Marcela Macová

autor

Zákon č.428 2002 Z.z. O ochrane osobných údajov s komentárom


Hlavným cieľom komentára je poukázať na ochranu osobných údajov podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov z pohľadu teórie a praxe. Ochrana osobných údajov v Slovenskej republike vyplýva z medzinárodných záväzkov, hlavne po vstupe do Európskej únie. Hlavnými prameňmi v prostredí Európskej únie sú Smernica Európskeho parlamentu a Rady 95/46/EHS a Dohovor Rady Európy č. 108. I týmto medzinárodným dokumentom je v komentári venovaná adekvátna pozornosť. Komentár sa snaží nájsť odpovede na všetky podstatné výkladové otázky, ktoré sa doteraz pri aplikácii zákona vyskytli (resp. na dôležité výkladové otázky, ktoré by sa podľa autorky mohli vyskytnúť v blízkej budúcnosti), podrobne popisuje význam jeho jednotlivých ustanovení, ich vnútornú previazanosť a ich súvislosti s inými právnymi predpismi.
Vypredané
19,00 € 20,00 €

Zákon č. 122/2013 Z. z. O ochrane osobných údajov s komentárom-podľa právneho stavu k 1.7.2013


Komentár k novému zákonu č. 122/2013 Z.z. O ochrane osobných údajov, ktorý nadobudol účinnosť od 1.7.2013, si kladie za cieľ poskytnúť odbornej a laickej verejnosti čo najucelenejší pohľad na oblasť ochrany osobných údajov, resp. ochrany súkromia. Nie je určený len odbornej (právnickej) verejnosti, ale svoje miesto si nájde aj na pracoviskách personalistov, bankových úradníkov, lekárov, štátnych úradníkov a ďalších, ktorým pomôže pri správnom nakladaní s osobnými údajmi.
Vypredané
19,00 € 20,00 €