! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Pútač na letný výpredaj Panta Rhei

Výpredaj kníh - Beletria strana 13 z 14

Podzemný kryt


Londýn sa topí v letných horúčavách a náhlych búrkach a detektív Nick Belsey sa opäť topí v problémoch. Chce prekvapiť mladú študentku výtvarného umenia, preto ju vezme na rande do opusteného podzemného krytu. No skutočné prekvapenie tam čaká na neho – dievčina je v jednej chvíli tam, v druhej akoby sa po nej zľahla zem. Zmizne hlboko v labyrinte tunelov skrytých pod londýnskymi ulicami. Nick Belsey je dobrý detektív so zlou povesťou. Keďže teraz je hlavný podozrivý, musí dievčinu nájsť sám.
Vypredané
14,72 € 15,49 €

Spev mušlí - Stratené šťastie


Nový Zéland, Canterburské planiny, 1853. Na Rata Station vyrástla nová generácia a Cat s Idou sú hrdé na svoje dospelé dcéry Carol a Lindu. Rodina so svojou úspešnou farmou sa však pasuje so závisťou susedov. Po strašnom údere osudu sa Rata Station ocitne v ohrození. Carol a Linda prídu o farmu, a tým aj o domov a blahobyt. Linda a jej budúci manžel vidia nádej v zlatonosných poliach. Vidina bohatstva prilákala na západ stovky zlatokopov, ale skutočne zbohatnúť sa pošťastilo len málokomu. Ostatní húfne pustošia krajinu, len aby natrafili na drahocennú rudu, a topia sa v biede. Carol sa zas vydáva na Severný ostrov, kde zúri vojna. Obe sú však odhodlané o svoje šťastie bojovať. Spev mušlí: Stratené šťastie je voľným pokračovaním bestsellerovej ságy Vysnívaná krajina od uznávanej autorky Sarah Larkovej.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Primátor


Vo víre dobre rozbehnutej volebnej kampane na primátora hlavného mesta sa začína objavovať viacero prekážok. Šéf volebnej kampane Ivan robí všetko pre víťazstvo, no mafiánsky sponzor novej strany mu začína hádzať polená pod nohy. Vyzerá to tak, že intrigy i nevera opantali aj samotného kandidáta. Do zákulisných bojov vstupuje červenovlasá novinárka Eva. Bezhlavo sa zamiluje a túži zlepšiť život sebe aj svojmu mestu. Všetko však môže zmeniť nahrávka, ktorá sa objaví len dva dni pred voľbami...
Vypredané
10,36 € 10,90 €

dostupné aj ako:

zľavy Haba

Prosté rozprávky


Prostonárodné slovenské rozprávky sa objavili prerozprávané v storakých podobách a v rôznych žánroch. No nestalo sa, aby boli základným kameňom modernej prózy, ktorá do nich vložila príbeh hlavného hrdinu. A samozrejme aj rozuzlenie komplikovaného vzťahu. Autor sa inšpiroval Philipom Pullmanom, ktorý skôr štylisticky prerozprával rozprávky bratov Grimmovcov. No Marek Hudec ich na rozdiel od Pullmana zakomponoval do moderného príbehu v dnešnom svete. Nečakaný rozchod sa stáva zdrojom bolesti, ale aj naivného snenia nášho hrdinu. Opustený partner nedokáže pochopiť, že je koniec, a odpútať sa od osoby, ktorá aj naďalej zostala preňho stredobodom vesmíru. Zažíva traumu a utápa sa vo fantazijných halucináciách, ktoré k ničomu nevedú. Nakoniec nájde spriaznenú dušu, ktorá mu sľúbi pomoc a spolu s ním sa vydáva do sveta slovenských rozprávok. Fantastická rozprávková púť po Slovensku ho zavedie tam, kam patrí, k rodine a k blízkym, ktorí ho spoznajú aj v premenenej podobe. Zisťuje, že motívy starých rozprávok neboli len vymyslené, ale mýtické bytosti existujú skryté pred zrakom bežných ľudí. Autor svoj veľmi osobný príbeh moderne prerozprával v motívoch Prostonárodných slovenských rozprávok, v ktorých nájdeme koktail všetkých ľudských citov a emócií. Milovanú bytosť uniesol vodník, a kým náš hrdina nepochopí celú pravdu a nezmieri sa s rozchodom, zostane v podobe zraniteľnej myši v moci černokňažníka.
Vypredané
0,99 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 2 /5

