! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Pútač na letný výpredaj Panta Rhei

Výpredaj kníh - Beletria strana 14 z 14

Skladačka


Pre drogy a násilné činy musí Erik odísť z mesta do vyhnanstva na dedinu k starej mame. Prichádza do prostredia a medzi ľudí, ktorí s jeho otcom zdieľajú trýznivé tajomstvo. Postupne sa odkrýva príbeh z dávnej minulosti a jednotlivé epizódy a postavy ako časti skladačky zapadajú do seba. No k rozuzleniu chýba ešte posledný dielik...
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Koniec hry


Bývalého detektíva seržanta Finlaya Shawa nájdu mŕtveho v zamknutej miestnosti rodinného domu. Všetci jeho smrť považujú za samovraždu, iba zdiskreditovaný detektív William „Wolf“ Fawkes si tým nie je taký istý. Wolf s bývalou partnerkou detektívkou Emily Baxterovou a so súkromným vyšetrovateľom Edmundsom začnú preverovať Shawove začiatky v polícii, keď bol ešte obyčajným pochôdzkarom. Bol ich kolega a priateľ naozaj taký čestný, ako sa zdá? Alebo je na jeho minulosti viac, než boli ochotní pripustiť? Shawova smrť postavila detektívov pred skutočný hlavolam v najzložitejšom prípade, aký kedy vyšetrovali. Wolfov návrat si neželajú všetci. Vyšetrovanie ho čoraz hlbšie vťahuje do bahna policajnej korupcie a v ohrození sa neocitne iba jeho kariéra, ale aj životy ľudí, na ktorých mu najviac záleží. Z anglického originálu Endgame (Trapeze, an imprint of The Orion Publishing Group Ltd, London 2019) preložila Jana Seichertová.
Vypredané
16,06 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Protestanti


Spisovateľ Ľubo Dobrovoda, jaskyniar Bohuslav Kotrman, novinár Erik Kollárik, dramaturg Vladimír Predmerský, podnikateľ Radovan Grohoľ, Peter Osuský, duchovný Martin Kováč, redaktorka Naďa Földváryová, profesor Ján Vladimír Michalko, Anna Dojčanová – rozprávajú o svojej viere, o Bohu, o svojej cirkvi, o tradíciach a hodnotách, ktoré vyznávajú. Spája ich protestantská viera. Keď sa pýtame prečo by sme mali poznať názory ľúdí možno aj iného vierovyznania ako je naše, židovský rabín nám hneď v úvode knihy odpovedá: „Lebo sme susedia, lebo naše deti sa spolu hrajú, lebo ja verím, že moderný človek musí spoznávať iných ľudí, aby im neublížil a mohol ich pochopiť.“
Vypredané
11,31 € 11,90 €
zľavy Haba
  • 4,5 /5

Manželka a vdova


Jadro príbehu Christiana Whita sa odohráva v známom austrálskom letovisku na ostrove Belport, v zimnom období opustenom a bez života. Vdova príde o svojho muža Johna a manželka o svojho muža Raya. Každá z nich rozpráva svoj príbeh paralelne s príbehom tej druhej a naoko nezlučiteľné osudy sa postupne zlievajú do jedného celku, aby sa ich cesty nakoniec skrížili v pôsobivej scéne, kde každá zachraňuje vlastnú rodinu. Elegantná Kate začína tušiť, že v jej manželstve to škrípe. Je nesamostatná, úplne podriadená svojmu mužovi a život bez neho si nevie ani predstaviť. No keď sa John nevráti z lekárskeho sympózia v Londýne a Kate zistí, že manžel už tri mesiace nepracuje na pôvodnom pracovisku v nemocnici, zdesene si uvedomí, že žila s neznámym cudzincom, ktorý u nej hľadal bezpečný prístav. Jednoduchá predavačka Abby pracuje na ostrove v miniatúrnom supermarkete. Má zvláštnu záľubu v preparovaní zvierat a rada behá dlhé trate po pobreží. Veľa času trávi s lesbickou priateľkou, miestnou policajtkou. Je spokojná so svojím životom, oddane sa stará o atraktívneho manžela Raya a má plné ruky práce s deťmi - rebelujúcimi a ťažko zvládnuteľnými tínedžermi. Konflikt medzi mužmi postupne vychádza najavo a pokračuje konfliktom Kate a Abby. Autor šikovne nahadzuje udičky a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú pre prípad dôležité, ale aj mätúce. Brilantne spracovaný príbeh s neopakovateľnou strhujúcou atmosférou vedie čitateľa kľukatými cestičkami ľudských osudov až na okraj útesu, kde mu položí dôležitú otázku: Ako dobre poznáme ľudí, s ktorými žijeme a ktorých milujeme?
Vypredané
5,90 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,5 /5

