! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Ultrafutás


Az ultrafutás dacol minden hagyományos logikával. Ami egykor kizárólag a legkeményebb megszállottak sportága volt, mára virágzó globális iparággá változott, versenyein minden évben százezrek állnak rajthoz. Bármennyire brutális, fájdalmas és embert próbáló, mégis napjaink egyik leggyorsabban növekvő sportjává vált. Vajon mi lehet a titka? Ez volna az orvosság a modern élet kihívásaira, vagy éppen egy modern kori betegség tünetével állunk szemben? A díjnyertes író, Adharanand Finn könyve segít nekünk megérteni e különleges sportág titkát, feltárja sikerének okait, és bemutatja, mi kell ahhoz, hogy az ember ultrafutóvá váljon. A szerző útja során elviszi az olvasót Omán sivatagjaiba, a Sziklás-hegység hófedte csúcsaira és a klasszikus Ultra-Trail du Mont-Blanc feledhetetlen, 105 mérföldes versenyére. A sportág színes egyéniségeivel való találkozásai, valamint saját felemelő és letaglózó élményei révén Finn lebilincselő bepillantást kínál az emberi teljesítőképesség határain szerzett tapasztalatairól.  Adharanand Finn több futásról szóló sikerkönyv szerzője, a Guardian szerkesztője, szabadúszó újságíró. A devoni Torbay-ban él családjával, és a helyi atlétikai klub színeiben vesz részt a versenyeken.
Predaj skončil
10,84 €

Giannis


Giannis Antetokounmpo rendkívüli felemelkedésének története: hogyan jutott el egy görögországi szegénynegyedből az amerikai szupersztárságig, és hogyan lett a kosárlabda történelmének egyik legjobb játékosa és NBA-bajnoka. Giannis Antetokounmpo az NBA új világrendjének jelképeként embert próbáló akadályokat győzött le, és vált a remény szimbólumává és az amerikai álom megtestesítőjévé világszerte. Történetét azonban eddig nem ismerhettük teljesen. A könyvben Fader eddig soha nem látott módon mutatja be a „Görög Szörny” gyermekkorát: hogyan osztoztak mindenen testvéreivel és küzdöttek meg a betevő falatért nap mint nap, hogyan árult csecsebecséket családjával az utcán Athén külvárosi negyedeiben, és hogyan küzdött meg az őt ért rasszizmussal. Giannis sztorija igazi tündérmese az ismeretlen, nyakigláb, fekete görög tinédzserről, aki papírok nélküli bevándorlóból 228 millió dolláros szerződést aláíró NBA-játékossá, a Milwaukee Bucks csapatát 2021-ben bajnoki címig vezető, kétszeres MVP-címet viselő kosárlabdaikonná vált. Mirin Fader díjnyertes kosárlabda-riporter és a The Ringer szakírója. 2021-ben a The Big Lead az év sportkönyvszerzőjének választotta. Ez az első könyve.
Predaj skončil
11,80 €

Elképzelt Világok: / Fotóalbum II /


Az Elképzelt Világok /Fotóalbum II/ egy különleges fotóalbum, amely egyedülálló technológiával, a DRI-DE-L-lel (Digitális újraképezés – Dupla expozíció – Rétegekkel) kelti életre a fényképeket. A könyvben szereplő fotók mindegyike egy valós fotóból indul ki, amelyet végleges – itt - megjelent formájában „digitálisan (a DRI-DE-L segítségével) kiegészítettem. A technológia segítségével képi világot tudunk teremteni, amelyek gondolatokat ébresztenek bennünk az általunk ismert valóságról, a világunkról, hogy a fotó még jobban kifejezze a kép által közvetítendő gondolatokat. Az Elképzelt Világok /Fotóalbum II/ egyedülálló alkotás, amely a fényképezés és a kreatív képalkotás ötvözete.
Predaj skončil
2,79 €

