Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Ezoterika - ostatné strana 12 z 21

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Skleněné tunely: 2. díl


Ve vesmíru existují biliony miliard galaxií, každá galaxie má několik miliard hvězd. A to není přesné množství, jelikož počet galaxii určujeme jenom v námi pozorovatelné oblasti vesmíru. Pro představu galaxií je víc než zrnek písku na všech plážích světa. A hvězdy jsou vlastně Slunce, kolem kterých obíhají planety. Jelikož vědecky na jednu stranu momentálně ještě nedokážeme potvrdit jiný život ve vesmíru, protože to není dovoleno, existuje proto jedna matematická rovnice, která dokazuje, že pokud by například byl život ve vesmíru úspěšný pouze v 1%, tak jen v naší galaxii existuje přes 1.000.000 planet na kterých nutně musí existovat inteligentní bytosti. A teď si spočítejte kolik miliard galaxii existuje a zjistíte, že pouze při 1% je život ve vesmíru zcela běžný. To uvádím pouze jako příklad. Někteří vědci s procenty úspěšnosti jdou o něco výš. Já spíše myslím jen na ten vyspělý život, který se rovná aspoň naší úrovni, nebo je daleko před námi. Jaké jsou poznatky současné vědy?
Na stiahnutie
11,89 €

Tri otázky


Ako vám odpovede na tri otázky môžu zmeniť život. Týmto dômyselným sprievodcom stavia obľúbený duchovný učiteľ na odkaze svojho bestselleru Štyri dohody rebríčka New York Times a uvádza nás hlbšie do tradície múdrosti Toltékov. Pomáha nám nájsť a využívať našu skrytú silu na to, aby sme svoje životy žili čo najplnšie. V knihe Tri otázky nás Don Miguel Ruiz žiada zamyslieť sa nad základnými otázkami, ktoré poháňajú naše životy a vládnu našej spirituálnej sile. Kto som? Čo je skutočné? Čo je láska? Tieto tri otázky vytvárajú praktický rámec a keď sa na ne naučíme odpovedať, poskytnú nám jasnú cestu, ktorá nám umožní premôcť strach a objaviť pokoj mysle a ozajstné šťastie. Ruizovo transformujúce posolstvo, napísané v spolupráci s jeho dlhoročnou spoluučiteľkou Barbarou Emrysovou, bude slúžiť ako základný sprievodca všetkým cestovateľom, ktorí hľadajú sebapoznanie, pochopenie a prijatie. Tri otázky sú ďalším krokom k našej jedinečnej duchovnej metamorfóze.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Moja vesmírna kamarátka z detstva


Krátky príbeh opisuje jednoduchý život malej dedinskej školáčky, ktorá sa vo svojich predstavách stretáva s kozmickou priateľkou. Vesmírna loď pravidelne objíma najvyšší vrch, kde stoja zrúcaniny hradu. Kozmická priateľka jej hovorí, že na vrchole hradu je pyramída a v staroveku tu žil faraón. Miestni ľudia hovoria, že na hrade videli bielu pani. Mladá školáčka hovorí s kozmickou priateľkou, ktorá je v bielych šatách a volá sa Jana. Všetci rovesníci sa jej vysmievajú a hovoria o nej, že si rada vymýšľa. Príbeh je jednoduchý z prostredia obce a života detí vo svojej dobe.
Na stiahnutie
5,00 €

Čtení mysli podle Petra Doležala


Mimosmyslové vnímání, neboli schopnost ESP, je mimořádný dar kterým vladne necelé 1% veškeré populace. Petr Doležal touto knihou zcela vybočuje ze své dosavadní tvorby. Čtenáři předkládá 23 příběhů jenž spatřil v hlavách lidí které denně míjí a potkává. Jsou děsivé, překvapující, psychologické, hororové a provokující nelogičností. Kniha je určena všem čtenářům kterým nejsou cizí výrazy jako telekineze, telepatie, paranormalita, záhadná tajemství snů a představ vznikajících v lidském podvědomí. V jedné z povídek je ukryt návod jak se na lehké sevření ruky spojit s těmi co přichází z druhé strany! Hostem v knize je finalistka dětské literární soutěže Můj svět slov Adéla Horská s povídkou Oči plné strachu.
Na stiahnutie
8,00 €

dostupné aj ako:

Večné zákony 1


Túžite po zmysluplnom a láskyplnom živote založenom na skutočných morálnych hodnotách a nepodplatiteľnej spravodlivosti? Ak vás poháňa túžba nájsť odpovede na otázky „prečo?“ kniha Večné zákony Vám ich ponúka. Logické a praktické vysvetlenie základných duchovných znalostí očistené od náboženských dogiem a fantázií. Zvýšený tlak a zrýchlenie udalostí nás majú priviesť k spoznaniu neblahých dôsledkov nášho doterajšieho života, aby sme ich prežitím na vlastnej koži našli cestu k prijatiu nezmeniteľných vesmírnych zákonov. Hoci od smrti autorky ubehlo už takmer 20 rokov, jej knihy sú stále aktuálne, pretože ich základom je univerzálne poznanie zmyslu života človeka ako aj stále prebiehajúca fáza očisty Zeme. Knihy sa stretli s veľkým záujmom čitateľov a boli preložené do viacerých svetových jazykov. Prvý diel knižnej trilógie pod názvom VEČNÉ ZÁKONY - Nové pokolenie vám prinášame aj vo forme e-knihy.
Na stiahnutie
7,90 €

Život nebo smrt??? Smrt nebo život???


Neprovedu Vás životem nebo smrtí, ale pojednáním osobních zážitků životem a životem po životě.
Na stiahnutie
5,20 €

Dohoda s chorobou


Populárny ruský lekár a duchovný terapeut vás naučí, ako sa celkom inak dívať na svoje choroby a problémy: tak, aby ste sa necítili ako obeť, ale aby ste sa stali skutočnými pánmi svojho života. Naučíte sa rozoznať a transformovať negatívne emócie a vlastnosti, ktoré sú skutočnou príčinou väčšiny ťažkostí, a "preprogramujete sa" na nový, pozitívny spôsob myslenia a správania.
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:

Jediná vec


12 knižných ocenení; 350 umiestnení v rôznych rebríčkoch bestsellerov, vrátane tých najrešpektovanejších vo Wall Street Journal, NewYork Times a USA Today; 27 jazykových mutácií a publikovanie vo vyše 30 krajinách sveta; 1 z piatich najlepších biznisových kníh roka; 1 zo sto najlepších biznisových kníh všetkých čias. Držíte v ruke jednu z najlepších kníh o tom, ako si vybudovať život podľa vašich predstáv, lebo JEDINÁ VEC úspešne búra najškodlivejšie mýty, ktoré väčšine ľudí bránia dosiahnuť vytúžený úspech - či už v podnikaní, zamestnaní, súkromí alebo duchovnom raste, pričom v každej oblasti autori ponúkajú účinné a jednoduché riešenia. Koncept JEDINEJ veci je osvedčený spôsob, ako dosiahnuť mimoriadne výsledky v práci, osobnom rozvoji, rodinnom a priateľskom zázemí a v duchovnej rovine. Začítajte sa do tejto výnimočnej knihy a zistite, čo je vašou JEDINOU vecou!
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Kreativita


Ak chceme nájsť zmysel života, musíme byť kreatívni. Kreativita dáva životu farbu, pestrosť a robí ho zaujímavým. Na to, aby sme boli kreatívni, však nemôžeme kráčať vyšliapanou cestou. Musíme hľadať vlastnú cestu, musíme preskúmať džungľu života a vydať sa do nej sami; nesmieme rozmýšľať ako dav. Dnešný svet si od každého a v každej situácii žiada, aby reagoval kreatívne; či je to generálny riaditeľ, podnikateľ alebo matka v domácnosti. Ľudia, ktorí vychádzajú len z toho, čo sa naučili v minulosti od svojich rodičov či učiteľov, sú v každej oblasti života v nevýhode. Táto Oshova kniha je príručkou, ako sa naučiť myslieť a žiť originálne a kreatívne.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Sloboda