Špecialistka


Pracovala pre tajnú vládnu jednotku ako špecialistka na vypočúvanie. Vie toho príliš veľa a pre oddelenie sa stala rizikom, ktorého sa treba zbaviť. Bez varovania sa na ňu začína lov. Nezostal jej nikto, komu by mohla veriť... Nikde nezotrvá dlho, pohotovo mení identity. Ak si chce zachrániť život, musí splniť poslednú úlohu. Čaká ju najťažší boj jej života. Spoznáva pri tom muža, ku ktorému ju pripútajú city, a musí urobiť všetko pre to, aby obaja zostali nažive.
Vypredané
7,30 € 16,49 €
  • 4 /5

Láska a iné slová


Koľko slov potrebuje mladá láska, aby pochopila, prečo sa to pred rokmi pokazilo? Pediatrička Macy Sorensenová vedie pokojný život bez citových turbulencií. Väčšinu času trávi v náročnej práci, plánuje svadbu so starším, dobre zabezpečeným mužom a naďalej pchá hlavu do piesku, aby si chránila ubolené srdce. Keď narazí na Elliota Petropoulosa, lásku svojho života, bublina, ktorú si okolo seba vytvorila, praskne. Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden Elliot a okolo neho sa točil celý jej svet. Z vychudnutého kamaráta posadnutého knihami vyrástol muž, ktorý jej po strate matky znovu otvoril srdce. Trávili spolu víkendy aj lenivé letá na chalupe neďaleko San Francisca. Ponárali sa do knižných svetov, obľúbených slov a delili sa o trápenia aj radosti. To všetko až do osudného večera, keď jej vyznal lásku a vzápätí zlomil srdce. Po rokoch odmlky sa nečakane stretávajú. Hoci ich spomienky zahmlieva bolesť z udalostí, ktoré sa udiali v zlomový deň, Elliot napokon zistí skutočný dôvod Macinho desaťročného mlčania. Obnoviť jej vieru v nehynúcu lásku však nebude jednoduché.
Vypredané
15,11 € 15,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Nedotknuteľný


Rahul, chudobný mladík z indického Bombaja, sa živí čistením verejných toaliet a príležitostným okrádaním turistov. Každý deň prežije tak, akoby mal byť jeho posledným. Niet sa čomu čudovať, je príslušníkom najnižšej spoločenskej kasty nedotknuteľných. Svoj bezútešný život sa rozhodne dobrovoľne ukončiť. V osudnú noc sa však stretne so starým mudrcom, ktorý mu poradí, aby si napravil karmu. Až potom sa mu môže začať dariť. Mladík radu prijme, rozhodne sa napraviť všetky chyby posledných dní a dať si novú šancu. Najväčšou výzvou zostáva vrátenie ukradnutého mobilného telefónu očarujúcej žene, ktorú ani nepozná. Rahul sa púšťa na dobrodružnú cestu, na ktorej ho čaká veľa prekvapení a skúšok. To, či sa hlavnému hrdinovi podarí vrátiť telefón neznámej cudzinke, ktorá ho od prvého okamihu opantala, a ako ho cesta do neznámych krajín zmení, sa dozviete v romanticko-tragickom príbehu o stratách, bezhlavej odvahe, bezodnej nádeji a čírej láske...
Vypredané
17,11 € 19,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Za hranicami rozkoše


