! Doprava ZADARMO už od 15 € !

Pannon

vydavateľstvo

Ha menni kell - El Camino


"Mottó: Három az ember: egy, aki járta, egy, aki járja, egy, aki járni fogja az El Caminót." A Vándor-színész mesél sorozat első könyve a méltán népszerű Szent Jakab zarándok útjáról szól. Papp János színművész gyönyörű képekkel és versekkel illusztrált könyvében végig vezeti az olvasót a 900 km-es úton, Saintiago de Compostela-ig, illetve azon is túl, Finisterre-ig, megmutatva, hogy miközben lépdel a láb, lépdel - a maga belső útján - a lélek is.
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Észak-fok, titok... (Lappföld)


"Ahogy Janó bácsi elképzeli... Igen, tavaly, az El Caminón, a kontinens nyugati végéig, Finisterráig gyalogoltunk, most felmegyünk az északi csücsökbe és onnan indulunk délnek. Repülővel Helsinkibe, aztán onnan már Ivalóba, a sarkkörön túlra, másnap 600 kilométer busszal Nordkappig, ott megalszunk, aztán irány gyalog délnek. -Mennyit mentek? -Gondolom, úgy 6-700 kilométert. ...és a valóság!" (részlet a könyvből)
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Aki dudás akar lenni... - Skócia


2009 nyarán a szerző és felesége 650 kilométert tett meg Skóciában, végiggyalogolva a Southern Upland Way, a West Highland Way és a Great Glen Way kihívásokkal teli, de lelket és testet éltető kilométereit. "Felföld: oda, csak oda vonz a szívem! Felföld: oda, csak oda!... Fegyveresen száguld a vadász... fut előtte az őz: Felföldön a szívem, akárhol időz!" (Robert Burns)
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Japppános - Japán


"A csúcsokért vívott küzdelem maga is betöltheti az ember szívét. Boldognak kell elképzelnünk Sziszüphoszt." (Alber Camus) 2007-ben a szerző és felesége Japánba, a felkelő nap országába utazott, hogy megmássza a Fuji és a Japán Alpok csúcsait és bepillantson az európai ember számára titokzatos japán kultúrába.
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Bevezetés a régészet világába


Ez a nagyszerű könyv friss és izgalmas betekintést nyújt a régészet lenyűgöző világába. Felfedezhetjük a világ legérdekesebb régészeti lelőhelyeit és szenzációs leleteket tekinthetünk meg. Olvashatunk a régészek fáradságos detektívmunkájáról és a legújabb technikai vívmányokról, amelyeket a leletek megőrzésében, koruk meghatározásában és a múlt újrateremtésében alkalmaznak. Különleges adalék ehhez az önmagában is értékes könyvhöz, hogy a www.usborne-quicklinks.com angol nyelvű internetes oldalon keresztül izgalmas helyekre juthat el az olvasó, s így még többet tudhat meg a könyvben látottakról. Ám természetesen az internetes kapcsolatok nélkül is rendkívüli élményt nyújt a kiadvány.
Vypredané
10,96 € 11,54 €

A második világháború


1939 és 1945 között körülbelül ötvenmillió ember veszítette életét. E könyv bemutatja, miért követelt a második világháború ilyen rengeteg áldozatot. Az olvasó megismerheti a nagy csaták történetét, a félelmetes fegyvereket., a városok bombázásának körülményeit és a megszállt területeken élők mindennapjait, a népirtás borzalmait és a nevezetes D-nap eseményeit. Megismerheti, hogyan vezette Hitler a legyőzhetetlennek hitt sereget a pusztulásba, de az is kiderül, miért volt Pearl Harbor a háború legnagyobb tévedése. A korabeli felvételekkel és hasznos térképekkel gazdagon illusztrált kötet közérthető módon mutatja be az eseményeket. A kötet - hasznos adalékként - a témához kötődő internetoldalakat is ajánl.
U dodávateľa
10,23 € 10,77 €

Horváth Ilona Szakácskönyv


Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elől. Most újra kezünkbe foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segítségével megismerhetjük és elkészíthetjük a tradicionális konyha remekeit.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

