! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Futbal, hokej strana 1 z 3

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Mellőzendő kötelezők


"Volt ?aranycsapatunk. Volt aranycipősünk. Voltak jobb korszakaink. Talán most megint egy felívelő időszakot élünk. Azonban sajnos voltak olyan évek, sőt, évtizedek is, amikor szűkében voltunk a focisikereknek. Azt ugyanakkor be kell látnunk, akár szeretjük a sportot, akár nem rajongunk érte, akár bosszantanak a stadionépítések, akár könnycseppeket hullatunk a „Nélküled”-re; a labdarúgásnak mindenképpen van egy különleges összetartó és nemzetformáló ereje. Ez a kisregény egy fiktív magyar válogatott játékosainak az életébe nyújt némi bepillantást, méghozzá a csapat egy olyan korszakából, amikor egy hosszú kudarcsorozatnak az elszomorító mélyrepülését élik át. Joggal merül fel a kérdés; vajon tényleg mellőzhetőek ezek a régi, bevált, de mostanság nem éppen jól teljesítő sztárjaink? A könyvben szereplő nemzeti válogatottak természetesen nem a közismert focistáink, hanem valaki mások: regényhősök, drámaszereplők, verses költemények nagy alakjai, a jól ismert, sokak által nem kedvelt, kényszerből vagy még azért sem elolvasott kötelező olvasmányaink főszereplői. És hogy jön össze e két téma: a foci és a kötelezők? Játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha ezen kötelezők híres szereplői itt és most közöttünk élnének, mint focisták, akiknek a karaktere, sorsa és vonásai fő vonalakban megegyeznek az alapművek hőseinek élettörténetével. Menesszük hát ezeket a preferált játékosokat, cseréljük-e le az általuk szimbolizált kötelező olvasmányokat? Nos, ezt mindenki döntse el maga. Vajon "a (Jókai) Mór megtette a kötelességét, a mór mehet?""
Na stiahnutie
9,83 €

Vinícius Júnior


Vinícius Junior je vycházející superhvězda a jeden z největších talentů světového fotbalu. Seznamte se s jeho životním i fotbalovým příběhem, který je inspirací pro všechny děti i mladé sportovce.Díky této knize se také dozvíte, jak tento talentovaný křídelní útočník zdokonaluje své fotbalové umění, jak se zlepšuje v driblinku, kopací technice i v umění taktiky. A jak v pouhých 21 letech vstřelil v dresu Bílého baletu rozhodující gól finálového zápasu Ligy mistrů.
Na stiahnutie
10,25 €

Fotbalové hvězdy 2024


Messi, Haaland, Guardiola, Mbappé, Xavi, De Bruyne, Lewandowski... Nejen tyto hráče a trenéry najdete v knize Fotbalové hvězdy 2024, která je pokračováním oblíbené série.
Na stiahnutie
14,66 €

Body Composition in Soccer


Publikace se zabývá tělesným složením ve fotbale a jeho proměnami v průběhu ontogeneze u mladých fotbalistů s cílem zlepšit jejich sportovní výkon. Prezentované informace jsou založeny na nejnovější dostupné literatuře a zahrnují diagnostické možnosti a také pokyny pro studenty a trenéry, jak správně interpretovat výsledky. Pojednání dále obsahuje kapitolu o identifikaci klíčových ukazatelů pro výběr talentů ve fotbale a kapitolu věnovanou výživovým principům ve vztahu k tréninku a ontogenezi, vždy v kontextu nejnovějších dostupných vědeckých zdrojů.
Na stiahnutie
8,00 €

Fotbal, to je hra


Nejdůležitější knížka pro všechny začínající fotbalisty, fotbalistky i fotbalové fanoušky a fanynky! Dozvíte se důležitá fakta o nejpopulárnější týmové hře na světě. Víte, jak se jmenují všechny prvky fotbalové výstroje? Znáte všechna pravidla? Znáte největší fotbalové legendy v historii? Které týmy stály u zrodu profesionálního fotbalu u nás? A kdo ze světových fotbalových hvězd nechvalně proslul tím, že své soupeře často kousal? Seznamte se s úžasným příběhem sportu, který učaroval miliony kluků i holek po celém světě, a ještě mnohem víc! Jste experti? Dokažte to v nápaditých kvízech, které otestují vaše fotbalové vědomosti!
Na stiahnutie
10,25 €

Chytej!


