Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Mágia v knihách strana 13 z 13

Začítajte sa do magických príbehov v kníhkupectvách a na e-shope Panta Rhei

Hry o život 0: Balada o hadoch a vtáčatkách, 2. vydanie


Osemnásťročný Coriolanus Snow túži zahviezdiť v Hrách o život. Tento rok bude totiž mentorom jedného z vyvolených. Lenže jeho vyvolenou je dievčina z dvanásteho obvodu. Ich osudy sú odteraz nerozlučiteľne prepletené, každé Coriolanovo rozhodnutie ich môže vyniesť na stupienok víťazov alebo úplne potopiť. V aréne to bude súboj na život a na smrť. Mimo arény sa v Coriolanovi prebúdzajú city... a tak sa musí rozhodnúť, či bude dodržiavať pravidlá, aj keď mu jeho pud sebazáchovy radí niečo úplne iné.
Vypredané
16,14 € 16,99 €

Kikkerland Dúhový twirler


Rozptýľte svojich nepriateľov! Jednoducho otočte a vytvorte rad oslnivých dúhových tvarov. Skvelá zábava na párty alebo rande. Materiál: plast UPOZORNENIE: Nebezpečenstvo udusenia. Obsahuje malé časti. Nie je vhodný pre deti do 3 rokov.
Vypredané
5,00 €

Šál Harry Potter Chrabromil


Čaká nás dlhá zima? Alebo sa len chcete prezliecť za chrabromilského študenta? Tento šál, ktorý nosí Harry Potter vo sfilmovanej ságe románov je vhodný ku kostýmu alebo do vášho každodenného života. Ultra mäkký, tento klasický šál vás ochráni pred chladom a ukáže, aký ste hrdý na to, že patríte pod Chrabromil! Unisex Jedna veľkosť Dĺžka: 188 cm / 74 palcov Šírka: 25 cm / 9,8 palca Hmotnosť: 160 g 100% ultra mäkký akryl Vyšívaný chrabromilský erb
Vypredané
19,99 €
zľavy Haba
  • 5 /5

Komturova smrt


Možná, že jednou budu s to zachytit podobu nicoty… Bezejmenným vypravěčem románu je výjimečný portrétista, který dokáže vystihnout tvář člověka tak, aby se líbil sám sobě. Všechno funguje téměř dokonale, dokud ho nenavštíví muž bez tváře s žádostí o portrét. A dokud ho neopustí jeho žena. Vnitřní rovnováhu nalezne v horské samotě, odhodlaný s tvorbou podobizen navždy skoncovat. Nečekaně však přichází další nabídka – taková, která se opravdu nedá odmítnout. Následuje vír událostí, které s ním cloumají ze strany na stranu: Jaké tajemství skrývá obraz Komturova smrt? Kdo přesně je tajemný pán „z domu odnaproti“ a jaká je jeho minulost? Proč si za horentní sumu objednal svou podobiznu? A jak je možné, že právě jeho portrét prolomí vypravěčovu tvůrčí krizi a probudí v něm uměleckého ducha? Haruki Murakami ve své fenomenální románové partii opět úspěšně buduje stále spletitější síť otázek, nejistot a pochybností. Nad tím vším ovšem kraluje otázka, která se v díle opakovaně vrací: Co je špatného na tom, když umělec ztvárňuje jen to lepší z nás?
Vypredané
26,07 € 27,44 €
  • 5 /5

Pravek a iné časy


Pravek - dedina uprostred Poľska, kde sa všednosť preplieta s nezvyčajnosťou, prítomnosť s mýtom a každodenný život je dôležitejší ako veľké udalosti. V búrlivom dvadsiatom storočí bojuje v Praveku niekoľko pokolení niekoľkých rodín o šťastie i budúcnosť. Ich osudy vytvárajú univerzálny príbeh o čase, pominuteľnosti a ľudskom osude. Jeden z najvýraznejších súčasných poľských románov, ktorý bol preložený do vyše dvadsiatich jazykov, už roky dojíma čitateľov na celom svete. Olga Tokarczuk (1962) je autorkou poézie, prózy, esejí, scenárov a jedna z najčítanejších a kritikmi najlepšie hodnotených poľských autorov, je dvojnásobná držiteľka prestížnej ceny Niké. Popri štúdiu psychológie pomáhala ako dobrovoľníčka v ústave pre mladistvých s poruchami správania. Neskôr pôsobila ako psychoterapeutka a vydavateľka, dnes sa naplno venuje písaniu a z česko-poľského pohraničia sa presťahovala do Vroclavi. Do slovenčiny boli zatiaľ preložené štyri jej prózy.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

dostupné aj ako:

Plátená taška Záškodnícka mapa Harry Potter


Taška pre všetkých milovníkov čarodejníckeho sveta zo sfilmovanej ságy románov Harry Potter s motívom záškodníckej mapy. Je dostatočne veľká na to, aby ste si so sebou mohli vziať všetky svoje nevyhnutnosti kamkoľvek. Ľahká a praktická, môžete si ju jednoducho vziať so sebou do školy, práce alebo na nákupy. 100% bavlna Logo Záškodníckej mapy Rozmery tašky: cca. 41*38 cm / približne 16,14*14,96 palca Rukoväte: cca. 69*2,5 cm / cca. 27,16 * 0,98 palca
Vypredané
9,99 €

Vazač vzpomínek


Když se Emmett Farmer, syn farmáře, jednoho letního večera vrátí z práce na poli, čeká na něj doma dopis. Dozví se, že má nastoupit do učení jako vazač knih. Je to povolání, které budí strach, je opředeno pověrami a předsudky – ale zároveň takové povolání, které si on ani jeho rodiče nemohou dovolit odmítnout. Emmett se naučí ručně vyrábět krásné svazky a v každém z nich zachytí něco jedinečného a mimořádného: vzpomínku. Existuje-li něco, na co chcete zapomenout, může vám pomoci. Existuje-li něco, co potřebujete vymazat, zařídí to. Vaše minulost bude bezpečně uložena do knihy a vy si nevzpomenete na své tajemství, ať je jakkoliv děsivé. V trezoru pod dílnou Emmettovy učitelky jsou přepečlivě uskladněny a zaznamenány řady knih a vzpomínek. Pak jednoho dne učiní mladý vazač udivující objev: jedna z knih nese jeho jméno.
Vypredané
1,99 € 2,09 €

dostupné aj ako:

Anjel nad Teheránom


Gina B. Nahai je americká autorka, ktorá pochádza z Iránu. Do USA sa presťahovala v roku 1977. Je nositeľkou viacerých významných literárnych ocenení, v súčasnosti vedie seminár kreatívneho písania na univerzite v Južnej Karolíne. V jednu hviezdnatú noc uvidí päťročná Lili svoju matku Roxanu, ako vychádza na balkón, narastú jej krídla, vzlietne a zmizne kdesi na oblohe. Lili sa ju rozhodne nájsť a jej pátranie po matke ju zavedie až do Roxaninho detstva a to je fascinujúcim rozprávaním o drsnom živote v teheránskom židovskom gete, o svete bohatej iránskej aristokracie, o živorení v tureckých nevestincoch až po nový život v Los Angeles.
Vypredané
11,35 € 11,95 €
  • 5 /5

Nočný cirkus, 2. vydanie


Román Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna. Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Mladí iluzionisti mali byť súpermi na život a na smrť, no nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu.
Vypredané
17,09 € 17,99 €
  • 5 /5

Vykupiteľ duší


Vynikajúci román novej slovenskej autorky. V deň, keď po mimoriadne silnej búrke nájde Matej Halaj pred domom neznámu polomŕtvu ženu s novonarodeným dieťaťom, navždy sa zmení život jeho samého i celej jeho rodiny. Krásna mladá neznáma v noci umiera a jej dcérka, dievčatko so zvláštnymi fialkovými očami a nezvyčajnými vlastnosťami, ostáva na svete sama. Takto sa začína odvíjať nezabudnuteľný príbeh o hriešnej láske a vášni, o ľudskosti a neľudskej zlobe, o neprekonateľnej nenávisti a odpúšťaní.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Záchranná vzdialenosť


Mladá žena Amanda leží v horúčkach vo vidieckej nemocnici v Južnej Amerike a vedie rozhovor s malým Davidom, synom svojej kamarátky. Len pred niekoľkými dňami sem pricestovala s dcérkou Ninou na prázdniny a zoznámila sa s Davidovou matkou Carlou. David Amandu nabáda, aby sa v horúčke rozpamätala na detaily posledných dní a pochopila, čo sa stalo. Amanda si spomína: Carla je elegantná graciózna žena, ktorá je nešťastná a trápi sa pre svojho malého syna. Jej manžel Omar pred niekoľkými rokmi choval dostihové kone, no požičaný plemenný žrebec sa záhadným spôsobom otrávil vodou z potoka. Ochorel však aj David a Carla ho priviedla k miestnej liečiteľke. Cenou za Davidov život je polovica jeho duše. Nie je to však jediná obeť v tejto Bohom zabudnutej krajine – deti sa tu rodia deformované, ľudia a zvieratá umierajú v horúčkach a nikto nevie prečo. Samanta Schweblinová pokračuje v dobrej tradícii juhoamerickej literatúry a v tejto knihe spojila takmer nespojiteľné: magický realizmus, mýty a povery, ktoré sú stále každodennou súčasťou života Latinskej Ameriky. Vymodelovala akúsi apokalyptickú víziu ekologickej katastrofy, ktorá však potichu prebieha už niekoľko rokov na celom svete.
Vypredané
9,41 € 9,90 €