Nagykönyv Kiadó

vydavateľstvo

Német autók


A cím magáért beszél, Német autók. Bancsi Péter és Benedek Attila ismét egy csodálatos autós kötettel kápráztatja el az Olvasókat. Annak a népnek járműveikről készült ez a könyv akik lehet kicsit mogorvák, vagy néha hangosak, de kocsit azt tudnak gyá rtani! Megannyi híres és közkedvelt márka típusa szerepel a kiadványban, gyártásuk tulajdonságaik, történetük, érdekességeik. Minden amit tudni szeretne a német autócsodákról ebben a könyvben megtalálja, a 2008- as karácsonyi vásárra akár a fa alá is teheti!
Vypredané
7,29 € 7,67 €

Trianontól a rendszerváltásig


Az alternatív tankönyvet az általános iskolák 8. osztályos tanulói számára ajánljuk.
Vypredané
5,81 € 6,12 €

Mária Teréziától - Ferenc Józsefig


A ?Magyar történelem. Alternatív tankönyv az általános iskoláknak? (5-8. oszt.) célja nem az, hogy helyettesítse a hivatalos tankönyveket. Nemere István, ahogyan azt a felnőtteknek is tette számos művében - például az 1400 oldalas Magyarország történ etében - megmutatja azt a másik történelmet, amelyről ritkán, vagy soha nem esik szó az iskolai oktatásban. Ma ugyan már sokoldalú, érdekes módon is oktatják ezt a tantárgyat az általános iskolákban, de aki nem olvassa hozzájuk az ?alternatívokat?, n em fog értesülni arról, hogy a hősök sem voltak makulátlanok, a viszonyok sem ideálisak, a forradalmak tiszták, a magyar nép bölcs és jóságos. Megtudhatja, hogyan éltek az emberek ezeregyszáz év alatt, mi volt a nagy események hátterében, kik irányít ották a folyamatokat a valóságban. A kétféle tankönyv együtt adhat igazi ismereteket. Az alternatívok ráadásul izgalmasak és a mai diákokhoz közelálló nyelven mesélik el, mi történt velünk az utóbbi másfél ezer évben.
Vypredané
5,81 € 6,12 €

Egy kis illem - Nem árthat...


"Ebből a könyvből megismerheted kedves olvasó, a legfontosabb illemszabályokat. Sokat tanulhatsz belőle, mire a végére érsz, nagyon sok kérdésre választ kapsz, pl.: színházba mész szüleiddel, a jegyetek a sor közepére szól. Mi a teendőtők, hogy minél kevésbé zavarjátok a többi nézőt? Hogyan kell megjelenni egy ünnepélyen, viselkedni vendégként, vagy éppen vendéglátóként? (...)" (részlet a Bevezetőből)
U dodávateľa
4,71 € 4,96 €

Opel


"2011-ben már 20 éve annak, hogy létrejött hazánkban az Opel kereskedelmi cége, illetve elkezdődött a magyarországi gyártási tevékenység előkészítése. Ebből a jubileumi alkalomból újítottuk fel a márka történetéről szóló könyvünket. A napjainkban is sikeres társaság életébe folyton beleavatkozott a történelem, hol kedvezően, hol kedvezőtlenül. Hogyan jutott el az Opel a varrógépek készítésétől a gépkocsik építéséig, hogyan lett Európa legnagyobb autógyártója, történetében milyen szerepük volt a rakétáknak, hogyan élte meg a két világháborút? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ ad ez a könyv, amelynek lapjain számos érdekesség kapott helyet, s a lexikális anyagot gazdag illusztráció egészíti ki." (részlet az Előszóból)
Vypredané
17,91 € 18,85 €

Mercedes-Benz


A kiadványban a cégtörténeten, a sorozatban gyártott személyautókon kívül olvashatunk autóbuszokról, traktorokról, tanulmányjárművekről, valamint a tuningolt gépekről. A kötetben számos fekete-fehér és színes fotókat is találunk.
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Volkswagen


A Volkswagen márkanév hallatán sokaknak azonnal a híres bogár jut az eszébe. Valóban: a kezdetek kezdetén a népnyelv által Bogárnak nevezett jármű jelentette "a" Volkswagent, vagyis a "népautót", ám azóta nagyot változott a világ. Ma már a Golf, a Pa ssat vagy éppen a Polo típusokért rajongunk, családtagjainknak tekintjük őket. Megteszünk értük mindent, s természetes, hogy szeretnénk a történetükről többet tudni. Miként születtek meg a márka sikermodelljei? Milyen eredményeket ért el a Volkswagen a sportban? Hogyan képzelik el a cég szakemberei a jövő gépkocsijait? A könyvben válaszakot kapunk ezekre a kérdésekre.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Az Audi története a kezdetektől napjainkig


"Az ingolstadti központú Audi cég története összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk. A 19. század végén, a 20. század elején megjelent Horch, Audi, DKW és Wanderer márka sokáig külön utakon járt, majd a gazdasági világválság következtében 1932-ben egyesültek Autó Union AG néven. A második világháború kettétörte a fejlődést, ám a mai társaság négy gyűrűből álló emblémája továbbra is hirdeti a klasszikus autómárkák egykoron kötött szövetségét, melyhez később az NSU gyár is csatlakozott. Kicsoda Auguszt Horch, kinek az ötlete volt az Audi név, mit jelent a DKW és az NSU, hogyan hozható kapcsolatba eme történettel a magyar származású Járay Pál (Paul Jaray)? Miért érdekesek a téma szempontjából például a Trabant modellek? Sok egyéb mellett ezekre a kérdésekre is választ kap az olvasó könyvünkből, amelyben számos esemény, életrajz, autótípus található." (a Kiadó)
Vypredané
17,91 € 18,85 €

Ford


"2011-ben már 130 esztendeje annak, hogy az autóipar legnagyobbjai között számontartott Galamb József megszületett. Ezt az évfordulót kitűnő alkalomnak tartottuk arra, hogy a Híres autómárkák sorozatban megjelentessük a Fordról szóló könyvünket. Nem egyszerű egy ekkora cég történetét bemutatni, mi viszont vállalkoztunk erre, és bízunk abban, hogy a kedves Olvasó tetszését is elnyeri ez a kötet." (a Kiadó)
Vypredané
17,91 € 18,85 €

Porsche


"Ma a Porsche különböző sportos járművek, sportkocsik, hosszú távú túrákra alkalmas, elegáns túrakocsik és terepjárók gyártójaként ismert. Ám a Porsche-mítosz eredete egészen a XX. század elejéig nyúlik vissza. Ferdinand Porsche zsenialitásának köszönhető a világ egyik legelső hibrid járműve, a harmincas évek 16 hengeres Auto Union versenyautó, és a Volkswagen "Bogár" is. (...)" (részlet a Bevezetőből)
Vypredané
3,80 € 4,00 €

A kutyák világa


"(...) Az én kedvenceim mindig is fontos részét képezték (zik) az életemnek. Felvidítottak, amikor szomorú voltam megnyugtattak, ha idegeskedtem, és meghallgattak akkor is, amikor úgy éreztem, hogy egyedül vagyok. Nem csak csodálattal, hanem tisztelettel is nézek rájuk. Számos utcáról befogadott állatom volt, akik hűségükkel hálálták meg törődésemet. Ragaszkodásuk boldogabbá teszik életünket, a róluk való gondoskodás pedig örömteli feladat. Kérlek, annak tudatában forgasd ezt a könyvet, hogy nem egy zoológus, vagy állatszakértő írta, hanem egy gyermeki lélekkel megáldott állatrajongó!" (a Szerző)
Vypredané
8,95 € 9,42 €

A macskák világa


"(...) Az én kedvenceim mindig is fontos részét képezték (zik) az életemnek. Felvidítottak, amikor szomorú voltam megnyugtattak, ha idegeskedtem, és meghallgattak akkor is, amikor úgy éreztem, hogy egyedül vagyok. Nem csak csodálattal, hanem tisztelettel is nézek rájuk. Számos utcáról befogadott állatom volt, akik hűségükkel hálálták meg törődésemet. Ragaszkodásuk boldogabbá teszik életünket, a róluk való gondoskodás pedig örömteli feladat. Kérlek, annak tudatában forgasd ezt a könyvet, hogy nem egy zoológus, vagy állatszakértő írta, hanem egy gyermeki lélekkel megáldott állatrajongó!" (a Szerző)
Vypredané
8,95 € 9,42 €

A lovak világa


"Most, hogy már két gyermekkori kedvencemről a kutyákról és a macskákról lehetőségem nyílt könyvet írni, felbátorodtam és a harmadik nagy kedvencemről, a lovakról is írtam. A lovak története szinte összeforrott az emberiségével. Háziasításuk, megszelídítésük igazán forradalmi változtatásokat indított el, hiszen a lovak kezdettől fogva gyorsabbak voltak az embereknél, és teherhordásban se igen vehettük fel velük a versenyt. (...)" (a Szerző)
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Škoda


"(...) A Skoda hazai története a rendszerváltást követően, éppen húsz évvel ezelőtt vett új lendületet. Az új hazai képviselet, az Autó Hungária Kft. ekkor alakult meg a Porsche Hungária Kft. leányvállalataként, és jelentős szerepet töltött be abban a folyamatban, amelynek eredményeképpen a Skoda ma is a jó minőségű családi autókat jelenti a hazai autótulajdonosok számára. A cseh vállalat történetének megírásával azt a nagy ívű fejlődést szerettük volna hűen bemutatni, amely a Skoda elmúlt bő száz évét jellemezte, különös tekintettel a márka hazai történetére." (Négyesi Pál)
Vypredané
17,91 € 18,85 €

Hazánk, Magyarország


A külföldieknek általában a következő három dolog jut eszükbe azonnal Magyarországról: a Hortobágy, a gulyás és Puskás Öcsi. A Hortobágy egyedülálló táj, a gulyás szó hallatán rögvest éhesek leszünk, és természetesen büszkék vagyunk Puskás Öcsire is, ám ezeken az értékeinken kívül hazánk számos egyéb érdekességet tartogat. Ennek a könyvnek az a küldetése, hogy színes, sokoldalú országunkról átfogó képet nyújtson. Bemutatja nemzeti jelképeinket, fontos történelmi eseményeink helyszíneit, természeti értékeinket, népművészetünket, hagyományainkat, iparművészetünket, lovaskultúránkat, épített örökségünk gyöngyszemeit és azokat a tudósokat, feltalálókat, művészeket, sportolókat, akikre joggal lehetünk büszkék. Természetesen a teljesség igénye nélkül teszi ezt, hiszen valamennyi szépség megörökítéséhez több kötetre volna szükség. Nyissuk ki hát a könyvet, és indulhat Magyarország felfedezése!
Vypredané
8,95 € 9,42 €

A harcosok világa


Milyen fegyvereket használtak őseink az ókortól kezdve? Hogyan ostromolták a várakat, vívtak párharcot és kik voltak a leghíresebb hadvezérek? A tűzfegyverek elterjedése hogyan változtatta meg a szárazföldi és a tengeri hadviselést? Milyen volt egy hadigálya a régi időkben és milyen közelről egy repülőgép-hordozó hajó? A huszadik században milyen fegyvereket vetettek már be, mi az a robotrepülőgép, és hogyan repül "láthatatlanul" a lopakodó bombázó? A világ hadseregei régen és most. A jövő lehetséges háborúi. Mik lesznek a legjobban támadott célpontok?
Vypredané
9,14 € 9,62 €