Dlouho se o korupci v českém fotbalu mluvilo, ale trvalo mnoho let, než se konečně začalo pracovat na jeho očistě. A najdou se i tací, kteří tu dobu jako hráči či trenéři zažili a nebojí se otevřeně promluvit. Jedním z nich je dlouholetý ligový brankář, reprezentant do 21 let a dnes trenér Oldřich Pařízek. Jeho vyprávění o prodaných zápasech, o budoucnosti zmařených talentů, o chlastu a zbitých partnerkách, o Starkovi, Rogozovi i Horníkovi je fascinující a může se stát opravdovou rozbuškou mezi fanoušky fotbalu.
Na stiahnutie
13,68 €

Neuveriteľné príbehy z futbalových majstrovstiev sveta


Neuveriteľné príbehy z futbalových majstrovstiev sveta sú zbierkou tých najzábavnejších a najzvláštnejších kuriozít z doterajších osemnástich šampionátov. Nájdete tu anekdoty, rekordy aj odhodlané výkony, ktoré ukazujú ľudskú tvár najpopulárnejšieho športu na svete. Niektoré príbehy majú na svedomí nepredvídateľné okolnosti na ihrisku alebo na tribúnach. Iné hovoria o dianí mimo ihriska a umožňujú nám pochopiť historický kontext, v ktorom sa jednotlivé šampionáty odohrávali. Dozviete sa napríklad o útočníkovi, ktorý v zápase pokračoval aj napriek infarktu, o pozoruhodnom jedálnom lístku istého afrického mužstva, o tom, prečo nosil Johan Cruyff dres s dvoma pásikmi namiesto troch, ako aj o futbalistovi, ktorý zmeškal zápas na svetovom šampionáte pre skúšku na vysokej škole.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Patrik Schick


Přečtěte si příběh nejlepšího českého fotbalisty současnosti, který střílí góly v dresu české reprezentace a Bayeru Leverkusen. Začněte hezky od začátku, od klukovských let, kdy poprvé stál na hřišti kousek od Prahy a snil o tom, že bude slavný jako David Beckham nebo Cristiano Ronaldo. Je to vyprávění, v němž se najdou kluci, kteří právě teď sní o tom, že budou jako Patrik Schick, autor jednoho z nejhezčích gólů fotbalové historie.
Na stiahnutie
9,75 €

Fotbalové hvězdy 2023


Fotbalové hvězdy 2023 Portréty téměř sedmdesáti prvotřídních hráčů a nejlepších trenérů i profily nejprestižnejších fotbalových soutěží doplněné přehlednými statistikami. Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Patrik Schick, Gavi, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Tomáš Souček, Carlo Ancelotti a spousta dalších hráčských i trenérských hvězd... Nenechte si jejich příběhy ujít!
Na stiahnutie
11,47 €

Císařovna fotbalu


Jedinečný a silný příběh významné postavy a osobnosti našeho ženského fotbalu, který na časové ose přesahuje více než půlstoletí spojené s moderní historií tohoto sportu. Životní příběhy plné vítězství a radosti ze hry, ale lemované také prohrami a neúspěchy, včetně zdravotních peripetií a nepřízní osudu, kdy na konci všeho je viditelný nezměrný a příkladný optimismus a vůle této fotbalistky – Evy Haniakové. Tak jak je život Evy spjatý s historií ženského fotbalu u nás, je zde ve velkém rozsahu věnován dostatečný prostor i statistice jak klubové a reprezentační, tak i hráčské a nakonec i trenérské. Nechybí ani exkurz do historie evropského a světového fotbalu v ženském provedení, od prvních pionýrských krůčků na počátku 20. století až k fenoménu dneška.
Na stiahnutie
28,69 €

dostupné aj ako:

Barça


Britský športový novinár a spisovateľ Simon Kuper prináša príbeh o tom, ako sa FC Barcelona stala najslávnejším športovým klubom na svete, ktorého motto znie: „Viac ako klub.“ Barça je nielen mimoriadne populárnym klubom, ale aj jednou z celosvetovo najvplyvnejších organizácií. Má takmer 250 miliónov sledovateľov na sociálnych sieťach a každý rok jej štadión Camp Nou navštívia viac než štyri milióny športových fanúšikov. No nebolo to tak vždy. Barcelona sa postupne preklasifikovala z regionálneho tímu na globálny hviezdny klub a stala sa vzorom športovej dokonalosti. V posledných rokoch však jej pozíciu podkopala séria nevydarených rozhodnutí, ktoré z nej urobili skôr komerčnú než prvotriednu športovú inštitúciu. Simon Kuper odhaľuje, ako prebiehali jej premeny. Načrtáva organizačnú štruktúru, ktorá stojí za obchodnými rozhodnutiami klubu, podrobne opisuje prácu trénerov, medikov, dátových analytikov a výživových poradcov, ktorí spôsobili revolúciu vo svete športu. Venuje sa, samozrejme, aj tomu, aký nesmierny vplyv na jej úspech mali dve futbalové legendy – Johan Cruyff a Lionel Messi. Podobne ako množstvo iných popredných svetových firiem, aj FC Barcelona si svoje tajomstvá prísne stráži a nahliadnuť do zákulisia nedovolí len tak hocikomu. Po desiatkach rokov písania o športe však Kuperovi umožnili prístup do klubu a k ľuďom, ktorí sa denne snažia udržať Barcelonu na vrchole. Portrét tejto výnimočnej inštitúcie totiž presahuje rámec futbalu a ukazuje Barçu ako jedinečný kultúrny a politický fenomén.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Fotbalové hvězdy 2022


Spousta informací a parádních fotek o největších hvězdách současnosti! Fanoušci skvělého fotbalu se mohou těšit na pokračování oblíbené série. Portréty téměř sedmdesáti prvotřídních hráčů a těch nejlepších trenérů jsou doplněny texty o pěti nejprestižnejších fotbalových ligách a obou evropských pohárech i podrobnými statistikami sezony 2020/21. Součástí knihy jsou též profily nejlepších českých a slovenských fotbalistů a příběhy z Eura!
Na stiahnutie
10,74 €

Jak se stát fotbalovou hvězdou


Kniha s více než 200 barevnými fotografiemi poodhaluje, jak se můžete díky tvrdé práci, odhodlání a talentu stát mistrem na fotbalovém hřišti i mimo něj. Autor Andrew Henderson spolupracoval s Cristianem Ronaldem a jeho zapálení zapůsobilo na takové osobnosti jako jsou David Beckham a Neymar. Andrewova upřímná doznání o cestě za snem a překonávání nepřízně osudu, prokládané dechberoucími triky, ukázkami taktizování, základními dovednostmi a tipy na zlepšování techniky, dokazují, že nadšení a trpělivost hrají jednu z nejdůležitějších rolí v každé sportovní aréně i mimo ni. Andrew Henderson byl šestnáctiletý nadějný hráč ragby, když jeho kariéru ukončilo vážné zranění. Obrátil tedy pozornost k fotbalu - přesněji řečeno k freestylovým fotbalovým dovednostem - a už se nikdy neohlédl zpět. Nyní je pětinásobným mistrem světa a osminásobným mistrem Velké Británie ve freestylovém fotbale. V této jedinečné knize Andrew shromažďuje všechny své zkušenosti a rady, které vám pomohou stát se lepšími fotbalisty.
Na stiahnutie
9,89 €