Príbeh mladučkej Liany, ktorá sa z východu nasťahuje k svojej tete a strýkovi do luxusnej vily v hlavnom meste. Prvé stretnutia sú pre Lianu nepríjemné, pretože jej prítomnosť strýkovi prekáža a dáva to najavo. Postupne z averzie vzniká medzi nimi priateľstvo a to vyústí do milostného vzplanutia. Začínajú sa tajne stretávať. Rodinné vzťahy však nie sú jedinou prekážkou v tomto škandalóznom vzťahu...
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,4 /5

Požičaný život


Očarujúci román o dvoch priateľkách, ktoré v zrelom veku naberú odvahu začať odznova. Lena a Olivia sa po tridsiatich rokoch náhodou stretnú v letiskovom salóniku. Dajú sa do reči a zistia, že obidve utekajú z domu, lebo sú nespokojné s tým, akým smerom sa uberá ich život. V snahe zahojiť bolestivé rany z minulosti a začať novú životnú kapitolu uzavrú nezvyčajnú dohodu: na mesiac si vymenia bývanie. Utiahnutá Lena sa ocitne v modernom byte uprostred rušného veľkomesta, svetaskúsená Olivia v chate v lone prírody. Pomôže im nové prostredie získať nadhľad? Podarí sa im oprášiť dávne záľuby a vášne? A nájde sa niekto, kto im navráti zabudnutú vieru v lásku?
Vypredané
15,11 € 15,90 €

dostupné aj ako:

Šálka v prachu


Vitajte v osobitom, veselom, trpkom a všetkými spôsobmi zneuctenom svete Mateja Adámyho. Knižná prvotina jedného zo spoluzakladateľov slovenskej stand up scény je nefalšovanou sondou do duše komika, ktorý na otázky okolia často nemá odpoveď, ale aspoň sa ju snaží hľadať. Šálka v prachu obsahuje mnoho zaschnutých stôp: po detstve v Petržalke 90. rokov, platonickej láske k prvej slovenskej premiérke, nástupe a odchode z nadnárodnej korporácie či po nešťastnom štamgastovi malej krčmy v Plaveckom Petrovi. Autorov jazyk v sebe kĺbi spomienkový impresionizmus, presnosť vtipov rokmi ladených na klubových pódiách a svojráznosť úvah, vďaka ktorej je ojedinelým zjavom na domácom poli humoru.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Tajomstvo hviezd


V roku 1914 visí nad Ruskom hrozba Nemecka a cárska armáda má nad miestnou židovskou komunitou čoraz väčšiu moc. Miri Abramovová a jej brat Váňa, geniálny fyzik, stoja pred ťažkým rozhodnutím. Ich rodičia sa utopili cestou do Ameriky a vychovávala ich bábuška – vychýrená dohadzovačka, ktorá ich naučila, ako sa ochrániť, brániť, a keď treba, tak aj zabíjať. Tvrdohlavá Miri je jednou z prvých lekárok v Rusku a jej brat Váňa je na stope k rozlúsknutiu slabých miest Einsteinovej teórie relativity. Môžu opustiť domovinu, ktorá im dala tak veľa? Ich rozhodovanie preruší vojna a Váňa spolu s Miriným snúbencom zmiznú. Miri sa ich vydá hľadať a riskuje holý život. Keď obloha nad Ruskom potemnie pri zatmení Slnka, mení sa tok dejín a na vlásku nevisí len bezpečnosť rodiny, ale aj budúcnosť vedy. Román Tajomstvo hviezd je založený na historických udalostiach a je inšpirovaný skutočným zatmením Slnka v roku 1914. Je to rovnako siahodlhý impozantný príbeh o vedeckom súperení a o láske ako železnice tiahnuce naprieč Ruskom.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

dostupné aj ako:

Lacné knihy z kategórie beletria kúpite na e-shope alebo v kníhkupectvách Panta Rhei.