! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Film, hudba strana 2 z 5

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Szöszi


Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szöszi-ben.A kortárs amerikai irodalom legjelesebb alakjai között számontartott és Magyarországon is jól ismert Joyce Carol Oates eddigi legnagyobb szabású művében újraértelmezi Norma Jeane Bakernek (a gyermeknek, a nőnek és a nehéz sorsú hírességnek) a legbensőbb lírai és szellemi életét, hogy annak bámulatos, gazdag és megrázó hangján mesélje el. Norma Jane legintimebb portréja egy törékeny, egyedi tehetséggel megáldott fiatal nőt állít elénk, aki folyamatosan újrateremti saját magát, hogy a nyomasztó esélyek ellenére képes legyen a felszínen maradni és magának a sztárságnak a jelképévé váljon. Lépésről lépésre haladva vezet be minket a saját történetébe, és meséli el, hogyan tévesztett utat egy folyamatos konfliktusok között élő, lázasan alkotó jellegzetesen amerikai művész.Az életrajzi és történelmi forrásokra támaszkodó szerző megidézi a női lélek legbensőbb világát és kíméletlen tükröt tart a mítosz elé, mindeközben pedig úgy ír, ahogy eddig még sohasem: extatikus állapotban, átadva magát a témának, úgy, mintha rendkívüli hősének a lelke költözött volna belé.
Na stiahnutie
19,72 €

Přes Zábradlí k Cimrmanům


Životopis známého herce, „doktora inženýra“ Jana Hraběty skvěle doplňuje řadu oblíbených knih s cimrmanovskou tematikou. A opravdu je co vyprávět – zlínský rodák se vyučil elektromechanikem a poté se živil jako řidič z povolání, opravář motorů či osvětlovač v Divadle Na Zábradlí. Patří k dlouholetým členům Divadla Járy Cimrmana, kde v roce 1978 začínal nejprve opět jako osvětlovač a už o rok později v souboru herecky debutoval rolí krále ve hře Dlouhý, Široký a Krátkozraký. Na svém kontě má také přes třicet rolí ve filmech a seriálech. V této knize podrobně vypráví o svém životě, jímž se divadlo vine jako červená nit. V rozhovoru s publicistkou Janou Mács Magdoňovou vznikl mimořádný dokument, který je nostalgický, intimní i nesmírně zábavný.
Na stiahnutie
13,68 €

Nicolas Cage


Ikon. Híresség. Művész. Őrült. Zseni.  Ez mind Nicolas Cage, és akár imádja valaki, akár csak nevet rajta, egy valami biztos: számtalan filmje közül legalább egyet biztosan látott, és azonnal felismeri a nevét. De ki ő valójában, és hogyan forgatott több mint száz filmet négy évtizedes karrierje során?  Ez a magával ragadó életrajz az Oscar-díjas Nicolas Cage filmjeiről és magáról a színészről szól, valamint arról, hogyan alakult át Hollywood hosszú pályafutása alatt. Keith Phipps újságíró-kritikus Cage tekintélyes életművét vizsgálva rajzolja meg a talányos tehetség portréját.  Miközben őszinte beleéléssel mesél Cage filmjeiről, a szerző a filmes médium átalakulását is bemutatja az 1980-as évek vígjátékaitól (Lány a völgyből; Előre a múltba; Holdkórosok), az 1990-es évek független produkcióin és kasszasikerein át (Veszett a világ; Las Vegas, végállomás; Ál/Arc; Con Air - A fegyencjárat) napjaink nyaktörő tempójú, kiszámíthatatlan, streamingközpontú világáig.  A Nicolas Cage bensőséges portré egy szenvedélyes művészről, és hozzá hasonlóan meglepő, humoros és teljesen egyedi.  Dőljünk hátra, és élvezzük együtt Nicolas Cage, "a nemzet aranya" történetét!
Na stiahnutie
9,83 €

dostupné aj ako:

Hivatásos rajongó


„Sokszor megkérdeztem magamat: Ki ez a hülye? - mármint én -, aki rajong a színészekért, a színházért, a régi pályatársakért, előadások emlékéért, találkozásokért színészként és nézőként egyaránt. Miközben nekem is megadatott, hogy az elmúlt ötven évet színpadon vagy tévékamerák előtt tölthettem – sok sikerrel, talán némi népszerűséggel a hátam mögött –, megmaradtam hivatásos rajongónak.” Gálvölgyi János   Gálvölgyi János már gyerekként is megszállottan lelkesedett a színházért: szenvedélyes autogramgyűjtőként ünnepelt színészekkel elegyedett szóba a művészbejáróknál, betéve tudta a Pesti Műsorban megjelenő szereposztásokat, és rendszeres látogatója volt a Madách Színház előadásainak. Rajongása akkor is megmaradt, amikor már ő maga is országosan elismert színművész volt. A HVG 360-on megjelent beszélgetések alapján készült könyvben, a Hivatásos rajongóban, Gálvölgyi János Kövesdi Péterrel beszélget a színházi élményeiről, szinkron- és tévés szerepeiről, a haknikról, a hajdanvolt nagy pályatársakról és a méltatlanul elfeledett epizódszereplőkről. Beszámol mestersége buktatóiról és szakmai barátságokról, csakúgy, mint az emlékezetesebb sértődésekről, konfliktusokról. Személyes történetei az egykori színházi, filmes és tévés világ magával ragadó hangulatát varázsolják elénk, méltó emléket állítva egy egész színészgenerációnak.
Na stiahnutie
12,42 €

dostupné aj ako:

És megint dühbe jövök


Bud ?Spencer 86 éves, amikor az interneten elszaporodó, a nevével visszaélő hamis felhasználói fiókok és weboldalak arra késztetik, hogy belevágjon élete egyik legizgalmasabb kalandjába, és az egyik legnépszerűbb közösségi hálón létrehozott hivatalos oldalán közvetlen kapcsolatba lépjen rajongóival. Amikor legelső, ügyetlen próbálkozásai szenzációs sikerrel járnak, hősünk elgondolkodik. Arra jut, hogy bár egy mosoly vagy kézfogás bensőségességét semmi sem pótolhatja, egy-egy személyes válasszal részben meghálálhatja közönségének a sok szeretetet és ragaszkodást. Bud Spencer virtuális valóságba tett kirándulásának krónikájából született meg ez a finom humorral és mély humánummal átitatott könyv. De ez az írásmű több egy egyszerű naplónál – valójában izgalmas és színes memoár, amelyben a világ különbözőbb részeiből származó rajongóival csetelő Bud feleleveníti eseménydús életpályája részleteit. Egyúttal egyfajta szellemi hagyaték, a fiataloknak, a jövő letéteményeseinek szánt üzenet, amelyet az ízig-vérig nápolyi Carlo Pedersoli, az ember, a férfi, férj, apa és nagypapa fogalmaz meg néhány általa fontosnak tekintett témáról, megosztva velünk „azt a két-háromezer dolgot”, amit az élettől tanult. Bud Spencer lefegyverző őszinteséggel fejti ki gondolatait népszerűségről és barátságról, hitről és vallásról, háborúról és békéről, családról és házasságról, gyengéd tapintattal és ragyogó éleselméjűséggel szavakba öntve nemritkán sarkos véleményét politikáról és gazdaságról, valamint globalizálódott világunk legégetőbb és legkényesebb társadalmi problémáiról.
Na stiahnutie
11,26 €

