Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Medicína - ostatné strana 10 z 12

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Syndróm trávenia a psychológie


Dr. Natasha Campbell-McBride založila roku 1998 The Cambridge Nutrition Clinic, na ktorej sa venuje problémom vzťahu výživy a ľudskej psychiky. Ako matka dieťaťa s diagnózou poruchy učenia dobre vedela o ťažkostiach rodičov v podobnej situácii a všetok svoj čas preto venovala pomoci takýmto rodinám. Uvedomovala si, že v boji s postihnutím detí i dospelých zohráva výživa významnú úlohu a stala sa priekopníčkou využívania probiotík v tejto oblasti. Ochota podeliť sa o získané vedomosti ju viedla k spolupráci na mnohých odborných publikáciách, ako aj k prezentácii na nespočetných seminároch a konferenciách s témou porúch učenia a trávenia. Táto kniha zhŕňa jej skúsenosti i vedomosti a predstavuje aj jej najnovší výskum. Autorka je presvedčená, že spojitosť medzi poruchami učenia, potravinami a nápojmi, ktoré konzumujeme, a stavom tráviacej sústavy je nespochybniteľná. Toto tvrdenie podporujú aj výsledky dlhoročného výskumu. Na klinike s ňou rodičia hovoria o všetkých aspektoch stavu svojho dieťaťa a uvedomujú si, že sa nerozprávajú iba s profesionálom, ale aj s matkou s podobnými skúsenosťami. Dokonale a hlboko rozumie výzvam, ktorým títo rodičia čelia, a preto sú jej rady neoceniteľné. Autorka má medicínske a postgraduálne tituly z neurológie aj z oblasti ľudskej výživy. Na svojej klinike sa špecializuje na výživu detí i dospelých s poruchami správania a učenia, ako aj na poruchy trávenia a imunity u dospelých.
Na stiahnutie
9,95 €

dostupné aj ako:

A ThetaHealing filozófiája


"A ThetaHealing segítségével a théta-agyhullámok szintjén, összpontosított imáink által kapcsolatba léphetünk a mindenség Teremtőjével, és korlátozó hiedelmeinket felülírva elérhetjük a testi-lelki gyógyulást. Ez a könyv bemutatja a technika mögött meghúzódó filozófiát: a létezés hét síkját. Vianna ezúttal az élet kezdetét jelentő dimenziókba viszi el olvasóit. Utunk során théta-állapotban megtapasztaljuk az isteni energiával való összekapcsolódás élményét. A létezés hét síkját megismerve megérthetjük, hogyan zajlik a teremtés fizikai és spirituális szinten, és megtudhatjuk, hogy mindez hogyan kapcsolódik hozzánk testileg, mentálisan és spirituálisan. Ismerd meg a létezés hét síkját, az egyes síkok hitrendszerét, erejét és gyógyító tulajdonságait: a mindenség Teremtőjének, a mindent átható életenergiának a síkja a törvények síkja, amely univerzumunk vázát adja az isteni és félisteni létformák síkja a szellemek birodalmának a síkja az általunk érzékelt fizikai világ síkja a vitaminok, a növények, a fák és az elementálok síkja az ásványok, kristályok és a föld, tehát a Földet alkotó szervetlen anyagok síkja"
Na stiahnutie
4,19 €

dostupné aj ako:

Az univerzális érzék


Magas szintű tudomány és briliáns humor egy könyvben amennyiben felmerült már Önben a kérdés, hogy miért alszunk el a vonaton és a repülőn egy pillanat alatt, hogy valóban okosabbak lesznek-e azok a kisbabák, akik Mozartot hallgatnak, vagy hogy miért viselnek a kamaszok folyamatosan fülhallgatót, akkor ez a könyv Önnek szól. Seth S. Horowitz egészen különleges kérdéssel foglalkozik: a hangok és az elme kölcsönhatásával. Miközben könyvében lenyűgöző humorral mutatja be a tudományos laboratóriumok és kutatók világát, szinte észrevétlenül avatja be olvasóját a neurológia, az agykutatás és a hangokkal foglalkozó tudományágak legújabb eredményeibe.
Na stiahnutie
8,87 €

