Pannonica Kiadó

vydavateľstvo

Huszadik századi régiségek enciklopédiája


A kötet a század gyűjthető műtárgyainak legátfogóbb tárháza. Több mint 4000 régiség található a kötetben, a reklámtárgyaktól kezdve a fényképezőgépekig szinte minden: bútorok, üvegtárgyak és ékszerek, kézitáskák, konyhai eszközök, fényképek, kárpitok és textíliák, játékok, valamint művéseti alkotások is. Nemcsak a tárgyak rövid leírását tartalmazza, hanem valamennyi keletkezésének idejét, színes illusztrációját, méretét, sőt az irányárat is. Nemcsak azok számár nélkülözhetetlen kézikönyv, akik m ostanában kezdtek valamely tárgy gyűjtéséhez, hanem a régiségekkel hivatásosan foglalkozóknak is felbecsülhetetlen segítséget nyújt.
Vypredané
32,85 € 34,58 €

Artúrkönyv


"Életem első könyve! - mondja nagy büszkén az előszóban, a történet író-főszereplője, egy 10 éves berni pásztorkutya, bizonyos Budavári-Berni Artúr. Életem első könyve! - mondom én is, ami ahhoz képest, hogy 54 éves vagyok, és ebből 35 éve csakis írással - no jó, újságírásssal - foglalkozom, már korántsem tűnik oly nagy dicsőségnek... S, hogy őszinte legyek, azt hiszem, ez a könyv sem lenne, ha nincs Artúr. Dehát volt. Illetve van - most már visszavonulhatatlanul és örökké: van. Hála életünk első könyvének. A négylábú főhős által az Artúrkönyvben feltett - és azonmód meg is válaszolt - 10 kérés, végső soron, csupán csak egyetlen egy. Az pedig így szól: ember, szeresd a kutyádat..."
Vypredané
0,29 € 0,30 €

Oroszország története


A szerzik egyként szakítottak a szovjet történetírás idealizáló felfogásával és az emigráns irodalom pamfletszer# tárgyalásmódjával. A hagyományos eseménytörténet helyett a problématörténeti m#fajt választották. Az orosz história sajátosságait igyekeztek megjeleníteni, az okok és következmények felkutatásának módszerével. Egy nagy nép és egy eris állam ellentmondásos történelmi kapcsolata, viszontagságos fejlidéstörténete elevenedik meg a könyv lapjain. Egy birodalomé, amely a fennállása során egyformán elkülönült a Nyugattól és a Kelettil. Történelme folyamán hol egyikhez, hol másikhoz került közelebb, ám mindvégig megmaradt sajátosan orosznak.
Vypredané
18,23 € 19,19 €

Deák Ferenc élete és kora


Szobra áll, és tere is van Budapesten, mégsem állíthatjuk, hogy helyén lenne Deák Ferenc a magyar közgondolkodásban. Már életében a haza bölcsének nevezték és elmagányosították. Whig szabadelv#sége és tory alkotmánytisztelete miatt nem lett jelképes alakja sem a kuruc, sem a labanc hagyománynak. A legendásan megvesztegethetetlen, puritán, csak a közjón munkálkodó politikus ethosza soha jobbkor, mint születésének 200. évfordulóján adhat mintát az utókornak. Helye Széchenyi és Kossuth mellett van a nemzet panteonjában.
Vypredané
14,22 € 14,97 €