Oddelená strava: Recepty a diéty
  • Počet strán: 92
  • Väzba: mäkká, brožovaná
  • EAN: 9788097074784
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-970747-8-4
  • Dátum vydania: 31. októbra 2012
  • Vydavateľstvo: Plat4M Books
  • Hmotnosť: 0,11 kg
Oddelená strava: Recepty a diéty

Oddelená strava: Recepty a diéty

Katarína Horáková

  • 5
Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál,
ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a
každého - i náročného - stravníka uspokoja. Popri vhodnej kombinácii potravín sa tu zoznámite aj s pestrým jedálnym
lístkom na jednotlivé ročné obdobia a každý si určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a
podľa zdravotného stavu. V receptoch autorka ponúka sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú
zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikátnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Ba čitatelia tu
nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci
mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov
jednotlivých jedál tu nájdu aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny. Pri každom recepte nájde
čitateľ jeho energetickú hodnotu.
O AUTORKE
Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., profesorka všeobecnej biológie z Fakulty chemickej a potravinárskej
technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Počas pôsobenia na fakulte vychovala stovky odborníkov v
oblasti mikrobiológie a biomedicínskeho inžinierstva. Popri pedagogickej práci sa roky výskumne zaoberala
vyhľadávaním nových, biologicky aktívnych látok s antimikrobiálnymi, antioxidačnými a protinádorovými vlastnosťami.
Bola vedúcou medzinárodných EÚ projektov za Slovensko v oblasti vývoja veľmi citlivých imunotestov, zisťujúcich
neškodnosť potravín. Vychádzajúc z poznatkov v tejto oblasti sa začala hlbšie zaoberať aj štúdiom spôsobov správnej
výživy a zdravého životného štýlu. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných a vedecko-populárnych publikácií.
Profesorke Kataríne Horákovej za výsledky celoživotnej tvorivej práce udelil Slovenský literárny fond prémiovú cenu,
ako prejav uznania za jej prínos na rozvoji slovenskej vedy doma i v zahraničí. V súčasnosti prednáša na Slovenskej
technickej univerzite v Bratislave v rámci Univerzity tretieho veku, v dvoch štúdijných odboroch: 1. Potraviny a zdravie
človeka a 2. Starostlivosť o telesné a duševné zdravie, ktorého je súčasne odbornou garantkou
Katarína Horáková je autorkou týchto publikácií:
Oddelená strava (1998), Dělená strava (česká verzia, 1999), Nebojme sa zdravia (1999), Nebojme se zdraví (česká
verzia, 2000), Oddelená strava - A čo ďalej? (2001), Oddelená strava: Recepty a diéty (2001), Oddelená strava:
Očistné kúry a diéty (2002), Monitor zdravia (2005), Detoxikácia organizmu (2007 – 2010, 5 vydaní), Detoxikace
organizmu (česká verzia, 2008), A szervezet méregtelenítése (maďarská verzia, 2008 a 2010, 2 vydania), Umenie
zdravo žiť (2009 a 2010, 2 vydania), Varovné signály tela – Srdce a cievy v ohrození (2011), Detoxikácia organizmu -
Kľúč k zdraviu (rozšírená a doplnená verzia, 2012, 6. vydanie) a Body Detox (Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu,
anglická verzia, 2012).
Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál,
ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a
každého - i náročného - stravníka uspokoja. Popri vhodnej kombinácii potravín sa tu zoznámite aj s pestrým jedálnym
lístkom na jednotlivé ročné obdobia a každý si určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a
podľa zdravotného stavu. V receptoch autorka ponúka sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú
zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikátnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Ba čitatelia tu
nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci
mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov
jednotlivých jedál tu nájdu aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny. Pri každom recepte nájde
čitateľ jeho energetickú hodnotu.
O AUTORKE
Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., profesorka všeobecnej biológie z Fakulty chemickej a potravinárskej
technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Počas pôsobenia na fakulte vychovala stovky odborníkov v
oblasti mikrobiológie a biomedicínskeho inžinierstva. Popri pedagogickej práci sa roky výskumne zaoberala
vyhľadávaním nových, biologicky aktívnych látok s antimikrobiálnymi, antioxidačnými a protinádorovými vlastnosťami.
Bola vedúcou medzinárodných EÚ projektov za Slovensko v oblasti vývoja veľmi citlivých imunotestov, zisťujúcich
neškodnosť potravín. Vychádzajúc z poznatkov v tejto oblasti sa začala hlbšie zaoberať aj štúdiom spôsobov správnej
výživy a zdravého životného štýlu. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných a vedecko-populárnych publikácií.
Profesorke Kataríne Horákovej za výsledky celoživotnej tvorivej práce udelil Slovenský literárny fond prémiovú cenu,
ako prejav uznania za jej prínos na rozvoji slovenskej vedy doma i v zahraničí. V súčasnosti prednáša na Slovenskej
technickej univerzite v Bratislave v rámci Univerzity tretieho veku, v dvoch štúdijných odboroch: 1. Potraviny a zdravie
človeka a 2. Starostlivosť o telesné a duševné zdravie, ktorého je súčasne odbornou garantkou
Katarína Horáková je autorkou týchto publikácií:
Oddelená strava (1998), Dělená strava (česká verzia, 1999), Nebojme sa zdravia (1999), Nebojme se zdraví (česká
verzia, 2000), Oddelená strava - A čo ďalej? (2001), Oddelená strava: Recepty a diéty (2001), Oddelená strava:
Očistné kúry a diéty (2002), Monitor zdravia (2005), Detoxikácia organizmu (2007 – 2010, 5 vydaní), Detoxikace
organizmu (česká verzia, 2008), A szervezet méregtelenítése (maďarská verzia, 2008 a 2010, 2 vydania), Umenie
zdravo žiť (2009 a 2010, 2 vydania), Varovné signály tela – Srdce a cievy v ohrození (2011), Detoxikácia organizmu -
Kľúč k zdraviu (rozšírená a doplnená verzia, 2012, 6. vydanie) a Body Detox (Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu,
anglická verzia, 2012).
Pridať do Zoznamu želaní
Vypredané
4,99 €
4,74

Tovar môže byť dostupný v predajniach, kliknite prosím nižšie pre zobrazenie jeho dostupnosti

Rezervácia v kníhkupectve
  • Počet strán: 92
  • Väzba: mäkká, brožovaná
  • EAN: 9788097074784
  • Jazyk: slovenský
  • ISBN: 978-80-970747-8-4
  • Dátum vydania: 31. októbra 2012
  • Vydavateľstvo: Plat4M Books
  • Hmotnosť: 0,11 kg

book

76 739 kníh na sklade ihneď k odoslaniu

wallet

Poštovné zadarmo pre nákupy od 39€

store

Rezervácie v 60 kníhkupectvách


Hodnotenia (1)

5
Regina Kormošová

Recenzia

  • 5 /5
  • Regina Kormošová

Perfektná

Pridať do Zoznamu želaní
Vypredané
4,99 €
4,74

Tovar môže byť dostupný v predajniach, kliknite prosím nižšie pre zobrazenie jeho dostupnosti

Rezervácia v kníhkupectve

Odporúčania