33 kedvenc recept


Sokan gondolják azt, hogy az egészséges táplálkozás nehéz és unalmas. Ez óriási félreértés. Ha kipróbálod az alábbi recepteket, rá fogsz döbbenni, hogy a helyes táplálkozás nem csak egészséges, de valódi kulináris élmény! A valódi ételekre való átállás megkönnyítéséhez és a mindennapi étrended összeállításához 33 kedvenc receptet és hasznos táplálkozási alapismereteket találsz ebben a könyvben. Egészséges, finom és könnyen elkészíthető recepteket zöldségekből és gyümölcsökből. Mert akkor is LEHET finomat és jót főzni, ha csak napi 30 perced van rá. A mindennapi energia és a jó közérzet nem idő kérdése. A receptek válogatásánál ugyanazok a szempontok vezéreltek, mint a Dietless.hu többi receptjének összeállításakor: Egyszerűség: változatos ételek és ínycsiklandó finomságok minimális konyhabűvészkedéssel (átlagosan 10-30 perc)? Tápérték/kalória arány: a lehető legtöbb vitamin és ásványi anyag alacsony kalóriatartalom mellett? Egyensúly: fehérje, szénhidrát és zsír optimális egyensúlya? Természetes ételek: sok-sok zöldség és gyümölcs? Egészség: minőségi alapanyagok Receptkönyvből sokféle van, de olyan, amely kizárólag teljes értékű ételekre koncentrálna minimális konyhabűvészkedéssel, egyetlen sincs a piacon. Főzés zöldségekből és gyümölcsökből soha nem volt még ilyen gyors, egyszerű és egészséges.
Na stiahnutie
7,01 €

Hajnal előtti árnyak


A békés erdőségben nevelkedő Teal Swannak olyan gyermekkor jutott, amely távolról sem nevezhető derűsnek. A környező városka tökéletes házai és istenfélő közösségei mögött borzalmak ólálkodtak, és Teal már kicsi korában akaratlanul is magára vonzotta egy szekta figyelmét elképesztően erős érzékszerveken túli képességeivel. Több, mint egy évtizedig szörnyű bántalmazásokat kellett átélnie, míg végül tizenkilenc évesen sikerült megszöknie kínzói elől. Megmenekülése után erőtlennek és elveszettnek érezte magát, olyan mély lelki sebekkel, amelyekkel nem tudott megbirkózni. Fokozatosan, lépésről lépésre építette ki útját a kétségbeesés sötét bugyrain át az önszeretet pirkadó fényéhez. A már harminc éves kora előtt a világ egyik legjelentősebb spirituális tanítójává vált Teal ebben a könyvben mindenkinek megmutatja, miként érheti el a helyes önértékelést, amely talán már régóta hiányzik az életünkből. Őszintén leírja, hogyan vájta ki magát az öngyűlölet gödréből, és felvázolja azokat az elképesztő technikákat, amelyekkel te is eljuthatsz önmagad szeretetéhez. A Hajnal előtti árnyak tartalmazza: – Teal lenyűgöző és nyers őszinteséggel előadott történetét; – egy elszánt, köntörfalazás nélküli útmutatót, amely segít kigyógyulni a legmélyebb szenvedésből is; – átfogó önszereteti eszköztárat valóban hatékony gyakorlatokkal. Teal átható szavai útjelzőkként szolgálnak a teljes önszeretet felé vezető úton, és sokáig visszhangoznak majd a lelkedben azután is, hogy letetted a könyvet.
Na stiahnutie
4,50 €

