! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 27 z 27

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

7 bolestí a 7 radostí svätého Jozefa


„Ja, svätý Jozef, som vyprosil od Boha, že ktokoľvek sa bude modliť po dobu jedného roka sedem Otčenášov a sedem Zdravasov a bude meditovať nad siedmimi bolesťami, ktoré som znášal na svete, získa u Boha každú milosť, ak bude v súlade s jeho duchovným dobrom.“ Táto prax, ktorú schválili pápeži, sa výrazne rozšírila pod názvom Sedem bolestí a sedem radostí svätého Jozefa, pretože k bolestiam boli pridané aj radosti, keďže každá udalosť, ktorú zažila Svätá rodina z Nazareta, bola udalosťou spásy pre celé ľudstvo. Nech sa svätý Jozef osobitne stará aj o každého jedného z nás, ako sa staral o Ježiša a Máriu, a nech nám každý deň pomáha rásť v múdrosti a milosti, aby sme znovu objavili radosť, ktorú Pán túži darovať našim srdciam. Brožúra je cirkevne schválená.
Predaj skončil
1,50 €

Odvážna v Bohu


Príručka duchovného boja katolíckej ženyMilovaná... Žiadna štúdia či kniha o duchovnom boji ti nedá jednoduché duchovné recepty, ktorých výsledkom by bolo to, že už nikdy nebudeš musieť riešiť problematické emócie alebo pokušenia. Recepty sú dobré akurát na varenie! Ale nebojácny život si vyžaduje živý, vitálny a dennodenný vzťah s Ježišom a ten máme na dosah stačí sa začať modliť... (autorka)Strach náš každodenný.Zdá sa ti, že je takmer tvojou súčasťou?Už dávno neprešiel deň, aby si sa niečoho alebo niekoho nebála?Máš vôbec ešte silu vzoprieť sa mu?Vieš si predstaviť svoj život bez strachu?Sonja Corbitt sa dôvtipne, v moci Ducha Svätého s mečom Písma pasuje s každodennými duchovnými bojmi. Na výnimočnej výprave pevne zakotvenej v náuke Katolíckej cirkvi kráča v ústrety odvahe a vnútornej sile.Prijmi pozvanie oslobodiť sa od zbytočného strachu, ktorý ťa paralyzuje, a poraz svojich démonov maskujúcich sa v rôznych podobách! Nauč sa bojovať s klamstvami diabla skôr, ako v tebe zapustia hlboké korene. Maj odvahu vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a pozrieť sa pravde do očí, pretože len pravda ťa oslobodí. Zhlboka sa nadýchni a vykroč do života v Kristovej slobode a láske. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

Boh počúva


Niekedy sa v modlitbe cítime byť veľmi blízko pri Bohu. A niekedy nevnímame jeho prítomnosť a zdá sa nám, že je na míle vzdialený. No jeden prísľub, ktorý nám Boh dal a do bodky ho napĺňa, je ten, že nás vždy počúva. V Boh počúva sú zaznačené skutočné príbehy vyslyšaných modlitieb. Autorka zozbierala rozličné skúsenosti reálnych ľudí zápasiacich v modlitbe. Títo ľudia sa modlili za fyzické zdravie, za radu, vedenie a múdrosť pri rozhodovaní na dôležitých životných križovatkách. Volali k Bohu s prosbou o duchovné či duševné uzdravenie a neraz prosili i o nepredstaviteľný zázrak. Každá kapitola je zameraná na iný typ modlitby a spolu sprostredkujú rozmanitú krásu katolíckych pobožností, modlitieb, tradícií, služieb a svätých životov. Pomáhajú rozvoju osobnej spirituality návodom, ako tento duchovný poklad aplikovať do svojho života. Boh počúva a odpovedá spôsobom, ktorý je niekedy obyčajný a niekedy mimoriadny. Sme pozvaní otvoriť v modlitbe svoje srdcia Bohu s dôverou, že vypočuje každé slovo a bude nám nejako odpovedať, hoci nie presne podľa našich predstáv. Jeho odpovede na naše modlitby prezrádzajú vždy jedinú túžbu: priviesť nás na miesto, kde môžeme žiť v hlbšom vzťahu s ním. Lorene Hanley Duquin je katolícka autorka, lektorka, organizátorka webových seminárov a workshopov zameraných na evanjelizáciu a praktickú pomoc farnostiam na diecéznej a národnej úrovni. Jej obľúbené články sú publikované v mnohých katolíckych aj sekulárnych médiách. Spolu so svojím manželom Richardom žije vo Williamsville, v New Yorku. Majú štyri dospelé deti a osem vnúčat.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

