! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Magánkiadás

vydavateľstvo

Vádemékum


"Az Ön kislexikona mindent tartalmaz, amit tudni érdemes: 212 ország legjellemzőbb adatait, találmányokat, felvonultatja a mitológiai alakokat, tartalmazza a csatákat, békéket, folyókat, szigeteket, irodalmi és képzőművészeti alkotásokat. Ez utóbbiaknál csak a legfontosabbakat emeltük ki. A "Beszélő képek" kérdéseire a válaszokat a könyvben megtalálja." (a Szerző)
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Az angyal válaszol


Mikor úgy tűnik, hogy minden összeomlik, talán valami egészen új van születőben. Rajtunk múlik létrejötte. Megújulás csakis belülről indulhat. Ezt élte meg Budapesten, a második világháború embertelensége közepette négy fiatal művész. Hanna, Gitta, L ili és József nem tehetetlen áldozata a külső eseményeknek. Szomjasan keresik az igazat, az élet célját, az ember helyét és felelősségét. Váratlanul, fénnyel telített erő jelenlétét érzik, mely fokról-fokra új távlatokat nyit előttük. Tizenhét hónapo n át tart a tanítás, melyből 88 beszélgetés maradt ránk, Mallász Gitta lejegyzésében. Ez a dokumentum Az angyal válaszol címet kapta. A könyv minden szava erőt és reményt ad. Felelősségünkre, emberi méltóságunkra és szabadságunkra ébreszt. Elűzi a fé lelmet, bíztat, megújít, a lehet és a szabad felé küld.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

...de neked csak Feri!


"Bessenyei állandóan izzásban lévő természeti jelenség. Figyelnünk kell rá, vigyáznunk kell rá, mert bár kívülről úgy látszik, mintha nem lenne szüksége arra, hogy óvják, ez csak látszat. Mert, ha elbizonytalanodik, művészi erejét is felőrölheti a belső kétségbeesése". (Kazimír Károly)
Vypredané
7,91 € 8,33 €

Aranyhal


Dombi Zsuzsa tolla nyomán igazságok kerekednek ízes, karcos, frappáns történetekké. Életmorzsákat, élethelyzeteket mutat be többnyire moralizálás nélkül. Sokszor a mesék egyszerű, zamatos nyelvén mondja az igazat, hogy a valódi ne tévesszen meg. Közb en észre sem veszem, hogy vitamin kerül hozzám. Gyűjteménye olyan, mint egy gyümölcsfa, mely mesebeli módon sokféle gyümölcsöt terem. Hol egy friss ízű alma ízében, hol egy ínyemet összehúzó savanyú citrom nedveiben, vagy egy édesen olvadó barack lág yságában ízlelgetem az életépítő táplálékot. Sárkánymesék, állattörténetek, embermesék, görbe tükrök, valódi történetek kavarognak itt, hogy a közhellyé lefokozott mondat valódi értelmet kapjon: az az igazság, hogy szeretni kell. Jó étvágyat az olvas áshoz!
Vypredané
0,10 €

Csecsemők szakácskönyve


A csecsemő fejlődésének alapfeltétele a szülői gondoskodás, a táplálás pedig létfontosságú a jó testi fejlődés szempontjából. Az első életév egészsége és jó közérzete a helyes táplálástól függ. E könyv abban kíván segítséget nyújtani, hogy a gondoskodás táplálkozással összefüggő része - a leírás alapján - a szülők számára is jól értelmezhető legyen, és könnyen meg is tudják valósítani. Megtudhatjuk, mikor és milyen formában adjunk gyümölcsöt, zöldséget, főzeléket, pépet a csecsemőnek, és recepteket is ajánl ezek elkészítésére.
Vypredané
5,48 € 5,77 €

Csehország


Pálffy 2005 nyarán újabb sorozatba fogott: a Horvátország Konyha-Kultúra-Kalauz című rendhagyó útikönyvét adta közre, amelyért később a külföldi íróknak járó legmagasabb horvát elismerést, az Arany Toll díjat kapta. A gasztro-kulturális kalandozást a szerző tavaly Erdélyben folytatta. Utazásainak célpontja ezúttal Csehország. Az ott szerzett élmények és tapasztalatok összefoglalása ez a kötet.
Vypredané
12,75 € 13,42 €

A boldogító légzés


E könyv érdekessége épp az elmélet és a gyakolat izgalmas ötvözése: egyrészt átfogó összegzést ad a légzésterápiáról, a jungi pszichoanalízisről, a pszichoszomatikus feldolgozásokról -és velük összefüggésben a legalapvetőbb spirituális tanításokról-, másrészt egyéni sorsokon keresztül mutatja be a terápia életet megváltoztató erejét. A valóságos emberi történeteket olvasva saját életünkre is ráláthatunk, és felismerhetjük a tudatos légzés transzformáló erejét, amely mindannyiunk számára rendelkezésre áll, hogy általa egészségesebb emberekké váljunk, szabadon felvállaljuk és boldogan megéljük önmagunkat. Nem kétséges: a tudattalant megmozgató légzés valóban felszabadít, gyógyít, a tudatos Énünk megleléséhez segít... boldogít!
Vypredané
12,26 € 12,91 €

Arcod íve


A kötet Remete Tamás legszebb verseit tartalmazza. Moccan a vers... "Megmoccan a vers, reszketni, élni kezd... Engedd el! Felhőkön sugároz át, halk, rövid éneke egeket repeszt, és napszálltakor visszatér hozzád."
Vypredané
5,48 € 5,77 €

A boldogság ára


"Ezt neked írtam. Ez a könyv rólad és rólam szól. Mert mindnyájan keressük a boldogságot. A boldogság testvére a szerelem. A boldogság és a szerelem morzsái a legdrágább ékszernél is értékesebbek. Te keresed. És ha nem hagyod magad eltéríteni, meg is találod. A szerelem az a betegség, amit mindenképpen meg akarunk kapni, és nincs az a gyógyszer, amivel meg lehetne előzni. A boldogság a Teremtő legnagyobb ajándéka. Ezt a könyvet azért írtam, hogy veled együtt, egymás kezét fogva éljük át a boldogságot és a szerelmet. Ismerjük meg azt az árat, amit érdemes érte adni. Ne sajnáld. Én se sajnáltam. Amit neked e könyvben átnyújtok, az velem és közvetlen ismerőseimmel történt meg, akikkel együtt győztük le a nehézségeket, és együtt örültünk a sikereknek. Mindnyájan regényhősök vagyunk. És a hősiességünk a megértésben teljesedik ki." (A szerző)
Vypredané
5,66 € 5,96 €

Egy nap, egy recept


"Amíg nem láthattam kis tájait, mesés erdőit, a végtelennel ölelkező pusztáit, míg nem ismerhettem meg néphagyományait, népcsoportjait, ételeit, addig is boldogságot okozott, hogy ez a pici ország az én hazám. Most, hogy több mint száz alkalommal csomagoltam össze bőröndömet és indultam el stábunkkal, hogy egy újabb települést felfedezzünk, már tudom miért isteni áldás magyarnak születni. Mindig újabb és újabb meglepetések vártak bennünket, de egyvalami állandó volt, az emberek szeretete."
Vypredané
7,86 € 8,27 €

A belső érzékelés kézikönyve


A könyv szakavatottan és részletesen mutatja be a belső érzékelés széles spektrumát. Segítségével megismerkedhetünk a finom érzékelés minden formájával, megtudhatjuk hogyan lehet kapcsolatba lépni a belső vezetővel, és bepillantást nyerünk a mediális képességek birodalmába.
U dodávateľa
7,91 € 8,33 €

Az aranyasszony útja


Éva úgy érzi, megfullad az ürességben, amiben él. Miután férje a délelőtti géppel Buenos Aires-be utazik, kapja magát, bedobálja holmiját egy bőröndbe, beül Audijába és elviharzik vidéki szülővárosába, ahol egy őrült éjszaka eddig elfojtott érzelmeket hoz felszínre benne elementáris erővel. Éva kitör aranykalitkájából. Múltját, elveszett ambícióit kutatva meglátogatja halott anyja barátnőjét, akihez akkor érkezik néhány napra a fantasztikusan jóképű argentin régész-történész unokafivér, Paolo. Lesz felkavaró szerelem, dél-amerikai kalandtúra, ősmagyar történelem-kutatás, gyilkosság és túlélés. Éva gyakorlatilag végigjárja az ősi beavatási lépcsőfokokat a testi-lelki-szellemi felébredéseken át, s jut el a fizikai beteljesedéstől a spirituális kiteljesedésig. Magyarországtól Peruig. A kalandos dél-amerikai őt során feltárul egy ember izgalmas és megrázó belső utazása önmaga végső valójához. Kinyílik egy kapu, mely az ősi bölcsességek, rejtélyes legendák és misztikus tanítások világába vezeti az Olvasót. Igazán olvasmányos formában érkezik hozzánk a komoly történelmi, teológiai, erkölcsi és spirituális üzenet: a világ nem olyan, mint amilyennek tűnik. És egyéként is itt az ideje, hogy az ember kitörjön önmaga leszűkített kereteiből és felnőjön azzá, akit az Isten állítólag saját hasonlatosságára teremtett.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

a Banya


A Banya, a Tél Úrnője, a befelé fordulást, az önmagad árnyékaival való szembenézést segíti. A Bölcs Öregasszony energiája segít a "túlhordott" dolgok elengedésében, a feleslegessé vált érzelmek, gondolatok tisztításában, az életkapu átlépésében, és az erő koncentrálásában, hogy tavasszal, egy minőségileg más életet kezdhessünk.
Vypredané
5,39 € 5,67 €

Róni tanulok


"(") Mindnyájunk felelőssége az, hogy olyan ismereteket adjunk át utódainknak, melyek úgy táplálják nemzetünk fáját, hogy az ereje teljében mind több éltető gyümölcsöt teremhessen. Egyik ilyen gyökerünk őseink írása, a magyar rovás, aminek megtanulása sohasem késő. Magam is felnőtt fejjel találkoztam vele. (...)" (a Szerző)
Vypredané
2,54 € 2,67 €

Az élet nem elég


Vivien és barátja Edvin boldogan éltek...volna, ha a férfi nem csalja meg őt. Kiábrándultságában Vivien habzsolni kezdi az életet nőkkel és férfiakkal egyaránt. Játszadozása viszont nem tarthat sokáig. Edvin halála mély depresszióba taszítja, amelybő l a Milannal való megismerkedés során tud csak kikecmeregni. Hogy feldolgozza a múltját és rendbe tegye gondolatait, Vivien elutazik Tunéziába, ahol kalandba bonyolódik egy helyi pincérrel. A múlt viszont kísérteni kezd a szó legszorosabb értelmében. Vivien hazatérése után kapcsolata egyre vadabbá és viharosabbá válik Milannal, amely meglepő, de egyben tragikus véget ér."
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Horthy Miklós Flottaparancsnokról az igazat, az 1918-1919-es Proletár Forradalomról csak az igazat


Vitéz Pusztay László honvéd őrgy. tanár, közlekedési szakemberként ment nyugdíjba. A II. világháború idején bejárta egész Európát, fiatal katonaként, illetve fogolyként, - Bécstől Berlinig, Berlintől Párizsig, Párizstól Ukrajnáig. Részt vett a Puchberg-Szidingi harcokban, majd Straskirchenben amerikai fogságba került. Itt besorozták a Francia idegenlégióba, ahonnan sikerült megszabadulnia. Az ötödik Magyarországra induló fogolyszállítmánnyal hazatért. Egyhetes otthon tartózkodás után, az államvédelmi hatóságok elfogták és malinki robot címén Munkács mellett Sojván keresztül Oroszországba hurcolták. Verhovina előtt másodmagával megszökött. Nehéz körülmények között Rahon keresztül, csont és bőrre lesoványodva hazatért német társával Magyarországra. Az ezeréves magyar nemzetet sokszor kifosztották, a földdel egyenlővé tették, börtönbe vetették. De mindig magára talált és felemelkedett, nem tudták népét kiirtani. De a legsúlyosabb, amit tettek nemzetünk ellen, az a Trianoni békediktátum, melyet a magyar nép soha, de soha nem tud és nem is fog elfelejteni, mert igazságtalan volt. A már egyszer elveszett ezeréves Magyarország teteméhez szólítja a bűnösöket, kishitűeket, érdekembereket, a könnyen felejtőket, a kétfelé kacsingatókat, az álhumanista megbocsátókat, egzisztenciamentőket, a balekokat, akik ismét bíznak a 90- és 70 évvel ezelőtti gyilkos jelszavakban.
Vypredané
12,79 € 13,46 €