Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Ezoterika - ostatné strana 8 z 21

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kľúče k novému životu


Osho rozoberá význam pravdy a krok za krokom poskytuje kľúče k transformácii nášho vnútorného a vonkajšieho života. Prostriedkom na dosiahnutie tejto transformácie je meditácia. Ak sa uvidíme takí, akí skutočne sme, dokážeme sa zbaviť očakávaní a podmienečnosti. Osho je majster východnej tradície rozprávačstva a čerpá z bohatej zásoby podobenstiev a príbehov, ktorými oživuje prastarú múdrosť pre moderné publikum. Odkrýva cestu, ktorá vedie k naplneniu našej úlohy v tomto živote – objavovaniu samého seba prostredníctvom vnútorného hľadania. Umenie života sa začína meditáciou. Meditácia je ticho mysle, ticho srdca, dosiahnutie samotného stredu nášho bytia a nájdenie pokladu, ktorý je našou realitou. Keď ho spoznáme, môžeme vyžarovať lásku, život a tvorivosť. Naše slová sa stanú poetickými, naše gestá budú mať pôvab; dokonca aj naše ticho bude spievať.
Na stiahnutie
5,95 €

Znamení: Tajemný jazyk vesmíru


Oblíbená autorka, uznávaná jasnovidka, nás učí rozpoznávat a interpretovat vzkazy od našich milovaných a duchovních průvodců na onom světě. Její láskyplná a léčivá poselství mají převratný význam. Možná se rozhodneme změnit své postoje, jít si láskou i radostí a věnovat se životu zcela novým způsobem.
Na stiahnutie
12,21 €

Tři otázky


Autor světového bestselleru Čtyři dohody a uznávaný duchovní učitel don Miguel Ruiz přichází jako průvodce, jenž nás zavede až k samotné podstatě toltécké moudrosti, která nás učí, jak objevit a ovládnout svoji vnitřní sílu. Na této dobrodružné cestě zkoumání vlastního nitra hrají zásadní roli tři následující otázky: Kdo jsem? Co je skutečné? Co je láska?   Prostřednictvím těchto jednoduchých, ale nanejvýš důležitých otázek Miguel Ruiz postupně odkrývá nejrůznější iluze a sebeklamy, jimž jako jednotlivci i jako lidstvo podléháme a jež jsou permanentním (a podle všeho zbytečným) zdrojem naší duševní i tělesné nepohody či dokonce až utrpení. Vykročme tedy společně s Miguelem Ruizem a putujme s ním po krajině naší mysli: nezapomínejme však, že on nám jen ukazuje směr. Strůjcem naší duchovní transformace můžeme být jen my sami!
Na stiahnutie
8,77 €

Co dělat, aby nám bylo hezky


Máte někdy pocit, že jste se ocitli na prahu beznaděje a prázdnoty? Nic se vám nedaří, nic nefunguje a lidé kolem, místo aby vám pomohli dostat se z vašeho podivného stavu, se vám snaží házet ještě spíše klacky pod nohy? Není leckdy snadné zastavit se a najít rychle cestu, která by vás dovedla znovu k pohodě a stavu vyrovnanosti, avšak přece jen něco existuje. Jsou to meditace a relaxace. Meditace je zastavení v tichu a radost z vlastního bytí. V překladu meditace znamená též přemýšlení, uvažování či hloubání. Nějak jsme v naší uspěchané době zapomněli zahloubat se, popřemýšlet o problému, nutíme se jen k rychlým nerozvážným rozhodnutím, kterých později litujeme. Ta však někdy mohou změnit celý náš život a zavedou nás na cestu,kterou jsme vlastně ani jít nechtěli. Nabízím Vám několik malých zastavení v každodenním uspěchaném životě, několik meditací a relaxací, které vás dokážou uvolnit, potěšit, odpoutat od všedních celodenních starostí. Pomohou vyčistit vaši mysl a dovolí vám na chvilku myslet jen na miniaturní zážitky, letmé okamžiky, detail. Tím, že se na chvilku přenesete do úplně jiného světa, než je vaše kancelář, šatna, dům nebo auto, zapomenete na svůj problém a necháte se hýčkat silou okamžiku, ve kterém se například ocitnete v jeskyni plné zlata nebo na mořské pláži...
Na stiahnutie
5,83 €