Zlámal: brankářský rod


Dvě rozdílné generace. Dva rozdílné přístupy. Jedna krev. Dva příběhy fantastických fotbalistů. Synovce a jeho strýce. František Bobby Zlámal je jednou z legend Slavie v 70. a 80. letech. Svérázný brankář a zemitý vypravěč. Jeho synovec Zdeněk nedávno ukončil kariéru. Světoběžník a cestovatel, který za svůj život prošel Spartou i Slavií. Oba reprezentanti. Jak se měnil fotbal z jejich pohledu a jak vzpomínají na svá fotbalová léta?
Na stiahnutie
13,68 €

Ako sa stať futbalovou hviezdou


Talentovaný hráč rugby Andrew Henderson mal iba šestnásť rokov, keď ťažké zranenie predčasne ukončilo jeho kariéru. Svoju pozornosť preto obrátil k futbalu, presnejšie k freestylovému žonglovaniu s loptou, a odvtedy už nebolo cesty späť. Tento päťnásobný majster sveta a osemnásobný majster Anglicka vo futbalovom freestyle ponúka hráčom rôzneho veku aj úrovne skúsenosti a rady, ako zahviezdiť na futbalovom trávniku i mimo neho. Kniha plná tipov a trikov obsahuje vyše 200 farebných fotografií, s pomocou ktorých Henderson vysvetľuje, ako získať väčšiu kontrolu nad loptou, rozvíjať presnosť i pohybovú kreativitu – skrátka, pozdvihnúť svoju futbalovú techniku a tým aj výkon na futbalovom ihrisku.
Na stiahnutie
8,39 €

Majstri sveta


,,Priatelia, jedna sekunda do konca finálového stretnutia. Toto už nemôžeme prehrať. Priatelia na Slovensku, budeme majstri sveta. Sme majstri sveta! Sme majstri sveta!,, Titul majstrov sveta v ľadovom hokeji z roku 2002 spojil ľudí na Slovensku tak ako máloktorý iný moment v športovej histórii. Kniha reportéra Štefana Bugana vychádza najmä zo spomienok tých, ktorí vtedy boli na ľade a na striedačke a ktorí si aj po rokoch spomínajú na množstvo detailov a doteraz nezverejnených informácií. Po dvadsiatich rokoch sa už dá hovoriť nielen o spôsobe, akým sme vyhrali, ale aj dôvode, prečo sa to stalo práve vtedy, prečo sa neskôr hokeju nedarilo a čo je potrebné na to, aby príbeh slovenského hokeja úspešne pokračoval. Stali by sme sa majstrami sveta aj pod trénerom Selvekom? Prečo Filcovi na prvé sústredenie neprišiel žiadny hráč? Ako by sa vyvíjala Lašákova kariéra, keby sa za neho neprihovorili maséri? Začala by sa úspešná éra, keby Šťastný neprehovoril Handzuša do Petrohradu? Získali by sme medaily, keby Šatan zostal v šatni ticho ako vo finále Stanley Cupu? A čo by sa stalo, keby Pálffy nezrušil plánovanú dovolenku na Havaji?
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Škola parahokeja


Kniha Škola parahokeja mapuje skúsenosti, ktoré za viac ako desať rokov nazbieral realizačný tím od založenia tohto dynamického športu na Slovensku. V Šlabikári a Strednej škole parahokeja prináša návody z ľadu i telocvične pre všetkých, ktorí by radi rozšírili slovenskú parahokejovú rodinu. Vlastné skúsenosti národnej reprezentácie sú doplnené tým najlepším, čo súčasná vedecká i populárna literatúra o parahokeji prináša. Vo Vysokej škole parahokeja otvárajú autori knihy možnosti na ďalší rozvoj a približujú aj nové prístupy, ktoré úspešne vyskúšali v praxi. Kniha je zároveň kronikou slovenského parahokeja od úplných začiatkov, až po prvý vyhratý zápas na majstrovstvách sveta elitnej kategórie. Publikácia je nielen dôkazom, že HOKEJ SA DÁ HRAŤ AJ BEZ NÔH, ale aj jedným z prvých pokusov o zostavenie metodiky pre športovo-zdravotnú prípravu v parašporte na Slovensku.
Na stiahnutie
10,90 €