Originální tvoření pro malá i velká stvoření


Těší vás, když se můžete společně s vašimi ratolestmi věnovat tvůrčí činnosti? Hledáte nové nápady a inspiraci? Pak jistě oceníte pokračování úspěšného titulu Originální výtvarné nápady pro děti i rodiče. Ve zbrusu nové publikaci se naučíte další výtvarné techniky, budete opět pracovat s přírodními a běžně dostupnými materiály a hlavně zapojíte svou fantazii při výrobě nápaditých projektů. Už teď se můžete těšit na medvídka z ponožek, korálkovou girlandu či cinkací sluníčko z alobalu a cédéčka. 30 ORIGINÁLNÍCH PROJEKTŮ MALÉ I VELKÉ ŠIKULY: Kouzelná zvířátka Neobyčejná vajíčka Nezbytné potřebnosti Jedinečné dárečky Poutavé dekorace V KNIZE DÁLE NALEZNETE: Šablony v originální velikosti Tipy a triky pro snadnější tvoření Názorné barevné fotografie Postup tvorby krok za krokem
Predaj skončil
7,38 €

dostupné aj ako:

Romantik Deko - Zauber


Holen Sie mit den romantischen Deko - Inspirationen aus Naturmaterialen den Zauber von Feld und Wald in Ihr Zuhause ! Ob einladende Türkränze, traumhafte Leuchter, verspielte Mobiles oder rustikale Holzdekorationen so vielfältig wie die Natur selbst, sind auch die Möglichkeiten, die sich mit den vielen unterschiedlichen Materialien bieten. Die tschechische Bestsellerautorin Lucie Dvořáková - Liberdová führt durch die vier Jahreszeiten und präsentiert 50 kreative Ideen für das ganze Haus.
Predaj skončil
7,38 €

Věnce, dekorace a ozdobná vajíčka


Spoustu nových nápadů na tvorbu stylových věnců, působivých dekorací a jedinečných ozdobných vajíček – to vše naleznete v pokračování bestselleru Originální věnce a přírodní dekorace. Autorka pro vás připravila 40 inspirativních projektů, ve kterých budete pracovat s přírodními a zbytkovými materiály, vyzkoušíte si nové techniky a hlavně, budete opět skvěle relaxovat při tvůrčí činnosti. Je libo malou ochutnávku? Už teď se můžete těšit na Knoflíkové srdce pro štěstí, Podzimní dort či Krajková vajíčka.
Predaj skončil
7,38 €

dostupné aj ako:

Krásne Vianoce


Poďme si spolu užiť vianočný čas. Začneme adventom a budeme pokračovať až do Silvestra! Známa česká foodblogerka Coolinárka spojila svoje recepty a návody na výzdobu interiéru aj exteriéru s ďalšími inšpiráciami od mnohých popredných českých blogeriek a instagramistiek. A tak vznikla táto galéria vianočných nápadov plná krásnych fotografií a návodov na tvorenie. Na svoje si príde každý, či už vyznávač najnovších trendov, fanúšik minimalizmu, ale aj milovník tradícií.
Predaj skončil
14,00 €

Ako sa stať futbalovou hviezdou


Talentovaný hráč rugby Andrew Henderson mal iba šestnásť rokov, keď ťažké zranenie predčasne ukončilo jeho kariéru. Svoju pozornosť preto obrátil k futbalu, presnejšie k freestylovému žonglovaniu s loptou, a odvtedy už nebolo cesty späť. Tento päťnásobný majster sveta a osemnásobný majster Anglicka vo futbalovom freestyle ponúka hráčom rôzneho veku aj úrovne skúsenosti a rady, ako zahviezdiť na futbalovom trávniku i mimo neho. Kniha plná tipov a trikov obsahuje vyše 200 farebných fotografií, s pomocou ktorých Henderson vysvetľuje, ako získať väčšiu kontrolu nad loptou, rozvíjať presnosť i pohybovú kreativitu – skrátka, pozdvihnúť svoju futbalovú techniku a tým aj výkon na futbalovom ihrisku.
Predaj skončil
8,39 €