Sloboda má v Oshovom ponímaní tri štádiá. Prvé spočíva v oslobodení sa od psychlogického otroctva, ktoré na nás uvalili rodičia či spoločnosť. Spôsob, akým nás vychovávali, má za následok naše pretvorenie na otrokov – najčastejšie na otrokov spoločnosti, v ktorej sme vyrastali. Nasledujúcim štádiom je sloboda kvôli niečomu alebo pre niečo – chceme byť slobodní, aby sme niečo vytvorili, naplnili, uskutočnili, realizovali sa. A posledným štádiom je samotná sloboda, najvyššia a konečná, ktorá predstavuje viac než len oslobodenie sa od niečoho a pre niečo. Je to sloboda byť samým sebou a v každom okamihu žiť autenticky. Osho nám svojím originálnym pohľadom a nezameniteľným štýlom plným príkladov a humoru pomáha identifikovať prekážky, ktoré nám bránia cítiť sa slobodne a nabrať odvahu konať v súlade so svojím ja.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Kniha kódů a šifer


Téma tajemných kódů a šifer – "nekonečný souboj mezi tvůrci a luštiteli" – láká lidi od nejstarších dob. V politice a válečnictví hrála utajená komunikace často klíčovou roli, její význam v informačním věku ještě stoupá a dotýká se zájmů skutečně každého jednotlivce, a to zejména ve svobodné společnosti. Singhova kniha mapuje historii šifrování i současný stav kryptologie a podrobně zpracovává klíčová a nejzajímavější témata. Díky přístupnému stylu a jasnému vysvětlení řady složitých šifrovacích systémů a algoritmů lze knihu doporučit každému zájemci o tuto nesporně zajímavou oblast lidské činnosti.
Na stiahnutie
12,29 €

dostupné aj ako:

Život je mrakodrap


Tento knižný projekt vznikol na základe prečítanej knihy Jasnovidka od pani Izabelly Csabaiovej. Podnetom pre napísane tejto knihy boli slová úvahy „nikdy sa nevzdávať,“ pretože na svojom životnom osude môžeme veľa zmeniť a to ma viedlo k poznaniu, že svoj život môžeme ovládať a slobodne sa rozhodovať. Zároveň som chcela reálne poukázať na tvorbu známeho Prešovského herca Štefana Senka, promovaného figliara Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Umelcov život je ideálnym príkladom pre každého z nás. Jeho životný úspech je poznamenaný jednoduchosťou a zároveň veľkými úspechmi na divadelných doskách. Bol to úžasný človek a umelecká osobnosť, ktorý si všímal talenty vo svojom okolí. Každý človek, ktorý miluje umenie sa dokáže podrobiť informáciám rôzneho žánru. Tieto zdanlivo jednoduché informácie zhrnuté do jednotlivých kapitol projektu sú zaujímavé tým, že predostierajú fakty a podklady zapísané rôznymi autormi. William Brad Pitt je spoluautorom knižného projektu založeného na nástrojoch Facebooku a e-mailovej komunikácie. Inšpiratívny projekt zahŕňa kontakt s inteligentnou civilizáciou a tajomstvá našej planéty. Projekt je súčasťou medzinárodnej spolupráce dvoch rôznych svetových kultúr inteligentného rozvoja myslenia a podpory kultúry.
Na stiahnutie
7,00 €