Nejste bezmocní


Jsou „zázračná“ uzdravení z rakoviny skutečně zázračná? Převezměte odpovědnost za vlastní zdraví! Snad každý už slyšel o někom, kdo se nečekaně uzdravil z rakoviny, přestože mu lékaři nedávali žádnou šanci. Autorka Kelly A. Turnerová prozkoumala přes tisíc případů radikální remise a objevila celkem sedmdesát pět faktorů, které respondenti považovali za důležité. Devět z nich zmínil téměř každý účastník její studie: je to změna stravování, převzetí odpovědnosti za vlastní zdraví, naslouchání intuici, užívání bylin a doplňků stravy, uvolnění potlačených emocí, prožívání pozitivních emocí, přijetí podpory od druhých, prohloubení spirituality a pádné důvody, proč žít. Výsledkem je tato kniha, která nedává pacientům falešnou naději ani zaručený návod na uzdravení, ale nabízí reálné možnosti, jak něco smysluplného dělat v situaci, kdy si člověk připadá zcela bezmocný.
Na stiahnutie
7,29 €

dostupné aj ako:

100 infekcí epidemiologie pro praxi


Publikace podává ucelený přehled o aktuálním stavu základních odborných znalostí o etiologii, výskytu, diagnostických možnostech, epidemiologických charakteristikách a zejména protiepidemických preventivních i represivních opatřeních širokého spektra infekčních nemocí. Do stovky infekcí jsou vybrány a zahrnuty nákazy běžné v našich evropských podmínkách a další, které mají epidemiologický význam v ostatních podnebných pásmech a jsou nebo mohou k nám být pouze zavlečeny cizinci nebo osobami vracejícími se z pobytu v těchto oblastech. Nákazy jsou řazeny abecedně pro snadnost vyhledávání. Výskyt exotických nákaz je dokumentován aktuálními kartogramy. V přílohách jsou pro běžnou praxi uvedeny zásady odběrů biologického materiálu k mikrobiologickým vyšetřením, dále vybrané platné právní předpisy, jejichž znalost je potřebná, seznam infekcí, při nichž se nařizuje izolace a povinné léčení, a současně platný očkovací kalendář. Publikace je určena k rychlé orientaci praktických lékařů, ale zároveň může být využita i jako studijní materiál při pregraduální a postgraduální výuce v oblasti infekční epidemiologie.
Na stiahnutie
3,05 €

Liečenie minerálmi


Minerály a drahé kamene nás fascinujú svojou energiou a krásou. Nosíme ich ako módny doplnok, slúžia ako talizman, dekorujeme si nimi domácnosť. Ak však ich silu a energiu správne nasmerujeme, dokážu aj liečiť. Kniha Liečenie minerálmi poradí, ako si vybrať vhodný minerál, ako ho očistiť, nabiť či ako z neho pripraviť kryštálovú vodu. Obsahuje podrobný katalóg vyše 120 minerálov, zoznam chorôb a stavov nepohody a tiež farebnú obrazovú prílohu.
Na stiahnutie
9,99 €

Familiární hypercholesterolemie


Familiární hypercholesterolemie je příkladem modelu rozvoje aterosklerózy, který nám poskytla sama příroda. Kniha, kterou držíte v ruce – první publikace po téměř padesáti letech věnovaná tomuto tématu –, ukazuje vztah hypercholesterolemie a vzniku kardiovaskulárních onemocnění i možnosti léčby. Reflektuje poslední vývoj farmakoterapie hypercholesterolemie od statinů, ezetimibu či pryskyřic k nejnovějším, subkutánně podávaným lékům, ovlivňujícím PCSK9. Poklesy LDL-C o 60 % jsou ohromující, stejně jako je nečekaná dobrá spolupráce nemocných při parenterální medikaci. Významná část knihy je věnována časné diagnostice familiární hypercholesterolemie a síti specializovaných center projektu MedPed, kde jsou zachycovány tisíce nemocných s heterozygotní formou a dokonce i homozygoti familiární hypercholesterolemie. Seznam těchto center je cenný pro každého lékaře v praxi, stejně jako podrobný popis klinického obrazu familiární hypercholesterolemie. Autoři vycházejí ze zkušeností jednoho z největších center pro familiární hypercholesterolemii na světě, speciální části jsou věnovány genetice, léčbě LDL aferézou, kaskádovému skríningu i léčbě v dětském věku. Přesto bude asi většina čtenářů nejčastěji otevírat stránky věnované diagnostice, vyhledávání a léčbě familiární hypercholesterolemie, stejně jako popisu klinického obrazu. I když je publikace maximálně stručná, obsahuje i základní přehled moderní literatury a mezinárodních doporučení týkajících se familiární hypercholesterolemie.
Na stiahnutie
3,65 €

dostupné aj ako:

Élettitkok


Mi a szeretet? Mi a szerelem? Hogyan lehetek boldog, sikeres ember? Sokan keressük a választ az élet legnagyobb kérdéseire nap mint nap. Ranjeet Singh Dhillon segítségével azonban új nézőpontból közelíthetjük meg ezeket a problémákat, és ami még fontosabb: egyszerű, mégis nagy segítséget nyújtó válaszokat is találunk. Végre egy világos és nagyon szórakoztató könyv azoknak, akik meg akarják érteni az élet első ránézésre kusza szerkezetét, és természetesen azoknak is, akik változtatni akarnak rajta. Ez a könyv sokak számára egy új, teljesebb élet kezdetét jelentheti. Ranjeet Singh Dhillon Indiában, Udaipurban született jómódú szikh kereskedőcsalád harmadik gyermekeként. Húszévesen döntött úgy, hogy saját lábára áll, és elindul felfedezni a világot. Magyarországra a kilencvenes évek elején érkezett. Ma sikeres üzletember, de a sikerért és a lelki békéért neki is meg kellett dolgoznia. Hosszú évek alatt tapasztalta meg, hogy a spiritualitás nem valami elvont dolog, amit templomban vagy ashramban kell gyakorolni, hanem az életünk része, amely minden pillanatunkat áthatja. Erről mesél ebben a könyvben. 
Na stiahnutie
4,75 €

dostupné aj ako:

Intelligens Gyógyulás


Intelligens Gyógyulás könyv - Kiút a betegséget okozó feszültségből Logikusan elmagyarázza, hogy: Miért alakulnak ki elfojtott érzelmeink, és ezek hogyan okoznak rendellenességet? -Mit kell tennünk, hogyan lehet megoldani a megbetegítő érzelmi elfojtásokat, és hogyan képesek ezek segíteni még súlyos állapotban is? A könyv végigvezet a helyes, egészséges hozzáállás kialakításának folyamatán.Nagyon gyakorlatias módon a problémákra való érzékenységünk gyökerét kezelhetjük vele. A jó megoldások általános elveken alapulnak. A könyvből megtanulhatjuk a helyes megoldás elveinek a gyakorlati alkalmazását. Ezek ismeretében képessé válhatunk a külső és a belső problémáinkat eredményesebben kezelni. Ez nagy segítséget nyújt abban, hogy érzelmileg sokkal jobban tudjunk hozzáállni a problémáinkhoz és a betegségeinkhez, hogy ezzel is javítsuk, és ne rontsuk a helyzetünket. Ez a tudás érzelmileg megerősít, ami jól tudjuk, minden helyzetben kulcsfontosságú a sikerhez, különösen nagy szükségünk van rá a nagy nehézségekben és a betegségekben. A szerzőről Nagy A. Csongor több mint 25 éve a problémák mély megoldásának és összefüggéseinek elkötelezett kutatója. Ahogy a könyvből tapasztalni fogjuk, kétségtelenül a problémák belső okának, az önismeretnek és a fejlődésnek az egyik leghozzáértőbb szakértője. 20 évig szerzetesként, jelenleg íróként és tanácsadóként segít, hogy érdemesebb életet tudjunk élni. Ebben a könyvben felbecsülhetetlen értékű, sok évnyi tapasztalatait teszi közkinccsé. Eddig nem ismert mélységben, nagyon világosan és közérthetően tárja fel az emberi természet tudattalan érzelmi természetét és működését. Az összefüggéseket ilyen tisztán és mélyen megismerve a megoldás magától értetődővé válik. Az Érdemes Élet kiadó honlapja: https://erdemeselet.hu
Na stiahnutie
13,75 €

