% Zľavy na hry %

Szaktudás Kiadó

vydavateľstvo

Gyakorlati borászat


A szőlő termesztése és a bor készítése komoly szakértelmet igényel. A kistermelők széles tábora is az egyre jobb minőség elérésére törekszik és ehhez a szakirodalomban található ismeretek sokat segíthetnek. A borászati kémiai ismeretek tárgyalása során az olvasó középiskolai kémiai ismereteire alapozva mindvégig törekedtem a közérthetőségre és szándékosan kerültem a mélyebb tudományos megközelítést, a korszerű műszeres analitikai módszerek tárgyalását. A fentieket előrebocsátva adom közre minden kedves olvasómnak a borok gyakorlati kémiai vonatkozásait tárgyaló könyvemet. (A szerző)
Vypredané
6,25 € 6,58 €

Nagy parkettakönyv


A fa az egyetlen zseniális alapanyag, mert meleg, bölcs, őszinte és gyönyörű. Megvalósítja a test és a lélek egységét. Ezek az alapérzések sarkallták a szerzőket, hogy a "padlóburkolás fa-alapanyagból" kérdéskörét körbejárják. A könyvet ajánljuk nem csak a gyakorlatban tevékenykedő ... Folytatás ›› gyártóknak, forgalmazóknak, hanem a szakképzés különböző szintjén (szakközépiskola, egyetem) tanuló hallgatóknak és a szélesebb érdeklődő szakközönségnek egyaránt. A(z) Nagy parkettakönyv (Könyv) szerzője .
Vypredané
18,27 € 19,23 €

Gazdasági állatok viselkedése VI.


"Arra vállalkoztam, hogy összefoglaljam és bemutassam a négy legfontosabb gazdasági baromfifajunk életvitelét, szokásait, magatartásformáit, legfontosabb életjelenségeit és viselkedési repertoárját. Ezek ismeretében valósulhat meg az a törekvés, hogy olyan állatjóléti tartásformákat alakítsunk ki, amelyek kielégítik az állatok biológiai igényét és megfelelnek a különböző baromfifajok, típusok és korcsoportok ökológiai szükségletének." (Dr. Gere Tibor)
Vypredané
16,07 € 16,92 €

Évszakok a kertekben


A mű kézikönyv, amely a növényi életjelenségek szezonális életritmus-változásának elméleti és gyakorlati rendszerező összefoglalását adja. A könyv elolvasását azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni a növényi élet rejtelmeivel, a kertészeti termesztés időszerű feladataival hazánkban a különböző évszakokban, valamint a szezonális életritmus-változásokkal a Földünkön. Kertészeti termesztés szerte a világon megtalálható, különböző kertkultúrák alakultak ki a történelem folyamán, az állandó főszereplő mindenütt a növény volt és lesz... A Szerző a háromféle célkitűzést könnyen érthetően, tudományos igénnyel valósítja meg. Kapcsolatrendszere logikus. A kertészet különböző területeiről vett példák segítenek abban, hogy jobban megismerjük a kerti növények életritmusát, több jó minőségű, értékes gyümölcsöt, zöldséget, virágot állítsunk elő.
Vypredané
1,89 € 1,99 €

Gombaválogató 2.


Sok száz olyan gombafaj gyakori hazánkban, amelyek az első kötetben nem kaptak helyet. Ezekből válogattak össze most 163 fajt. Ebben a kötetben számos olyan gomba kapott helyet, melynek színes képe először jelent meg hazánkban, jóllehet nem ritka faj. Az első és második Gombaválogató-ban a gombaismerői tanfolyamok teljes tananyaga, az egyetemeken oktatásra kerülő nagygombák jelentős köre megtalálható. A két kötet együttesen bemutat minden olyan gombát, amellyel magyar szabvány foglalkozik, vagy amelyek árusítását rendelet engedélyezi. Ebbe a kötetbe is kerültek olyan gombafajok, amelyek országosan ritkák, védendők, de néhol az országban mégis gyakoriak, szükséges ismerni ezeket, hogy védeni tudjuk a faj termőhelyével együtt. Tudatosan törekedtek a kifejezetten hazánkra jellemző, de Európában másféle ritka gombák bemutatására. Ezzel a kötet a Kárpát-medencén túl dolgozó gombászok munkájához is segítséget nyújt.
Vypredané
11,32 € 11,92 €

Ahhoz képest... 50 felett egészségesen


A könyv szerzői felvillantják a lehetőségeket, amelyet az olvasók saját ízlésük, gondolkodásuk szerint tölthetnek ki, választ kapva minden kérdésükre a szexualitástól az egészségügyi kérdéseken át a szabadidő aktív eltöltéséig.
U dodávateľa
10,89 € 11,46 €

A növényvilág ékszerei


"(...) Védett növényeink az ország egész területén oltalmat élveznek. A védelem a faj minden egyedére, annak minden részére (mag, virág, termés) kiterjed. A kirándulókból természetesen nem várható el, hogy ismerjék valamennyi védett növényt. Ezért a leghelyesebb, ha a természetben járva -főleg, ha védett területen kirándulunk- semmilyen virágot nem szedünk. Emlékeinkben sokkal tovább élnek, mint a vázában. Ez a könyv nem vállalkozhat arra, hogy valamennyi védett növényünkkel megismerteti az olvasót. Harminchét hazai védett növényfajt és húsz rokon fajt mutat be, melyek nagy része szintén védett. (...)" (a Szerző)
U dodávateľa
10,96 € 11,54 €

