Knižné kamarátstva | DOPRAVA ZADARMO od 15€!

Attila Végh

autor

Cesta k titulu MMA World Champion


Obyčajný chlapec z Gabčíkova, ktorému sa podarilo vlastnými silami a tvrdou drinou dosiahnuť až na samotný vrchol gladiátorských súbojov zvaných MMA. Taký je príbeh Attilu Végha, ktorý sa musel prebojovať cez tvrdé zápasy a inkasovať aj ťažké prehry, aby dostal ako prvý zo Slovenska jedinečnú možnosť bojovať v USA. Sám a bez znalosti angličtiny sa vybral do zámoria, kde sa postavil zoči-voči najtvrdším bojovníkom sveta. Pokoril pyramídu organizácie Bellator a ukázal svetu, že aj zo skromných podmienok môže pochádzať skutočný šampión ak nosí v sebe srdce bojovníka... V knihe vám Attila okrem iného prezradí:• Ako na správnu tréningovú prípravu bojovníka MMA• Aká je víťazná psychika a na čo myslí šampión pred a počas zápasu• Ako na oddych a regeneráciu po zápase• Zaujímavosti zo zákulisia MMA a množstvo ďalšieho...
Na sklade
12,34 € 12,99 €

A növényvilág ékszerei


"(...) Védett növényeink az ország egész területén oltalmat élveznek. A védelem a faj minden egyedére, annak minden részére (mag, virág, termés) kiterjed. A kirándulókból természetesen nem várható el, hogy ismerjék valamennyi védett növényt. Ezért a leghelyesebb, ha a természetben járva -főleg, ha védett területen kirándulunk- semmilyen virágot nem szedünk. Emlékeinkben sokkal tovább élnek, mint a vázában.
Ez a könyv nem vállalkozhat arra, hogy valamennyi védett növényünkkel megismerteti az olvasót. Harminchét hazai védett növényfajt és húsz rokon fajt mutat be, melyek nagy része szintén védett. (...)" (a Szerző)
U dodávateľa
10,96 € 11,54 €

A torzó tekintete


Végh Attila eddig megjelent filozófiai esszékötetei mind arról tanúskodnak, hogy a szerzőt az emberi léttapasztalat nyelvi megragadhatósága érdekli. Célja - ha körülhatárolható ez egyáltalán - létezésünk alapkérdéseinek föltárása. Ennek érdekében az ókorra tekint vissza, megpróbálja szólásra bírni a görög hagyományt. Saját bevallása szerint a legboldogabb akkor volna, ha az olvasó maga válaszolná meg - talán öntudatlanul is - a kérdést: mi közöm nekem ma mindehhez? "A torzó tekintete" Rilke híres versére utal, melyben Apollón fej nélküli szobra azt közli velünk, hogy életünket meg kell változtatnunk, ha azt akarjuk, hogy méltó legyen a létről való gondolkodás hagyományához. A költő-filozófus szerző többek között a mitikus gondolkodás mibenlétét és relevanciáját, a természet és a táj hermeneutikáját, a görög drámatörténet és esztétika ontológiai vetületeit, a művészet igazságát, Hamvas Béla görögségképét, a katarzis létrejöttét vizsgálja. A kép, amely az olvasóban kialakul, mégsem kaleidoszkópszerű törmelékrajz. Ha elmondható volna, hogy mi az, ami ehelyett az olvasó elméjében kirajzolódik, akkor ezt a könyvet nem volna érdemes elolvasni.
Vypredané
2,03 € 2,14 €