Od antilopy po Zátopka


Bežecká encyklopédia od jedného z najlepších slovenských bežcov, aktívneho atléta, novinára a fotografa v jednej osobe a športového editora Denníka N Petra Kováča. Vo výbere jeho textov nájdete rady ako začať s behaním, ako sa vyhnúť zraneniam, ako sa stravovať, či ako sa pripraviť na maratón, no tiež aj príbehy svetových bežcov, ich bežecké stratégie a vplyv na politiku. Peter vychádza zo svojich skúseností úspešného športovca ale aj reportéra, ktorý len prednedávnom navštívil keňských bežcov, prečítal desiatky štúdií a urobil množstvo rozhovorov s výživovými poradcami, trénermi či psychológmi. Vie preto vysvetliť napríklad to, ako je možné, že človek uštve antilopu a aké poznanie si z toho môže zobrať rekreačný bežec, prečo je dobré strečovať a ako sa dá zvládnuť extrémne ťažký maratón. Ako súčasný beh ovplyvnili nové technológie a prečo sú v behu dobrí práve obyvatelia Kene? Môže byť vegán vrcholovým športovcom a čo je to laktát? Knihu dopĺňajú krásne fotografie z terénu, ktoré vyfotografoval Peter za asistencie svojho brata - dvojčaťa a rovnako úspešného bežca Michala.
Predaj skončil
14,90 €

dostupné aj ako:

Vybrané indikátory herního výkonu v tenisu, vizuální vnímání a anticipace


Sportovní hra tenis se uskutečňuje v podmínkách měnícího se prostředí, v němž je vlastní akce hráče velmi časové omezena. To klade vysoké nároky na vnímání a anticipaci. Kromě sledování letícího míče může hráč získat informace o záměru soupeře z jeho z pohybu a celé rady dalších podnětů, a to ještě dříve, než soupeř míč odehraje. Vizuální vnímání je důležité i pro rozhodčí tenisu a souvisí s jejich výkonem na dvorci. V této knize se čtenář seznámí s teoretickými poznatky a problematikou vizuálního vnímání a anticipace v tenisu, které vznikly rozsáhlou rešerší odborné literatury a jsou podpořeny a doplněny vědeckými výzkumy faktorů, které ovlivňují celkový herní výkon.
Predaj skončil
6,00 €

dostupné aj ako:

Majstri sveta


,,Priatelia, jedna sekunda do konca finálového stretnutia. Toto už nemôžeme prehrať. Priatelia na Slovensku, budeme majstri sveta. Sme majstri sveta! Sme majstri sveta!,, Titul majstrov sveta v ľadovom hokeji z roku 2002 spojil ľudí na Slovensku tak ako máloktorý iný moment v športovej histórii. Kniha reportéra Štefana Bugana vychádza najmä zo spomienok tých, ktorí vtedy boli na ľade a na striedačke a ktorí si aj po rokoch spomínajú na množstvo detailov a doteraz nezverejnených informácií. Po dvadsiatich rokoch sa už dá hovoriť nielen o spôsobe, akým sme vyhrali, ale aj dôvode, prečo sa to stalo práve vtedy, prečo sa neskôr hokeju nedarilo a čo je potrebné na to, aby príbeh slovenského hokeja úspešne pokračoval. Stali by sme sa majstrami sveta aj pod trénerom Selvekom? Prečo Filcovi na prvé sústredenie neprišiel žiadny hráč? Ako by sa vyvíjala Lašákova kariéra, keby sa za neho neprihovorili maséri? Začala by sa úspešná éra, keby Šťastný neprehovoril Handzuša do Petrohradu? Získali by sme medaily, keby Šatan zostal v šatni ticho ako vo finále Stanley Cupu? A čo by sa stalo, keby Pálffy nezrušil plánovanú dovolenku na Havaji?
Predaj skončil
11,90 €

dostupné aj ako:

Moudrost starých psů


Psi jsou úžasní – v každém věku! Život se starým psem nám otevírá oči a srdce víc, než si umíme představit. Staří psi nás mohou mnohému naučit: Například brát každý den jako dar, ničeho nelitovat, starat se o svou smečku, poznat, na čem skutečně záleží, ale také odpouštět nebo brát věci tak, jak jsou. Elli H. Radingerová vypráví napínavé a dojemné příběhy o důvěře, trpělivosti, pozornosti, vděčnosti, intuici, lásce a vtipu, které se pozvolna vytrácejí z našeho uspěchaného života. A ukazuje nám, jak se díky našim čtyřnohým společníkům můžeme naučit zacházet se smutkem a ztrátou. Moudrost starých psů je srdečný a hřejivý kompliment nejlepším přátelům lidí – psům!
Predaj skončil
13,04 €

Z Ria do Tokia


Kniha připomíná prostřednictvím poutavého textu, doplněného o pestré a mnohdy unikátní fotografie, účinkování českých handicapovaných sportovců na mezinárodní scéně a jejich rozmanité cesty za ziskem některé z medailí. Nebylo jich úplně málo. Publikace mapuje čtyřleté sportovní cykly – začíná na pobřeží Černého moře, v tureckém Samsunu, kde naše reprezentace získala hned dvě zlaté medaile. Následně si čtenáři připomenou paralympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, na níž nás statečně reprezentovala parta sledge hokejistů a skupina alpských lyžařů. V roce 2019 se konaly hned dvě sportovní akce – Global Games v australském Brisbane a zimní deaflympiáda. Jako poslední představuje tato kniha paralympijské hry v japonském Tokiu, která byla kvůli světové pandemii koronaviru přeložena až na rok 2021.
Predaj skončil
23,49 €

Vadak között szabadon


Hogy ?kerül a Dunába egy hazánkban nem őshonos, emberre is veszélyes aligátorteknős? Mi a teendő, ha mosómedve költözik be egy felkapott budapesti étterem VIP-részlegébe? Hogyan neveljünk fel árva kölyökfarkast vagy kölyökmedvét? Hány ember kell egy panellakás tizedik emeleti ablakának redőnye alá beszorult denevér kimentéséhez? A fenti kérdésekre mind választ kaphatunk a könyvben, miközben kirajzolódik előttünk a hazai állatvédelem ikonikus alakjának életútja gyerekkorától egészen napjainkig. Wolfpistát, azaz Szilágyi Istvánt az állatvédelemben, állatmentésben, majd a farkasok és a medvék között eltöltött évek nem mindennapi helyzetek elé állították. Ezek a lebilincselő, meghökkentő, néhol megbotránkoztató történetek számos tanulságot hordoznak, és legalább annyira szólnak rólunk, emberekről, mint az állatokról. Megismerhetjük az állatvédő munka sokszor hálás, ám gyakran keserédes, sőt szomorú valóságát. Betekintést nyerhetünk az ember mellett élő, fogságban született vagy árván maradt vadállatok mindennapjaiba. Megtudhatjuk, hogy milyen következményekkel jár, amikor valaki meggondolatlanul vág bele az állattartásba vagy állatmentésbe. A könyv igaz történetei tükröt tartanak elénk, és segítségünkre lehetnek abban, hogy végre felismerjük: egy állat tartása nem az ember alapjoga, az állatot ki kell érdemelni. Mit csinál egy állatvédő? Röviden: állatokat ment. Tudom, ez itt most elég gyenge poén volt, de tulajdonképpen tényleg ez a dolog lényege, ugyanakkor annyi minden van e mögött a két szó mögött, hogy a helyesebb válasz az lenne, hogy: kiég. Mentálisan, fizikálisan és anyagilag nagyon gyorsan tönkremegy, ha nem elég körültekintő. Ez is egy kőkemény segítőmunka, sőt azt hiszem, kijelenthetem, hogy szakma, még ha jelenleg a képesítés nélküli szakmák közé tartozik is. De akár tekinthetünk rá hivatásként is. Mindenesetre ugyanúgy segítő tevékenység, mint többek között az orvosoké, az ápolóké, a szociális munkásoké vagy a tanítóké. És ugyanúgy nincs sem rendesen megfizetve, sem társadalmilag elismerve a fontossága. SZILÁGYI ISTVÁN a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke, állatkoordinátor, a Medveotthon Predator Programjának ötletgazdája és vezetője. A hazai állatvédelem és állatmentés egyik legismertebb aktivistája. Harminc év aktív állatmentő munka után ma elsősorban vad- és veszélyes állatok befogásával, vadállatmentéssel, valamint a farkasokról és medvékről kialakítandó valós kép kommunikációjával foglalkozik. FODOR KINGA állatorvos, tanszékvezető egyetemi docens. Az állatvédelem kritikus szakterületein – kísérleti állatok, állatkereskedések, állatvásárok, állatkertek, menhelyek – végez vagy végzett állategészségügyi, állatjólléti felügyeletet. A hazai állatvédelemben huszonöt éve van jelen, mintegy háttérbázisként segíti az állatvédelemben, állatmentésben aktívan részt vevők tevékenységét. Három, kisállat-táplálkozással foglalkozó, sikeres könyvet jegyez.
Predaj skončil
9,29 €

