! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Historické romány strana 9 z 107

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Únos vandrovní apatykářky


Durynsko 1723. Ve Schwarzburgu-Friedrichsthalu se očekává brzký skon říšského hraběte Friedricha, který je ještě dítě. Jeho babička z čirého zoufalství nechá unést vandrovní apatykářku Kláru a požaduje od ní, aby chlapce uzdravila. Klára se devítiletého Friedricha ujme po nátlaku, že ji jinak s celou rodinou potrestají nebo pošlou do vyhnanství. Brzy zjistí, že zámek je jedno velké hnízdo zmijí a pokrytců a že tam někteří lidé mají zájem na Friedrichově smrti.
Na stiahnutie
18,09 €

dostupné aj ako:

Nebojácny vojvoda


Ona je odvážna a temperamentná Slečna Isabella Hilgrovová je hrdá majiteľka školy pre pisárky a na schopnosti svojich zamestnankýň nedá dopustiť. Keď vojvoda z Westmorlandu v priebehu troch dní vyhodí už tretiu pisárku, ktorú mu poslala, je to pre ňu priveľa. Veď ona tomu nafúkanému tyranovi povie svoje! On sa nedá nikým zastrašiť Benedict Manning, vojvoda z Westmorlandu, prežíva najhoršie týždne svojho života. Na London Bridge vybuchla bomba, Zvláštna liga sa rozpadá a jemu sa nedarí nájsť sekretárku, ktorá by sa už po prvej výčitke nerozplakala. Keď nahnevaná a puntičkárska slečna Hilgrovová príde k jeho dverám a nazve ho všetkým možným, len nie džentlmenom, neodolá túžbe pohrať sa s ňou. Iba spolu majú šancu prežiť Snaha dať tomu druhému príučku rýchlo prerastie v niečo viac. Vo vzduchu však visí nebezpečenstvo a zádumčivý vojvoda a zaprisahaná stará dievka sa čoskoro stanú terčmi najsmrteľnejšej hrozby, akú kedy Londýn zažil...
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Past na ženicha


Nová odhalení minulosti rodiny Russellových přinášejí komplikace, které nikdo neočekával. Ani Oliver, držící si odstup od důležitých žen svého života, ani Clara, jež ho chce přimět k usmíření a na všechno zlé zapomenout. Osud otřese světem i svérázné a zdánlivě chladné hraběnky Rosemary Ruthvenové. Rovněž sourozenci Fosterovi nezůstanou ochuzeni o šokující zvraty. Evelynina posedlost Jonathanem Digbym vyvrcholí plánem, jenž ji může nejen zostudit, ale také jí zničit budoucnost. Pasti se mají klást opatrně, a nejlépe vůbec…. Dočkají se hrdinové románu šťastného konce? Past na ženicha vás zavede na vzrušující cestu plnou romantiky, intrik a tajemství. Závěrečná část historicko-romantické duologie Nevěsta na útěku.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Zapomenutá vesnice


1943: Svět je ve válce a obyvatelé vesnice Tyneham musí podstoupit další oběť: poskytnout své domovy britské armádě. V předvečer jejich odchodu však dojde k hrůznému činu, který způsobí, že tři z nich navždy zmizí. 2018: Melissa doufala, že prázdniny na pobřeží Dorsetu oživí její ustrnulý vztah, ale navzdory idylické krajině se to moc nedaří. Když pak objeví podivnou fotografii ženy, která kdysi žila v místní zapomenuté vesnici Tyneham, je odhodlaná zjistit o jejím příběhu víc. Tyneham však skrývá strašlivé tajemství a Melissino pátrání po pravdě jí změní život tak, jak si nikdy nedokázala představit.
Na stiahnutie
17,59 €

dostupné aj ako:

Nová guvernantka


Sir Dominic Jago se po smrti manželky zařekl, že se už znovu neožení. Najít domácí učitelku pro svou malou dcerku Rosabel, jež by byla ta pravá pro ni a současně z něj nechtěla udělat svého manžela, je opravdu těžké. Pak však na panství přijela Maud s nevšedními výukovými metodami a svými pohádkami si stejně jako bájná Šeherezáda získala nejen Rosabel, ale i Dominicovo srdce. Maud však skrývá temné tajemství, které jí nejspíš nikdy nedovolí jít za štěstím…
Na stiahnutie
5,34 €