Tajomno akášických záznamov


Tomáš už ako jedenásťročný dokáže vnímať záhadné bytosti. Počas jedného roka, za nezvyčajných okolností , je vrhnutý do tajomného sveta nadpozemských divov, ktoré mu zmenia život a ovplyvnia i jeho okolie. Za krátky čas si musí spomenúť na minulé životy, osvojiť si vedomosti vesmíru a odhaliť záhadu najstarších častí akášických záznamov. Tajomstvá Akáše sú i pre vyššie bytosti záhadou a Tomáš im musí čeliť, aby zistil skutočnú pravdu. Podarí sa mu to alebo ho premôže temný Anunnaki?
Na stiahnutie
6,20 €

Život jsi ty


Tato kniha vám odpoví na otázku, jaká je naše skutečná podstata. Po jejím přečtení budete vědět, kdo doopravdy jste. Zjistíte, že láska k sobě je jediný bezpečný přístav ve vodách fyzické reality. Jakmile se začnete mít rádi ve všech situacích a za všech okolností, a dokonce začnete s láskou přijímat všechny své vlastnosti, nad mnoha věcmi, které vás do dnešního dne trápily, se již jen usmějete a život se výrazně zjednoduší. Vše, co hledáme, vše po čem toužíme a co nás ve skutečnosti pod povrchem věcí, vztahů přitahuje, je Láska, protože tak, jak se chováme k sobě a k ostatním, chováme se k samotnému Životu, kterým ve skutečnosti jsme my sami. Výsledkem tohoto poznání bude, že začnete žít s jistou lehkostí a bez kamenů na cestě.
Na stiahnutie
7,29 €

dostupné aj ako:

Koány Mistra Au


Jsme to, co si myslíme, že jsme. Vše, co jsme, vychází z našich myšlenek. A našimi myšlenkami tvořme svět. ZEN je osobní cesta k osvícení, na jejímž konci hledající zjišťuje, že tu není žádná osoba a že tu ani nebyla žádná cesta. ZEN je v podstatě znalost své mysli, aniž by k tomu byla použita jediná myšlenka. Koán je esence ZENU. Je to jeho jádro, tělo i duše. Kontemplace nad Koánem za současného sezení v ZaZenu nám dává jedinečnou možnost... být. ZENmistr Au
Na stiahnutie
3,90 €

Vztahy a mýty


„Pořiďte si dítě, to pomůže!“ „Rozhodně mu nesmíš psát první!“ „Cože? On je ve znamení Raka?! Tak to vám nebude klapat.“ „Jo, holčičko, pro vztah musíš něco vytrpět…“ Kdo ještě nedostal zaručeně osvědčenou radu do vztahu, ať se přihlásí. A podrží ruku nahoře, pokud se jí nenechal zviklat. Přece musí existovat návod nebo vysvětlení, proč ten či onen vztah nevydržel nebo leckdy ani nezačal. Občas nám to připadá směšné, ale není snad nikdo, komu by na harmonických partnerských vztazích nezáleželo. V období singlovství i během vztahu snadno podléháme mýtům a pohádkám, které nám okolí podává jako obecný fakt. Jaké mýty jsou ty nejčastějšía do jaké míry bychom jim měli naslouchat, objasňuje odborně, ale s nadhledem kniha, která zároveň dokáže čtenářům dodat klid. Je to terapeutův gauč v knižní podobě.
Na stiahnutie
7,11 €

