Scolar Kiadó

vydavateľstvo

Scolar mini Dinók


A képeskönyv titkos ablakait kihajtva rengeteg meglepetésben lesz részük a mindenre kíváncsi apróságoknak. A(z) Dinók (Könyv) szerzője Angela Weinhold.
Na sklade 1Ks
10,65 € 11,21 €

17 napos diéta


Fogyás tartósan és gyorsan! Számtalanszor próbáltál már lefogyni? Nem sikerült? Itt a mentőöv! Dr. Moreno táplálkozási programja segít az egészséges étkezési és életmódrutin kialakításában. Fogyás mindössze négyszer 17 nap alatt, jojó-effektus nélkül! Másfél éve az amazon sikerlisták élén!
Vypredané
12,61 € 13,27 €

Mi nő ott? scolar mini


A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete azokkal a növényekkel ismerteti meg az apróságokat, amelyekkel már életük első éveiben találkozhatnak. Megtudhatják belőle - azon túl, hogy egyáltalán miféle élőlények a növények -, melyik részét fogyasztjuk például a karfiolnak, ... Folytatás ›› milyen finomságok nőnek a föld alatt, miért kell locsolni a virágokat, miért csíp a csalán, mit csinál a méhecske a virágban, mi az a szénanátha. A(z) Mi nő ott? (Könyv) szerzője Constanza Droop.
U dodávateľa
10,65 € 11,21 €

Mit? Miért? Hogyan? A cirkusz


A gyerekeknek ezernyi kérdésük van: Hogyan idomítják az állatokat? Hol élnek a cirkusz lakói? Mit csinál a zsonglőr? A képeskönyv titkos ablakait kihajtva rengeteg meglepetésben lesz részük a mindenre kíváncsi apróságoknak.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

Szoba kiadó


A berlini fal, Kennedy elnök és Jurij Gagarin évében (aki a világ legnagyobb megdöbbenésére élve tért haza a biztos halálból) az oslói munkások lakta telepen élő Finn és édesanyja úgy döntenek, hogy némi tapétázás után kiadják az egyik szobát. Az egyik jelentkezőről kiderül, hogy Finn féltestvérének anyja, s alkoholproblémái miatt, ha Finnék nem veszik magukhoz a kislányt, az intézetbe kerül... Linda meg is érkezik, kék bőröndjével és a hozzá adott használati utasítással, hogy fenekestül felforgassa az egymáshoz mélyen kötődő tízéves fiú és anyja életét. Ráadásul időközben gazdára lel a kiadó szoba is egy rejtélyes foglalkozású férfi személyében, akinek még televíziókészüléke is van... Jakobsen regénye erőteljesen, mégis minden érzelgéstől mentesen, fantasztikus hitelességgel jeleníti meg egy tízéves fiú világát (a lakótelepi bandát, a nyári kempingezést, az iskolát). Nem kapunk minden kérdésre választ, ahogyan a gyerekek sem, ám a néhol nem pontosan illeszkedő részletek végül színesebb, mélyebb képpé állnak össze. A 2009-ben írt Szoba kiadó hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind az olvasók körében. Elnyerte a Könyvkereskedők Díját, és jelölték a Brage Award-ra is. Norvégiában több mint 100.000 példányban elkelt, és 21 országban jelent meg.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

1000+21 humor- Hírességek mondták


Immár negyedik kötetét vehetjük kézbe a sikeres sorozatnak, mely magyar és külföldi hírességek legszórakoztatóbb mondásait gyűjti egybe. Szerelem, politika, sport: a könyvben az élet minden területéhez találunk útmutatót – igaz, néha érdemes elgondolkodni rajta, hogy tényleg megfogadjuk-e! Ízelítő a könyvből: Nem vagyok olyan normális, mint amilyennek látszom. WOODY ALLEN Attól, hogy a krokodil megette az ellenséget, még nem a barátod. GOETHE Inkább olyan férfival legyen viszonyom, aki megcsal, mint olyannal, aki nem húzza le maga után a vécét. UMA THURMAN Menj a mennybe a klíma kedvéért, a pokolba meg a társaság kedvéért. MARK TWAIN A siker kulcsa? Dolgozz keményen, légy kitartó, és házasodj be a Kennedy családba. ARNOLD SCHWARZENEGGER
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Nevenincs és sosemvolt hercegnők