Hraběcí schovanka


Annabellu odložila matka jako velmi malé dítě v klášteře ve Francii. Z dětství si téměř nic nepamatuje, nyní žije s pěstounkou v chudé části Londýna a živí se jako bylinkářka a léčitelka, jejíž pověst se rozšířila i za hranice jejich čtvrti. Když ji jednoho dne navštíví bohatý a přitažlivý Lytton Staines, hrabě Thornton, změní se jí život. Hrabě ji požádá, aby mu pomohla uzdravit nemocnou sestru a Bella se tím pádem dostane do prostředí plného luxusu. Postupně se jí začínají vybavovat útržky vzpomínek z dětství, a nakonec je to právě Lytton, díky kterému se Bella dozví, kým dříve byla a kam doopravdy patří. Závěrečná část minisérie Poslání džentlmenů
Na stiahnutie
5,34 €

Vychytralý plán


Romantický příběh z počátku 19. století s tajemstvím. V jeho centru se ocitají obě osobité hlavní postavy románu, když jako agenti nahlížejí do zákulisí zpravodajské služby a potýkají se s nástrahami vzájemné lásky. Kdyby slečna Laura Hopkinsová toužila po manželovi, její krása, důvtip a bohatství by jí pomohly získat každého, koho by si přála. Jenže Laura raději využívá své přednosti k jiné činnosti. Pod pseudonymem lady Sterlingová pomáhá ženám, s nimiž hrubě zacházeli nebo je zneužili jejich zaměstnavatelé. Ve chvíli, kdy má před sebou největší kořist, neočekávaně jí pomůže gentleman, který o sobě prohlašuje, že je lord Sterling. Kapitán Jeremy Adison, vikomt Sterling, působící v královské zpravodajské službě, bývá pověřován těmi nejnebezpečnějšími úkoly. Žádný však není tak komplikovaný jako případ lady Sterlingové. Dvojice je nucena vystupovat jako novomanželé v domě hraběte se špatnou pověstí. Utvoří neočekávané spojenectví, ale zároveň se mezi nimi rozhoří vášnivá touha. Může je ovšem nebezpečná přetvářka přivést k opravdové, trvalé lásce?
Na stiahnutie
11,23 €

Úsvit nad panstvom Emberwilde


Isabel Crestonová si nikdy nedovolila snívať o láske, no osud mal s ňou iné plány... Druhá časť očarujúcej regentskej trilógie Poklady Surrey z pera Sarah E. Laddovej vás zavedie na majestátne panstvo Emberwilde Hall, do tajuplného lesa i do záhadného útulku pre nájdencov na začiatku devätnásteho storočia. Isabel Crestonová vedie skromný život v škole vo Fellsworthe v presvedčení, že z nej bude guvernantka, no osud rozhodne inak. Keď po ňu príde príťažlivý neznámy, istý pán Bradford, a odvedie ju na panstvo jej tety a strýka, Isabel spozná temnú stránku privilegovaného života, plného úkladov a intríg. Hneď po jej príchode sa začnú v labyrinte starých múrov panstva i v neďalekom lese diať čudné veci. Ba čo viac, z jej tety sa vykľuje panovačná žena. Nevedno prečo zanevrela na miestneho súdneho úradníka pána Gallowaya, ktorý v Isabel vzbudí sympatie. Lenže v jej blízkosti sa neustále zdržiava aj pán Bradford, správca útulku pre nájdencov a očividný spojenec jej tety. Keď z ničoho nič nástojčivo požiada Isabel, aby sa zaňho vydala, zaplaví ju panika. Prečo ju nútia do sobáša s niekým, koho takmer nepozná, a aké je skutočné spojenie medzi pánom Bradfordom a jej tetou? A napokon – čo pre Isabel znamená pán Galloway a kto je vlastne ona sama?
Na stiahnutie
11,50 €

dostupné aj ako:

Vášnivé vzplanutí


Pestrý, podmanivý a líbivý příběh s prvky kolonizace amerického území je i vášnivým příběhem lásky a dobrodružství v druhé polovině 19. století. Malá Antonie uslyší výstřely a přiběhne do rodného domku, kde spatří mrtvé rodiče. Ve dveřích se objeví hledaný bandita Juan Ramirez, který však nemá její rodiče na svědomí. Je dojatý krutým zvratem v osudu nešťastné holčičky, přijme ji za vlastní a vychová z ní zdatnou pistolnici. Ve svých třinácti letech se Antonie setká s mladým Royalem, majitelem ranče, který ji na přání Juana jednou políbí. Mladí lidé se znovu setkají za sedm let za dramatických okolností. Antonie zachrání Royalova bratra a sestru před jistou smrtí. Navíc svému adoptivnímu otci Juanovi slíbila, že splatí jeho dluh Royalově rodině a pomůže mu udržet ohrožený ranč. Splatí i svůj vlastní dluh tím, že ohromeného Royala políbí před zraky všech sousedů pozvaných na oslavu do jeho domu. Tento polibek roznítí v mladých lidech vášeň a lásku. Ve hře je ovšem hezká sousedka Marilyn, která má na Royala políčeno už dlouho a čeká, že se s ní mladý rančer ožení. Které z mladých žen dá Royal přednost?
Na stiahnutie
12,70 €

Běžkyně


Konec 30. let 20. století. Píšou se poslední měsíce svobodné Československé republiky. Studentka francouzštiny Růžena si zatím s politickými událostmi hlavu nedělá. Užívá si mladických radovánek, mezi než patří především atletika a adrenalinové sporty všeho druhu. Nejradši se věnuje nedávno vzniklému sportu, jemuž městská mládež říká - s jistou dávkou nadsázky - „běhání“. Běžci a běžkyně pronikají do hlídaných městských objektů a „probíhají“ je skrz. Vítězí ten, kdo nejrychleji urazí předem domluvenou trasu, aniž by byl spatřen ostrahou. Dny Růženina bezstarostného mládí ale brzy končí. Hitler rozbije Československo, zabere pohraničí a nakonec jeho vojska vkročí do Prahy. V nově vytvořeném Protektorátu se české obyvatelstvo stává poraženým lidem bez budoucnosti. Tehdy se Růžena rozhodne bojovat. Jak brzy zjistí, v protinacistickém odboji jsou její „běžecké“ zkušenosti velmi žádané.
Na stiahnutie
7,90 €

Manželská pretvárka


Milovníkom kvalitnej historickej romance ponúkame pútavý romanticko-dobrodružný príbeh z pera úspešnej americkej autorky Abigail Wilsonovej, zasadený do regentského Anglicka. Keď ovdovený lord Adrian Torrington súhlasil, že sa stane špiónom v službách britskej koruny, nikdy neplánoval, že sa bude vydávať za lúpežníka, a už vôbec nie, že prepadne nesprávny koč. Keď však uviazne na ceste s mladou ženou v bezvedomí a dieťaťom, je nútený navrhnúť jej manželstvo, aby ochránil nielen jej česť, ale i vlastnú totožnosť a nebezpečné poslanie. Adrian odvezie slečnu Elizabeth Cantrellovú a jej nemanželského syna Isaaca do rodinného sídla Middlecrest Abbey, pričom nemá ani tušenia, že Isaacovým otcom je jeho mladší brat. Na veľkolepom panstve ich čakajú lordove krásne, takmer dospelé dcéry, ale aj zákerný vrah a rozpúta sa horúčkovitá honba za chýbajúcimi spravodajskými informáciami, ktoré by mohli zvrátiť vojnu s Francúzskom. V obave z toho, čo by lord Torrington mohol urobiť, keby sa dozvedel pravdu o jej synovi, musí byť Elizabeth stále o krok vpredu - pred svojím krehkým srdcom, neistou budúcnosťou a tajomnou osobou, ktorá sa zo všetkých síl usiluje zničiť jej novú rodinu...
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Levie srdce