Spolupráca


JÁN KOŠTURIAK je človek, ktorý má pozitívnu deviáciu, snaží sa robiť svet lepším. Vo svojich knihách spája podnikanie a manažment s duchovnou cestou a morálnym rozvojom. Ukazuje nám, že hmotná prosperita je až druhoradá, je výsledkom etickej a spirituálnej prosperity a snahy byť v živote užitočným. Teda opačné garde, ako je v spoločnosti zvykom. Že to funguje, nie je správa zo scifi príbehu, ale osobná skúsenosť autora podoprená dlhoročnou praxou. Kniha SPOLUPRÁCA prináša konkrétne rady a impulzy, ako zmeniť pohľad na svet. Ako sa dá začať pomáhať (podnikať) takpovediac s prázdnymi rukami, stačia k tomu dve veci: otvorené srdce a vnútorné odhodlanie. Kniha SPOLUPRÁCA je aj o konkrétnych príbehoch ľudí, ktorých osudy sú fascinujúce. Ján Košturiak a jeho priatelia nás inšpirujú, prebúdzajú a ukazujú, že číra láska robí divy. Myšlienka sa po čase stáva skutočnosťou, pravé odhodlanie pohne horami a dobro plodí dobro. Poďte do sveta, kde veci vyzerajú rozprávkovo krásne, ale sú súčasťou našej reality. Juraj Jordán Dovala, biskup Cirkvi československej husitskej.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Zjednodušovanie práce a života


Ján Košturiak sa podujal na neľahkú úlohu: hovoriť o dnešnom zložitom, alebo ako napísal zlo-žitom svete. A hovoriť o ňom nielen jednoducho (pozor, nie zjednodušujúco), ale nás k tejto jednoduchosti inšpirovať. Ján Košturiak počúva ozveny slov, vie sa s nimi pohrávať, a tak zachytil, že v slove jednoducho znie nielen duch, ale aj ucho. Autor počúva tep súčasného sveta, ktorý už ani nevie, či je postmoderný, postfaktický alebo post-post aký. A slovo post zasa evokuje pôst. Kto by sa však v dnešnom hojne zásobenom svete postiť a odriekať. Ján Košturiak nám ukazuje, že je to nielen nevyh/nutné, ale nanajvýš potrebné. Má v sebe zdravé váhy, ktoré mu ukazujú správnu rovnováhu života. Jeho myšlienky, citáty, ale aj vizuálne argumenty, nás môžu spoľahlivo navigovať aj v našich každodenných zápasoch. Daniel Hevier, spisovateľ a vydavateľ Hevi Bratislava, Slovenská republika Myšlienky Jána Košturiaka sú blahodárnou rosou pre dnešnú technokratickú spoločnosť. Košturiak prepája svet práce, podnikania a manažmentu so zdravým sedliackym rozumom, s umením života a s láskavou spiritualitou. Učí nás vnútornému nastaveniu: keď niečo tvoríme, môžeme zároveň konať dobro, byť prospešný pre celok a pri tom duchovne rastieme. Košturiakove vhľady sú originálne a hlboké, zrkadlia múdrosť stvorenia a prirodzeného stavu vecí, pretože v nich prepája myslenie so srdcom. Jeho nová kniha Zjednodušovanie práce a života tak bude inšpirovať všetkých tvorivých ľudí, ktorí od života očakávajú viac. Juraj Jordán Dovala, biskup Cirkvi československej husitskej Brno, Česká republika
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Avalonské proroctvo


Zavediem vás do perverzného sveta morbídneho príbehu vytiahnutého priamo z Mauzólea. Spirituálnou poéziou vám odkryjem svoju temnú polovicu a vyvolám vám svoj vlastný záznam QUIJA tabuľky. V diele vám vycibrím smaragdy mystiky, new wave-ezoteriky a kyberneticko-vesmírnej tematiky. Po skytnem odkaz na môj Youtube kanál s EVP nahrávkami a fotografiou duchov. A v poslednom rade vzdám hold pamiatke mazňátka, ktoré by malo odpočívať na cintoríne zvieratiek a vyrásť v rastlinku :: :)
Na stiahnutie
4,40 €

Isten Királyságának útja – Médiumüzenetek


Ez a könyv a gondolkodás átalakításáról szól, arról, hogyan lehetsz boldogabb, szabadabb és tudatosabb. A szeretetről szól és Isten beszélgetéséről. Kerülj Jézussal minél szorosabb kapcsolatba, mert csak így lehetsz boldogabb. E könyv végére érve, megvilágosodásban részesülsz, és egész másként fogsz gondolkodni Jézusról, mint amilyen képet kialakítottál róla idáig magadban. Szerető tanítód és mestered Jézus.
Na stiahnutie
4,40 €