Posolstvo nádeje od anjelov


V Posolstve nádeje od anjelov írska mystička Lorna Byrneová v tejto náročnej dobe tlmočí veľmi dôležitý a naliehavý odkaz z neba.Anjel mi povedal: „Nádej robí z nemožného možné.“Lorna vidí anjelov tak, ako my vidíme ľudí, a každý deň sa s nimi rozpráva. V predchádzajúcich dielach Lorna písala o svojom živote a o tom, ako ju anjeli pripravovali na to, aby sa podelila o posolstvo s celým svetom. V tejto knihe vám prináša posolstvo nádeje.Lorna vysvetľuje, ako anjeli pomáhajú ľuďom, keď sa cítia unavení, zúfalí, skľúčení a nemilovaní, keď majú pocit, že sú zlými rodičmi, majú finančné ťažkosti alebo nič nestíhajú.V Posolstve nádeje od anjelov Lorna priamočiaro a jednoducho píše o tom, ako sa človek môže obrátiť na anjelov o pomoc a prežiť tak lepší a šťastnejší život.Z anglického originálu A Message of Hope from the Angels(Coronet, an imprint of Hodder & Stoughton, London 2012)preložila Viera Gregorcová.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Pán návratů


Na základě sledování cykličnosti času a pozorování opakujících se jevů na obloze, především pak z pozorování babylónských astrologů, vzniklo učení o věčném návratu. Také numerologie zastává představu, že vše se děje rytmech a cyklech. Podobně jako astrologie dělí i numerologie lidský život na různé fáze a předpovídá budoucnost podle návratů. Při předpovídání budoucnosti pracuje kromě jiného také s devítiletými cykly. Určité motivy a situace, vyjádřené číselnými hodnotami osobních roků, se mají opakovat v intervalech devíti let, tedy např. ve věku 9, 18, 27, 36 let. S každým devítiletým cyklem může takový návrat nabývat na intenzitě. To se samozřejmě týká i smrtících návratů, opakujících se motivů ohrožení života, umírání a smrti. V první části knihy autor demonstruje fungování devítiletých cyklů na příkladech osudů několika známých a slavných osobností. Ve druhé pak vysvětluje široké historické souvislosti, týkající se astronomie, astrologie, kalendářních systémů, příslušných božstev, způsobů věštění atd.
Na stiahnutie
13,19 €

dostupné aj ako:

Zrozeni tvořit


Lze nalézt smysl v něčem tak prchavém, jako je kreativita? Kniha Zrozeni tvořit, vycházející z převratného výzkumu psychologa Scotta Barryho Kaufmana a populárního článku Carolyn Gregoireové na portálu Huffi ngton Post, nabízí pohled do neuspořádaných myslí velmi kreativních lidí. Odhaluje nejnovější zjištění v oboru neurologie a psychologie a spojuje je s poutavými příklady umělců, myslitelů a vynálezců v průběhu století. Přibližuje tak životní praxi a užitečné návyky, které podporují tvůrčí způsob uvažování. Kaufman a Gregoireová rozplétají sérii paradoxů, jako jsou například vědomá pozornost a denní snění, vážnost a hra, otevřenost a citlivost či samota a spolupráce, a předvádějí, jak se díky přijetí vlastních protikladů můžeme napojit na nejhlubší zdroje své kreativity. Každá kapitola zkoumá jeden z deseti rysů a zvyků mimořádně tvůrčích osobností: Nápaditá hra, Vášeň, Denní snění, Samota, Intuice, Otevřenost vůči zkušenosti, Vědomá pozornost, Citlivost, Obrátit nesnáze ve svůj prospěch, Myslet jinak.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Lidská duše odhalena


Co je to duše?“ To je nejspíš jedna z nejobtížněji vysvětlitelných otázek, jaké kdy může duchovně založený člověk položit. A přesto právě o tom je tato kniha... a o mnohém dalším. Monika Muranyi shromáždila všechny Kryonovy channelingy o naší duši! Více než dvacet šest let nám Kryon prostřednictvím Lee Carrolla (původního Kryonova channelera) předává láskyplná poselství, která už jsou známa po celém světě. Tato kniha je již třetí v rámci „tematicky zaměřené“ trilogie a je výsledkem skvěle odvedené výzkumné práce – obsahuje vše, co nám kdy Kryon sdělil o lidské duši, a kromě toho i materiály, které Kryon dosud nikdy nepublikoval. Navíc zde naleznete i Kryonovy odpovědi na zcela nové otázky, které mu Monika při psaní knihy položila. Díky její skvělé práci můžeme nyní lidskou duši lépe pochopit . Stejně jako u ostatních knih této Kryonovy série, i tentokrát Lee Carroll s Monikou při jejím výzkumu plně spolupracoval.
Na stiahnutie
9,49 €

dostupné aj ako:

Odvaha


Nemôžete žiť v skutočnosti, pokiaľ nie ste odvážni. Nemôžete milovať, pokiaľ nie ste odvážni. Nemôžete dôverovať, pokiaľ nie ste odvážni. Odvaha je základ všetkého - všetko ostatné nasleduje až za ňou. Odvaha však neznamená nemať strach, ale svojmu strachu čeliť. Táto kniha ponúka Oshov pohľad na strach - kde vzniká, ako ho pochopiť a ako nájsť odvahu postaviť sa mu, lebo keď v živote čelíme neistote a zmene, ktoré v nás vyvolávajú strach a obavy, dostávame možnosť vyvíjať sa a rásť. Keby dostatočné množstvo ľudí načúvalo slovám tejto brilantne provokatívnej knihy, možno by sme sa skutočne mohli stať krajinou slobodných a domovom odvážnych.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Intuícia


Všetci máme prirodzenú schopnosť intuície, ale naša kultúra a vzdelanie nám často bránia v jej používaní. Učia nás, aby sme ignorovali inštinkty namiesto toho, aby sme sa ich snažili pochopiť a využiť ako základ pre rozvoj celej bytosti. Výsledkom je, že sa úplne oddelíme od svojej vnútornej múdrosti. Intuíciu nahrádzame logikou. Táto kniha ponúka množstvo meditácií a cvičení na rozvoj nášho prirodzeného daru intuície. Oshov vhľad a vysvetlenia sú jasné a zrozumiteľné, často zábavné a vždy pútavé.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Radosť


Radosť sa nedá hľadať. Radosť sa musí žiť tu a teraz. Radosť a šťastie sa nedajú hľadať a ani sa k nim nedá dospieť, lebo sú vždy iba vedľajší produkt a nie výsledok priameho hľadania či iného úsilia. Nastanú, keď na ne ani nemyslíme. Stanú sa odrazu, z ničoho nič, keď robíme niečo celkom iné. Osho sa v tejto rozprave podujal na skúmanie pravej podstaty radosti z úplne novej perspektívy. Pútavým rozprávaním, v ktorom sa prelína súcit, láskavosť a humor, nám ukazuje, že radosť je podstatou života a dokonca aj korene nešťastia sa dajú nájsť v radosti. Osho nás povzbudzuje, aby sme nachádzali zdroje radosti vo vďačnosti za život, dokonca aj keď prechádzame ťažkým obdobím a čelíme výzvam, a nekládli si podmienky, za ktorých vieme byť šťastní. Ak sa nám to podarí, odmenou nám bude vedomejší, pokojnejší a harmonickejší život.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Ezoterika sa zameriavame na fascinujúci svet hlbokých duchovných tém, ktoré presahujú hranice bežných náboženských a filozofických smerov. Táto kategória ponúka širokú škálu kníh a textov, ktoré sa venujú ezoterickým témam, mystike, okultizmu, alternatívnym liečebným metódam, duchovnému rastu a vnútornému poznaniu.

V tejto pútavej kategórii nájdete diela, ktoré sa zaoberajú tajomstvami vesmíru, ezoterickými praktikami a učeniami, magickými rituálmi, astrologiou, numerológiou, meditáciou, a mnohými ďalšími neobyčajnými témami.

Čítaním kníh z tejto kategórie môžete objaviť nové perspektívy, hlbšie pochopenie seba samých a svojho miesta v univerze. Rozširujte svoje obzory, rozvíjajte svoju duchovnosť a otvorte sa novým možnostiam skúmania a objavovania vnútorného sveta.