Én ?vagyok az embered


Val Kilmert számos legendás szerepben láthattuk közel négy évtizedes karrierje során: a Top Secret asztalon táncoló hidegháborús ügynöke, a Valóságos zseni bajkeverő tudóspalántája, a Top Gun merész vadászpilótája, a Willow hetvenkedő lovagja, a Szemtől szemben szerelmes bankrablója, Az Angyal sármos álruhás igazságosztója, a Durr, durr és csók macsó magánkopója. És persze Batman, Jim Morrison és a mesterlövész Doc Holliday. De milyen a valódi Val Kilmer? Az Én vagyok az embered nem sokkal a régóta várt folytatás, a Top Gun: Maverick című film után jelenik meg, amelyben Kilmer ismét Tom ’Iceman’ Kazansky bőrébe bújik. Ebben a könyvben a titokzatos színész kilép a szerepekből, és bemutatja igazi énjét. Ez az egyedi hangvételű önéletrajz élénk stílusban, saját versekkel és ritkán látott képekkel illusztrálva mutatja be Kilmer tekintélyes karrierjét: hogyan lett a legfiatalabb hallgató a Juilliard elismert dráma tagozatán, hogyan küzdött a Doors főszerepéért, és hogyan valósult meg régi álma, hogy egyszemélyes műsort készíthessen személyes hőséről, Mark Twainről. Őszintén mesél arról, milyen élmény volt együtt dolgozni olyan színészlegendákkal, mint Marlon Brando, Tom Cruise, Robert Downey Jr. és Robert De Niro, és beszámol nagy visszhangot keltett románcairól Cherrel, Cindy Crawforddal, Daryl Hannah-val, és egykori feleségével, Joanne Whalley-vel. Beszámol spirituális utazásáról a Keresztény Tudomány évtizedes híveként, és hogy miként találta magát egyedüli fehér emberként az Indiai-óceán egy távoli szigetén, ahol önkívületi állapotba került, és a helyiek ápolták. Végül megosztja az olvasóval a pár évvel korábbi torokrák-diagnózis és felépülése történetét, amelyről eddig nem szívesen nyilatkozott. Bár tele van különböző hírességekről szóló izgalmas anekdotákkal, az Én vagyok az embered (Kilmer híres mondata Hollidayként a Tombstone – A halott városból) végső soron egy kiválóan megírt és végtelenül megindító elmélkedés a halandóságról és az élet nagy titkairól.
Na stiahnutie
9,55 €

Mindenki!


Dalok jutnak eszünkbe, amikor öröm ér bennünket, amikor szomorúak, szerelmesek, elcsigázottak vagy büszkék vagyunk. Lemezeket teszünk fel, ha elveszítünk valakit vagy ha társra lelünk, de dalokhoz fordulunk akkor is, ha egy régi érzést keresünk. E könyv hősei az élőben előadott dalok. Az itt olvasható koncerttörténetek persze nemcsak a dalokról szólnak, hanem alkalmat kínálnak a szerelemmel, a barátsággal, a közösséggel, az alkohollal vagy a bumburnyák rendfenntartókkal való találkozások felidézésére is. Ennek a gazdag képanyaggal illusztrált, a hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas évek könnyűzenei kavalkádját a rajongók és a rajongottak szemszögéből bemutató kötetnek elvégre a találkozás a kulcsszava. A Mindenki! az összekapaszkodás, az üvöltés, a szabadság és a szédület tapasztalatát hozza közel hozzánk. A közösen megélt katartikus pillanatokat. Előfordulhat, hogy a könyv olvasói és elbeszélői harminc, negyven, ötven évvel ezelőtt egymás mellett álltak egyik-másik bulin. A meghökkentő és nagyon ismerős, a szívszorító és sírva nevetős sztorik most újból összehozhatják a könnyűzene szerelmeseit. A kötetben megszólalnak: Balázs Fecó • Benkő László • Bródy János • Czippán György • ef Zámbó István • Flamm Ferenc • Frenreisz Károly • Karácsony János • Kóbor János • Kurucz Attila • Miklóska Lajos • Nádor Katalin • Nagy Feró • Pataky Attila • Schuster Lóránt • Soltész Rezső • Solti János • Szigeti Ferenc • Takáts Tamás • Török Ádám • Zorán
Na stiahnutie
9,83 €

