! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Sziget Könyvkiadó

vydavateľstvo

SZERETNI TEHOZZAD SZEGODTEM


Válogatott szerelmes versek a magyar líra nagyjaitól.
Vypredané
10,37 € 10,92 €

Csókolj még


Petrarca, Boccaccio, Shakespeare, Verlaine és más híres költők szerelmes versei, szonettei.
Vypredané
3,64 € 3,83 €

Textilfestés


Ruhaneműt, párnát, függönyt vagy egyéb szőttes díszítményt festeni, ornamentikával ellátni, s tenni mindezt különböző eljárásokkal: ecsettel, nyomtatással, kádfestéssel - kétségkívül kreatív tevékenység, aktivizálja energiánkat, és a témákat, a kivitelt illetően számos változata létezik. A megvalósítás persze attól függ, hogy kinek-kinek milyen a technikai felkészültsége, mekkora fantáziával alkot a vásznon formákat és színeket, hiszen a végeredményt mindezek összhatása dönti el. Kézikönyvünkben szemléletes és egyszerű formában bemutatjuk az eszközöket, a színezőanyagokat, a különböző textíliákat és valamennyi könnyen megtanulható festési eljárást. Javasoljuk, hogy mielőtt munkához látnak, olvassák el figyelmesen a szöveget, tájékozódjanak a követendő eljárásokról - a szükséges anyagokat és eszközöket csak ez után érdemes megvásárolniuk.
Vypredané
7,24 € 7,62 €

Kertészkedés kezdőknek


Kóstoljon bele Ön is a kertészkedésbe! A természetben legközelebbről a saját kertünkben gyönyörködhetünk, de ehhez elengedhetetlen, hogy mi magunk tervezzük meg a kertet. Saját ágyásainkból lehet a legfrissebb gyümölcsöt, fűszert és zölséget leszedni . A színes kötet átlátható, könnyen érthető, témánként több mint 200 rajz található.
Vypredané
6,03 € 6,35 €

100 megmagyarázhatatlan rejtély


Szörnyek és szörnyszülöttek, földönkívüliek, misztikus helyek, elveszett civilizációk, csodák, pszichikus erők, titkos társaságok, zombik, démonok, hasfelmetsző, roswelli ufó-katasztrófa, Drakula, alkímia, Uri Geller, jeti, tavak szörnyei, titkos társaságok... - a történelem legmeghökkentőbb és elképesztőbb történetei olvashatók e könyv lapjain. Az ámulat és a rémület garantált!
Vypredané
8,86 € 9,33 €

Rózsák


Évszázadok óta lelkesednek az emberek a "virágok királynőjéért". Mi az, ami elbűvöl minket egy rózsában? A szín, a nemes virágforma, az egyedülálló illat - vagy talán mindegyik! Könyvünkben a legjobb kerti rózsák közül 14 képe és leírása található. Ennek segítségével sok mindent megtudhatunk erről a szép és sokoldalú virágról.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

Fűszernövények


Termesszen saját fűszernövényeket, ápolja és takarítsa be őket gondosan, élvezze aromájukat - nyáron és télen is. Tegye még finomabbá a salátákat és főzelékeket. A könyvben hasznos tanácsokat találhat a telepítésről, gondozásról, felhasználásról: szabályos telepítésű kertek, "fűszerdzsungel", zöldfűszerek cserepekben az erkélyen. A lehetőségeknek csak a fantáziája szabhat határt.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

84 újabb rejtély


Az emberiség évszázadokon át hasztalanul kutatta számtalan megmagyarázhatatlannak tetsző rejtély megoldását. Napjainkban sem csökken az érdeklődés a rejtélyes, titokzatos eltűnések, szellemek, fizikai jelenségek, átkok, jövendölések és misztikus alakok titkainak megfejtése iránt. Ez a könyv a legmeghökkentőbb rejtélyek gyűjteményét tárja az olvasók elé.
Vypredané
8,86 € 9,33 €

Székely és csángó balladák


A kötet a székely és csángó balladákból közöl válogatást. Kriza János Vadrózsák című, 1863-as gyűjteményes kötete óta töretlen az érdeklődés a folklór balladák iránt, sőt, az 1930-as években ez kiegészül a moldvai csángó magyarok archaikusabb népköltészetének gyűjtésével is. Kós Károly 1907-ben jegyesének nászajándékul nyolc székely balladát kézzel másolt egy maga illusztrálta kötetbe. E válogatás erre a kötetre épül: egy-egy jelentősebb kötetből - többek között Bartók Béla, Domokos Pál Péter, Faragó József, Kallós Zoltán gyűjtéséből - szerkesztett ciklusokba nagyjából ugyanennyi balladát. A szövegközlések a forrásként használt művek sorrendjét és írásmódját követik. A balladák - szemben a mesékkel - általában tragikus történeteket beszélnek el. Amíg a varázsmesék lényege a sikeres feleségszerzés, addig a balladák a jegyes, a feleség, az anya, a leánytestvér elvesztéséről szólnak. A balladák hősei "a falba épített asszony", az "elrabolt", "megesett" vagy éppen "halálra táncoltatott" lány. A nő tehát általában kiszolgáltatott, s még ha bűnösként ábrázolják is, bűnének eredete és indítéka inkább az őt birtokolni vágyó férfiban vagy szülőben keresendő. Az új stílusú balladák már olyan egyéni történeteket is elbeszélnek, amelyek középpontjában nem feltétlenül a férfi és a nő közötti kapcsolat áll. A válogatás ezekből is közöl néhányat. A kötet anyagát Szuhay Péter és Ferencz Győző válogatta és szerkesztette.
Vypredané
7,53 € 7,93 €