Najväčším nepriateľom každého hrdinu je zrada Rok 1179. Normanskí dobyvatelia anglického kráľa Henricha II. sa prehnali Anglickom, Walesom a neušetrili ani Írsko. Írskeho šľachtica Ferdiu uväznili vo Walese ako záruku, že jeho otec sa viac nebude búriť proti novým pánom. Počas šarvátky na neďalekom hrade však Ferdia zachráni život mužovi, ktorý sa stane jedným z najslávnejších bojovníkov, aký kedy žil – Richardovi Plantagenetovi, kráľovi Levie srdce. Ferdia sa stane Richardovým panošom a preplaví sa s ním cez Úzke more do Akvitánie, aby potlačili vzburu tamojších šľachticov. Spoločne obliehajú hrady a bojujú v nespočetných krvavých bitkách. Richardova sláva rastie, spolu s ňou však aj závisť neprajníkov. Ferdia zistí, že najväčšie nebezpečenstvo Richardovi nehrozí od cudzích vojsk, ale od vlastnej rodiny...
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Za búrkovými mrakmi


Za búrkovými mrakmi od Janette Okeovej je piatou knihou obľúbenej série Príbehy z kanadského západu. Súrodencom túžiacim po dobrodružstve život nadeľuje viac, než očakávali... Láska Wynna a Elizabeth Delaneyovcov zahojila ich adoptívnemu synovi Henrymu bolestivé spomienky a pomohla mu stať sa charakterným mladým mužom. Počas práce pre Kanadskú jazdnú políciu ho však postretne ďalšia tragédia, z ktorej sa Henry len ťažko spamätáva. Po piatich rokoch sa ocitá na novom pracovisku, kde stretáva niekoho, kto by mu mohol raz a navždy pomôcť vyrovnať sa s minulosťou. Henryho sestra Christine tiež odchádza z domu za šťastím. V meste si nájde prácu a zamiluje sa do svetáckeho syna svojho bohatého šéfa. Boyd je osamelý mladík s uboleným srdcom, ktorý však nezdieľa Christininu silnú vieru. Vedie ju srdce na nesprávnu cestu?
Na stiahnutie
11,90 €

Rytíř z Pěčína


Nejstarší syn pána hradu Pěčín odchází z domova, aby získal rytířské ostruhy. Až bude rytířem, postaví pevnější a mohutnější hrad na blízkém kopci v lese Suchá. Na své dobrodružné pouti dvakrát působí i jako loupeživý rytíř. Zažije též šťastná léta ve službách českého maršálka Jindřicha z Lipé. Podaří se mu splnit svá předsevzetí, až rytířské ostruhy získá?
Na stiahnutie
6,50 €

Dcera krále


Mladá protestantka Isabelle přežívá se svou matkou v zoufalých podmínkách neustálého trýznění z rukou místních katolíků. Lidé jejich víry jsou mučeni, pronásledováni a nuceni konvertovat k vládnoucímu náboženství. Rebelka Isabelle ale odmítá ponižování už déle snášet. Oddanost víře předků u ní nakonec nenahlodá strach, ale seznámení s katolickým vojákem Jamesem. Jejich sbližování přerve další akt násilí proti protestantům, kteří jsou bez milosti vyhoštěni z města. Dívka po strastiplné pouti Francií zakotví jako služka u katolické rodiny. Tam je však sexuálně napadena, a tak jí nezbývá než pro svou záchranu skutečně konvertovat. Jako katolička totiž může být vyslána do Kanady coby dcera krále.
Na stiahnutie
14,69 €

dostupné aj ako:

Nevesta si berie ženícha


Katherine Brooková síce zdedí rozprávkové bohatstvo, ale nemá vhodné spoločenské postavenie. A to je niečo, s čím sa jej rodičia odmietajú zmieriť. V ich honbe za titulom je Katherine len bezvýznamný pešiak. Má jedinú úlohu, povedať áno tomu správnemu ženíchovi a splniť si povinnosť. Vtom však do jej života vtrhne šarmantný a príťažlivý kapitán Hugo Penhallow a Katherine zacíti príležitosť vymaniť sa tlaku rodičov. Priezvisko Penhallow patrí k tým najváženejším v kraji. Ani dobrá povesť však nezachráni rodinu pred krachom, a tak je Hugo nútený zvážiť nečakaný návrh. Katherine mu ponúka svoje peniaze výmenou za jeho meno. No viac ako o manželstvo v pravom zmysle slova pôjde o obchodnú dohodu. A prečo nie? Hugo nebol nikdy zamilovaný, ani to neplánuje. Láska si však nájde cestu a prekvapí oboch, keď to budú najmenej čakať.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Bella Dona - Paní Mantovy


