Kolibri Kiadó

vydavateľstvo

Szól a biblia Hangoskönyv (2 MP3)


Hit - Élet - Mód - A Biblia válaszai korunk kérdéseire 38 előadásban A hangoskönyv 38 előadáson, több mint 40 órányi hanganyagon keresztül keresi a Biblia válaszait az alábbi kérdésekre: -a Biblia keletkezése és legfontosabb tanításai -boldogság -párválasztás -család -globalizáció -bibliai jövendölések -Egészséges életmód -világgazdasági- és ökológiai válság -érzelmeink világa -az evangélium ismerete -hit -pénzhez való viszony -depresszió -játszmák, szerepek -munka -győzelem az indulatosságon, a belefáradáson, a kilátástalanságon, a feszültségen -függőségek, pótszerek -Evolúció vagy teremtés -Jézus Krisztus személye A két CD teljes játékideje: 40 óra 25 perc.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Doktor Proktor pukipora


Doktor Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar... A világhírű skandináv krimiíró Doktor Proktor-sorozatát már több mint 20 nyelvre fordították le. A főszereplők fergeteges kalandjait elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbo-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Kacagtató


"Különleges, szórakoztató és egyúttal nagyon hasznos játékra hívom a felnőtteket és a gyerekeket. A könyvben szereplő népi hangutánzó játékok nem mondókák, nem mesék, és nem is versek. Itt nem a történeten van a hangsúly, hanem a huncutkodó játékon. Ha bolondozni merünk a mondatokkal, szavakkal, hangokkal, hangszínekkel, a különböző hangmagasságokkal, a szótagok ritmikus ismételgetésével - nagy vidámság születik! A gyerekek csodálva és nevetve hallgatják, később pedig a maguk kedvére is mondogatják." (Gróh Ilona)
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Forgó-mozgó járműveim és további csodás gépek


Íme egy nagyalakú könyv, tele kihajtható fülekkel, forgatható, mozgatható és csúsztatható részekkel - azoknak, akik mindent szeretnének tudni a repülő, lebegő vagy guruló járművek és gépek működéséről! A szerző ellátogatott a hajógyárba, felmászott a daru tetejére, és mindent tüzetesen megvizsgált, hogy megértse működésüket, és felfedezze, mi rejtőzik a teherautók ponyvái alatt, a hajók fenekén, vagy éppen a repülők rakterében. Mindent aprólékosan lefényképezett, hogy illusztrátortársa pontosan, élethűen ábrázolhassa a minket körülvevő gépek színes világát. Minden dupla oldal külön témát dolgoz fel: bontás és építés, tűzoltás, mentés, mezőgazdasági munkák, áru- és személyszállítás, úttisztítás, karbantartás, halászat, repülőgépek, hajók, űrgépek, vonatok és katonai járművek egy kötetben! Több mint 60 nyitogatható, forgatható, mozgatható rész, hogy felfedezzük a halászhajók, az áruszállítók, a munkagépek vagy éppen egy rakéta belsejét.
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Ringató (CD-melléklettel)


(...) "Vedd ölbe, ringasd, énekelj! - gyakran hangoztatott mottónk. Nem felszólítás, hanem kérés. Bízom benne, hogy ezt a könyvet forgatva sokan kapnak kedvet a játékhoz, énekléshez a gyerekek és önmaguk örömére, gazdagodására. Ugyanis az énekhanggal, az ölbéli játékokkal nem pusztán a "zenét közvetítjük", hanem a kicsi gyermek számára egy magasabb szintű odafigyelést, tudást, az érzelmek intenzívebb átadását. Az itt közreadott gyűjtemény a Ringató foglalkozások zenei anyagának jelentős részét teszi közzé. Mindezt szülőknek, nevelőknek szántam: a felnőtteken keresztül szól a gyerekekhez. A mellékelt énekes CD-segít a dalok megtanulásában. (...)" (Gróh Ilona)
Vypredané
13,54 € 14,25 €