Divočina v zahradě


Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neoddělitelně propojené se životy škvorů, včel, zlatooček a pestřenek, nedoceňovaných hrdinů přírodního světa. Zásadní kniha pro každého, kdo má zahradu a není mu lhostejná naše planeta.
Predaj skončil
12,99 €

dostupné aj ako:

Hry proti nudě


Ke hraní 101 her v této knize nepotřebujete počítač ani mobilní telefon. Vystačíte si většinou s tužkou a papírem, někdy budete muset vyrazit ven, některé hry můžete hrát sami, jiné ve společnosti rodiny či přátel. A co je lepšího než se sejít u jednoho stolu a společně prožívat cestu k vítězství, promýšlet strategie či hodnotit svoje možnosti, zkrátka bavit se a smát se se svými blízkými? Některé hry Ivan Brett vymyslel sám, jiné jsou upravené varianty her, které už dávno existují.
Predaj skončil
11,29 €

Srdce včely má päť komôr


A na krátky okamih, obklopená cezmínou, ktorá mi prepichuje nohavice, zabudnem, kde som. Zabudnem na dom, ktorý zatiaľ nepovažujem za domov, a na hektickú prácu. Vtedy príde tá myšlienka. Tu by mohli byť včely, napadne mi a moja myseľ sa vzápätí rozbehne ako stádo divokých koní. Prekvapene odstúpim. Helen Jukes sa na prahu tridsiatky cíti uväznená v mestskom kolotoči kancelárskych intríg a dočasných adries. Snaží sa vybudovať zázemie v podobe novej práce v Oxforde, ale uvedomí si, že ak túži viesť zmysluplný život naplnený láskou a prácou, musí sa zmeniť. Práve vtedy jej priatelia venujú včelstvo (podľa starých legiend darované včely prinášajú šťastie) a z Helen sa postupne stáva včelárka. Čo však znamená starať sa o týchto divokých tvorčekov a prežiť s nimi jeden celý rok? Ako môžu nové poznatky o včelách prispieť k objavovaniu seba samej? A prinesie jej cesta do útrob úľa uvoľnenie? Táto kniha je rovnako prekvapujúca, krásna a neobyčajná ako život včiel v úli. Helen MacDonald, autorka knihy J jako jestřáb Zatiaľ čo Helen hľadá svoje miesto v úžasnom ekosystéme úľa, samotný chov jej prináša nový pohľad na život. Prehlbuje jej staré i nové vzťahy a do sveta okolo nej vnáša svetlo. Helenino rozprávanie je fascinujúcou výpravou po stopách včiel, premenách ich príbytku i exkurzom do histórie nášho skúmania včelstva. Kniha predstavuje úchvatné zamyslenie nad zodpovednosťou a starostlivosťou, zraniteľnosťou a dôverou, vytváraním nových pút a nad vstupom na doteraz nepresku´mané územia.
Predaj skončil
11,90 €

dostupné aj ako:

Od semínka v prach


„Zahrada patří všem, kteří se na ni dívají – je jako kniha, a každý, kdo do ní zavítá, si odnese něco jiného.“ Představte si nádhernou rozlehlou zahradu. Sytě rudé hortenzie se uklánějí popínavým žlutým růžím, pásy nar­cisů kynou jiřinám, tulipány si na hlavy pod zlatavým sluncem uvazují růžový turban. Na staré okrasné jezírko shlíží z nebe natržený mrak. V zadní části přechází zastři­žený trávník v louku plnou divokých květin, a kdo by šel ještě dál, až za mokřiny v koutě, toho by obklopily vzrost­lé javory a buky. Jenže do téhle zahrady nikdo nechodí. Paní je pryč nebo se dívá oknem z kuchyně a jediným člo­věkem, který šlape mezi záhony, je stárnoucí vousatý za­hradník. Jmenuje se Marc Hamer a donedávna přes zimu chytal krtky. Kniha Od semínka v prach je vlastně jakýmsi manifestem zahradnického zenu a povzbudivou rozpravou o životě v souladu s přírodou. Kde není uřvané ego, tam má v na­stalém prázdnu šanci vyvstat něco jiného. Třeba štěstí. Pak stačí zahlédnout rorýse, pohladit muškát nebo sledo­vat postarší sousedku, a nic vám nechybí. Zabořte ruce do země, chvíli jen tiše pozorujte a uvidíte, co se stane Marc Hamer navrhl a pečuje o tutéž pětihektarovou zahradu více než dva­cet let. Chodí do ní málokdo, a tak je jediným člověkem, který zná všechna její tajemství — ale přitom mu nepatří. Jeho vztah s paní majitelkou je záro­veň odtažitý i překvapivě důvěrný, pro­dchnutý tajuplným spojením panujícím mezi dvěma lidmi, kteří velice odlišným způsobem sdílejí tentýž prostor. V této ojedinělé knize nás Hamer mě­síc po měsíci provádí svými zážitky při práci v zahradě i mimo ni, přičemž stří­dající se roční období uvádějí do popředí stále nové rostliny i živočichy a zahrad­níka samotného vedou k rozjímání nad vlastní minulostí i budoucností. Z au­torova mírumilovného a meditativního vyprávění se dozvíme o zahradnickém folklóru a moudrosti, radostech práce rukama, jeho cestě od osamělého bezdo­movectví k rodinné spokojenosti i o ko­loběhu růstu a rozkladu, podle něhož se řídí nejen život v zahradě, ale i ten náš.
Predaj skončil
12,99 €

dostupné aj ako:

Múdrosť starých psov


Psy sú našimi najlepšími učiteľmi.Psy sú úžasné – vždy a v každom veku! Stráviť život so psom a sprevádzať ho v posledných rokoch života nám otvára oči aj srdce. Zostarnuté psy nás môžu mnohému naučiť: každý deň považuj za dar, nič neľutuj, staraj sa o svoju svorku, spoznaj to naozaj dôležité, nerieš nezmeniteľné, nauč sa odpúšťať, nikdy nie si pristarý na nové výzvy, vek je len otázkou postoja... a ešte oveľa viac. Elli H. Radingerová, autorka bestsellera Múdrosť vlkov a expertka na vlky a psy, prináša pozoruhodné príbehy, ktoré môžu slúžiť ako príklad dôvery, trpezlivosti, pozornosti, vďačnosti, intuície, lásky, odpúšťania a dôvtipu, ale aj toho, ako sa vyrovnať so smútkom a stratou. Kniha je ohromujúci kompliment najlepšiemu priateľovi človeka.
Predaj skončil
10,40 €

dostupné aj ako:


Pýtate sa, čo s voľným časom? Potom Vás táto kategória určite inšpiruje. Skúsili ste už fotografovať, prípadne sa chcete naučiť fotografie upravovať digitálne? Pre tých, ktorí milujú autá je tu skvelý výber auto-moto titulov a pravidiel cestnej premávky. Hlavu si môžete precvičiť nad krížovkami, alebo vo voľnom čase pestovať záhony v záhradke. Všetky užitočné rady z chovateľstva, stavby, rybolovu, ručných prác či remesiel nájdete práve tu.