A Hercegnőkben szerepel Hamupipőke és néhány más híresség, de főként olyan hercegnőkkel találkozunk a lapjain, akiket méltatlanul elfeledtek. De ez még nem minden. A Hercegnőkben különleges történeteket találunk, anekdotákat, titkokat és arcképeket. Néhány megnevettet, néhány ijesztő, és van, ami álmodozásra késztet. És ez még mindig nem minden. A Hercegnőkben nem csak hercegnők vannak. Vannak benne napernyők, csókok és kövek is. Kertek, egy herceg, gyászlepkék. Rejtélyek, egy világtérkép. Szerelem. Ahogy az már lenni szokott. De van még benne más is. A Hercegnők úgy mesél a hercegnőkről, ahogyan még soha senki, úgy mutatja be őket, ahogyan mások még soha. És még ezzel is keveset mondtunk…
Vypredané
18,09 € 19,04 €

Divattitkok


...mert a lényeg a divatban is a részletekben rejlik! A divat hagyományos részletei, mint a mandzsetta, a zseb, a szűkítő vonal, illetve a számtalan "titkos apróság" felbecsülhetetlen értékkel bírnak napjaink divattervezői számára: a ruházat szembesz ökő, trenddiktáló alkotóelemei megkülönböztetik, kiemelik a tervezők ruhadarabjait a kifutón és az utcán egyaránt. A "Divattitkok" alapos és összefoglaló kézikönyv - nagyszerű áttekintést nyújt a divat részleteinek világáról, és több ezer színes fény képen mutatja be a világ legkülönbözőbb pontjairól származó divattervezők bámulatos munkáit. Vigyen új lendületet ruhaterveibe, vagy keressen inspirációt öltözködési stílusa felfrissítéséhez! Olyan ihletadó forrásgyűjteményt tart a kezében, amelynek helye van minden divattervező, stylist, a divat terén dolgozó szakember, sőt minden hétköznapi divatőrült könyvespolcán - ajánlható mindenkinek, aki a részletek megszállottja. A könyv több mint 20 különböző országból származó divattervező munkáival i smeret meg, akiknek tervei és a részletek kidolgozása során tapasztalható gondossága jól példázza a még kiaknázható kulturális sokszínűséget. Így jó példákat láthatunk arra, hogy a kultúrák közti párbeszéd a divatipart és a hozzá kapcsolódó piacokat is támogathatja. Ismerje meg a divattitkokat és a fontos részletek birodalmát. A kötet nyolc fejezete arra kíván ösztönözni, hogy friss szemmel nézzen a divat világára és a benne rejlő végtelen lehetőségekre.
Vypredané
25,54 € 26,88 €

Üvegcserepek


A legnevesebb amerikai drámaíró - a legjobb magyar fordító: Arthur Miller "Üvegcserepek" című drámája Ungvári Tamás fordításában! Miller pergő, izgalmas színpadi művet alkotott, mely olvasva is példátlan feszültséget sugároz. Sok gondolkodnivalót ad e kiválóan felépített, számos szimbolikus jelentésréteget hordozó dráma, Ungvári Tamás mesteri fordítása pedig híven adja vissza az eredeti mű szellemes szövegét. 1938. november - Kristályéjszaka. A Hitler által felbujtott arctalan tömeg zsidó üzlete ket foszt ki, zsinagógákba tör be, öregembereket kényszerít arra, hogy fogkefével sikálják az "árja" járdákat. Berlinben és más német nagyvárosokban bokáig érnek a rombolás üvegcserepei. Ugyanekkor egy jómódú zsidó házaspár Brooklynban éli mindennapi életét; épp moziba készülnek, amikor a csinos, kedves asszony - gondos feleség és szerető anya - hirtelen összeesik, és képtelen lábra állni. Hiába a vizsgálatok sora, betegségének fizikai okát nem lelik az orvosok. Arthur Miller darabjában e két es emény fonódik egymásba. A történelem majdhogynem láthatatlan, mégis mindent átható vezérvonalként van jelen a drámában; a szereplők életében ravasz dramaturgiával az Európában zajló borzalmak tükröződnek. Sylvia Gellburg paralízise tökéletesen szimbo lizálja a bénultságot, a nácikkal szembeni tehetetlenséget és a zsidóság kiszolgáltatottságát - azt, ahogy az emberek képtelenek voltak szembeszegülni Hitler minden erkölcsöt lábbal tipró gépezetével.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