A Nagyi sütije


Ha valaki, akkor nagymamáink aztán igazán tudják, mitől lesz egy sütemény felejthetetlen élmény, gyermekeik és unokáik kedvence. Megtanulták ők is a saját édesanyjuktól, nagymamájuktól a jól bevált recepteket, melybe aztán belesütötték szívüket-lelkület. A kötet tartalmazza: -Négy nagymama 100 süteményreceptjét. -A sütemények látványos fotóit. -Fotókat, az elkészítés fázisairól, hogy a süteménysütés még könnyebb legyen.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

A vadvilág atlasza


A könyv számtalan érdekességet tartogat, megtudhatjuk például, hogy létezik 15 grammnál kisebb súlyú oposszum, vagy hogy bizonyos hangyák 50 millió egyedből álló oszlopban vonulnak, ahogy azt is, hogy milyen állatokban bővelkedik a Szahara. Földünk telis-teli van olyan figyelemreméltó teremtményekkel, melyek még a legviszontagságosabb körülmények között is képesek életben maradni. Ez a pazarul illusztrált atlasz nélkülözhetetlen ismeretanyagot nyújt a vadvilágról, és látványos módon mutatja be a világ állatait és élőhelyeit.
Vypredané
2,85 € 3,00 €

Mesebeli Kerekerdő


Könyvünk a Mesél a kerekerdő kis formátumú változata.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

101 tipp - túlélés a természetben fiúknak


Ez a könyv egy könnyen érthető, illusztrált útmutató a természetbeli túléléshez, mely olyan technikákat mutat be, mint a csapdaállítás, eszközkészítés, tájékozódás, ehető növények azonosítása, menedékkészítés, stb...
U dodávateľa
4,46 € 4,69 €

Finom falatok a Nagyitól


A "Finom falatok a Nagyitól2 című szakácskönyv olyan kipróbált ízletes recepteket tartalmaz, amelyből leginkább a hagyományos, de a modern konyha kedvelői is kedvükre válogathatnak. A közel 100 recept és a hozzájuk tartozó ínycsiklandozó fotók látván ya azonnal kedvet csinál az ételek elkészítéséhez, és lehetőséget ad arra, hogy elkápráztassuk családtagjainkat, barátainkat a finom falatokkal. A főzés lépéseinek fortélyait fázisfotókon mutatjuk be, így a kezdő háziasszonyok is bátran nekifoghatnak .
Vypredané
9,86 € 10,38 €

Csillagleső - kétezer-tizenkettő


"Szerencsére nem értek a csillagok tudományához. Szerencse, hiszen így e könyv minden szava az újdonság varázsával tud rám hatni, és így annak veszélye sem fenyeget, hogy szakmai szempontok befolyásolnának az ajánló írása közben. Az elemző bírálatot -legyen akár elismerő vagy elmarasztaló- meghagyom a csillagtudósoknak. Ezt a könyvet azért ajánlom mindenkinek, mert az íróját ismerem. Tudtam, hogy Értéket tartok a kezemben és úgy éreztem, hogy tanúja lettem valami nagyon fontos momentumnak - egy mérföldkő születésének, amihez még sokszor fogok visszatérni utazásom során. (...)" (Szabó Balázs)
Vypredané
17,87 € 18,81 €

Az emberi test atlasza


Az emberi test felépítését és működését egyaránt lenyűgöző részletességgel mutatja be. A testtérképekben, pazar fényképekben, információs diagramokban és naprakész anatómiai tényekben bővelkedő könyv az emberi test átfogó atlasza. Mindegyik alfejezet külön bemutatja, hogy mi történik, amikor a szervezetet támadás éri, vagy működésében zavar támad, megismertet a természetes védekezési módokkal, a legújabb diagnosztikai módszerekkel és tudományos innovációkkal.
Vypredané
23,75 € 25,00 €

Valaki fölért (Himalája)


A Vándor-színész mesél sorozat újabb részeként megjelenő könyv az titokzatos Indiába és a Himalája hegycsúcsai közé kalauzolja az olvasót. A könyv címét egy a szerző által írt haiku zárósora ihlette: "A Himaláján kötelet himbál a szél. Valaki fölért."
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Inka, inkább, leginkább (Peru)


Papp János, a vándorszínész ebben a könyvében Peruba kalauzolja az olvasót: az ősi inkaösvényen fel Machu Picchu romjaihoz, majd az Andok vad és varázslatos hegyei közé, ahol egy kecsua indián vezetésével 12 napon át vándorol közel 5000 méteres hágókon át.
Vypredané
6,39 € 6,73 €