Osho na každý den 365 meditací


Výběr každodenních krátkých meditací, uspořádaný z úryvků promluv tohoto východního mystika a duchovního guru. Pozitivní zamyšlení se nad každodenními problémy, trochu jinak, netradičně, s možností zbavit se starých zlozvyků a myšlenek, které nám otravují život a brání se radovat z každého obyčejného okamžiku.
Na stiahnutie
7,99 €

dostupné aj ako:

Energie lásky našla ke mně cestu


Počet lidí s rakovinou roste. Roste i počet jiných onemocnění, stejně jako psychických problémů. Můžeme poděkovat všem znečišťovatelům. Chemičtí vojáci jsou skrytí ve vodě, kterou pijeme, v potravinách, které konzumujeme, ve vzduchu, který dýcháme, chemičtí vojáci jsou všude. Pomalu a smutně kráčíme v objetí trojúhelníku smrti, protože tušíme, že něco není v pořádku. Mlčky přihlížíme. Je to takové veřejné tajemství. Ráda bych tomu nějakým způsobem zabránila, a právě proto vznikla tato kniha. Je to příběh, který se odehrál v trojúhelníku smrti. Přeji vám příjemné čtení.
Na stiahnutie
3,50 €

Tarot jednoduše


Tarot jednoduše? Ano! Tak jednoduché to i je. Tarotu se věnuji už přes 40 let a tuhle knihu jsem sepsala pro vás, začínající kolegy. Není to soubor všeho kolem Tarotu, ale všeho, co do začátku skutečně potřebujete. Nejsem ezoterik, jsem čistý praktik. Jako předseda české a člen mezinárodní Tarotové asociace dbám na pragmatičnost svých sdělení. Pomohu vám pochopit základní významy každé karty v běžných oblastech našeho života. Jednoduše. Právě to je Tarot.
Na stiahnutie
4,90 €

Čo urobíte so svojím životom?


Aký je zmysel života? Ako ho prežiť čo najplnšie? Čo máme robiť, ak vyrastáme a žijeme v dobe plnej chaosu? Narástlo vôbec v týchto časoch rýchleho vedeckého a technologického pokroku porozumenie človeka samému sebe? Je priebeh nášho života nejakým spôsobom predurčený vzorcami z minulosti? Je možné žiť inak? Aký má to všetko význam? Jeden z najväčších svetových duchovných učiteľov ponúka v odpovediach na tieto a mnohé iné otázky svoj múdry pohľad na dôležité témy ľudského života, ako sú vzťahy, láska, práca, strach a osamelosť. Vysvetľuje, ako sa na križovatkách života rozhodovať tak, aby sme zostali verní sami sebe a prevzali zodpovednosť za spôsob života, ktorý si zvolíme. Táto kniha je určená všetkým hľadajúcim, ale najmä mladým ľuďom, ktorí práve vstupujú do života.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Tajemná místa Čech


Reedice výpravné publikace přibližuje čtenářům nejtajemnější místa Čech. Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány. Jednotlivá místa doplňují přehledným popisem cesty a samozřejmostí je také množství fotografií a dobových rytin.
Na stiahnutie
12,21 €

Probuď se ze snu


Zajímá vás, kdo doopravdy jste? Zda má život nějaký smysl? Opravdu nás láska zachrání? Co se skrývá za iluzí fyzického světa? Jak se tvoří realita a jakou roli v celém procesu hraje člověk? Je život opravdu hra Vědomí? Existuje osud? Tato kniha vám poskytne poznání, které může znamenat doslova průlom chápání světa i sama sebe. Po jejím přečtení už nic ve vašem životě nebude stejné jako dříve. Fyzická realita je sen, který se ti zdá. Je neskutečně skutečný, proto jej není snadné prohlédnout. Je to však jedna velká iluze, kam jen se rozhlédneš. I ty sám jsi iluzí, proto z ní „ty“ nemůžeš vyskočit. Můžeš ji však prohlédnout a pousmát se nad svou pošetilostí. Nejsi tím, co si myslíš. Jsi TADY a zároveň tu nejsi. Jsi za tím vším, co dokážeš vnímat. Jsi Zdrojem a také všemi jeho projevy. Pověřil jsi sám sebe ochutnat barvy projeveného světa. Vlny se vlévají do dalších vln, nemá to konce ani začátku. Zdroj jsi ty a vše ostatní jsou jen projevy a koncepty. Nikdy na to nezapomeň.
Na stiahnutie
7,00 €