Florencie, rok 1534 Právě si odpřisáhli věčnou lásku, teď ale musí mladá kupecká dcera Calla del Giocondo se svým milencem uprchnout z města. Samuele, dědic kosmetického impéria Bellani, je totiž obviněn z toho, že otrávil jednu ženu. Jen šťastnou náhodou najde mladá dvojice útočiště u dvora v Mantově. Díky svým znalostem tajných receptur prostředků krásy získá Samuele přízeň pyšné a umění milující vévodkyně z Mantovy. Calla ale sleduje vlastní sen...
Na stiahnutie
9,55 €

Vlak do Moskvy


V povojnovom Rusku 50. a 60. rokov sa aj dievčenský sen môže stať aktom vzdoru. V tomto strhujúcom a dojímavom románe o rodinných tajomstvách, vášni a strate, vytrvalosti a sile ambícií, sa mladá žena, v povojnovom Rusku 50. a 60. rokov, pokúsi zmieriť so svojou tragickou minulosťou a zároveň sa nevzdať nádeje na lepšiu budúcnosť. Román z nedávnej minulosti inšpirovaný skutočným príbehom je vo svetle súčasných udalostí najlepším odkazom toho, že tí, ktorí si nepamätajú minulosť, sú odsúdení k jej zopakovaniu. V ospalom mestecˇku za zˇeleznou oponou zˇije mlada´ dievcˇina Sasˇa v dome, ktory´ ukry´va mnoho tajomstiev. Jedny´m z nich je aj jej sen statˇ sa herecˇkou. Kedˇ sa rozhodne odi´stˇ sˇtudovatˇ herectvo do Moskvy, vzoprie sa matke aj stary´m rodicˇom, a za´rovenˇ opusti´ svoju prvu´ la´sku Andreja. Pred odchodom objavi´ tajny´ vojnovy´ denni´k svojho stry´ka Kolˇu, ktore´ho aj roky po skoncˇeni´ vojny povazˇuju´ za nezvestne´ho. Za´pisky mlade´ho umelca odhalˇuju´ oficia´lne lzˇi a zaka´zanu´ pravdu o Stalinovej brutalite. Jeho tragicky´ milostny´ pri´beh Sasˇu spreva´dza cely´m sˇtu´diom na divadelnej sˇkole a upevnˇuje jej odhodlanie prezˇitˇ na javisku tisi´ce iny´ch zˇivotov. Po skoncˇeni´ sˇkoly zi´ska angazˇma´n v Leningrade, kde sa Andrej, teraz uzˇ apara´tnik komunistickej strany, sta´va cenzorom jej pra´ce. Kedˇ vyjde najavo tajomstvo z minulosti, Sasˇine ambi´cie prudko narazia na Andrejovu oddanostˇ strane a musi´ sa rozhodnu´tˇ, cˇi jej sny skutocˇne stoja za nevyhnutne´ obete. Azˇ na konci sa spolu s nˇou dozvieme, cˇi – ako hovorievala jej stara´ mama – naozaj vsˇetko dobre dopadne.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Sňatek lvů


Historický román z bouřlivého období vlády Jindřicha III. Plantageneta (1207–1272), syna neoblíbeného Jana Bezzemka a Isabely z Angouleme. Na pozadí skutečných historických událostí se odehrává příběh dvorní dámy Joanny a nevlastního králova bratra Williama de Valence, kteří uzavřou manželství z politických a majetkových důvodů, okolnosti občanské války je však donutí stát při sobě proti četným nepřátelům a společně bojovat o přežití. Poutavý příběh plný zvratů, politických intrik a dramatických událostí.
Na stiahnutie
19,59 €

dostupné aj ako:


Historické romány netreba dlho predstavovať. Kto by nemal rád príbehy odohrávajúce sa v časoch dávno, aj nie až tak dávno minulých. Ponorte sa do najkrajších historických príbehov pre ženy, ale aj pre mužov a nechajte sa uniesť od každodenných problémov. Nájdete tu top najnovšie historické romány od Lucindy Riley či Julie Quinn, alebo Jany Pronskej ale aj klasiku od Jane Austen alebo Ericha Maria Remarquea