Rinitidy, sinusitidy a nosní polypy


Záněty dýchacích cest jsou závažným a narůstajícím zdravotním problémem s rozsáhlými ekonomickými důsledky pro společnost ve vyspělých zemích. Chronická rinosinusitida je jedním z nejčastějších onemocnění v této oblasti. Počet studií týkajících se rinosinusitid stále narůstá, v České republice a na Slovensku však dosud chyběla specializovaná monografie zabývající se tímto onemocněním. Právě z toho důvodu vznikla tato kniha, v níž se autoři pokusili shrnout současné literární údaje, které doplnili o vlastní zkušenosti. Dílo se skládá ze dvou částí. V první se poukazuje na současnou klasifikaci, epidemiologii, fyziologii a patofyziologii, standardy diagnostiky a léčby rinosinusitid. Druhá část je převzata z druhého vydání monografie Zobrazení hlavy autorů Charvát, Markalous a kol., vydané v roce 2006 nakladatelstvím Triton. Obsahuje topograficko-anatomická schémata, anatomii zobrazenou rentgenovou a magnetickou rezonancí a základní patologické stavy. Kniha je určena nejen pro širokou lékařskou veřejnost, ale i pro studenty medicíny a středních zdravotnických škol.
Na stiahnutie
3,95 €

dostupné aj ako:

Pomáhající profese


Kniha je určena pracovníkům pomáhajících profesí od pedagogů a lektorů přes zdravotníky, sociální pracovníky až po terapeuty, tedy všem, kdo pracují s lidmi ve vztahu a používají k tomu svou osobnost. Nabízí čtenáři možnost nahlédnout do podivuhodných a obecně problematických zákoutí pomáhající profese a hledá způsob, jak s těmito místy smysluplně zacházet. Poodhaluje možné motivace k volbě těchto povolání a zamýšlí se nad odvrácenou stranou pomáhání. Druhá část knihy se věnuje popisu a vysvětlení artefiletiky, výtvarné a tvořivé metody, která může být účinným a bezpečným nástrojem na cestě osobního zkoumání a dotýkání se výše uvedených citlivých témat. Třetí část knihy pak představuje praktické ukázky, jak autorka používá práci s tělem a výtvarnými prostředky právě při zkoumání a poznávání aspektů spojených s problematickými místy pomáhajících profesí.
Na stiahnutie
3,15 €

Lékařská etika


Autor publikace se zabývá velmi důležitou oblastí aplikované etiky: etikou lékařskou. Toto téma je v současné době nanejvýš aktuální a potřeba řešení problémů a otázek, jež se v něm otevírají, je stále naléhavěji pociťována. Jde totiž o otázky, které se přímo či nepřímo dotýkají každého z nás. Intenzivní pokrok v lékařských vědách, sociální vývoj a celospolečenská diskuse, jejímiž tématy se zvláště v poslední době stávají otázky související s počátkem a koncem lidského života (genetická problematika, bioetika, eutanázie...) přinášejí do medicíny nové etické problémy.
Na stiahnutie
4,75 €

Obezitologie a teorie metabolického syndromu


Monografie pojednává o obezitě trochu jinak než knihy psané nadšenými obezitology či laiky soustředěnými na redukci hmotnosti. Zdůrazněn je individuální přístup a přihlížení ke konkrétním komplikacím a komorbiditám nemocných. Zmíněna je řada patofyziologických fenoménů, které se uplatňují v patogenezi komplikací i v léčbě. Za kapitolami o léčbě obezity, zahrnujícími i inkretinovou léčbu, bariatrickou chirurgii a další technologie v léčbě obezity, následuje pro obézní velmi důležitá kapitola o prevenci diabetu u obézních. V samostatné kapitole je zmíněn i paradox obezity – fenomén, kdy obezita neškodí a spíše prospívá. O metabolickém syndromu jsme v nakladatelství Triton publikovali již tři monografie. V samostatné části knihy jsou kromě klasických teorií uvedeny i vztahy nové, popsané u tohoto syndromu nedávno. V prvním Reavenově popisu syndromu nebyla obezita zahrnuta. Zdůrazňována byla především přítomnost inzulinové rezistence a až daleko později, po roce 2000, začal být v definicích metabolický syndrom považován za typickou komplikaci tzv. androidní obezity – tedy obezity se zvětšeným obvodem pasu. Proto část monografie o metabolickém syndromu navazuje logicky na kapitoly o obezitě. Po přečtení této monografie bude snad některým rizikovým obézním pacientům věnována větší pozornost, obezitologie u nás přestane být jen naukou o redukci hmotnosti a léčba obézních se snad stane více individualizovanou a cílenou.
Na stiahnutie
6,75 €