Sedem duchovných zákonov úspechu


Vychádzajúc zo zákonov prírody, ktorými sa riadi všetko stvorenie, búra táto kniha mýtus, že úspech je výsledkom ťažkej práce, náročného plánovania či ctižiadostivosti. V knihe Sedem duchovných zákonov úspechu ponúka Deepak Chopra život meniaci pohľad na dosahovanie úspechu: keď pochopíme našu pravú podstatu a naučíme sa žiť v harmónii so zákonmi prírody, ľahko a bez námahy sa v našich životoch objaví pocit pohody, budeme sa tešiť dobrému zdraviu, materiálnej hojnosti, mať napĺňajúce vzťahy, budeme plní energie a radosti zo života. Túto knihu, plnú nadčasovej múdrosti a praktických krokov, ktoré môžete okamžite uplatňovať, budete chcieť čítať stále znova a opakovane o nej hovoriť. Túto knihu budete mať v láske celý život, lebo jej stránky obsahujú tajomstvá k splneniu všetkých vašich snov. V knihe Sedem duchovných zákonov úspechu koncentruje Deepak Chopra podstatu svojho učenia do siedmich jednoduchých, no účinných princípov, ktoré sa dajú ľahko aplikovať na vytváranie úspechu vo všetkých oblastiach vášho života. Kniha, ktorú si určite musí prečítať každý, kto nečítal Proroka od Chalíla Džibrána. - The New York Times Sedem duchovných zákonov úspechu je nástroj virtuálnej reality pre spirituálneho cestovateľa 21. storočia. - Peter Guber, predseda a generálny riaditeľ Sony Pictures Entertainment Zo všetkých Deepakových kníh poskytuje práve táto dôkladný prehľad o tom, ako viesť život na tej najvyššej a najucelenejšej úrovni. Je úžasná. - Anthony Robbins, spisovateľ, autor kníh Prebuďte v sebe obra a Bezhraničná moc Kniha Sedem duchovných zákonov úspechu ponúka skvelé orientačné princípy pre všetkých, ktorí sa snažia o vytvorenie produktívneho a uspokojujúceho života či humánnej spoločnosti. - Ken Blanchard, spoluautor knihy Minútový manažér Deepak Chopra je autorom mnohých kníh, bestsellerov, ako sú Nesmrteľné telo, Nadčasová myseľ, Vytváranie hojnosti, Kvantové liečenie, Život bez výhrad, Dokonalé zdravie a Návrat Rishiho. Jeho priekopnícke prednášky a knihy dynamicky prepájajú fyziku s filozofiou, praktické s duchovným, starobylú múdrosť Východu s najnovšou západnou vedou.
Na stiahnutie
7,69 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Ezoterika sa zameriavame na fascinujúci svet hlbokých duchovných tém, ktoré presahujú hranice bežných náboženských a filozofických smerov. Táto kategória ponúka širokú škálu kníh a textov, ktoré sa venujú ezoterickým témam, mystike, okultizmu, alternatívnym liečebným metódam, duchovnému rastu a vnútornému poznaniu.

V tejto pútavej kategórii nájdete diela, ktoré sa zaoberajú tajomstvami vesmíru, ezoterickými praktikami a učeniami, magickými rituálmi, astrologiou, numerológiou, meditáciou, a mnohými ďalšími neobyčajnými témami.

Čítaním kníh z tejto kategórie môžete objaviť nové perspektívy, hlbšie pochopenie seba samých a svojho miesta v univerze. Rozširujte svoje obzory, rozvíjajte svoju duchovnosť a otvorte sa novým možnostiam skúmania a objavovania vnútorného sveta.