Tükörkép reflektorfénybe zárva


A Tükörkép reflektorfénybe zárva oldalain Paul Stanley – művésznevén Starchild, a KISS társalapítója és frontembere – első ízben vall zenekari karrierje és magánélete hihetetlen csúcs- és mélypontjairól. Önéletrajza sokkoló, szórakoztató, intelligens és inspiráló történet, amelyben a részben általa teremtett és halhatatlanná tett zenekarról is fellebben a fátyol. A sosem látott fotókkal illusztrált visszaemlékezés egy rocksztár minden részletre kiterjedő, kendőzetlen portréja. Paul Stanley őszintén mesél személyes kapcsolatairól, a KISS viharos belső viszonyairól, miközben senki sem marad sértetlenül, beleértve ebbe őt magát is.
Na stiahnutie
10,96 €

dostupné aj ako:

Rohadtul isteni


Az ?énekes-dalszerző Chris Cornell első részletes életrajza. A Rohadtul isteni az összetett személyiségű, rejtélyes Chris Cornell életének teljes története: egy alulról érkezett, a középiskolát félbehagyó, a washingtoni Seattle-ből generációja egyik leghatalmasabb énekes-dalszerzőjévé és szószólójává vált előadó lebilincselő sztorija. A kötet az őt jól ismerők és a vele dolgozók közreműködésével, Cornell saját szavaival kiegészítve részletesen mesél a halhatatlan Soundgarden felemelkedéséről, ahogy az 1980-as évek underground posztpunk világából a ’90-es évek populáris kultúrát domináló ereje lettek a Pearl Jam, az Alice In Chains és a Nirvana mellett. A seattle-i rockújságíró, Corbin Reiff emellett Cornell lendületes szólókarrierjét és az Audioslave-ben töltött éveit is áttekinti, részletesen kitér az énekes szenvedélybetegségekkel vívott kemény harcaira, és persze az őt híressé tevő zenekar túlfűtött újjáalakulására is – mielőtt mindez oly tragikus véget ért. Olyan művész története ez a könyv, aki világszerte milliókat megérintő dalokba öntötte saját belső vívódásait. Elmeséli, miként vált Chris Cornell a zenei színtér egyik leghatalmasabb bálványává.
Na stiahnutie
11,80 €

Surrender


Rendkívüli könyv egy mindig harcra kész művésztől, akinek rá kellett jönnie, hogy csak akkor hozhatja ki magából a legtöbbet, ha megtanul megbékélni saját magával. Bono negyven U2-szám köré rendezte életét, de azért meghagyta rendetlennek. Történetei fesztelenek és töredezettek, őszinték és tanulságosak. Dublin Northside nevű negyedében nőtt fel egy katolikus apa és egy protestáns anya gyermekeként - éppen azokban az időkben, amikor lángra lobbant az észak-írországi véres konfliktus. Tizennégy évesen elveszítette édesanyját, a hiánya miatt fiatal korától kezdve saját családra vágyott. Kamaszkorában átlagosnak érezte magát, ám végül arra tette fel az életét, hogy bebizonyítsa: senki sem átlagos. Kreativitása kaotikus, és kimeríthetetlen...  stúdióban, színpadon, tüntetésen vagy épp az Egyesült Államok Kongresszusának folyosóin, de még a sarki kocsmában sem csillapodik. Ír a dühkezelési nehézségeiről, amelyek tovább árnyalják a szeretetről és az erőszakmentességről szóló sorait, és nem titkolja, hogy az egója "sokkal nagyobb, mint a saját magába vetett hite". A U2 hírnévre vágyó tizenévesek bandájából négy évtized alatt a világ egyik legismertebb rockegyüttese lett, Bono pedig félállású aktivistából a szegény országok hiteleinek eltörléséért küzdő, megkerülhetetlen tényezővé nőtte ki magát, aki kormányokat próbált rábírni - különösen az Egyesült Államok elnökeit -, hogy lépjenek fel határozottabban az egész világon tomboló AIDS ellen. Az olvasó Bonóval együtt jelen lehet Washingtonban az elnöki sürgősségi terv megszületésénél, amely a modern történelem addigi legnagyobb horderejű egészségügyi akciója volt egy konkrét betegség megfékezésére. Társalapítója a ONE nevű mozgalomnak, amelynek önkénteseit "factivistáknak" nevezi, testvérszervezetüket, a (RED)-et pedig "kapudrognak" tartja az emberi jogi aktivizmushoz. A rajongók azt is megtudhatják, hogy Bono szerint miért maradt együtt a U2 az évtizedekre visszanyúló személyes ellentétek és alkotói viták ellenére, és a szerző segítségével fejthetik meg az együttes legnépszerűbb és legfontosabb számainak szövegét. Betekinthetünk Bono legbensőbb vívódásaiba is: vissza-visszatérő témája a lehetőségek elszalasztása. Saját hitét "halk és szelíd hang"-ként írja le a sosem csituló zajban, amit legtisztábban a házasságában, a zenében és a szegénység elleni küzdelemben sikerült meghallania. De a Surrender mindenekelőtt szerelmi vallomás, feleségének, Alinak, akit ugyanazon a héten hívott először randevúra, amikor a U2 megtartotta első próbáját. Alison Stewart a könyvben sorjázó valamennyi drámai helyzet meghatározó szereplője. Így van ez életük legújabb felvonásában is, amely most kezdődik a pár számára, és amelyben egyelőre több a kérdés, mint a válasz azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes harcolni, és mivel jobb megbékélniük.Bono, született Paul David Hewson, négy évtizede zsúfolásig telt stadionokban koncertezik a U2 élén. Az együttes 170 millió lemezt adott el, 22 Grammy-díjat és számos más elismerést szerzett, köztük a Dublin Város Szabadsága- és az Amnesty International Lelkiismeret Nagykövete-díjakat is. Dublinban él feleségével, Alivel és négy gyerekével. A Surrender az első könyve.
Na stiahnutie
19,70 €

