, kedveli a környezete, és otthon várja őt egy szerető lány is. Látszólag minden csodás és irigylésre méltó. Csakhogy nem mindenki nézi jó szemmel az ifjú szerencséjét, és egy rosszindulatú feljelentés után egy rettegett börtönszigetre kerül. Bár úgy tűnik, mindennek vége, megismerkedik egy másik rabbal, Faria abbéval, és mégis felcsillan a remény a szökésre...
U dodávateľa
5,33 € 5,61 €

Agytorna 4: Fejleszd a figyelmedet és a mentális képességeidet (új)


Miért kellene lemondanunk a szellemi frissességről? Az évek múlnak, de napi pár perc aktív agytornával elkerülhetjük a feledékenységet, a romló memória okozta kellemetlenségeket. Ebben a könyvben 150 feladat vár bennünket, amelyek segítenek az emlékezet, a figyelem, a pszichomotoros képességek vagy a tér-idő érzékelés fejlesztésében, frissen tartásában. Már napi néhány feladat elvégzése is érzékelhető változást okozhat. Agytornára fel!
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Agytorna 3: Fejleszd a figyelmedet (új)


Miért kellene lemondanunk a szellemi frissességről? Az évek múlnak, de napi pár perc aktív agytornával elkerülhetjük a feledékenységet, a romló memória okozta kellemetlenségeket. Ebben a könyvben 150 feladat vár bennünket, amelyek segítenek az emlékezet, a figyelem, a pszichomotoros képességek vagy a tér-idő érzékelés fejlesztésében, frissen tartásában. Már napi néhány feladat elvégzése is érzékelhető változást okozhat. Agytornára fel!
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Agytorna 1: Fejleszd a mentális képességeidet (új)


Miért kellene lemondanunk a szellemi frissességről? Az évek múlnak, de napi pár perc aktív agytornával elkerülhetjük a feledékenységet, a romló memória okozta kellemetlenségeket. Ebben a könyvben 150 feladat vár bennünket, amelyek segítenek az emlékezet, a figyelem, a pszichomotoros képességek vagy a tér-idő érzékelés fejlesztésében, frissen tartásában. Már napi néhány feladat elvégzése is érzékelhető változást okozhat. Agytornára fel!
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Agytorna 2: Fejleszd a memóriádat és a mentális képességeidet (új)


Miért kellene lemondanunk a szellemi frissességről? Az évek múlnak, de napi pár perc aktív agytornával elkerülhetjük a feledékenységet, a romló memória okozta kellemetlenségeket. Ebben a könyvben 150 feladat vár bennünket, amelyek segítenek az emlékezet, a figyelem, a pszichomotoros képességek vagy a tér-idő érzékelés fejlesztésében, frissen tartásában. Már napi néhány feladat elvégzése is érzékelhető változást okozhat. Agytornára fel!
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Menyus mindenmentes süteménye


Édességben és csillámban tobzódó, mindenmentes mese! Tálas Menyhért cukrászdája, a Torkos Táltos barátságos kis hely, ahova szívesen térnek be a városka lakói. Kirakatában marcipánrózsák, szaloncukrok, mandulás patkók, krémesek, torták, rétesek, pohárkrémek, fánkok és bonbonok sorakoznak. Ám egy napon az önzetlen cukrász nem nyitja ki a boltját, mert egy furcsa kis lény segítségére kell sietnie, aki a sütemények minden összetevőjére allergiás. A város lakói csak ekkor értik meg, hogy milyen fontos számukra a mester gondoskodó szeretete, és hogy a süti nem az összetevőktől lesz finom, hanem attól, ahogyan Menyus elkészíti.
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Lány egyedül


Egy újabb unalmas reggel a szerkesztőségben. Aliz nem épp ilyet álmodott magának, de azért olyasfajta izgalmakra sem számított, amilyenek várnak rá. Amikor a fiatal lány menekülésre kényszerül, nem számít az írói karrier, sem a könyvesbolt a tengerparton és semmi más, csak az, hogy biztonságban legyen és végre ne fenyegesse senki. Szürke és eseménytelen életre vágyik, egyedül. Nem tudná újra elviselni a veszteség fájdalmát, így Budapesten rendezkedik be, ahol senki sem ismeri. Tervei azonban romba dőlnek, amikor a főnöke arra utasítja, hogy vegyen két repülőjegyet Bostonba, a könyvnapokra. Egyet neki és egyet magának...
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €