Műszaki Könyvkiadó

vydavateľstvo

A 21. század stratégiai menedzsmentje


A könyv az elmúlt évtizedek tapasztalataira támaszkodva újrafogalmazza a stratégia lényegét, összefoglalja a legfontosabb eredményeket és módszereket. Megismertet a most formálódó új menedzsmentirányzatokkal, és a gyakorlatban is használható ismereteket nyújt a stratégia kialakításához.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Ötösöm lesz kémiából I-II. Példatár + megoldás


Az Ötösöm lesz kémiából példatár olyan logikusan felépített, fokozatosan nehezedő feladatokat és feladatsorokat tartalmaz, amelyek szinte kézenfogva vezetik az Olvasót a kémiai feladatok, számítások megoldásához. A könyv tartalma és felépítése lehetővé teszi az egyéni tanulást is, de gyakorlásra és a tudás ellenőrzésére is használható. A Megoldások kötet a szükséges magyarázatokkal lépésről lépésre vezeti el az Olvasót a Példatár feladatainak megoldásához. A helyes válaszok megértéséhez a korábbi anyagrészekre visszautal, és ezzel a folyamatos ismétléssel segíti a tanultak elmélyítését, vagy újabb tanulásra ösztönöz.
Vypredané
9,79 € 10,30 €

Készüljünk az érettségire biológiából


A könyvet a középszintű biológia érettségire készülőknek ajánljuk.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Technika - Agrotechnika 10-11 éveseknek


A Magyar Táncművészeti Főiskola jegyzete.
Vypredané
0,91 € 0,96 €

Első könyvem a számítógépről


Oxi és Nitró, a két kis kíváncsi, csintalankodó jó barát egy kisfiú szobájában a számítógép körül felfedező útra indul. Minden tárgy más, mint aminek először látják s gondolják. Fantáziájukban papírfaló szörnyekként, egyszemű óriásokként, kalózokként és más félelmetes csodalényekként elevenednek meg a Számítógépházzal összekötött eszközök: a Nyomtató, a Webkamera, a Hangszóró, az Egér, a Billentyűzet... De azután hamar barátságot kötnek ezekkel a tárgyakkal, s végül, a sok izgalom után, egy szép élménnyel, s egy a Webkamera által megörökített fotóval térhetnek haza kis barátnőjükhöz, Szellőlányhoz. Te is megtudhatod, milyen részekből áll a számítógép, hogyan működik s mire való, ha velük tartasz felfedezőútjukon, a Számítógép birodalmában.
Vypredané
4,89 € 5,15 €

A bogarak világa


A kiadványban hasznos tudnivalókat olvashatunk Magyarország leggyakoribb bogarairól.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Ének-Zene tankönyv 2. osztályosoknak


"Az Ének-zene 2. tankönyv kiadónk 1. évfolyamon megjelentetett énekkönyvének, az Ének-zene 1.-nek szerves folytatása. A tankönyv a játékos, de egyre tudatosabb ritmizálásra, éneklésre és zenehallgatásra alapozva, fokozatosan fejleszti a gyerekek készségeit-képességeit ezen a műveltségterületen. A tankönyv - csakúgy, mint az Ének-zene 1. - a legújabb, kompetenciákra épülő Nemzeti alaptanterv (2007) és minisztériumi kerettanterv (2008) ajánlásai és szakmai-pedagógiai koncepciója nyomán készült." (részlet az Előszóból)
Vypredané
5,59 € 5,88 €

Általános kórtan


A kórtani ismeretek az egészségügyi szakképzés valamennyi területén elengedhetetlenek. A klinikai ismeretek megalapozásához feltétlenül ismernünk kell a betegségek kiváltó okait, lezajlásuk törvényszerűségeit. Az általános kórtan nem az egyes szervek konkrét betegségeivel foglalkozik, hanem először is sorba veszi mindazokat a tényezőket, amelyek betegségeket válthatnak ki az emberi szervezetben. Ez az ún. etiológiai rész ismerteti mind az élő, mind pedig az élettelen kórokokat, részben jellemezve az általuk létrehozott kóros eltéréseket. Ezt követően olyan törvényszerűségekkel ismerkedhetünk meg, amelyek szinte valamennyi betegségre jellemzők kialakulásukban, lefolyásukban, az őket módosító tényezőkben. A további fejezetekben a különböző jellegű folyamatok ismertetésére kerül sor. Szó van pl. a fájdalom keletkezéséről és jelentőségéről, az olvasók megismerhetik a gyulladások lényegét, tüneteit, a szervek alaki és működési eltéréseivel járó betegségeket. Külön fejezetet alkotnak az immunrendszer betegségei, és részletesen foglalkozunk a daganatos betegségek lényegével, okaival, következményeivel is. NAT-szemléletű, gazdag képanyagú, kompetenciafejlesztést is szolgáló tankönyvünk az egészségügyi szakközépiskolák 12. évfolyama számára készült. Az alapképzés mellett azonban használható az egészségügyi szakképzésben is, hiszen a tananyag kiválasztásánál a legfőbb szempont a minél teljesebb körű korszerű, alkalmazható szakmai ismeretek összegyűjtése volt, és hogy ezek elsajátításával biztosított legyen az egészségügyi pályán való megfelelés és érvényesülés.
Vypredané
18,19 € 19,15 €