Sväté ženy - moje sestry


Provokatívna, očarujúca, poučná, moderná a absolútne nadčasová. To sú len niektoré prívlastky, ktorým sa teší kniha Sväté ženy - moje sestry, preložená do piatich jazykov a ovenčená dvoma národnými americkými cenami. Kniha je skutočným príbehom a opisuje duchovný boj, ktorý musela Colleen Carroll Campbell bolestne podstúpiť, aby vo svojom živote vrátila Boha tam, kam patrí: na prvé miesto. Táto cesta neľahkých otázok a ešte ťažších odpovedí, trvala dlhých päťnásť rokov. Autorka čelila trpkým ranám osudu: smrteľnej chorobe svojho otca, i vlastnou neplodnosťou a keď sa v tom všetkom už strácala, našla nečakanú pomoc tam, kde by ju nikdy nehľadala: v osobách šiestich svätých žien (Terézie z Avily, Terézie z Lisieux, Faustíny Kowalskej, Edity Stein, Matky Terezy z Kalkaty a Panny Márie). Ich životy sa razantne preťali s jej životom, každá z nich jej dala cennú lekciu a ona tak v nich zakúsila nielen vzdialené nebeské orodovníčky, ale úplne konkrétne ženy, dcéry, matky. Stali sa jej sestrami, premenili ju a už nič nebolo také, ako predtým. Kniha Sväté ženy - moje sestry si vás získa od prvých stránok a poľahky vás vtiahne do príbehu, ktorý je vyrozprávaný s odzbrojujúcou úprimnosťou. Pomôže vám nanovo objaviť poklad Katolíckej cirkvi ukrytý v úcte k svätým. Ak ste ich doteraz vnímali ako nemoderných a mimo diania, siahnite po tejto knihe. Uvidíte, ako veľmi ste sa mýlili! Pomocná ruka svätých je bližšie, než si myslíme.
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Uzdravený mocou Ježiša


Dielo Uzdravený mocou Ježiša je komplexný návod na duchovné, emocionálne a fyzické uzdravenie pôsobením Ducha Svätého a sviatostí. Bob Schuchts predstavuje uznávaný a dôveryhodný proces uzdravenia zakorenený v múdrosti Písma a v pokladoch Katolíckej cirkvi.Autor katolícky terapeut na rôznych prípadoch zo svojej praxe ilustruje, kam až siahajú korene našich zranení a ako ovplyvňujú naše vzťahy na všetkých troch úrovniach: vzťah k sebe samému, k druhým ľuďom a k Bohu. Sympatické je, že sa nevyhýba ani svojim osobným ranám a s dojímavou otvorenosťou sa delí o tie najhlbšie traumy: otcovo zlyhanie a rozvod rodičov, zranenie zo zrady, drogová závislosť staršieho brata a smrteľná choroba, strata dôvery v Boha a zápas o vieru.Hovorí, že fyzické choroby môžu poukazovať na psychické a duchovné ťažkosti a že sú navzájom prepojené. Ponúka koncept koreňov siedmich hlavných hriechov a z nich plynúcich siedmich smrteľných zranení, ktoré deformujú pohľad na osobnú identitu.Ako nástroj uzdravenia predkladá sedem živých čností a sedem znamení uzdravenia, ktoré sú znakom, že v danej oblasti prebehlo vnútorné uzdravenie. Schuchtsov intímny proces hľadania vnútorného pokoja slúži celej Cirkvi, pomáha ľuďom rozpoznať ich zranené miesta a všetkým zlomeným na duchu nájsť nádej vo vzkriesenom Kristovi. Kniha učí prijímať oslobodzujúcu Božiu lásku, zakúsiť uzdravenie a naplno žiť život v slobode Božích detí. Kniha je cirkevne schválená.Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