Pécsi Ildikó - Úgy, ahogy volt


Pécsi Ildikó a színpadon: csábító mellékszereplő, drámai hősnő, ragyogó komika. Pécsi Ildikó a mozivásznon: elementáris erővel játszó, valamennyi szerepében messzemenőkig emlékezetes alakítást nyújtó filmikon. Pécsi Ildikó, a közszereplő: látványos férfifaló, aki nem csak az adottságaival, hanem szexszimbólum státuszával is tisztában van, valamint humoros, temperamentumos, nagyszájú feleség. És végül Pécsi Ildikó, a botrányhős: a fiával és unokájával a kapcsolatot megszakító, volt menyére kígyót-békát kiáltó idős sztár. Mindezek mögött azonban ott van az érzékeny, a szüleit rajongásig szerető, kollégáit istenítő, egyetlen gyermekét anyai szerelemmel pátyolgató, férjét bizalommal támogató, gyakran sértődékeny és haragtartó, pályafutását többször látványosan újra gondoló magánember. Az Úgy, ahogy volt oldalairól most kiderül a „valódi” történet, és egyedülálló betekintést kapunk a legendás színésznő életébe.L. Péterfi Csabát Az aranyember és az Indul a bakterház országosan ismert és körülrajongott színésznője nemcsak bizalmába fogadta, hanem színpadra tette, tanította, rendezte. „Fogadott fiaként” és hagyatékának őrzőjeként társszerzőként jegyzi Pécsi Ildikó memoárját, amelyben a 2020-ban, nyolcvanévesen elhunyt Kossuth-díjas színművész kendőzetlenül nyilatkozik sikerről és földbeállásról, bizonytalanságról és családi szégyenről, soha nem hallott viszonyokról és szakmai irigyeiről is.
Na stiahnutie
10,56 €