Miért piros a tilos?


A világ tele van kérdésekkel: Miért lobognak a zászlók a szélben? Miért nem fáznak az eszkimók a jégkunyhóban? Miért láthatók a csillagok nappal is egy gyárkéményen keresztül? Milyen színű a Hold ege? Aki kíváncsi, akár felnőtt, akár gyerek, mindenre magyarázatot akar kapni: tudni szeretné, hogy mitől működnek a gépek, mi az okuk a természeti jelenségeknek, milyen törvényszerűségek szabályozzák mindennapi életünket. A több mint 250 érdekes, néhol fogós, néhol humoros kérdést és választ tartalmazó könyv szórakoztató formában csillapíthatja tudásszomjunkat, bővíti általános műveltségünket.
Vypredané
6,87 € 7,23 €

Emlősök Európában és a nagyvilágon


"(...) Aki érdeklődik az emlősök iránt, távoli tájakon tett utazásai során bizonyára igyekszik minél több fajt látni és megfigyelni. Az esőerdőkben, a dzsungelben vagy a magas északon élő állatok megfigyeléséhez könyvünk is segítséget nyújthat. Egy afrikai szafari vagy egy kirándulás valamelyik indiai rezervátumba óriási élményt jelent, különösen akkor, ha sikerül néhányat a látott állatok közül a könyvben talált ábrák segítségével meghatározni. Az emberi tevékenység, az egyre fokozódó erdőirtások, a világ tüdejének számító esőerdők rohamos csökkenése, az Afrikában, Ázsiában és másutt dívó kegyetlen orvvadászat, sőt még a tömeges turizmus is oda vezetett, hogy ma számos faj állománya a kipusztuláshoz közelít, egyes esetekben már az utolsó példányokat számolják. Állatkertek igyekeznek őket szaporítani és így megmenteni az utókor számára. Óvjuk természeti értékeinket, az állatokat és élőhelyeiket! Egy lerombolt épületet, hidat újjá lehet építeni, de ha egy állatfaj kipusztul, azt nem hozhatjuk vissza soha többé." (részlet az Előszóból)
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Hogyan döntöttem meg Fischer rekordját?


A nagy teljesítmények gyakran egy élet hosszú munkájával érhetők csak el, de ha 12 évesen valaki első a világranglistán, és 15 évesen a világ legfiatalabb nagymestere lesz, akkor megértjük, hogy miért kell igencsak korán elkezdeni a sakkot.. Polgár Judit ebben a nagyon személyes ... Folytatás ›› könyvében feleleveníti a kezdeti sikerek pillanatait és arról ír, hogy milyen komoly munka áll emögött. Ez a kivételes könyv egy egyedülálló vállalkozás első kötete, ahol korunk egyik legnagyobb sakkozója végigvezeti az olvasót a világsikerhez vezető úton, és hasznos tankönyvet ad azok kezébe, akik fejleszteni szeretnék tudásukat a sakkban. Polgár Judit 1989-től napjainkig vezeti a női világranglistát. 2005-ben a sakktörténelemben először női játékosként vett részt a férfi világbajnoki döntőben. A(z) Hogyan döntöttem meg Fischer rekordját? (Könyv) szerzője Polgár Judit.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Varázslatos madárvilágunk


