Sándor Petőfi

autor

János vitéz


Hogyan lesz Kukorica Jancsiból János vitéz, miképp győzi le a zsiványokat, boszorkányokat, óriásokat, hogyan szabadítja ki a francia királylányt a török karmaiból? És legfőképpen: hogyan találja meg elveszett Iluskáját és nyeri el az örök boldogságot? A János vitéz több mint százötven esztendeje gyerekeknek, felnőtteknek egyik legkedvesebb olvasmánya. A kötetben Péreli Zsuzsa ihletett akvarelljei hívogatnak Petőfi csodálatos világába.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Petőfi Sándor összes versei


Az Osiris Klasszikusok sorozat ezen kötetében a 19. századi nagy magyar költő összes verse olvasható.
Vypredané
15,34 € 16,15 €

János Vitéz


Petőfi Sándor ezen elbeszélő költeménye olyan, mintha népmese lenne, csak éppen versben előadva. Petőfi János vitéz és Iluska sorsán keresztül igazságot is szolgáltat, de művében a magyar nép vágyát is megfogalmazta. Majd száz évvel később egy másik magyar író, Szerb Antal mondta: " A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma."
Vypredané
8,00 € 8,42 €

Petőfi Sándor összes költeménye


Aki magyarul azt mondja: költő - mindenekelőtt Petőfire gondol. Attól kezdve, hogy belépett az irodalomba, szüntelenül jelen van. Példaképp és mérce. Lehetett és lehet szolgaian utánozni, lehetett és lehet kerülni mindent, ami az ő modorára emlékeztet, de nem lehet megkerülni: aki magyarul verset ír, az valahogy viszonylik Petőfihez. A róla írt kritikák, cikkek, tanulmányok, könyvek könyvtárat tesznek ki, és minden korban új szempontokból új mondanivalókat tesznek hozzá a hagyományhoz. Verseinek egy része nemcsak közismert, de olyan népdallá vált, amelyről sokan azt sem tudják, hogy Petőfi írta, holott mindig is ismerték. Nem lehet úgy magyarul élni, hogy az ember ne tudja kívülről a Petőfi-versek számos sorát. S mindehhez ő a legvilághíresebb magyar költő: ha valamelyest művelt külföldinek azt mondják: magyar irodalom - akkor mindenekelőtt Petőfi jut az eszébe. (mek.iif.hu nyomán)
Vypredané
13,96 € 14,69 €

Arany Lacinak - lapozó


Színes verses képeskönyv lapozó a legkisebbeknek Szalma Edit rajzaival.
Vypredané
3,62 € 3,81 €

Petőfi Sándor összes költeményei I-II.


Petőfi Sándor összes verseit veszi kézbe két kötetben az Olvasó. A gyűjtemény nemcsak lírai verseit tartalmazza, hanem elbeszélő költeményeit is, hiszen nem lehetne teljes A helység kalapácsa, a János vitéz vagy Az apostol nélkül. Emellett szerepelnek benne a költőnek tulajdonított "kétes hitelű" versek, a töredékek, a befejezetlen művek és az idegen költőktől vett műfordítások is.
Vypredané
21,85 € 23,00 €

Arany Lacinak - DVD melléklettel


Petőfi Sándor híres versének szereplői életre kelnek a rajzfilmen. A vers első filmes változatát tartalmazza a könyvhöz mellékelt DVD Szabó Gyula hangjával, kicsiknek és nagyoknak. Olvasd, nézd és hallgasd!
Vypredané
7,32 € 7,71 €

A hóhér kötele


Vér és könny - kártya és párbaj - szerelem és halál... Petőfi regényében a romantika szinte minden szokott kliséje felbukkan. Andorlaki Máté története a síron túli szerelem és a vérbosszú körül forog. Mindeközben az olvasó nemegyszer ráismerhet a köl tőre, hiszen gyakran ugyanezek a motívumok szövik át a János vitéz vagy Az apostol sorait is. Petőfi prózaíróként a szokatlanabb arcát mutatja felénk, de úgy, hogy eközben is eltéveszthetetlenül saját maga marad: végletekben gondolkodó, indulatoktól hajtott, meg nem értett... és végtelenül konok.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Anyám tyúkja


Petőfi Sándor verse, színes rajzokkal illusztrálva.
Vypredané
2,34 € 2,46 €

Anyám tyúkja


Alapműveltségünk egyik első, meghatározó versválogatását Kass János szuggesztív illusztrációival nem csupán esztétikai okokból érdemes a gyerekek kezébe adni, hanem azért is, mert számos költemény az iskolai tananyag része. Petőfi Sándor legismertebb versei (Arany Lacinak, Pató Pál úr, Füstbement terv, István öcsémhez, Itt van az ősz, itt van újra, Az Alföld, A Tisza) mellett olvashatnak a családi életről, a hazai tájról, a szerelemről, sőt találkozhatnak a költő játékos és tréfás oldalával is.
Vypredané
8,41 € 8,85 €

János vitéz


"Cifra beszéd kéne azt elősorolni, A vörös nadrágban mit érezett Jancsi, Mit érezett, mikor a mentét fölkapta, S villogó kardját a napnak megmutatta. Csillagokat rúgott szilaj paripája, Mikor Jancsi magát fölvetette rája. De ő keményen ült rajta, mint a cövek, A földindulás sem rázhatta volna meg. Bámulói lettek katonapajtási, Nem győzték szépségét, erejét csodálni, És amerre mentek, s beszállásozának, Induláskor gyakran sírtak a leányok." A könyv Borsódy Eszter grafikáinak felhasználásával készült.
Vypredané
0,95 € 1,00 €

János vitéz


Petőfi jól ismert történetét Kosztolányi Dezső a "magyar Odüsszeiának" nevezte, melyben Kukorica Jancsiból, a juhászbojtárból sok utazás és kaland után János vitéz válik, s újabb megpróbáltatásokat követően végül Tündérországban rátalál szerelmére, Iluskára. Petőfi klasszikus verses meséje most először jelenik meg magyarul Kass János rajzaival.
U dodávateľa
9,14 € 9,62 €

Arany Lacinak


Petőfi Sándor 1847 júniusában ellátogatott Arany Jánosékhoz Szalontára. Ekkor írta szívmelengető versét jó barátja kisfiának. Gyermekirodalmunk klasszikusát virtuóz ritmusa és rímei ugyanolyan élvezhetővé teszik ma is, mint másfél évszázada.
U dodávateľa
6,13 € 6,45 €

János vitéz


Petőfi Sándor ezen elbeszélő költeménye olyan, mintha népmese lenne, csak éppen versben előadva. Petőfi János vitéz és Iluska sorsán keresztül igazságot is szolgáltat, de művében a magyar nép vágyát is megfogalmazta. Majd száz évvel később egy másik magyar író, Szerb Antal mondta: A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.
U dodávateľa
8,25 € 8,68 €

Anyám tyúkja


Anyám tyúkja
Vypredané
2,89 € 3,04 €

Arany Lacinak


Petőfi Sándor egyik legnépszerűbb gyerekverse újra kapható!
Vypredané
2,89 € 3,04 €