GOTT: Československý příběh


Hvězda, mýty — a skutečnost.Největší popovou hvězdou v Československu byl Karel Gott — a v jistém smyslu jí v Česku zůstává dodnes. Jeho příběh však není tradičním vyprávěním o hudebním velikánovi. Gottův osud totiž nelze oddělit od dějin zdejší společnosti a politiky. V šedesátých letech se mladý zpěvák stal jednou z tváří kulturního uvolnění, zatímco v těch sedmdesátých souzněl s obdobím cenzury a ztráty historické paměti. Pozdější éra trhu a demokracie pak zacházela s jeho legendou, aniž se ptala na stíny u jejích kořenů. Gottova sláva a jeho hvězdná image jsou přitom vše, jen ne samozřejmé: po celou dobu svého života zůstal Gott vypravěčem a zároveň strážcem vlastního příběhu. A tím pádem i příběhu o Československu, hudebním průmyslu, vyjednávání ve zdejší kultuře, mocenských bojích a síle médií. Nezávislý portrét Karla Gotta od hudebního publicisty Pavla Klusáka tento příběh vypráví s důrazem na ověřená, nová a málo známá fakta. Kniha Gott proniká za léta šířené mýty a zaplňuje bílá místa v událostech kolem Las Vegas, „cvičné emigrace“ a Anticharty. Také líčí vývoj tuzemského showbyznysu i společnosti. Osudy Karla Gotta jsou totiž tak trochu historií nás všech.
Na stiahnutie
14,19 €

dostupné aj ako:

Moje javisko Svet


Herečka židovského pôvodu Dalma Špitzerová bola do posledného dychu dáma. Prežila vojnu, pracovný tábor v Novákoch aj režim, ktorý jej bránil v realizácii. Nič ju však nezlomilo. Nikdy sa nesťažovala, silná vôľa a obdivuhodná trúfalosť ju posúvali vpred. Život si zrežírovala ako divadelné predstavenie, lebo sen stať sa hereckou hviezdou sa jej nenaplnil podľa predstáv. Verila, že ju v mnohých situáciách zachránila krása, a ak jej nesadli kulisy či vedľajšie postavy, dotvorila si ich. Dalmina výpoveď je plná detailov o živote na hrane, všadeprítomnej smrti, o láske, nádeji a pravde, ktorá sa môže ľahko prekrútiť. Martinus.sk · Čítanie z knihy MOJE JAVISKO SVET (Andrea Coddington)
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Dídžej


Príbeh Dídžeja sa začína na dedinských diskotékach reálneho socializmu osemdesiatych rokov minulého storočia. Autor sa s čitateľmi delí o často neuveriteľné príhody z vtedajších diskoték aj z nástupu divokého nočného života v našom hlavnom meste po nežnej revolúcii. Populárny bratislavský dídžej podáva skutočné príbehy z vychytených barov deväťdesiatych rokov – ako boli Charlies, Queens pub či Jalta bar –, nástup výpalníctva, mafie a neviazaného klubového života z prvej ruky. V knihe sa objavujú mnohé osobnosti šoubiznisu, ale aj kontroverzné dobové postavičky. A napokon nám autor dáva nahliadnuť do sveta rádií, ktorým sa na rôznych manažérskych pozíciách venuje v ostatných rokoch.
Na stiahnutie
7,60 €

dostupné aj ako:

Životom na zelenú


Búrlivé príbehy, logika štvanca a drsné životné lekcie: To všetko je Životom na zelenú. Nezvyčajné memoáre oscarového herca Matthewa McConaugheyho obsahujú pol storočia úvah a životných lekcií, sú nasiaknuté nenútený šarmom i emóciami a oslavujú myšlienku, že to, čo nás napĺňa, je cesta a nie cieľová destinácia. V tejto knihe sa snúbia zábavný životopis, príjemný dobrodružný román, veselé príhody zo života, filozofická príručka propagujúca lásku a rodinu s neprikrášleným opisom duchovného a osobného obrodenia. Ako hovorí sám autor, je to kniha o tom, ako vo svete, ktorý nám zvyčajne hovorí nie, získať viac „áno“ a o tom, ako rozoznať, kedy by mohlo byť „nie“ vlastne preoblečeným „áno“. Je to kniha o chytaní zelených na semafore života s vedomím, že všetky oranžové a červené sa nakoniec taktiež zmenia na zelenú. Je to ľúbostný list životu.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Josephine Baker utolsó tánca