A "Fák és cserjék" c. nagysikerű könyv folyatása a madárvilágot mutatja be olvasóinak. Az idén Kosuth-díjjal kitüntetett szerzőnek körülbelül 70 műve látott napvilágot, amely az állatokról, elsősorban a madarakról szól. Számos könyvében hitet tesz a "nagybetűs" természet, a madárvilág megóvása mellett. A könyv illusztrátora Budai Tibor grafikus, aki immár több mint négy évtizede vesz részt kiállításokon az állatokat életszerűen megjelenítő realista képeivel. A madarak életéből ellesett ritka pillanatok valódi élményt nyújtanak a könyv olvasóinak.
Vypredané
7,27 € 7,65 €

Matekot tanítok


Bizonyos értelemben ritka témájú könyvet tart kezében az olvasó. Mike Ollerton néhány praktikus feladatot tartalmazó, a matematika tanításával foglalkozó könyve után vállalkozott arra, hogy összefoglalja tapasztalatait. Gazdag életút áll mögötte, több mint 25 éve tanít gyerekeket és több mint 10 éve tanárokat is. Jelenleg szabadúszó oktatási tanácsadó Angliában.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Kapcsolj 1.-be!


Szórakoztató és fejtörő feladatok a matematikai kézsségek, a problémamegoldás és a kreatívitás fejlesztésére azoknak, akik most kapcsolnak 1.-be. Lehet a matematika szórakoztató? Fejleszthetjük a matematikai készségeket úgy, hogy az érdekes és vonzó időtöltés legyen? Ezzel a füzettel mindkét kérdésre IGEN a válasz! Sorozatunk célja, hogy a megszokott iskolai feladatoktól eltérően úgy jelenjenek meg a matematikai tartalmak, hogy felkeltsék a gyermekek érdeklődését, a tanulás nehéz folyamatát izgalmas játékká változtassák. A füzet feladatai széles skálán mozognak a könnyűtől az egészen sok fejtörést igénylőkig, így minden gyermek számára biztosítja a sikerélményt. Feldolgozásuk tetszés szerint történhet: órai keretben, tanórán kívüli foglalkozáson vagy otthon. A megoldások lehetőséget adnak az önálló feladatmegoldásra is, így a füzet kiváló eszköz lehet a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Kinek ajánljuk ezeket a füzeteket? - Azoknak a pedagógusoknak, akik a matematikai kompetenciát kívánják fejleszteni. - Azoknak a pedagógusoknak is, akik nem szakrendszerű oktatás keretében tanítanak. - Azoknak a szülőknek, akik egyetértenek azzal, hogy matematikai készségeink fejlettsége egész életünkre kihat. - Azoknak a gyermekeknek, akik szeretnek játszani, kedvelik a fejtörőket, a sportot, az állatvilágot, akik javítani szeretnének iskolai eredményükön. Jó szórakozást kívánunk!
Vypredané
3,80 € 4,00 €

Séták a természetben - A tavak élővilága


"Sorozatunk első kötetében a biológiatanár, Feri bácsi kirándulni viszi a gyerekeket a halastavakhoz. Laura, Gergő, Ádám, Pista és a többi gyerek sétája a természetben sok izgalmas felfedezést tartogat számukra. Tanácsot kapnak Feri bácsitól a ház körüli kertet felásó vakond távoltartására, megértik, hogy miért nem "rossz" a kakukk viselkedése, találkoznak tetszhalott siklóval, és meghallgatják a nádasban a kékbegy énekét. Fokozatosan rádöbbennek, hogy a természetben semmi sincs ok nélkül, és hogy kirándulni jó." (a Kiadó)
Vypredané
1,90 € 2,00 €

Séták a természetben


"Sorozatunk második kötetében a biológiatanár, Feri bácsi újra kirándulni viszi a gyerekeket. Ezúttal az erdőben barangolnak, de nem egy, hanem három alkalommal, tavasszal, nyáron és télen, így a gyerekek a fák alkotta élőhely három különböző arcát i smerhetik meg. Az erdőben is kalandok, élmények várják őket. Megfigyelik például, hogyan egyensúlyoz lompos farkával a magas ágakon szaladó mókus, lesben állnak egy dagonyánál, ahová éjszaka vaddisznók, nappal madarak járnak inni és fürdeni. - Kígyó! - kiáltja ijedten Szofi, de az ösvényen csak egy lábatlan gyík sütkérezik. Estefelé egy magaslesen gyülekeznek, ahonnan Ricsi rókát vesz észre, és így megfigyelhetik, hogyan vadászik pockokra az igazi Vuk. Később dörmögve, szuszogva borz érkezik, a téli kirándulást pedig a megfigyelőtorony alatt vidám hócsata zárja." (A Kiadó)
Vypredané
6,41 € 6,75 €