! Doprava ZADARMO už od 20 € !

János Papp

autor

Ma még nem nevettem


A nevetést a szabadság legteljesebb megélésének, életolajozónak, az Olümposz isteneitől eltanult csodának tartjuk. Könyvünk írása közben amiatt aggódtunk, hogy ha a nevetést darabkáira szedjük, megvizsgálva eredetét, okát, formáját, lélektanát és társas jellemzőit, elfelejtünk tiszta szívből nevetni. De nem így történt. Jókedvünk, humorérzékünk továbbra is a régi, s Milan Kunderával valljuk: "Nevetni annyit jelent, mint mélységesen élni." Kiknek ajánljuk ezt a könyvet? Az Isten ablakain kitekingetőknek, az életöröm kivételes birtokosainak, a nevetni vágyóknak: megerősítésül. A nevetni nem tudóknak, az élet súlyos terhei alatt görnyedezőknek pedig gyógyszerként írjuk fel – hiszen a megértett világ sokkal elviselhetőbb. Nyissák ki valahol a könyvet, olvassanak bele, majd nevessenek Szűcs Édua bölcs-bolondos rajzain. Közben pedig gondoljanak arra, mi mennyit nevettünk, amikor megpróbáltunk erősebbek lenni a nevetés erejénél, és okosabbak a humor bölcsességénél. Ha elmormolják: "ma még nem nevettem", talán eszükbe jut egy barát, társ vagy régi ismerős, akivel kedvük lesz majd együtt mosolyogni és kacagni a világ bolondságain, vagy éppen a mi történeteinken.
Na stiahnutie
6,23 €

Ha menni kell - El Camino


"Mottó: Három az ember: egy, aki járta, egy, aki járja, egy, aki járni fogja az El Caminót." A Vándor-színész mesél sorozat első könyve a méltán népszerű Szent Jakab zarándok útjáról szól. Papp János színművész gyönyörű képekkel és versekkel illusztrált könyvében végig vezeti az olvasót a 900 km-es úton, Saintiago de Compostela-ig, illetve azon is túl, Finisterre-ig, megmutatva, hogy miközben lépdel a láb, lépdel - a maga belső útján - a lélek is.
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Észak-fok, titok... (Lappföld)


"Ahogy Janó bácsi elképzeli... Igen, tavaly, az El Caminón, a kontinens nyugati végéig, Finisterráig gyalogoltunk, most felmegyünk az északi csücsökbe és onnan indulunk délnek. Repülővel Helsinkibe, aztán onnan már Ivalóba, a sarkkörön túlra, másnap 600 kilométer busszal Nordkappig, ott megalszunk, aztán irány gyalog délnek. -Mennyit mentek? -Gondolom, úgy 6-700 kilométert. ...és a valóság!" (részlet a könyvből)
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Aki dudás akar lenni... - Skócia


2009 nyarán a szerző és felesége 650 kilométert tett meg Skóciában, végiggyalogolva a Southern Upland Way, a West Highland Way és a Great Glen Way kihívásokkal teli, de lelket és testet éltető kilométereit. "Felföld: oda, csak oda vonz a szívem! Felföld: oda, csak oda!... Fegyveresen száguld a vadász... fut előtte az őz: Felföldön a szívem, akárhol időz!" (Robert Burns)
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Japppános - Japán


"A csúcsokért vívott küzdelem maga is betöltheti az ember szívét. Boldognak kell elképzelnünk Sziszüphoszt." (Alber Camus) 2007-ben a szerző és felesége Japánba, a felkelő nap országába utazott, hogy megmássza a Fuji és a Japán Alpok csúcsait és bepillantson az európai ember számára titokzatos japán kultúrába.
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Valaki fölért (Himalája)


A Vándor-színész mesél sorozat újabb részeként megjelenő könyv az titokzatos Indiába és a Himalája hegycsúcsai közé kalauzolja az olvasót. A könyv címét egy a szerző által írt haiku zárósora ihlette: "A Himaláján kötelet himbál a szél. Valaki fölért."
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Inka, inkább, leginkább (Peru)


Papp János, a vándorszínész ebben a könyvében Peruba kalauzolja az olvasót: az ősi inkaösvényen fel Machu Picchu romjaihoz, majd az Andok vad és varázslatos hegyei közé, ahol egy kecsua indián vezetésével 12 napon át vándorol közel 5000 méteres hágókon át.
Vypredané
6,39 € 6,73 €

Cigány-magyar, magyar-cigány kéziszótár / Romane-Ungrike, ungrike-romane vasteske alava


"E szótár, melyet nagy szeretettel ajánlok a kedves olvasóknak, használóknak, épít az elődök munkásságára. Kettős céllal íródott. Egyik, hogy segítségére siessen mindazoknak, akik a lovári nyelvből nyelvvizsgát kívánnak tenni. Ők a tanulás folyamatában, magán a vizsgán is sok új, a cigányság körében ismert (megértett) vagy olykor használt (alkalmanként beszélt) szóval találkozhatnak. Ugyanakkor számtalan váratlan helyzettel is szembesülnek, ami a nyelvvizsgák természetéből és a mindennapi szituációkból ered: nem találják a magyar szónak cigány megfelelőjét, nincs a köznyelvben az adott helyzetre alkalmasnak ítélt kifejezés." (A szerző)
Vypredané
11,88 € 12,50 €