Pocakmese


Ma már kívülről tudjuk, mi zajlik odabent. No, de belülről? Az anyavárás 9 hónapja bizony hosszú idő. Talán rém unalmasan is telne, ha odabent nem lennének a titkos kalandok, és egy igaz barát, akivel a visszaszámlálás is vidámabban telik. S míg a Pocakmese ifjú lakója arról ábrándozik, milyen jó lesz odakint, te, kedves olvasó, visszaemlékezhetsz, milyen jó volt odabent. A Pocakmese izgalmas olvasmány mindazoknak, aki egyszer már megszülettek, és különösen azoknak, akik épp az új jövevény születését várják.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Juhhé, szemüveges lettem!


Szemüveget kap a gyerek - sok szülő szembesül ezzel az új helyzettel, és gyakran nem tudják, hogyan is kezeljék. A gyerekek ugyanis nem feltétlenül repesnek a boldogságtól, hogy szemüvegesek lesznek. Ebben a könyvben igyekeztünk körüljárni a szemüveges-lét minden oldalát. A végén pedig még az is kiderül, hogy nem olyan rossz dolog ez, mint amilyennek elsőre tűnik.
Vypredané
5,44 € 5,73 €

Gengszter nagyi


A 11 éves Ben rettegve gondol a péntek estékre, amikor a nagymamájánál kell aludnia. Ő ugyanis minden idők legunalmasabb nagymamájának látszik: állandóan szókirakósdit játszik és káposztalevest főz. De van egy dolog, amit Ben nem tud róla... Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: - ősz haja van és műfogsora, - a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri, - és nemzetközi hírű ékszer tolvaj. Kalandos és megindító történet egy nagymamáról és az unokájáról, valamint lopott koronaékszerekről
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Budapesti böngésző


Megszöktek a kismajmok!!! Kövesd a nyomukat Budapest legkülönbözőbb pontjain, és segíts az állatkerti gondozónak megtalálni őket. A hajnalban kezdődő üldözés egész estig tart, és végigvezet minket a Liszt Ferenc repülőtértől a Nyugati pályaudvarig a Margit hídtól a Batthyány térig, a vártól a Városligetig, a Közlekedési Múzeumtól a Vidámparkig, hogy végül a majmok megtalálják helyüket az Állatkertben... 12 helyszín a forgalmas fővárosban! Az oldalakon elbújt még két sün, három mókus, két pöttyös ruhás kislány, egy papírrepülőző kisfiú, és egy bohóc is! Vajon merre lehetnek?
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Egy marék buborék


"Ez a verseskötet igazi újdonság. Finy Petra a tőle megszokott egyedi stílusban, ám most a nagy klasszikusok, elsősorban Weöres Sándor verseinek dallamára írta meg mese-verseit. Van itt tengerember, képzelt ételek, van kalóz, sellő, óvodai csoporttárs, bunyó, varázslat, humor és persze sok ritmus, zene és megfoghatatlan tündöklés. Humortalan szülőknek és botfülű óvó néniknek nem ajánlom, mindenki más élvezni fogja!" (Tóth Krisztina)
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Egy képzeletbeli barát naplója


“A nevem Budo. Öt éve vagyok életben. Öt év nagyon hosszú idő valakinek, aki olyan, mint én. A nevemet Maxtől kaptam. Ő az egyetlen ember, aki lát engem. Azt tudom, amit Max tud, de néha nála többet is. Tudom, hogy Max veszélyben van. És azt is tudom, hogy én vagyok az egyetlen, aki megmentheti őt.” Szívfacsaró és szívmelengető könyv kamaszoknak és felnőtteknek a szeretetről, a hűségről és a képzelet erejéről – gyönyörű történet mindazoknak, akiknek volt már igaz barátja…akár valós, akár képzeletbeli.
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Tarka kutya hová mégy?