Párizs, 1975. Josephine Baker, a revü koronázatlan királynője az utolsó fellépésére készül. Bár már idős, és évtizedeket táncolt át, kétórás csillogás és ragyogás várja a francia fővárosban, mely soha nem okozott csalódást neki. Felemelkedik a függöny. Josephine visszapislogja a könnyeit, és még egyszer, lassan sétálva belemerül az életébe. Nyomorúságos gyerekkorát idézi meg, s azt a táncot, mely a világ leghíresebb fekete nőjévé tette 1924-ben New Yorkban. A párizsi szólókarriert, a francia ellenállásban vállalt harcát, a faji egyenlőségért vállalt kitaszítottságát. Az énekesnő, a táncművész, az előadóművész-színésznő hosszú pályafutását. Szerelmeit és szerelmes vágyakozásait. Táncol önfeledten, eltáncolja még egyszer, utoljára az egész életét. A regény a Kossuth Kiadó nagy sikerű életrajzi sorozatának legújabb kötete.
Na stiahnutie
6,73 €

dostupné aj ako:

Ne maradjon kettőnk között


Hogyan ?romlott meg a kapcsolatunk annyira, hogy már képtelenek vagyunk szót érteni egymással? Mi történt velünk? Mi ez az egész? Hernádi Judit Úgy éreztem, anya nem ért meg engem, és én sem értem őt. Hányszor kullogtam haza sírva a családi összejövetelekről! Hosszú időre beleragadtunk ebbe az állapotba, hiába próbálkoztunk mindketten, hogy megtaláljuk a hangot, és újra közel kerüljünk egymáshoz.Tarján Zsófia Anya és lánya, Hernádi Judit és Tarján Zsófia hosszú és göröngyös utat járt be együtt. Kapcsolatukat számos akadály nehezítette, ezeket hol együtt, hol külön küzdötték le. Hernádi Judit, az országszerte ismert színésznő lányának lenni eleve próbák sora elé állít egy gyereket – főleg, ha olyasvalakiről van szó, mint Zsófi, aki már kiskorától szintén művészi ambíciókat dédelgetett, és a Honeybeast frontembereként mára valóra is váltotta az álmait. Hogyan néznek szembe együtt a múltjukkal? Miként dolgozzák fel közösen kapcsolatuk nehézségeit? Hogyan küzdenek meg a generációkon átívelő traumáikkal? Most végigkövethetjük ezt az utat, és feltárul előttünk életük jó néhány fontos állomása – eközben pedig tanulhatunk is valamit arról, hogyan lehet együtt túljutni a nehézségeken, közösen felülírni a régi rossz mintákat, egymást támogatva menni tovább, azzal az emberrel, aki a legjobban ismer minket a világon.
Na stiahnutie
9,29 €

dostupné aj ako:

Különben dühbe jövök


Meghökkentően őszinte önéletrajz a hagymásbab és a pofonok nagymesterétől. Bár westernfilmek hőseként ismerte meg a nagyvilág, Carlo Pedersoli sokkal több ennél: forgatókönyvíró, producer, úszóbajnok, olimpikon. Miután aláírta első hollywoodi szerződését, utolsó vízilabda-mérkőzését a magyar válogatott ellen vívta. Könyvében az immár 81 éves színész, akit 1991-ben a Time a leghíresebb olasznak nevezett, megható öniróniával mesél gyermekkoráról, a sportolóként töltött évekről, arról, hogy hogyan került bele szinte véletlenül a filmek világába, barátságáról Mario Grottival, azaz Terence Hillel, a tengerentúli élményeiről és végül visszatéréséről Rómába. Ki ne ismerné a Nincs kettő négy nélkül, a Kincs ami nincs, a Bombajó bokszoló című filmeket vagy a legendás Piedone-sorozatot! Most eljött az idő, hogy megismerjük az embert a pofonok mögött!
Na stiahnutie
9,29 €

dostupné aj ako:

Tim


Avicii, vagyis Tim Bergling hivatalos életrajza a családdal, a barátokkal és zenészkollégákkal készített interjúkra építve mutatja be a legendás sztárproducer életét. Azok beszélnek Timről, akik a legközelebbről ismerték - őszinte képet rajzolva személyéről, útkereséséről, és nem hallgatva el a nehézségeket sem, amelyekkel Avicii küzdött. Tim Bergling eredeti, elsöprő erejű vízióval rendelkező zenész volt, akinek dallamai meghatározták a svéd, illetve európai house zene egész korszakát és az irányzat világhódító útját. De ezzel egyidőben Tim Bergling introvertált, törékeny fiatalember is volt, aki rákényszerült, hogy embertelenül gyors tempóban nőjön fel. Egészsége többször felmondta a szolgálatot, emiatt kórházba került, és 2016 nyarára teljesen felhagyott a turnézással. Alig két évvel később saját kezével vetett véget életének. A lehetetlennel szinte határos felmérni, micsoda irdatlan hatást gyakorolt Tim Bergling úgy általában a zeneiparra, másfelől rajongóira is, akik világszerte rengetegen vannak. Életrajzának szerzője, Måns Mosesson Tim nyomdokain járta be a világot, Stockholm utcáitól, ahol Avicii a gyerekkorát töltötte, Miamin keresztül Ibizáig és Los Angelesig, hogy mélységében ismerhesse meg Tim életének és működésének sokrétű közegét. Måns Mosesson Stora- és Ikaros-díjas svéd oknyomozó újságíró, aki Prix Italia nemzetközi díjban is részesült. Dokumentumműsorokat készített a Svéd Rádiónak, jelenleg a Dagens Nyheter svéd napilap interjúrovatának munkatársa. A Tim - Avicii: Hivatalos életrajz című könyv bevételét a Tim Bergling Alapítvány teljes egészében a mentális problémák és az öngyilkosság megelőzésére fordítja. For press
Na stiahnutie
7,30 €

dostupné aj ako:


Biografie zo sveta filmu a hudby sú fascinujúcou kategóriou literatúry, ktorá sa zameriava na skúmanie života a kariéry osobností zo sveta filmu a hudby. Tieto biografie nám ponúkajú jedinečný pohľad do života slávnych hercov, režisérov, hudobníkov a ďalších tvorcov, a ukazujú nám ich cestu k úspechu, ale aj výzvy, s ktorými sa stretávali.

V biografiách zameraných na film sa dozvieme viac o slávnych hercoch a herečkách, ako napríklad ich detstve, vzdelaní, prvých krokoch vo svete filmu a postupnom stúpaní k vrcholom ich kariéry. Tieto príbehy nám tiež poskytujú pohľad do zákulisia filmových štúdií, natáčacích procesov a vzťahov medzi hercami a režisérmi. Biografie filmových tvorcov a režisérov nám zase umožňujú spoznať ich tvorivý proces, ich vízie a prístup k filmovému umeniu.

Biografie v oblasti hudby sa zameriavajú na životy hudobných ikon, ako sú speváci, skladatelia, hudobní producenti a ďalší umelci. Tieto knihy nám poskytujú podrobný pohľad na ich pôvod, rodinné prostredie, hudobné začiatky a cestu k úspechu. Okrem toho sa dozvieme aj o ich hudobných vplyvoch, tvorivých procesoch, vzniku ikonických albumov a koncertných tour. Biografie hudobníkov nám tak ponúkajú hlbšie porozumenie ich hudobnému odkazu a významu pre populárnu kultúru.

Tieto biografie sú často napísané na základe rozsiahlych rozhovorov so samotnými osobnosťami, ich rodinnými príslušníkmi, priateľmi a spolupracovníkmi. Autori týchto kníh sa snažia čitateľom priblížiť emocionálne a profesionálne aspekty života týchto osobností, a tak nám umožňujú získať hlbší vhľad do ich osobnosti a životného príbehu.