A foci-vb-döntők és a világbajnokok titkos történetei


Mi történhetett pontosan a brazil Ronaldóval a '98-as finálé napján?Milyen trükkel érte el Diego Maradona '86-ban, hogy a többiek is elhiggyék: rajtuk is múlhat a siker, nem csak az isteni Diegón?Csak két kérdés, amire választ kaphat az, aki elolvassa ezt az e-könyvet. Izgalmas háttérsztorik, hihetetlen kulisszatitkok a labdarúgó-világbajnokságok aranymeccseivel, illetve a végső győztesekkel kapcsolatban.Magyar nyelven még sohasem publikált sztorik. „A színtiszta tények mellett háttér-információkkal is tarkított könyv közelebb hozza az olvasóhoz a világbajnokságokat. A döntők különleges történetein keresztül nem csak a csapatok életébe láthatunk bele, de végigkísérhetjük a labdarúgás fejlődését is. Futballrajongóknak kifejezetten, de minden sportkedvelő embernek csak ajánlani tudom!" /Berki Dániel, vlogger/„Más lesz olyan szemmel nézni a katari világbajnokságot, hogy tudom: honnan indult el ez az egész. Milyen jó, hogy ma már elképzelhetetlen olyan szintű megfélemlítés, mint amiről Ferkai Marcell az első vb kapcsán írt! Kiskorom óta követem a focit, és nagyon érdekes volt belelátni azokba a korszakokba, amikor még nem is éltem. Ha volna egy időgépem, szívesen visszamennék 1958-ba, amikor Pelé 17 évesen berobbant. Időgép helyett ezzel a könyvvel kell beérnem, de ez sem kevés!” /Veres Richárd tiktokker/
Na stiahnutie
9,15 €

Juve!


A Juventus kétségkívül uralja a calciót, a legnagyobb nevek rúgják itt a bőrt, egyre-másra halmozzzák a bajnoki címeket és a különböző kupákat. A siker és a mítosz árnyékában azonban sokkal kiábrándítóbb valóság húzódik meg. Egy évszázadon át a klub és multimilliárdos tulajdonosa, az Agnelli család egyet jelentett a bundagyanúval, a doppinggal, a piszkos politikai játszmákkal és rengeteg bűnös praktikával. A la vecchia signora, azaz az öreg hölgy továbbra is ellentmondásos megítélésű: egyrészt Olaszország legszélesebb körben kedvelt klubja, másrészt a leginkább megvetett csapata. A neves brit sportújságíró, Herbie Sykes által írt Juve! az ikonikus olasz fociklub részletes történetét tárja elénk, amelyben minden benne van: a fényes dicsőség, a durva botrányok és azt a semmihez sem fogható, mindent átitató hatás, amelyet a csapat az olasz mindennapokra gyakorol mind a mai napig.
Na stiahnutie
9,93 €

V kategórii "Futbal, hokej" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre fanúšikov týchto populárnych športových disciplín. Táto kategória je ideálna pre hráčov, trénerov, ale aj pre tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o histórii, pravidlách, taktikách a zákulisí futbalu a hokeja.

Naše knihy ponúkajú podrobné informácie o futbale a hokeji, od pravidiel a taktík hry, cez profily známych hráčov a tímov, až po radu ako sa stať lepším hráčom. Ponúkame tiež tituly zamerané na tréningové metódy, výživu športovcov a prevenciu zranení v týchto športoch.