Versek, mondókák Gróh Ilona válogatásában a legkisebbeknek.
Vypredané
3,62 € 3,81 €

Doktor Proktor pukipora 2.


Doktor Proktor a kétbalkezes feltaláló Párizsba indul, hogy megtalálja szerelmét, Juliette Margarint. Ám útközben valami szörnyűség történik vele. Bullét és Lisét is csak képeslapon tudja értesíteni, hogy segítséget kérjen a vörös hajú nagydumástól és okos barátnőjétől. ... Folytatás ›› A két tízéves útnak indul, ám titkon követi őket a rettenetes Raspa, a professzor hajdani, gonosz asszisztense... A világhírű skandináv krimiíró több mint 20 nyelven megjelent sorozatát elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbo-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné. A(z) Doktor Proktor pukipora 2. (Könyv) szerzője Jo Nesbo.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Berti a rózsaszín barika


Egyik birka olyan, mint a másik? Egy napon a gyanútlanul legelésző családfő, Bégető Bernát családjába megérkezik a hetedik poronty, Berti. Ám a szülők örömét beárnyékolja a meghökkentő tény, hogy a legifjabb jövevény gyapja rózsaszín. Mit szólnak vajon a bölcsek? Megtűrik ... Folytatás ›› majd Bertit a nyájban? Goda Kriszta képeskönyve egyszerre szól a másságról és a beilleszkedésről, a szülői elfogadásról és a szeretetről. Mert egyik birka sem olyan, mint a másik. A(z) Berti a rózsaszín barika (Könyv) szerzője Goda Krisztina.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Doktor Proktor pukipora 3.


Doktor Proktor és barátai egy könyörtelen invázió közepén találják magukat. Nyakukon a világvége! Rá kell jönniük, hogy hová tűnnek a mosógépekből a zoknik, hogy élnek körülöttük igazi békaemberek, kevésbé igazi páviánok és más rémséges bestiák, amelyek bár ne lennének! ... Folytatás ›› Ha nem akarsz egészen tudatlan és főleg felkészületlen maradni, nincs más dolgod, mint részt venni Bulle, Lise, Doktor Proktor és egy hétlábú perui szívópók küzdelmében a világvége megakadályozásáért. Mi szóltunk!
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Szárnyak és paták


Pego, a pegaurfiú az átlagosnál kisebb szárnyakkal él a felhők fölötti Patagóniában, ám annál nagyobb elszántság és bátorság lakozik benne. Míg testvére, Gigi hatalmas lila szárnyakkal röpködhet, mint bármely patás-szárnyas pegaur, addig Pegónak meg kell vívnia a harcot, hogy apró zöld szárnyai végre a magasba emelhessék. Lezuhanva a földre, megismerkedik Glendával, a kovács lányával és annak öccsével, Glúval. Glu, a feltaláló, noha cukorbeteg, mindig kész a kalandokra. Hogy miért segít Pegón, vagy hogyan szabadítják ki a ketrecbe zárt lényeket, megtudhatja mindenki ebből a varázslatos történetből. "A könyv az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére jött létre. Szívvel és bátorsággal készítettük, és szeretettel ajánljuk mindenkinek." (Erős Antónia és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány csapata) "A mese a gyermekek kenyere, és ezt a kenyeret még a cukorbetegek is méricskélés nélkül fogyaszthatják. Öröm, hogy kapnak egy ilyen, igazán róluk és nekik szóló mesekönyvet!" (Prof. Dr. Madácsy László, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem, I. Gyermekklinika ny. egyetemi tanára, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja) „Akár van szárnyad, akár nincs, akár kell neked inzulin, akár nem - nem ez az, ami számít. Hanem mi? Hogy... Ha elolvasod ezt a könyvet, megtudod. De két szót azért mondhatok: barátság és bátorság. És: tudj nevetni!” (Vekerdy Tamás, pszichológus, író)
Vypredané
3,80 € 4,00 €