% Zľavy na hry %

Tibor Zalán

autor

A rettentő görög vitéz


A rettentő görög vitéz története ismert mitológiai témát dolgoz fel: az ifjú Thészeusz vándorlását meséli újra, küzdelmeit különféle útonállókkal és szörnyetegekkel, így a bunkós emberrel, a fenyőhajlítóval vagy éppen az alvilági kocával - egészen az Ariadnéval való találkozásig és a Minótaurosz legyőzéséig. A mese tehát régi, de a szöveg nagyon is friss - a nyelv, a forma, a szemléletmód új, modern és groteszk, sőt, szemtelen és pimasz, mint maga Thészeusz, az ifjú hős, a tizenéves durrbele kamasz. Baranyai András görög vázarajzokat idéző rajzai tökéletesen egészítik ki Zalán Tibor mesejátékát, hasonlóan keveredik bennük hagyományos és modern, mint magában a szövegben. A Stúdió K Színház többszörösen díjnyertes bábelőadásának könyvváltozata.
U dodávateľa
10,19 € 10,73 €

Zalán Tibor legszebb versei


Zalán Tibor legújabb verseskötete, melyben a József Attila- díjas író, költő munkásságából Jankovics József válogat. A könyv olyan, mára már nem megszerezhető kötetek teljes anyagát is tartalmazza, mint a Dünnyögés Fél hangokra és a Fáradt kadenciák. A két ciklus minden darabja helyet kap tehát a kötetben, sok más, kimagasló alkotás mellett.
U dodávateľa
7,80 € 8,21 €

Háry - A rettentő magyar vitéz


Rám nem mondhatja senki, hogy akárki. Én János vagyok. A híres. A Háry."Róla szól a mese, a rettentő Háryról, aki legyőzte Napóleont, aki megmentette Mária Lujzát, akinek szabad bejárása volt Francihoz ("nektek Ferenc császár"), aki megküzdött a hatalmas rákkal, a hatalmas polippal, a hatalmas sárkánnyal... és mindezt most el is meséli nekünk.Sokunk számára emlékezetes A rettentő görög vitéz (Thészeusz) története Zalán Tibortól. Most egy nem ­kevésbé rettentő magyar vitézen a sor, nevezetesen Háry Jánoson, az "abonyi dalián". Amúgy "zalánosan- ironikusan", persze, Garay János nyomán, Kállai Nagy Kriszta csodálatos rajzaival.Hisszük, ha látjuk!
U dodávateľa
13,54 € 14,25 €

Királylányok második könyve


Zalán Tibor második királylányos könyvében húsz mese olvasható húsz királylányról: tele vannak új, meghökkentő mozzanatokkal és ismerősen ismeretlen szereplőkkel. Hol felnőttesen bölcsek, hol pedig gyerekesen viccesek. Egy pompás, klasszikus mesekönyv!Azt minden látogatója megjegyezte, éktelen szerencséje van Habakuk királynak, mert mind a negyven lánya gyönyörű, mi több, egyik szebb, mint a másik. De baja is volt velük elég! Az még csak hagyján, hogy volt közöttük aprócska, sértődékeny, kalandvágyó, tudálékos és álmodozó, de olyan is akadt, aki sárkányokkal szövetkezve haramiának állt...
U dodávateľa
13,20 € 13,89 €

Nemzedéktelen arc


A Nemzedéktelen arc Zalán Tibor kritikáiból, esszéiből, művészeti írásaiból, valamint az életmű véletlen forgácsaiból és tetszőleges szóródásaiból nyújt válogatást, mintegy folytatva és kiegészítve a kiadónknál 2007-ben megjelent Elfogult írások anyagát. Jelen kötetünk címe a korábbi gyűjtemény alcíméből került a borítóra, ami egyrészt a korpusz összetartozását jelzi, másrészt a válogatás pillanatának megváltozott kulturális-társadalmi kontextusát. A könyv műfajilag sokrétű írásait (egyebek mellett) egy markáns észlelés- és gondolkodásmód jelenléte teszi valódi szellemi kalanddá.
U dodávateľa
5,48 € 5,77 €

Királylányok nagykönyve


Egy álomszép, klasszikus mesekönyv!Tudod, hogy te is királylány vagy? Még ha nem is gondoltál erre - neked is van olyan tulajdonságod, amelyik különlegessé, varázslatossá, egyedivé tesz. Zalán Tibor többszörösen díjazott író, két királylány apukája. Ebben a könyvében negyven mese olvasható negyven királylányról, te is megtalálhatod közöttük azt, aki a legközelebb áll hozzád!
U dodávateľa
21,38 € 22,51 €

Drámák I. kötet


"Hát így vagyunk. Az a jó, ami rossz. Az az értékes, ami nincs. Érdekes. Mintha megint fogna az agyam. Mintha megint kezdenék megbölcsülni. Jaj, csak el ne múljék ez az állapot! Nézzük csak! A világ szép. Szép, mert vannak benne fák, és a fák szépek. A világ nagy. Nagy, mert a csillagok nagyok, de a csillagok láthatóan kicsik, s a nagy csillagok azért kicsik, mert messze vannak, s ha a világ nem lenne nagy, akkor a csillagok sem lehetnének kicsik. A világ illatos. Illatos, mert vannak benne virágok, és a virágok illatosak, tehát illatos a világ az illatos virágoktól" (Azután megdöglünk) "Csöngetnem kell, a saját házamba becsöngetni. Hát ez megalázó kérem, minden szempontból megalázó. Főleg ha valaki meglátja, hogy a saját házamba be kell csöngetnem, mint egy - mint egy idegennek - vagy ami még rosszabb, mint egy olyannak, akit kizártak a saját házából" Hát jó. Becsöngetek. (Becsönget.) Semmi. És senki. Ezek nincsenek itthon. Nos, azt nem firtatom, miért nincsenek itthon. Azt meg főleg nem, hogy hol vannak ilyenkor. Felnőtt emberek, lehet dolguk, magánszférájuk, ugye, azután elvannak valahol" 
Na stiahnutie
2,79 €

Drámák II. kötet


„Hát így vagyunk. Az a jó, ami rossz. Az az értékes, ami nincs. Érdekes. Mintha megint fogna az agyam. Mintha megint kezdenék megbölcsülni. Jaj, csak el ne múljék ez az állapot! Nézzük csak! A világ szép. Szép, mert vannak benne fák, és a fák szépek. A világ nagy. Nagy, mert a csillagok nagyok, de a csillagok láthatóan kicsik, s a nagy csillagok azért kicsik, mert messze vannak, s ha a világ nem lenne nagy, akkor a csillagok sem lehetnének kicsik. A világ illatos. Illatos, mert vannak benne virágok, és a virágok illatosak, tehát illatos a világ az illatos virágoktól…”(Azután megdöglünk)„Csöngetnem kell, a saját házamba becsöngetni. Hát ez megalázó kérem, minden szempontból megalázó. Főleg ha valaki meglátja, hogy a saját házamba be kell csöngetnem, mint egy… mint egy idegennek… vagy ami még rosszabb, mint egy olyannak, akit kizártak a saját házából… Hát jó. Becsöngetek. (Becsönget.) Semmi. És senki. Ezek nincsenek itthon.Nos, azt nem firtatom, miért nincsenek itthon. Azt meg főleg nem, hogy hol vannak ilyenkor. Felnőtt emberek, lehet dolguk, magánszférájuk, ugye, azután elvannak valahol…”
Na stiahnutie
2,79 €

Papírváros


Egyszer majd megírom Huszelin Rancsics igaz történetét - jelentette be pályafutását kezdő költő Zalán Tibor epikusi készülődését, s majd' húsz évvel később a regényíró Zalán meséli el a Papírváros döbbenetes epizódjaként az I. világháborús történetet. Mert a műfajokat egymásba játszatva mesél, valóban elbeszél a szerző. Több szálon, helyszínen és idősíkon futó történetsora annak a rettentő pokoljárásnak drasztikus nyelven előadott látomása, meylet főhőse tudatosan választ: az önpusztításnak, az állandó "elveszni készülés"-nek, amelynek stációi az ötkötetesre tervezett regényfolyam ("lassúdad regény") beszédes alcímei: kimerülve, eltévedve, letarolva, szétszaggatva, betegen. A hatalmas írói vállalkozás első kötetének építésznarrátora e negatív úti cél eléréséhez lát hozzá, hogy a XX. század infernóját önmagán kívül megtapasztalja, önmagán belül pedig megvalósítsa. Byron és Tonio Kröger nyomán vállalva, hogy a megismerés útja egyben az önpusztításé is, folyamatosan menekül - alkoholba, nőkbe, verekedésekbe, az emberi kapcsolatokat felszámoló magányba - a megismerés/önismeret és következménye elől. Létszemléletének alapja: akár mi jutottunk a nagy sötét erdőb, akár az erdő belénk, biztos csak az erdő... Hősünk - akinek még neve sincs, vagy már elhagyta - egyelőre, és előreláthatólag még sokáig, befelé sétál, rohan, mászik...
Vypredané
2,24 € 2,36 €

És néhány haiku


Haikukat ír iránytalan vonaton Nem talál haza - s találja meg így olvasóit újra a költő - Tudni kellene a lét grammatikáját Nem kérni Adni
Vypredané
5,05 € 5,32 €