Allergiamentes kertek


Egész évben körülvesznek bennünket az allergének. A levegőben lebegnek, lerakódnak a leveleken, a ruhánkon - és megnehezítik az allergiások életét. A könyvben található praktikus tanácsok segíthetnek egy olyan kert kialakításában, ahol a legkisebb az allergiaveszély
U dodávateľa
1,43 € 1,50 €

Az erdő állatai és növényei


Az erdőben keresünk kikapcsolódást, nyugalmat és kapcsolatot a természettel. Ilyenkor tudni szeretnénk, milyen állat az, amely ott ül az ágon, vagy épp az úton mászik, melyik fa az, amelynek olyan érdekesek a levelei. Ezekről és még sok más, az erdőben megfigyelhető dologról tájékoztat ez a természetkalauz
Vypredané
10,89 € 11,46 €

A jóslás enciklopédiája


Az enciklopédia abból a gazdag és lebilincselően érdekes hagyományból merít, amelynek minden praktikája életünk jobbra fordulásával, vágyaink valóra váltásával kecsegteti a jóslatot kérőt. Elmeséli a jóslások hosszú históriáját, felvilágosít használatuk helyes módjáról. Részletesen elemzi a jóslás több népszerű formáját a tarottól a kristálygömbig, gyakorlati szakkönyvet kínálva az olvasónak. A szerző nemcsak elmagyarázza, mi is a jóslás; tömören ismerteti számos vállfaját az álomfejtéstől a vízjóslásig, feltárja, mit elárulhat el a jóslás a jóslatot kérő egyéniségéről, jelleméről, jövőjéről, és ellát gyakorlati tanácsokkal is, hogy miként használjuk a különböző módszereket.
Vypredané
12,06 € 12,69 €

Áprily Lajos versei


Gyerekkorától éltető eleme volt az ezerarcú, szüntelenül alakot cserélő, gyönyörűen, hatalmasan áradó természet. Sokunknak emlékezetében élnek madárdal-lüktetésű dalai, édesen, fájdalmasan ragyogó, babonás sejtelmektől terhes képei, Áprily Lajos hegyei-völgyei, erdei, vizei, bokrai, virágai, tarka madarai. Személyes ismerős volt valamennyi. És a párás, színes rajz mögött megérezzük "a végtelenség fenyves-illatát", a változóban az örökkévalót, azt a pillanatot, mikor "a ragadozó idő áll, mint az ölyv a levegőben". És menedék is a természet, az erdélyi vagy a visegrádi táj: segít elviselni a zaklatott korok, a szorongató világ, a testi romlás megpróbáltatásait.
Vypredané
8,08 € 8,50 €

Romantikus képeslapok


Szerezzen különleges örömet szeretteinek! Ajándékozzon valami romantikusat, amit emlékként megőrizhetnek. Ezekkel az egyedi és szép képeslapokkal biztosan célhoz ér! Alkalom bőven kínálkozik arra, hogy ilyen rendkívüli formájú, igényes papírból készült képeslapot ajándékozzunk: lehet ez egy exkluzív lap legjobb barátnőnk esküvőjére, egy kedvesen csomagolt utalvány születésnapra, vagy meghívó egy romantikus ebédre. Már maga a képeslap is ajándék!
Vypredané
1,43 € 1,50 €

Kertészkedés lépésről lépésre


A könyvből lépésről lépésre megvalósíthatja saját kertjét. A tervezéstől a gondozásig minden olyan témát megtalál, ami a megvalósítás során felmerül: - tervezés és kialakítás - növények szaporítása - zöldségek és gyümölcsök - metszés a gyümölcsösben - rózsák - kerti tavak - sziklakertek - erkélyek és teraszok.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Szobanövények


650 szobanövényt tartalmaz e kézikönyv. Színes képekkel illusztrálva mutatja be a fajtákat és ismertetőjegyeiket. Ötleteket, tanácsokat ad a kiválasztáshoz, az utánpótláshoz, az öntözéshez, a szaporításhoz és a növényvédelemhez.
Vypredané
16,44 € 17,31 €