Magas hőfokon


A szerző a fatüzes kerámiaégetési hagyománnyal Japánban ismerkedett meg. A technológia lényege a magas hőfokú, tűzifatüzes égetés, mely során a tűz spontán és kreatív alkotó ereje, a lángok festése és a hamu játéka egyedülállóan fejezi be a kerámiatárgyak "formázását". A tűztér számottevő történései visszahatnak a tárgyakra, olyan többlettel látva el őket, amelyek túlmutatnak az alkotói kontrollon. Az ilyen tárgyak máz és dekoráció nélkül is egyediek és személyesek. Szobrászi igényűek, aszimmetrikusak, szabálytalanok, teret adnak a véletlenszerű történéseknek, intuitívak; bizonyos - nem feltétlenül vallási, hanem mindenekelőtt anyagi - értelemben transzcendensek. A fa tüze melegebb tónust ad a tárgyaknak, mint a gázos vagy az elektromos égetés. A láng erősebb beavatkozása azonban csak nagyon magas hőmérsékleten és megfelelő kemencetér-konstrukcióban érvényesül.
Vypredané
14,43 € 15,19 €

Joshi Bharat világkonyhája


A népszerű tévés házaspár, Joshi Bharat és Szabó Csilla fazekába kukkantunk be a látványos szakácskönyv lapjain. Megismerkedünk az egész világot átfogó és barátaikat örökösen elkápráztató "házi kosztjuk" titkaival, s Indiától Mexikón és Itálián át Magyarországig, kóstoljuk végig az ételeket. A gyönyörködtető sokszínűségben a kurkuma aranya, a fűszerpaprika vérvöröse, a koriander zöldje varázslatos zamatokká egyesül. Az ínycsiklandó étkek pikantériáját tovább fokozzák a nagyszerű házigazda, Joshi Bharat jóízű családi anekdotái, melyek visszahozzák a kellemes vacsorák hangulatát. Napjainkra legendássá váltak Josi Bharat gödöllői otthonában rendezett baráti vacsorák. Csilla a háziasszonyok gyöngye - örömmel főz, és mindenre kiterjedő figyelemmel veszi körül vendégeit, csakúgy, mint a családját. A gasztronómia művészetének legnemesebb hagyományait követve örökké nyitott a kísérletezésre, az új ízek kipróbálására. Joshi Bharat és Szabó Csilla nem rejti véka alá a szíves vendéglátás és a "szívből" főzés titkát: az ő jóvoltukból a jövőben már mi is bezsebelhetjük azt a sok dicséretet, amely eddig csak őket illette meg.
Vypredané
19,91 € 20,96 €

Keress, találj, mesélj! 4.


Benedek és kishúga, Sára mindenhová elkísérhetik anyukájukat: együtt mennek a piacra bevásároli, a pályaudvarra az apukájukat elbúcsúztatni, az állatkertbe, valamint az építkezést megnézni. A nagy ábrák mellé lerajzolt tárgyak, figurák és jelenetek megtalálása még örömtelibbé teszi a böngészést.
U dodávateľa
10,35 € 10,89 €