13 utorkov ku cti svätého Antona za naše rodiny


Brožúrka 13 utorkov ku cti svätého Antona za naše rodiny je pozvaním obrátiť sa v modlitbe plnej dôvery na jedného z najväčších svätcov Katolíckej cirkvi: svätého Antona Paduánskeho. Narodil sa 15. augusta 1195 v Padove a zomrel 13. júna 1231. Trinásty jún je zároveň deň, keď Cirkev slávi jeho sviatok. Túto pobožnosť je možné vykonať ako bezprostrednú prípravu na sviatok alebo vždy, keď budete chcieť vyprosiť zvláštne požehnanie a ochranu pre svoju rodinu. Veru, veru, hovorím vám: Ak budete o niečo prosiť Otca v mojom mene, dá vám to. Doteraz ste o nič neprosili v mojom mene. Proste a dostanete, aby vaša radosť bola úplná. (Jn 16,23-24)
Predaj skončil
1,90 €

dostupné aj ako:

Keď sa žena modlí


Prichádza kniha, ktorá inšpiruje nový príliv modlitieb za uzdravenie a svätosť. Táto dobre načasovaná publikácia ohlasuje radosť z modlitby a bohatstvo milostí, ktoré sú zverené modliacim sa ženám.Skrze dojímavé osobné príbehy a učenie Cirkvi oslavuje jedenásť katolíckych žien mariánske povolanie žiť život hlbokej modlitby a činov. Môžete ju využiť na osobné obohatenie či v rámci skupinových duchovných obnov, pretože každá kapitola sa končí duchovnými zamysleniami Uvažuj, uplatňuj, modli sa a Múdrosťou svätých žien. V jednotlivých kapitolách jedenásť žien nádherne podčiarkuje význam Eucharistie, Svätého písma a osobu Božej Matky.Kniha je cirkevne schválena.
Predaj skončil
8,90 €

Jak potěšit zpovědníka


Svátost smíření je krásná část kněžské služby. Člověk při ní zažije nejedno úžasné Boží působení. Hodně se také při této službě naučí o Bohu i o lidech. Někdy jsou kajícníci takřka fascinováni svými hříchy a jejich vyznáváním, a nikoli živým Bohem. Dospělí lidé někdy přijímají tuto svátost jako v dětství; v dospělosti už s tím nic dalšího neudělali. Někteří křesťané ke zpovědi ani nepřijdou, protože ji vnímají jako něco odpuzujícího, nepřístupného a nepochopitelného. Autor se nám v těchto úvahách snaží co nejvíce přiblížit velikost Božího působení. Hříchy není radno zlehčovat. Uvědomme si však, že hříchy mají všichni lidé, zatímco odpouštějícího Boha znají v plnosti jen křesťané. A toto poznání je nesmírným darem, které je třeba dopřát každému v co nejvyšší míře. Aleš Opatrný nezpochybňuje, jak je tato svátost potřebná či dokonce povinná. Chce ale hlavně ukázat, jak je skvělá. Díky jejímu slavení ve víře může odpouštějící a uzdravující Trojjediný Bůh stále více zářit v našich životech a my mu můžeme stále více důvěřovat.
Predaj skončil
4,07 €