Bar U kohúta


Traja kamaráti Mark, Todd a Zola študujú na treťotriednej súkromnej právnickej škole, čaká ich posledný semester, promócia, potom advokátska skúška. Doteraz verili, že im škola zaručí dobre platenú prácu, aby rýchlo splatili horibilné študentské pôžičky. Po tragickej udalosti sú však nútení zamyslieť sa. Žiadna významná právnická firma nemá záujem o absolventov ich školy. Situácia na trhu práce je beznádejná. Keď sa trojica dozvie, že sa stali obeťami grandiózneho podvodu, zrodí sa v ich hlave plán, ale ak ho chcú uskutočniť, musia odísť zo školy. Šialenstvo? Možno. Trojica priateľov sa púšťa do zdanlivo nerovného boja s miliardárom Hindsom Rackleym. Ako sa skončí súboj Dávida s Goliášom? Podarí sa trom neskúseným študentom podviesť ostrieľaného podvodníka?
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,9 /5

Kolaps


Je neskoro v noci, všade tma, naokolo vyčíňa búrka a mladá učiteľka Cass sa chce dostať čo najrýchlejšie domov. Zrazu na odľahlej neosvetlenej ceste v lese zazrie zaparkované auto a rozhodnutie, ktoré v tejto chvíli urobí, bude mať ďalekosiahle následky. Nevystúpi zo svojho auta, aby vodičke ponúkla pomoc. Namiesto toho pokračuje v ceste domov. Nasledujúci deň sa dozvie, že ženu v aute niekto zavraždil. Cass zaplavia hrozné výčitky svedomia a v duchu sa pýta, či mohla zabrániť tomu strašnému činu. Čoskoro sa v dome, kde žije spoločne so svojím manželom, začnú ozývať anonymné telefonáty – keď Cass zdvihne, na druhom konci linky je len hrozivé ticho. Že by si ju vrah vyhliadol ako ďalšiu obeť? Okrem toho začína mať problémy s pamäťou a zabúda na celkom bežné veci, na kód alarmu alebo na stretnutie s priateľkou. Napriek starostlivosti pozorného manžela má pocit, že sa zblázni. Trápi ju strach, úzkosť, obavy zo zabúdania, duševný zmätok. Mučia ju telefonáty. Je presvedčená, že vrah ju v lese videl a teraz jej hrozí smrteľné nebezpečenstvo. „Vo svojom románe Kolaps som sa rozhodla skúmať fenomén strachu a dôvery. Predovšetkým strachu, pretože ak ho raz vpustite do svojho života, rúti sa ďalej ako lavína s takou rýchlosťou, že niečo, čo by vás za normálnych okolnosti nevystrašilo, vás začne terorizovať. Stáva sa to hlavne vtedy, keď sa cítite veľmi zraniteľný. A pokiaľ ide o dôveru, ako môžete dôverovať inému človeku, keď neveríte sám sebe?“ (B.A. Parisová)
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Spev mušlí – Návrat


Na Severnom ostrove zúri vojna. Misionári neúnavne obracajú Maoriov na svoju vieru a darí sa im až do chvíle, kým nevypukne epidémia týfusu. Misionári sú zúfalí, nepomáhajú modlitby ani lieky. Maoriovia hľadia na kňazov s nevôľou – čo ak sú práve oni zodpovední za hromadné umieranie? Modlia sa vari k nesprávnemu? Zo strachu pred neznámou chorobou podľahnú tlaku bojovníkov hnutia Hauhau, ktorí im radia prijať vieru ich proroka a zabiť misionárov. Len krv protivníka ich vraj vylieči. Nastáva neľudské vraždenie, aké si žiaden z pakehov ani nedokázal predstaviť. Zvrátenosť bojovníkov hnutia nepozná hranice. Do ich zajatia sa počas putovania do Aucklandu dostáva aj Carol s mladšou sestrou Mary. Ako jediné zo sprievodu prežili ich vyčíňanie, no násiliu sa nevyhli. Hrozí im smrť, alebo čosi horšie... Carolina sestra Linda sa na Južnom ostrove borí s biedou. Nadšenie pre hľadanie zlata poľavuje, s manželom už strácajú nádej, že raz narazia na veľké bohatstvo. Ten čoraz častejšie prepadá hazardu, požičiava si peniaze, no dlhy nemá z čoho splácať. Jediným riešením je preto okamžitý útek na Severný ostrov. Kniha Spev mušlí ? Návrat je pokračovaním románu Spev mušlí ? Stratené šťastie, príbehu, ktorý autorka vyrozprávala na pozadí skutočných historických udalostí odohrávajúcich sa v 19. storočí na Novom Zélande.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 5 /5

