! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Zvieratá, chovateľstvo, lov strana 3 z 5

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Štěkání


Štěkání je vlastní všem psům, je to jeden ze způsobů, jak spolu psi komunikují. Norská chovatelka a cvičitelka psů Turid Rugaas, která zmapovala a začal jako první v praxi užívat tzv. konejšivé signály, publikuje v této knize vše, co objevila během svých snah o pochopení psího štěkání a jeho užití ve výcviku. Pokud se chovatel naučí poznávat, co se jeho pes snaží štěkáním vyjádřit, může následně minimalizovat negativní dopady zbytečného a obtížného štěkání.
Na stiahnutie
5,34 €

Tahání na vodítku


Turid Rugaas, norská cvičitelka psů a světoznámá autorka průkopnické knihy Konejšivé signály – Na jedné vlně s vaším psem, vám představí jednoduchý způsob jak naučit psa chodit na vodítku, aniž by vám při tom trhal ruce. Díky této knize si snadno a rychle osvojíte postupy, s jejichž pomocí naučíte chodit v klidu a na volném vodítku psa jakéhokoli věku, velikosti či plemene. Přístup Turid Rugaas je humánní, založený na porozumění tomu, proč psi za vodítko tahají a jak lze využít přirozenou povahu psa a prostředí k řešení tohoto problému. Uvidíte, že se procházky po městě, vesnici či v přírodě stanou mnohem pohodovějšími a méně stresujícími pro vás i vašeho psa.
Na stiahnutie
5,34 €

Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct


V současné době asi není v České republice trenér, který by k pozitivním metodám výcviku měl tolik co říct jako RNDr. František Šusta. Mezinárodně uznávaný trenér zvířat ověnčený řadou ocenění má totiž krom soukromé kynologické praxe možnost praktikovat své metody i v zaměstnání, v zoologické zahradě, kde předvádí ukázky a vede nácviky k nápravě problémových chování. A na to, abyste se stejnou cestou domluvili nejen se psem, ale i koněm, papouškem či Vaší kočkou, už musíte o pozitivním posilování vědět opravdu hodně – a co je ještě důležitější, musíte o tom i hodně přemýšlet. Práce Františka Šusty, ať už praktické nebo teoretické, uznávají odborníci po celém světě, a jeho semináře o výcviku založeném na pozitivním posilování se těší obrovskému zájmu amatérských i profesionálních cvičitelů. A naši čtenáři budou mít již koncem srpna příležitost seznámit se s jeho nápady, názory a poznatky o výcviku psů pozitivními metodami na stránkách knihy Trénink je rozhovor..., kde i Váš pes má co říct.
Na stiahnutie
12,21 €

Lovecká vzpomínání


V souboru mysliveckých povídek Lovecká vzpomínání nabízí autor přes třicet loveckých příběhů. Rekapituluje v nich několik desetiletí své profesní dráhy, během nichž měl možnost navštívit mnoho překrásných míst hlavně ve vojenských výcvikových prostorech a hraničních pásmech, kam mnohdy lidská noha nevstoupila. Popisuje setkání s řadou lesníků, myslivců a lovců a přibližuje jejich osudy, úspěchy i strasti při lovu. V tomto ojedinělém putování časem zachycuje pomíjivé chvíle loveckého života a zaznamenává množství zážitků, které mu myslivecký život přinesl.
Na stiahnutie
10,29 €

Inteligentní hry pro vaši kočku


Kočky, tak jako my lidé, potřebují cvičit, aby byly zdravé a v kondici. Málokoho ale napadne, že je důležité procvičovat i inteligenci vaší ušlechtilé spolubydlící. Jak se kočky učí, co jejich smysly dovedou, proč si kocouři a kočičky v každém věku tak rádi hrají? Je pravda, co se obvykle říká, že se kočky nedají vycvičit? Mají kočky opravdu šestý smysl? A jsou tak samotářské, jak se tvrdívá? Inteligentní hry pro vašim kočku je půvabná knížka plná obrázků a moudrých citátů, ale především užitečných informací a her, které vám pomohou užít si čas strávený s kočičkou ještě lépe a zažít společně spoustu legrace. Nakonec možná zjistíte, že jste si mozek i končetiny protáhli a procvičili oba dva…
Na stiahnutie
9,26 €