Reflexológia


"A reflexológia az ókorban is alkalmazott lábmasszázs alapelveit követve az egyes energiazónákra gyakorolt nyomás segítségével igyekszik feltérképezni és kezelni az egészségügyi problémákat. Ha valamely zónában az energiaáramlás akadályba ütközik vagy felborul az egyensúlya, az adott zónával kapcsolatban álló testrész megbetegedhet. E kötetet használva megtanulhatjuk a kéz- és lábfejen húzódó hosszirányú és átlós zónák beazonosítását, illetve elsajátíthatjuk a fizikai tünetek enyhítéséhez, az energiaáramlás helyreállításához és a jó közérzet megteremtéséhez szükséges helyes nyomástechnikákat. Tanulja meg a lábfej és a kéz masszírozásának technikáját, melynek segítségével meggyógyíthatja a szervezetben fellépő egyensúlytalanságokat. A Titkok nélkül sorozatban egyedülálló módon egymás mellett megtalálható az elmélet és a gyakorlat. Az egyes témaköröket átfogó és világos magyarázatok teszik érthetővé. A módszerek alkalmazásának legjobb módját is megismerhetjük. – Ismerteti a kéz- és lábfej reflexzónáit és ezek szakszerű masszírozásának technikáját – A legkülönbözőbb korosztályok panaszainak csökkentésében nyújt segítséget – Egyszerű nyelvezetével lehetővé teszi a könnyebb megértést Chris McLaughlin szakterülete az egészséges életmód, mely témában már számos írása és könyve látott napvilágot. Nicola Hall a Bayly Reflexológiai Iskola igazgatója és a Brit Reflexológiai Társaság elnöke."
Vypredané
5,44 € 5,73 €

Ne nézz vissza


Sejer felügyelő kibogozhatatlannak tűnő bűnténnyel találja szemben magát. Vajon kinek állhatott érdekében, hogy meggyilkoljon egy tizenöt éves lányt, a helyi kézilabdacsapat egykori üdvöskéjét? A kamaszlány lemeztelenített holttestére egy tóparton ta láltak rá - bármiféle nyom és szemtanú nélkül. Minden csupa ellentmondásnak tűnik, miként az sem megnyugtatóan tisztázott, miért is hunyt el néhány hónapja egy környékbeli kétéves kisfiú... A titokzatos bűnügy kiderítése hasonlít a perzsaszőnyeghez: a szélén a vastag sáv csupán keret, ám a közepe felé haladva egyszer csak felfedi a lényeget. "Mi az, ami leginkább megfogta a krimiírásban?" - kérdezték Karim Fossumot egy riportban. Az írónő ekképpen válaszolt: "A dráma. A tragédia. A pszichológia. A misztikum". És való igaz, Karin Fossum krimijeiben mindegyik vonás "tetten érhető". Fossum igazi írói tehetség, aki olyan árnyalt karaktereket teremt krimijeiben, melyek ritkaságszámba mennek a bűnregények műfajában. Megragadja cselekménye légköré t, a viszonylagos elzártságban élő északi vidéket és lakóit.
Vypredané
10,78 € 11,35 €

dostupné aj ako:

Mit? Miért? Hogyan? A világűr felfedezése


A kötet a csillagászat alapjaiba vezeti be az óvodás és kisiskolás gyermekeket. Megtudhatják belőle, milyen bolygók és más tárgyak találhatók Naprendszerünkben, milyen a Nap és a Hold. Elforgatható csillagtérkép segítségével ismerkedhetnek a csillago kkal és a csillagképekkel. A titkos ablakok kinyitásával felfedezhetik, hogy milyen részei vannak egy űrhajónak, és hogyan működik, milyen az űrhajósok élete és munkája, hogyan lehet eljutni a Holdra vagy egy űrállomáshoz.
U dodávateľa
13,18 € 13,87 €

Dinoszauruszok és más ősi hüllők


Utazás a történelem előtti világba, kutatás a valaha élt legérdekesebb állatok fejlődésének nyomai után - a legfrissebb kutatási eredményeket és felfedezéseket tartalmazó könyv a legnagyobb és legjobb, dinoszauruszokról készült kalauz. A több mint 250 színes illusztráció egyedülálló képes katalógusát nyújtja az őshüllőknek, dinoszauruszoknak és őseiknek. A részletes tájékoztatásból kiderül, hogyan néztek ki az állatok, hol és hogyan éltek. Kis világtérképek mutatják, milyen volt a Föld a dinoszauruszok uralkodása idején, és drámai jelenetek keltik életre a történelem előtti időket.
Vypredané
15,82 € 16,65 €