Môj boj 5


V piatom pokračovaní silnej autobiografickej či autofiktívnej série Môj boj Knausgard stupňuje intenzitu a úprimnosť svojho písania na maximum. Príbeh sa začína vo chvíli, keď sa ako mladý študent sťahuje do Bergenu, rozhodnutý zasvätiť život písaniu. Napriek obrovskému úsiliu sa mu v tvorbe nedarí a začína pochybovať o tom, že niekedy zažije vydanie svojej knihy. Tento diel série je aj príbehom nových silných priateľstiev a vypätých lások, nádejí a sklamaní. V autorovom živote nastanú dva prelomové momenty – zomiera mu otec, s ktorým mal komplikovaný vzťah, a krátko nato mu vychádza prvý román. Piatym pokračovaním série Môj boj Knausgard definitívne presvedčil kritikov aj čitateľov o neopakovateľnej sile svojho literárneho diela, ktoré denník Politiken prirovnal k významu Goetheho Utrpenia mladého Werthera.
Vypredané
19,86 € 20,90 €

dostupné aj ako:

  • 4,2 /5

Pokušenie s vôňou Gucci


Mladá ambiciózna novinárka Andrea Matyašovičová má stabilné zamestnanie, stabilného priateľa a stabilný život. S Tomášom pracujú na svojej kariére a spoločne splácajú úver. Jedného dňa však nečakane dostali výpoveď spolu s celou redakciou týždenníka Ulica. V nádeji, že sa jej podarí napísať bombastickú reportáž zo zákulisia slovenskej módy a tak získať svoju rubriku naspäť, zamestná sa Drea (tak Andreu všetci volajú) ako osobná asistentka excentrického geja Maxima Tarriniho – enfant terrible slovenskej módy. Nič však nie je, ako sa na prvý pohľad zdá. Vzťah s Tomášom škrípe, sebecký a nevypočítateľný Maxim Tarrini je ešte skazenejší ako jeho povesť a nový majiteľ týždenníka, bohatý a príťažlivý Čech Aleš Stránsky, má zjavne záujem o viac ako len o Dreinu profesionalitu. Udrží si Drea svoje postavenie a povesť v bratislavskom módnom svete? Odhalí, kto sa v skutočnosti skrýva pod menom Maxim Tarrini? A koho vlastne naozaj miluje?
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Úškľabok


Po drogovom škandále a prevelení na nočnú zmenu uviazne Waits v spoločnosti otravného kolegu Suttyho a v nekonečnom kolotoči falošných poplachov a nezmyselných priestupkov. Zmieruje sa s tým, že už asi nikdy nebude riešiť žiadny veľký prípad. Všetko sa zmení, keď v opustenom hoteli nájdu mŕtvolu muža s ústami roztiahnutými do desivého úškľabku. Tie zuby však nie sú jeho. Na prstoch nemá odtlačky, oči majú neprirodzenú farbu. A z oblečenia mu ktosi odstrihol všetky štítky...
Vypredané
7,30 € 15,49 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Deti krvi a kostí


Zélie si pamätá, že kedysi bola celá krajina Orisha plná mágie. Ohnivci zapaľovali plamene, Vlnopáni rozkazovali vlnám a Zéliina mama Smrtonoska vzývala duše mŕtvych. No potom mágia kamsi zmizla a všetko sa zmenilo. Všetkých Madžiov na príkaz krutého kráľa vyvraždili, Zélie obrali o mamu a jej ľud o nádej. Teraz však má Zélie jedinečnú šancu zaútočiť na kráľovskú rodinu a vrátiť krajine mágiu. Musí zabrániť korunnému princovi, aby definitívne zničil mágiu, a s pomocou princeznej mu prejsť cez rozum. Na každom kroku na ne číha nebezpečenstvo, z krovín vrčia snežné lepardnéry a vo vodách vyčkávajú pomstychtiví duchovia. Najväčšou hrozbou pre krajinu sa však môže stať práve Zélie – ak sa nenaučí kontrolovať svoju moc. Tomi Adeyemi nadväzuje na tradíciu veľkých fantasy románov. Navyše prišla s neošúchaným námetom čerpajúcim z africkej mytológie a mágie. Autorkin štýl je plný farbistej fantázie, napínavú tajomnú atmosféru spestrujú prvky africkej kultúry a opisy rôznych druhov mágie.
Vypredané
1,90 € 22,90 €

dostupné aj ako:

Letný hosť


V životopisnom románe Letný hosť, inšpirovanom skutočným priateľstvom medzi rodinami Čechovovcov a Lintvariovovcov, sa prepletajú osudy troch žien a jedného tajuplného denníka. Autorka majstrovským spôsobom oživuje dávno minulé časy, ukazuje nám silu umenia a lásky. Horúce leto roku 1888, východná Ukrajina. Do letného sídla rodiny Lintvariovovcov prichádzajú Čechovovci z Moskvy, aby si prenajali hosťovský dom. Jeden z bratov, prostredný syn Anton, nadviaže s mladou lekárkou Zinaidou zvláštny citový vzťah. Zinaida v dôsledku vážnej choroby oslepla a aby vyplnila prázdnotu vo svojom živote, začala si písať denník. Na jeho stránkach sa zamýšľa nad zmyslom života, sníva o čistej láske a filozofuje o smrti. Jej jediným potešením sú úprimné rozhovory s mladým spisovateľom, na ktorého ešte len čaká svetová sláva. O vyše sto rokov neskôr, roku 2014, sa práve tento denník stáva pre Kaťu Kendallovú poslednou šancou, ako zachrániť rodinné vydavateľstvo pred krachom. Do celej veci zaangažuje aj prekladateľku Anastasiu Hardingovú, ktorá sa rozhodne pátrať po stratenom Čechovovom rukopise, no napokon zistí, že to nie je jediné tajomstvo Zainaidinho denníka...
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Žena v kajute 10


V tomto pekne upradenom príbehu, pripomínajúcom knihy Agathy Christie, Lo Blacklocková, žurnalistka, ktorá píše pre časopisy o cestovaní, práve dostala prácu, aká sa pritrafí raz za život: má stráviť týždeň na luxusnej výletnej lodi. Nebo je jasné, more pokojne, vyberaní hostia v dobrej nálade, keď sa výletná loď Aurora vydá na plavbu po malebnom Severnom mori. Spočiatku je pre Lo pobyt na lodi číra radosť: kajuty sú prepychové, večierky iskrivé a elegantní hostia zábavní. No ako sa týždeň chýli ku koncu, nebo sa zatiahne, palubu bičuje studený vietor a Lo sa stane svedkom desivej udalosti, ktorá jej pripomína hrôzostrašnú nočnú moru: jednu ženu zhodia cez palubu. Podľa záznamov však nikto z pasažierov na lodi nechýba, a tak sa loď plaví ďalej, akoby sa nič nestalo, napriek zúfalej snahe presvedčiť ľudí, že sa stalo niečo strašné. Prekvapivé zvraty v deji a tajomne krásne no klaustrofobické prostredie robia z tohto románu Ruth Ware skutočnú čitateľskú lahôdku.
Vypredané
7,40 € 14,99 €
  • 5 /5

Slečna Marplová a záhady: Poviedky


Po minuloročnom mimoriadne úspešnom súbornom vydaní poviedok s Herculom Poirotom pripravilo vydavateľstvo Slovenský spisovateľ ďalší jedinečný výber z poviedkovej tvorby legendárnej Agathy Christie. Tentoraz bude v centre pozornosti jej druhá najznámejšia postava – bystrá stará dáma slečna Marplová, ktorú si podobne ako slávneho belgického detektíva obľúbili čitatelia na celom svete. Veľkej popularite sa dodnes tešia aj filmové a televízne adaptácie príbehov so slečnou Marplovou v hlavnej úlohe. Luxusne vybavená, bohato ilustrovaná kniha s kazetou obsahuje 56 poviedok. Príbehy so slečnou Marplovou dopĺňajú poviedky, v ktorých síce nevystupuje žiadny známy detektív Agathy Christie, ale ktoré presvedčivo dokazujú jej spisovateľské majstrovstvo: schopnosť na malej ploche rozohrať tajomný príbeh plný záhad, ktorý drží čitateľa v napätí až do nečakaného konca. Fanúšikovia Agathy Christie sa určite potešia, že do výberu bola zaradená aj poviedka Tri slepé myšky, podľa ktorej neskôr autorka napísala slávnu divadelnú hru Pasca na myši. Na slovenskom preklade pracovala trojica renomovaných prekladateliek – Alena Redlingerová, Alexandra Ruppeldtová a Nina Mikušová. Vydanie knihy je naplánované na október 2019. Ambasádorom tohto výnimočného projektu je vynikajúci slovenský herec a milovník klasických detektívok Boris Farkaš. Prekladateľ: Alena Redlingerová, Nina Mikušová a Alexandra Ruppeldtová
Vypredané
47,41 € 49,90 €
  • 4,2 /5