dostupné aj ako:

Dietní sestra


Jste - aktivní sportovec - těhotná žena - žena v menopauze - žena či muž pokročilejšího věku, nebo vás trápí některé z následujících onemocnění? - chronická choroba trávicího ústrojí či ledvin - ischemická choroba srdeční a vysoký krevní tlak - rakovina - potravinová alergie - cukrovka - dna - artritida - obezita Kniha obsahuje přehled nejmodernějších dietních zásad, receptů a výživových doporučení a je určena zdravým i nemocným všech věkových kategorií.
Na stiahnutie
6,70 €

dostupné aj ako:

Doplňky stravy


Cílem této publikace bylo podat co možná nejucelenější přehled látek vyskytujících se v doplňcích stravy s vědomím jeho omezeného rozsahu tak, aby se čtenář v dané problematice co možná nejrychleji zorientoval... MUDr. Jiří Slíva
Na stiahnutie
5,40 €

dostupné aj ako:

Isten Hotel


Meggyógyulhat-e a beteg egy rosszul felszerelt, régimódi kórházban? Tényleg hatékonyabbak-e azok a modern egészségügyi intézmények, ahonnan pár nap után elbocsátják a pácienseket? Dr. Victoria Sweet két hónapra szerződött a San Franciscó-i Laguna Hondába, de több mint húsz évig maradt, mert a kórház varázslatos szellemisége rabul ejtette. Páciensei csodás gyógyulással járó vagy tragikus történetei azt a szemléletet idézik, amely szerint az idő még nem volt feláras, és a betegeket gondoskodó odafigyeléssel ápolták. A szerző mély együttérzéssel, lebilincselő stílusban ír a szenvedőkről, ugyanakkor finom humorral fogalmazza meg az „egészségügyi ellátórendszer” kritikáját: a hatékony gyógyítás titka az, ha van idő látszólag fölösleges, nem hatékony dolgokra.
Na stiahnutie
9,89 €

ThetaHealing haladóknak


A ?világ egyik legerőteljesebb energiagyógyászati módszere – már haladó szinten! Most a kezedbe adja az eszközöket, hogy testi, lelki és érzelmi szinten pozitív változást érj el az életedben. A ThetaHealing® a mély ellazulás állapotában fellépő théta-agyhullámok segítségével dolgozik. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ugyanakkor hozzáférünk a tudatalattinkban rejlő gondolatainkhoz, hiedelmeinkhez, félelmeinkhez, és akár felül is írhatjuk azokat. A nagy sikerű első kötetben Vianna Stibal, a módszer megalkotója bemutatta ennek a lenyűgöző technikának az alapjait. A második kötet részletes útmutatást ad a hit- és érzelemmunkához, valamint az ásás technikájához, továbbá betekintést nyújt a létezés síkjaiba illetve a spirituális fejlődésünk szempontjából fontos hiedelmekbe. Megtanítja, hogyan szüntessük meg a már hátráltatóvá vált fogadalmakat, esküket és elköteleződéseket, hogyan segítsünk a traumák hatásának enyhítésében. Amíg az elme tiszta théta-állapotban van, az összpontosított ima által a mindenség Teremtőjéhez kapcsolódunk, és így megvalósulhat a teljes és mélyreható gyógyulás.
Na stiahnutie
3,87 €

dostupné aj ako: