Jennifer Smith

autor

Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled


Kdo by si byl pomyslel, že pouhé čtyři minuty dokážou všechno změnit? Sedmnáctiletá Hadley zažívá snad nejhorší den svého života. Letí do Londýna na svatbu svého otce a ženy, kterou v životě neviděla. Navíc o pouhé čtyři minuty zmešká svůj let a uvízne na newyorském letišti. Čekání jí zpříjemní přitažlivý mladík, s nímž se seznámí v odbavovacím prostoru. Jmenuje se Oliver, je to Brit a má sedadlo 18C. Hadley 18A! Román o rodinných vztazích, druhých šancích i prvních láskách se odehrává během 24 hodin a roli v něm hrají osudné náhody i rozmary času, které zamotají život dvěma mladým lidem.
U dodávateľa
11,08 € 11,66 €

Létezik térkép a szerelemhez?


Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik; Owen az alagsorban él, és gyakran feljár a tetőre gyönyörködni a csillagokban. Nem meglepő tehát, hogy találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják ... Folytatás ›› őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet egyre messzebbre sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját - bármely kicsi is rá az esély -, hogy viszontláthassák egymást?Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is. A(z) Létezik térkép a szerelemhez? (Könyv) szerzője Jennifer E. Smith.
U dodávateľa
10,95 € 11,53 €

Létezik térkép a szerelemhez?


Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját, bármely kicsi is rá az esély, hogy viszontláthassák egymást? Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is
U dodávateľa
13,88 € 14,61 €

Milyen lesz a búcsú után?


Clare és Aidan számára lassacskán véget érnek a középiskolás évek. Bizakodva és céltudatosan várják a jövőt. Ám a várakozásokkal teli időszakra rányomja bélyegét, hogy a szerelmesek útja, úgy tűnik, különválik. Vágyaik és elképzeléseik külön városba viszik őket. Egyetlen kérdés marad hátra: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak vagy szakítsanak. A 12 órás beszélgetés során felidézik kapcsolatuk minden egyes fontos pillanatát, jelentős eseményét, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket. Az este barátokhoz, a családhoz, régi emlékekhez és különleges helyekre vezeti őket, ahol kemény igazságokkal és meglepő felfedezésekkel néznek szembe. Ahogy az óra jár, és eléri őket a reggel, úgy közeleg elkerülhetetlen búcsújuk is. A kérdés csak az, hogy a búcsú csupán reggelre szól avagy örökre? Mennyit bír ki a szerelem? Bájos, édesen keserű, bölcsességgel és szeretettel teli, ellenállhatatlan regény. Hogyan döntsünk, ha a szívünk és az élet más-más irányt diktál? Meddig szól a búcsú? Holnapig vagy örökre?„A történet hosszúra nyújtja a szív fájdalmát. De ez egy csodás fájdalom. A legjobb fajta. Olyan fájdalom, ami a legigazibbnak tűnő szereplőktől jön, így az egész olyan hiteles lesz, hogy téged is magával ragadnak az érzelmek.” Jennifer Niven„A történet friss és élénk. Irodalmi műfaja lebilincselő, a karaktereket közelről megfigyelhetjük, Clare és Aidan meghittséggel, intimitással, intenzíven és hűen mutatkoznak be. Minden olvasó elégedett lehet. Újabb szellemes és kedves könyv Smith életművében.” Kirkus Reviews„Azoknak, akik csak most lesznek főiskolások, azoknak, akiknek már van tapasztalata, és mindenkinek, aki rajong a romantikus realisztikus fikció iránt. Ez egy igazán élvezetes, érzelmes és értelmes történet.” School Library Journal„Jennifer E. Smith egyetlen epikus este alatt bemutatja az első szerelem fájdalmas tökéletességének minden részletét. Nem akartam, hogy véget érjen az éjszaka... és ez a könyv.”
U dodávateľa
10,17 € 10,71 €

Windfall


This romantic story of hope, chance, and change from the author of The Statistical Probability of Love at First Sight is one Jenny Han says is filled with all of her "favorite things," Morgan Matson calls “something wonderful” and Stephanie Perkins says “is rich with the intensity of real love.” Alice doesn’t believe in luck—at least, not the good kind. But she does believe in love, and for some time now, she’s been pining for her best friend, Teddy. On his eighteenth birthday—just when it seems they might be on the brink of something—she buys him a lottery ticket on a lark. To their astonishment, he wins $140 million, and in an instant, everything changes. At first, it seems like a dream come true, especially since the two of them are no strangers to misfortune. As a kid, Alice won the worst kind of lottery possible when her parents died just over a year apart from each other. And Teddy’s father abandoned his family not long after that, leaving them to grapple with his gambling debts. Through it all, Teddy and Alice have leaned on each other. But now, as they negotiate the ripple effects of Teddy’s newfound wealth, a gulf opens between them. And soon, the money starts to feel like more of a curse than a windfall. As they try to find their way back to each other, Alice learns more about herself than she ever could have imagined . . . and about the unexpected ways in which luck and love sometimes intersect. Praise for Windfall: Featured in Seventeen Magazine's "What's Hot Now" “Windfall is about all of my favorite things—a girl’s first big love, her first big loss, and—her first big luck.” —Jenny Han, New York Times bestselling author of To All the Boys I’ve Loved Before “Windfall is perfectly named; reading it, I felt like I had suddenly found something wonderful. It’s a story about love, and luck, and the way our lives can change in an instant. I laughed and cried and bought a lottery ticket the very next day.” —Morgan Matson, New York Times bestselling author of The Unexpected Everything “Windfall is rich with the intensity of real love— in all its heartache and hope.” —Stephanie Perkins, New York Times bestselling author of Isla and the Happily Ever After "If you’re looking for your next great read, then you’re in “luck!” Smith combines humor and emotion to capture these characters’ life-changing story, while teaching us all a bit about luck, love, kindness and the true meaning of home." —Justine Magazine "Windfall is an absolutely brilliant story...you will def want to add this gem to your TBR pile." —Susane Colasanti, bestselling author of When It Happens
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Greta James, az elsüllyeszthetetlen


Vannak utazások, amelyeknek nem vághatsz neki egyedül. Árnyaltan dolgozza ki gyász és sebezhetőség témáit ez a megkapó, lendületes irodalmi alkotás. Greta James az ismertség küszöbén álló, feltörekvő zenész, szinte már rocksztár, de nevetségessé tette magát a színpadon. Közvetlenül édesanyja váratlan halála után és a karrierje szempontjából sorsdöntő, második albuma megjelenése előtt. A kínos jelenetről készült felvétel virális lesz, Greta lemondja a további élő fellépéseket, a pályafutása kockán forog. Szülei negyvenedik házassági évfordulójukra lefoglaltak egy alaszkai hajókirándulást, amelyre most neki kell elkísérnie megözvegyült édesapját - enyhén szólva nincs hozzá túl sok kedve. Az utazás mégis jól alakul: a hajón Greta megismerkedik Ben Wilderrel, a megnyerő történésszel, aki Jack London: A vadon szava című könyvéről tart előadást a hajó utasainak. Önelemzés, kérdések és megnyugvás: ahhoz, hogy továbblépjünk, meg kell értenünk, kik vagyunk - mondja ez a bölcs és szerethetően kifinomult regény.
U dodávateľa
15,30 € 16,10 €

Milyen lesz a búcsú után? Filmes borítóval


A Netflixen elérhető egy újabb könyvadaptáció, amely Jennifer E. Smith fiataloknak szóló szerelmi története, a Milyen lesz a búcsú után? című regény alapján készült.A film főszerepeit Jordan Fisher és Talia Rayder játsszák. Ők alakítják a romantikus vígjáték középpontjában álló Claire-t és Aidant, akik miután megegyeztek, hogy még a főiskola előtt szakítanak, utolsó közös estéjükön felidézik kapcsolatuk minden egyes fontos pillanatát, jelentős eseményét, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket.Az epikus randi ismerős helyszínekre és váratlan helyekre vezeti őket, és ahogy közeledik a reggel, egyre nehezebbnek találják a megállapodás teljesítését. A történet vicces és szívszorító egyszerre, hűen ábrázolja az első szerelem fájdalmas tökéletességének minden részletét.
U dodávateľa
12,26 € 12,90 €

Nepotopiteľná


Sú cesty, na ktoré sa nemôžete vydať samaPo matkinej náhlej smrti a tesne pred uvedením svojho druhého albumu, na ktorý sa kládli vysoké nároky, sa speváčka Greta Jamesová sa psychicky zrúti na pódiu. Zábery sa rýchlo šíria internetom a jej ťažko budovaná kariéra je ohrozená. Práve pred tým ju otec varoval. Napokon, jej spevácky sen nikdy celkom neschvaľoval. O niekoľko mesiacov Greta neochotne súhlasí, že bude otca sprevádzať na plavbe po Aljaške. Možno je to ich posledná šanca nájsť si k sebe cestu, zmieriť sa so stratou milovanej matky a manželky a zároveň si vyjasniť krivdy, ktoré v sebe roky dusili. Greta na lodi spoznáva Bena Wildera, šarmantného historika, ktorý má počas plavby prednášať o knihe Jacka Londona Volanie divočiny. Greta sa snaží získať späť svoju sebadôveru, Ben zas čelí vlastným trápeniam, a tak sa ocitajú v situácii, keď sa navzájom priťahujú a spoliehajú jeden na druhého. Ďaleko od preplnených mestských sál a obklopená úžasnou scenériou Aljašky sa Greta konečne postaví čelom k vlastným rozhodnutiam, k zlomenému srdcu a k žiaľu, ktorý tak sužuje jej rodinu. Raz sa predsa musí rozhodnúť, ako ďalej so svojím životom a ako znovu nájsť svoj hlas.Z anglického originálu The Unsinkable Greta James (Ballantine Books, New York 2022) preložila Miriam Ghaniová.
Na sklade 2Ks
12,67 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Nepotopiteľná


Po matkinej náhlej smrti a tesne pred uvedením svojho druhého albumu, na ktorý sa kládli vysoké nároky, sa speváčka Greta Jamesová sa psychicky zrúti na pódiu. Zábery sa rýchlo šíria internetom a jej ťažko budovaná kariéra je ohrozená. Práve pred tým ju otec varoval. Napokon, jej spevácky sen nikdy celkom neschvaľoval.O niekoľko mesiacov Greta neochotne súhlasí, že bude otca sprevádzať na plavbe po Aljaške. Možno je to ich posledná šanca nájsť si k sebe cestu, zmieriť sa so stratou milovanej matky a manželky a zároveň si vyjasniť krivdy, ktoré v sebe roky dusili. Greta na lodi spoznáva Bena Wildera, šarmantného historika, ktorý má počas plavby prednášať o knihe Jacka Londona Volanie divočiny. Greta sa snaží získať späť svoju sebadôveru, Ben zas čelí vlastným trápeniam, a tak sa ocitajú v situácii, keď sa navzájom priťahujú a spoliehajú jeden na druhého.Ďaleko od preplnených mestských sál a obklopená úžasnou scenériou Aljašky sa Greta konečne postaví čelom k vlastným rozhodnutiam, k zlomenému srdcu a k žiaľu, ktorý tak sužuje jej rodinu. Raz sa predsa musí rozhodnúť, ako ďalej so svojím životom a ako znovu nájsť svoj hlas.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Statistical Probability of Love at First Sight


Who would have guessed that four minutes could change everything? Imagine if she hadn't forgotten the book. Or if there hadn't been traffic on the expressway. Or if she hadn't fumbled the coins for the toll. What if she'd run just that little bit faster and caught the flight she was supposed to be on. Would it have been something else - the weather over the Atlantic or a fault with the plane? Hadley isn't sure if she believes in destiny or fate but, on what is potentially the worst day of each of their lives, it's the quirks of timing and chance events that mean Hadley meets Oliver...Set over a 24-hour-period, Hadley and Oliver's story will make you believe that true love finds you when you're least expecting it.
Vypredané
11,39 € 11,99 €

Štatistická pravdepodobnosť lásky na prvý pohľad


Hadley má sedemnásť rokov. Chýbali jej len štyri minúty, aby stihla lietadlo do Londýna. Mala ísť na sobáš svojho otca so ženou, ktorú ešte nespoznala, no už ju nenávidí. Keď na letisku v New Yorku čaká na najbližšie lietadlo, stretne Oliviera, ktorý študuje v Spojených štátoch. Zapáči sa jej, až veľmi, no keď prídu v Londýne na colnicu, každý sa poberie svojou cestou. Cesty osudu sú však nevyspytateľné. Román Jennifer E. Smithovej zachytáva iba dvadsaťštyrihodinový úsek zo života tínedžerky Hadley, na konci ktorého sa znovu potvrdí stará dobrá pravda, že láska býva často hneď za rohom a prichádza vo chvíli, keď ju človek najmenej očakáva. Autorka však nepodáva banálny príbeh o dievčati zmietanom pochybnosťami o sebe samej a o svojom vzťahu k nečakane rozpadnutému manželstvu rodičov, naopak, je to príbeh o magickej sile osudu a schopnosti človeka prijať nepredvídateľný chod vecí tohto sveta, či už ide o dramatickú stratu ilúzii, alebo o nečakané citové prebudenie. Autorka prejavuje hlboké pochopenie pre citový zmätok dospievajúceho dievčaťa, ktoré napokon dokáže otvoriť srdce nielen svojej prvej veľkej láske, ale prijať doň znovu aj zavrhnutého otca.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Vajon létezik szerelem első látásra?


Négy perc általában alig valamire elegendő - ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat? A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól - Hadley-é pedig a 18A-ra. A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.
Vypredané
10,95 € 11,53 €

Milyen is a boldogság?


Két idegen, Graham Larkin és Ellie O'Neill akkor ismerkednek meg -legalábbis virtuálisan-, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják. Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él. Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De lehet-e egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet -akárcsak a szerelem- tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.
Vypredané
10,95 € 11,53 €

Milyen is a boldogság?


Két idegen, Graham Larkin és Ellie O'Neill akkor ismerkednek meg -legalábbis virtuálisan-, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják. Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él. Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De lehet-e egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? Jennifer E. Smith új regénye egy nyár történetét elmesélve bizonyítja, hogy az élet, akár a szerelem, tele van meglepő szerencsés tévedésekkel és felfedezésekkel.
Vypredané
13,88 € 14,61 €

Hello, Goodbye, And Everything In Between


One night. A life-changing decision. And a list...Of course Clare made a list. She creates lists for everything. That's just how she is. But tonight is Clare and Aidan's last night before college and this list will decide their future, together or apart. It takes them on a rollercoaster ride through their past - from the first hello in science class to the first conversation at a pizza joint, their first kiss at the beach and their first dance in a darkened gymnasium - all the way up to tonight. A night of laughs, fresh hurts, last-minute kisses and an inevitable goodbye. But will it be goodbye forever or goodbye for now?
Vypredané
9,03 € 9,50 €

Field Notes on Love


'Utterly romantic' Jenny Han, bestselling author of To All the Boys I've Loved Before.A delicious meet-cute romance about luck, love and serendipity from Jennifer E. Smith, author of Windfall and The Statistical Probability of Love at First Sight.It's the perfect idea for a romantic week together: travelling across America by train.But then Hugo's girlfriend dumps him. Her parting gift: the tickets for their long-planned last-hurrah-before-uni trip. Only, it's been booked under her name. Non-transferable, no exceptions.Mae is still reeling from being rejected from USC's film school. When she stumbles across Hugo's ad for a replacement Margaret Campbell (her full name!), she's certain it's exactly the adventure she needs to shake off her disappointment and jump-start her next film.A cross-country train trip with a complete stranger might not seem like the best idea. But to Mae and Hugo, both eager to escape their regular lives, it makes perfect sense. What starts as a convenient arrangement soon turns into something more. But when life outside the train catches up with them, can they find a way to keep their feelings for each other from getting derailed?Jennifer E. Smith's YA novel Field Notes on Love is a heart-warming love story about grabbing opportunities and trusting your instincts.
Vypredané
9,98 € 10,50 €