Hrob mojej sestry


Sarah, mladšia sestra Tracy Crosswhiteovej, zmizla pred dvadsiatimi rokmi celkom bez stopy. Odvtedy Tracy premýšľa, čo sa naozaj stalo. Neverí, že Edmund House, obvinený a odsúdený za vraždu jej sestry, je skutočný vinník. Chce spoznať pravdu a postarať sa o spravodlivosť. Vzdáva sa učiteľského miesta vo svojom rodisku, úspešne ukončí policajnú akadémiu a zapadne do kolektívu detektívov z oddelenia vrážd v meste Seattle, aby zasvätila život "lovu" ťažkých zločincov. Keď dvaja poľovníci po rokoch úplnou náhodou natrafia v neďalekých horách nad mestom Cedar Grove, kde Tracy a Sarah vyrástli, na plytký hrob s pozostatkami tela Tracinej sestry, rozhodne sa konečne nájsť odpovede na mnohé nezodpovedané otázky. Miestny šerif Roy Calloway, starý priateľ jej otca, však robí všetko preto, aby zabránil Tracy pokračovať vo vyšetrovaní tohto prípadu. Počas pátrania po skutočnom vrahovi svojej sestry ostrieľaná detektívka odhaľuje dávne temné tajomstvá, ktoré navždy zmenia jej vzťah k minulosti. No nielen to. Sama otvára dvere, za ktorými hrozí smrtiace nebezpečenstvo aj pre ňu. Príbeh je dobre premyslený a spracovaný, rieši otázky práva a spravodlivosti. Kniha je vzrušujúco a fascinujúco napísaná. Kedykoľvek si čitateľ myslí, že pozná pravdu, nové udalosti to spochybnia. Je obvinený naozaj vinný, alebo je už dvadsať rokov vo väzení na základe zmanipulovaných dôkazov?
Vypredané
14,16 € 14,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Kde sa les dotýka hviezd


Nikto nevie, odkiaľ prišla. Odrazu je tu a čaká na zázrak. Po bolestnej strate matky a vlastnom boji s rakovinou prsníka si chce Joanna Tealová dokázať, že ju nedávne útrapy nezlomili, a vráti sa k doktorandskému výskumu, ktorý sa zaoberá hniezdením vtákov vo voľnej prírode v americkom štáte Illinois. Vrhne sa do práce a venuje sa jej od svitu do mrku, až kým jej osamelú rutinu nenaruší príchod tajomného dieťaťa, ktoré sa objaví pri jej chate bosé a posiate modrinami. Dievča tvrdí, že sa volá Ursa a prišlo z vesmíru, aby sa na Zemi stalo svedkom piatich zázrakov. Jo znepokojujú viditeľné znaky násilia na dieťati a keďže nevie, v akom domácom prostredí vyrastá, zdráhavo súhlasí s tým, aby u nej zostalo - aspoň dovtedy, kým sa nedozvie viac o jeho minulosti. Jo požiada o pomoc osamelého suseda Gabriela Nasha a spoločne sa snažia vyriešiť záhadu tajomného vesmírneho dieťaťa. Čím viac času spolu trávia, tým viac otázok pribúda. Ako je možné, že dievča nielenže číta Shakespeara, ale mu aj rozumie? Prečo sa v jeho prítomnosti dejú samé pozitívne veci? A prečo Jo a Gabe prestali sledovať internetové stránky o nezvestných deťoch? Hoci trojicu spája neuveriteľné puto, všetci vedia, že ich čakajú ťažké rozhodnutia. Ako sa leto schyľuje ku koncu a Ursa sa blíži k piatemu zázraku, začína ju dobiehať nebezpečná minulosť. Keď ju napokon dostihne, na povrch vyplávajú mnohé bolestné tajomstvá. Ďalší osud týchto troch ľudí poznajú iba hviezdy.
Vypredané
9,90 € 17,90 €

dostupné aj ako:

Smrť a iné šťastné konce


Nič vás neprinúti rýchlejšie sa zamyslieť nad tým, čo v živote naozaj chcete, ako správa, že vám zostávajú už len tri mesiace života. Štyridsiatničke Jennifer Colovej práve oznámili, že trpí smrteľnou chorobou krvi a že má už len tri mesiace na rozlúčku s priateľmi či rodinou a doriešenie svojich záležitostí. Deväťdesiat dní na vyrovnanie sa s nespravodlivou, nečakanou a vážnou diagnózou. Jennifer sa sústredí na pozitíva (nebude musieť ďalej žiť vo svete, ktorý neuznáva Bowieho alebo Cohena, nedostane Alzheimerovu alebo Parkinsonovu chorobu ako jej rodičia, ani jej nevypadne zubná protéza už pri zmienke o jablku). Uvedomí si, že v podstate ľutuje iba jedno: svoje pokazené vzťahy. Namiesto toho, aby si Jennifer v zúfalstve vypracovala zoznam posledných prianí, rozhodne sa napísať list trom najdôležitejším ľuďom vo svojom živote – panovačnej, sebeckej sestre, nevernému exmanželovi bez chrbtovej kosti a očarujúcemu, ale nespoľahlivému bývalému priateľovi – a konečne im povedať pravdu. Spočiatku má pocit, že prechádza duševnou očistou. Bývalý priateľ jej pribehne na pomoc a Jennifer dokonca znovu postaví spálené mosty so sestrou Isabelle. Keď však začnete hovoriť pravdu, je ťažké s tým prestať. Jennifer čoskoro zistí, že pravda nie je vždy taká priamočiara, ako sa zdá, a že aj smrť môže človeka prekvapiť. Z anglického originálu Death and Other Happy Endings (Pamela Dorman Book /VIKING, an imprint of Penguin Random House LLC, London 2019) preložila Jana Seichertová.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Noc, keď som spadla


Napínavý, emotívny príbeh o utajovaných vzťahoch, zničujúcej sile klamstiev a nekonečnej materinskej láske kladie znepokojivé otázky: Poznáte dobre svoje deti? A poznajú ony vás? Abi Knightovú nadránom vytrhne zo spánku telefonát, akého sa desí každý rodič: oznámia jej, že jej sedemnásťročná dcéra spadla z mosta. V nemocnici sa šokovaná Abi dozvie, že Olivia pri páde utrpela nezvratné poškodenie mozgu a z kómy sa už nepreberie. Akoby to nestačilo, lekári zistili, že je tehotná, a preto ju nemôžu odpojiť od prístrojov, ktoré jej telo udržiavajú pri živote. A potom si Abi všimne hrozivé podliatiny na dcériných zápästiach... Keď polícia nečakane vyhlási Oliviin pád za nehodu, Abi si zaumieni, že príde na to, čo sa v tú noc skutočne stalo. Bol Oliviin pád naozaj iba nešťastná náhoda? Alebo sa za ním skrýva niečo oveľa temnejšie? Prekladateľ: Veronika Maťúšová
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Môj boj 6.


Šiestou, rozsahom najväčšou časťou Karl Ove Knausgard završuje svoju odvážnu autofiktívnu sériu Môj boj, ktorá oprávnene vzbudila mimoriadny rozruch v literárnom svete. Autor tu bez snahy čokoľvek tajiť odhaľuje svoje ambície aj slabosti, neistotu a pochybnosti. Opisuje vzťah k manželke Linde a deťom, k matke a otcovi, k priateľom aj známym. Život zachytáva vo všetkých jeho odtieňoch, od zlomových a osudových momentov po zdanlivo bezvýznamné detaily všedného dňa. Riskuje všetko. Prekračuje hranice medzi súkromným a verejným a otvorene opisuje dôsledky tohto rozhodnutia na rodinu a vzťahy s najbližšími. Stála tá bezohľadnosť za to? Má spisovateľ právo byť bezohľadný? Aký je a aký má byť vzťah literatúry k skutočnosti? Súčasťou tohto dielu je aj rozsiahla esej o Hitlerovi a jeho knihe, ktorá sa stala symbolom absolútneho zla. Monumentálna, viac ako tritisícstranová séria Môj boj sa právom považuje za jeden z najdôležitejších literárnych počinov posledných desaťročí a poskytuje čitateľský zážitok, na ktorý sa nezabúda. Z nórskeho originálu Min kamp 6 (Forlaget Oktober, Oslo 2011) preložil Jozef Zelizňák. Verše preložil Milan Richter.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Lacné knihy z kategórie beletria kúpite na e-shope alebo v kníhkupectvách Panta Rhei.