Talajművelés és trágyázás


A talajművelés és a trágyázás két ősi agrotechnikai eljárás. A mezőgazdasági termesztés a talajműveléssel kezdődött és a trágyázással folytatódott. A többi agro- és ökotechnikai eljárás csak utánuk következett és került alkalmazásra. Jelentőségük mára sem csökkent, még mindig fontos részei a korszerű, kombinált földművelési rendszernek. A talajműveléssel kialakított jó mag-, illetve ültetőágy ma is a termesztés egyik legfontosabb feltétele. Jó minőségű előkészítés nélkül a termesztés már eleve sikertelen. A fordítás, lazítás, porhanyítás, egyengetés és tömörítés még mindig fontos talajművelő eljárások, de már nélkülözhetetlen a felszín alakítása és a kombinátor munkája is. A kötetben megtalálható valamennyi eljárás és a végzésükhöz használható valamennyi eszköz ismertetése, ami szükséges az eredményes termesztéshez. A trágyázás ugyanilyen fontos termesztői eljárás. Tápanyag nélkül nincs eredményes termesztés. A termesztőnek mindig tudnia kell, hogy mikor, mivel, milyen adagokkal kell trágyázni, ismernie kell a talajba jutatás módját, annak mélységét és az elosztás rendjét is. A műben az erre vonatkozó részletes ismertetés is található.
U dodávateľa
7,68 € 8,08 €

Híres cukrászdák és kávéházak / Famous Confectioneries and Coffee Houses


"Ahol nem a helyszínen készül a sütemény az nem igazi cukrászda - a hivatalos nomenklatúra szerint. Szakmailag sem az. Az egy süteménybolt, de nem cukrászda. Ahogy nem lehet vendéglő, ahová ételhordóban viszik a máshol főzött fogásokat, úgy nem igazi cukrászda, ahol nem helyben készülnek a sütemények. Könyvünk ilyen igazi és méltán híres cukrászdák, csokoládéműhelyek és kávéházak pazar seregszemléje." (a Kiadó)
U dodávateľa
5,70 € 6,00 €

dostupné aj ako:

Varrodesign


A belsőépítészet iránt érdeklődőknek ajánljuk a Varro Design Studio 20 éves munkásságát bemutató impozáns fotóalbumot.
U dodávateľa
29,19 € 30,73 €

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei


Az utóbbi több mint fél évszázad alatt a magyar mezőgazdaság szerkezete, tulajdonviszanyai és üzemi struktúrája többször is és igen lényeges mértékben megváltozott. Sajnálatos módon ezeket a nagyléptékű változásokat nem a gazdasági fejlődés határozta meg döntő mértékben, hanem a politikai...
Vypredané
17,30 € 18,21 €

A szarvasmarhatartás gyakorlata II.


Szarvasmarha-egészségügy gazdáknak
Vypredané
12,55 € 13,21 €

Gazdasági állataink védelmében


A szerző állatfajonként - szarvasmarhától a gyöngyösig - ismerteti, hogy mit kell tennie a gazdának a tartás, takarmányozás, a tenyésztés és a betegségmegelőzés terén. Külön figyelembe veszi az immár előírt élelmiszer-biztonság, a környezet- és állatvédelem követelményeit. Haszonnal forgathatja minden állattartó.
Vypredané
17,30 € 18,21 €

Higiénikus tejtermelés a kisgazdaságban


Ebben a könyvben Körösszakál falu történetét ismerhetik meg, hogyan lábaltak ki a problémáikból és, hogy hogyan hozták létre a higiénikus tejtermelés mintagazdaságát.
U dodávateľa
2,03 € 2,14 €

Házi élelmiszer-feldolgozás


"A magyar vidéki társadalom szokásaihoz szorosan hozzátartozik a házi készítésű élelmiszerek előállítása és fogyasztása. Gyakori például a házi disznóvágás, a tyúktartás, s ezzel együtt a saját fogyasztásra történő húskészítmények gyártása. A kistermelők fontos ... Folytatás ›› részét képezik az egész maga élelmiszer-gazdaságnak, az élelmiszer-termelésnek és feldolgozásnak egyaránt. Könyvünk azt a célt szolgálja, hogy a kistermelők az alapvető ismeretek birtokában dönthessenek arról, hogy belevágnak-e az alaptermékek házi feldolgozásába és értékesítésébe, amellyel több bevétel érhető el. Ugyancsak hasznos információkat szeretnénk átadni azzal, hogy sok termékkel kapcsolatban ötleteket aduk arra: miért, mit, hogyan tegyünk a jó minőségű, piacképes termék elkészítéséhez." (a Szerzők) A(z) Házi élelmiszer-feldolgozás (Könyv) szerzője .
U dodávateľa
15,27 € 16,07 €

Élelmiszeripar


Az élelmiszeripar iránt érdeklődő olvasóknak és vállalkozóknak ajánljuk. Az élelmiszer-feldolgozás, tartósítás alkalmazott eljárásainak ismertetése után az egyes szakdolgozatokat mutatja be és utal a minőségi termék-előállítás fontosságára.
Vypredané
7,47 € 7,86 €