Inteligentní hry pro vašeho psa


Pejsci, tak jako my lidé, potřebují cvičit, aby byli zdraví a v kondici. Málokoho ale napadne, že je důležité procvičovat i inteligenci vašeho domácího společníka. Jak se psi učí, co jejich smysly dovedou, proč je pro každého pejska důležité si hrát? Dovedou psi počítat do pěti, a jak si tuto jejich schopnost co nejlépe užít? Jaké hry se dají hrát na zahradě, jaké doma na gauči nebo v době jídla? Inteligentní hry pro vašeho psa je půvabná knížka plná obrázků a moudrých citátů, ale především užitečných informací a her, které vám pomohou užít si čas strávený s pejskem ještě lépe a zažít společně spoustu legrace. Nakonec možná zjistíte, že jste si mozek i končetiny protáhli a procvičili oba dva…
Na stiahnutie
9,26 €

Chov japonských křepelek


Kniha obsahuje základní a zajímavé informace a také vlastní zkušenosti z mého chovu japonských křepelek. V knize se seznámíte se všemi aspekty chovu. Popsala jsem vám vše od líhnutí až po odchov, vložila jsem do toho všechny své zkušenosti a poznatky, se kterými jsem se při chovu setkala. Chovem japonských křepelek se zabývám již několik let a odchovala jsem tisíce kusů. Křepelky jsou pozoruhodné svou užitkovostí a jednoduchostí chovu. Chov doporučuji každému chovateli v každém věku.
Na stiahnutie
7,90 €

Čarovné kone


Kone nie sú len na jazdenie. Sú to sprievodcovia na našej pozemskej ceste. Kto raz začuje ich volanie, len ťažko mu odolá. Ak budeme ochotní učiť sa od nich, nájdeme veľa užitočného aj pre náš osobný, rodinný, pracovný či spoločenský život. Ak sa chcete inšpirovať príbehmi žien, ktorým kone učarovali a zmenili ich život naruby, alebo ak chcete získať prehľad o čarovnom svete koní, čítajte ďalej. Prvá časť knihy prináša osobné PRÍBEHY 10-tich žien a ich koní. Sú určené pre každého a hlavne pre ženy, ktoré hľadajú cestu spolupráce a vzájomnej radosti. Pretože tieto príbehy nie sú len o koňoch. Sú o ceste k sebe, o prekonávaní neočakávaných prekážok, hľadaní zmyslu vlastného bytia, vytrvalosti aj pokore. V druhej časti nazvanej ROZPRÁVANIE O KOŇOCH je veľa informácií, užitočných hlavne pre širokú verejnosť a pre začiatočníkov vo svete koní. Nečakajte tu návody na to "ako sa naučiť jazdiť", alebo "ako trénovať koňa". Skôr opačne, nájdete tú inšpirácie "prečo kone počúvať"... a až potom s nimi trénovať. Vhodné pre ľudí, ktorých kone priťahujú, ale netušia prečo alebo ich zaujíma, čo všetko sa dá s koňmi robiť (okrem jazdenia). Vhodné aj pre rodičov detí, ktoré túžia po koňoch a nedajú rodičom spávať (aby vedeli, čo ich čaká). Kniha prináša užitočné informácie aj pre ľudí, ktorých zaujímajú nové trendy v oblasť vzdelávania a ponúka náhľad do oblasti liečenia či osobného rozvoja s asistenciou koní. Knihou sprevádzajú dve koučky: Daniela Tejkalová, filozofka a iniciátorka publikácie a Hana Šišková, psychologička a zároveň koniarka telom i dušou.
Na stiahnutie
10,00 €

Fenomenálne včely


Nový pohľad na úchvatný svet včely medonosnej Včely medonosné fascinujú ľudí už od nepamäti – či už ako producentky medu a vosku, majsterky organizácie v usporiadanom spoločenstve alebo architektky pôsobivých pravidelných konštrukcií plástov. Rozsiahlym opeľovaním kultúrnych rastlín sú pre nás jednoducho nenahraditeľné. Vedci, skúmajúci tajomstvá tohto hmyzu, odhaľujú záhady „fenomenálnych včiel“ – a pri každom kroku ich čakajú nové prekvapenia. Kniha dáva čitateľovi možnosť nahliadnuť do aktuálneho diania pri získavaní vedomostí a často priekopníckych poznatkov, ktoré v posledných rokoch objavila aj skupina vedcov okolo profesora Tautza vo Würzburgu. Čitateľ sa tiež oboznámi s množstvom jedinečných fotografi í Helgy R. Heilmannovej a tým získa aj nový pohľad na tieto evolučne úspešné tvory. „Včelstvo je ako čarovná studňa, čím viac z nej čerpáme, tým viac nám prináša“, poznamenal raz trefne Karl von Frisch, legenda výskumu včely medonosnej. Nechajte sa do nej vtiahnuť aj vy.
Na stiahnutie
11,19 €

dostupné aj ako:

Zdravé včely


Úspešné cesty k zdraviu včiel Blaho včelstva závisí od podmienok prostredia a chovu. V tejto knihe nájdu včelári rady napísané zrozumiteľne a podľa najnovších vedeckých poznatkov. Dozvedia sa, ako majú svoje včelstvá viesť a starať sa o ne, aby predišli chorobám. Základy Anatómia včely medonosnej, včelstvo ako organizmus, prevencia a pôvodcovia chorôb, stanovenie diagnózy a boj proti chorobám Špeciál: veľký prehľad diagnóz Choroby a ich liečba Choroby plodu, choroby dospelých včiel, otravy, deformácie a anomálie, škodcovia Špeciál: varroáza a jej liečba
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

The Norfolk Terrier


This eBook examines the lovable Norfolk Terrier.  It provides a direct analysis of the dog's behavioral patterns, personality traits, and characteristics.  This includes a general discussion of the Norfolk Terrier's health concerns, trainability, grooming needs, and nutritional requirements.
Na stiahnutie
0,84 €

The Chihuahua


This eBook examines the lovable and affectionate Chihuahua. It provides an analysis of the dog's behavioral patterns, personality, and general traits.
Na stiahnutie
0,84 €

The Weimaraner


This eBook examines the lovable and energetic Weimaraner.  It provides a direct analysis of the dog's behavioral patterns, personality traits, and characteristics.  This includes a general discussion of the Weimaraner's health concerns, grooming and training requirements, as well as nutritional needs.
Na stiahnutie
0,84 €

The Afghan Hound


This eBook examines the lovable and courageous Afghan Hound. It provides a direct analysis of the dog's behavioral patterns, traits, and unique characteristics.
Na stiahnutie
0,84 €

The Australian Cattle Dog


This eBook examines the lovable, highly-intelligent, and family-friendly Australian Cattle Dog (ACD). It provides an analysis of the dog's behavioral patterns, characteristics, and unique traits.
Na stiahnutie
1,12 €

The German Shepherd


This eBook examines the lovable, highly-intelligent, and family-friendly German Shepherd. It provides an analysis of the dog's behavioral patterns, characteristics, and unique traits.
Na stiahnutie
2,81 €

The Golden Retriever


This eBook provides an analysis of one of America's favorite dog breeds, the Golden Retriever. It provides an in-depth analysis of the dog's behavioral patterns, personality, and general characteristics.
Na stiahnutie
2,53 €

The Irish Setter


This eBook examines the lovable and affectionate Irish Setter.  It provides a direct analysis of the dog's behavioral patterns, personality traits, and characteristics.  This includes a discussion of the Irish Setter's health concerns, grooming and training requirements, as well as nutritional needs.
Na stiahnutie
0,84 €

The Border Collie


This eBook examines the lovable, highly-intelligent, and family-friendly Border Collie. It provides an analysis of the dog's behavioral patterns, characteristics, and unique traits.
Na stiahnutie
0,84 €

Kategória literatúry Zvieratá, chovateľstvo, lov je zameraná na knihy, ktoré poskytujú informácie, poradenstvo a inšpiráciu pre všetkých záujemcov o chov zvierat a lov. Tieto knihy sa zaoberajú rôznymi aspektmi a témami týkajúcimi sa živočíchov, ich chovu, starostlivosti a ochrany, ako aj technikami a zručnosťami potrebnými pre lov.

V tejto kategórii nájdete rôznorodú literatúru, vrátane odborných príručiek o rôznych druhoch zvierat, ich biológii, správaní, potrebách a rôznych spôsoboch chovu a starostlivosti o ne.

Okrem toho sa kategória zameriava aj na tému lovu a poskytuje knihy o technikách lovu, výstroji a lovných zbraniach. Tieto knihy obsahujú užitočné rady, tipy a pokyny pre loveckých nadšencov a poľovníkov.

Nájdete tu knihy z kategórií psy a kynológia, mačky, kone, vtáky a hydina, akvárium, terárium, rybárstvo, poľovníctvo a hmyz.