- Počet strán: 226
- Väzba: tvrdá
- EAN: 9788055115436
- Jazyk: slovenský
- Pôvodný názov: Da Vinci's Kitchen
- ISBN: 978-80-551-1543-6
- Dátum vydania: 1. januára 2007
- Vydavateľstvo : Ikar
- Orig. vydavateľstvo: BenBella Books
Da Vinciho kuchyňa
Dave DeWitt
V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy - na dvore Sforzovcov v Miláne pripravoval najveľkolepejšie divadelné predstavenia a bankety, aké kedy Európa videla, a to napriek tomu, že sám žil takmer ako mních a konzumoval najjednoduchšiu vegetariánsku stravu. Vo svojich skicároch nám Leonardo zanechal podrobný záznam o svojom talente a nadšení pre stravu: o varení, filozofii stravy, radách týkajúcich sa pitia a o kuchynských vynálezoch. Da Vinciho kuchyňa skúma rozvoj a premenu talianskej stravy v priebehu 15. a 16. storočia - od opisov pompéznyh hostín a jedál podávaných na kráľovských dvoroch až po jednoduchšiu stravu, ktorou sa živili roľníci. Kniha obsahuje fascinujúce ilustrácie, pôvodné recepty majstrov talianskej renesančnej kuchyne, niektoré ich moderné adaptácie a Leonardov vlastný šalátový dresing.
- Počet strán: 226
- Väzba: tvrdá
- EAN: 9788055115436
- Jazyk: slovenský
- Pôvodný názov: Da Vinci's Kitchen
- ISBN: 978-80-551-1543-6
- Dátum vydania: 1. januára 2007
- Vydavateľstvo : Ikar
- Orig. vydavateľstvo: BenBella Books
V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy - na dvore Sforzovcov v Miláne pripravoval najveľkolepejšie divadelné predstavenia a bankety, aké kedy Európa videla, a to napriek tomu, že sám žil takmer ako mních a konzumoval najjednoduchšiu vegetariánsku stravu. Vo svojich skicároch nám Leonardo zanechal podrobný záznam o svojom talente a nadšení pre stravu: o varení, filozofii stravy, radách týkajúcich sa pitia a o kuchynských vynálezoch. Da Vinciho kuchyňa skúma rozvoj a premenu talianskej stravy v priebehu 15. a 16. storočia - od opisov pompéznyh hostín a jedál podávaných na kráľovských dvoroch až po jednoduchšiu stravu, ktorou sa živili roľníci. Kniha obsahuje fascinujúce ilustrácie, pôvodné recepty majstrov talianskej renesančnej kuchyne, niektoré ich moderné adaptácie a Leonardov vlastný šalátový dresing.
202 389 kníh na sklade ihneď k odoslaniu
Poštovné zadarmo pre nákupy od 20€
Rezervácie v 61 kníhkupectvách