Karikatury Boha


Člověk se vždycky pouští na tenký led, chce-li mluvit o tom, jaký Bůh je a jaký není. „Jsem trochu nesvůj z přednášek s tematikou falešných představ o Bohu, neboť všechny představy o Bohu jsou falešné,“ doznává jeden náš známý autor a z jistého pohledu mu dávám za pravdu. Vždyť karikatur Boha by se dalo najít asi tolik, kolik je na zemi lidí, kteří si o něm utvářejí nějakou představu. Bůh ze své podstaty nekonečně přesahuje všechno naše chápání a všechny naše představy, říká Katka Lachmanová v pře úvodu své knihy. Proto zpracovala téma záměrně „lidovější“ formou, aby neodradilo čtenáře bez teologického nebo psychologického vzdělání. V první části knihy zazní několik základních otázek ohledně karikatur Boha: co je jejich podstatou, proč se jimi vůbec zabývat, kde a jak vznikají, jak se předávají a kde čerpat, máme-li je nějak korigovat. V druhé části autorka pojmenovává a přibližuje několik konkrétních karikatur, které jsou dnes běžně „v oběhu“.
Predaj skončil
4,35 €

Direktórium 2022


Direktórium 2022 je praktickou pomôckou pre kňazov na usporiadanie posvätnej liturgie. Platí od Prvej adventnej nedele 2021 a je zostavené podľa všeobecného kalendára Rímskej cirkvi a osobitného kalendára diecéz na Slovensku. Poznámkami pripomína a upozorňuje na dôležité pamätné udalosti i slávenia dní, aby sa vyjadrila úzka spätosť liturgie a aktuálneho života Cirkvi. Od 1. januára 2022 je záväzný nový oficiálny preklad Rímskeho misála podľa tretieho typického latinského vydania, z ktorého direktórium vychádza.
Predaj skončil
7,80 €

Biblické příběhy pro nevěřící děti


Jak máme hájit evropskou civilizaci, když neznáme její kořeny? Jak máme hájit svou identitu, když ani nevíme, z čeho vyrostlo evropské myšlení?Tato srozumitelná naučná kniha nám v tom může pomoci. Nečekejte jen zjednodušenou literární podobu biblických příběhů, jak ji známe třeba od Ivana Olbrachta. Vopěnka přistupuje k odkazu Bible, tedy Starého i Nového zákona, moderně. A také didaktičtěji. Neváhá použít odkazy k současnosti, poukázat na biblické protimluvy nebo připomenout současné vědecké poznání.Biblické příběhy v jeho podání promlouvají k současným dětem. Jsou tím minimem, které by měl každý Evropan znát, aby porozuměl sám sobě, svým evropským kořenům.Tato kniha nemá věkové omezení. Tak jako má Bible mnoho vrstev, i zde si mohou svou látku najít děti na prvním i druhém stupni, stejně jako na středních školách. A jakési biblické minimum z ní mohou čerpat i dospělí.
Predaj skončil
9,30 €

Sexuálne oslobodená mládež (nie tak celkom)


Čo sme to spravili so sexuálnym oslobodením? Thérese Hargotová, filozofka a sexuologička, ktorá už desať rokov pôsobí v školskom prostredí, sa priamo pýta dnešných mladých. Banalizovanie „kultúry porna“, honba za výkonom, posadnutosť sexuálnou orientáciou… Ak sa mladí cítia byť sexuálne oslobodení, sú väzňami viacerých nátlakov. Čo je to za slobodu, ktorá človeka núti ustavične si vyberať identitu, lásku a konanie ako hocijaký iný spotrebný tovar? Táto kniha sa opiera o autentické svedectvá a odvažuje sa čeliť skutočným otázkam, ktoré kladú tínedžeri a mladí dospelí. Pozýva čitateľa nanovo sa zamyslieť nad výchovou k citovému, partnerskému a sexuálnemu životu, aby človek našiel seba samého skôr, než vstúpi do vzťahu s inými.
Predaj skončil
9,05 €

dostupné aj ako:

Vatikán a boj o moc


Exkluzívne dokumenty a svedectvá o afére Vigano a o požiadavke na odstúpenie pápeža Františka. „Mediálna bomba“ vybuchla v Dubline ráno 26. augusta 2018. Išlo o pokus o „prevrat“ proti pápežovi Františkovi. Počas jeho celého pontifikátu sa totiž vedie zápas mocenských skupín, má svojich zástancov aj vo Vatikánskej kúrii a v niektorých biskupských konferenciách po svete. Nie je správne, aby sa klerikalizmus, loby gej a schizmatické túžby vysvetľovali podľa kľúča: Františkovi priatelia – Františkovi nepriatelia. Treba ísť do hĺbky, rozlíšiť, čo je pravdivé a čo nie, čo sa v médiách často účelovo vytiahlo a čo, naopak, účelovo zamlčalo, prečo Františka označujú za heretika, o čo ide medzinárodnej politicko-ekonomickej sieti podporujúcej útoky voči nemu. Treba preskúmať dokumenty, odhaliť pozadie a počúvať znepokojujúce vysvetlenie udalostí, ktoré podávajú svedkovia tohto prípadu.
Predaj skončil
11,50 €

dostupné aj ako:

Křesťanské učení a jiné náboženské spisy


Křesťanské učení (a jiné náboženské spisy) tvoří syntézu Tolstého křesťanských úvah a premis. Spis počíná statí „Co je náboženství a co je podstatou jeho“, kterou bychom mohli označit za jistou propedeutiku (nejen) k předkládanému, sedmému svazku Knihovny LNT. Lev Nikolajevič v ní rozvíjí kritickou úvahu o významu a smyslu samotného náboženství, jeho rozumného vymezení pro život člověka i společnosti. Svým „Dopisem N. N.“ a statí „O nenásilí“ připomíná dále Tolstoj základní nótu Kristova učení, vyjádřenou v Kázání na hoře, o neprotivení se zlu zlem. Sama stať „Křesťanské učení“, včleněná v druhou polovinu spisu, byla původně zamýšlena k vydání až posmrtně (vyšla však ještě za Tolstého života), jako jistý „katechismus“ křesťanství, rozčleněný do osmi částí. Dalšími spisy, s nimiž se čtenář seznámí, jsou „Tři listy o rozumu, víře a modlitbě“, „Jak číst evangelium“ a „Církev a stát“. Spis sedmého svazku Knihovny L. N Tolstého je zakončen niternými úvahami autora, nesoucí název „Myšlenky o Bohu“, které byly vzaty z jeho nevydaných deníků a dopisů a vydány těsně po jeho smrti. Oproti původnímu českému vydání přináší předkládaný svazek opět jeho kompletní opravu (při zachování malebné češtiny) a má být současně náhledem do šíře Tolstého úvah od jeho obrácení (1882) až do jeho smrti (1910).
Predaj skončil
15,42 €

Még mindig hiszek


Amikor ?Jeremy Camp alig néhány hónappal az esküvő után elvesztette szeretett feleségét, Melissát, legkevésbé szerette volna Istent dicsőíteni. Ám miközben elképzelhetetlenül mély gyászával küzdött és magával küzdött, hogy megtartsa hitét, Istennek más tervei voltak vele: Fogd a gitárodat. Hallgass és írd! Jeremy engedelmeskedett, kiöntötte a szívét, a reményről írt, hogy Isten még a legmélyebb gyászában is vele van. A dal, amit aznap írt, az „I Still Believe” (Mégis hiszek) millióknak adott hitet és reményt a világon. Ez a könyv a dal mögötti történetet mondja el és azt is, hogyan keletkezett az erről szóló film. Bepillantást enged Jeremy magánéletébe – a nehéz gyerekkortól a kamaszéveken át Melissa tragikus haláláig és azon túlra is, az azt követő spirituális utazásra, ami legkedvesebb dalait inspirálta és végül oda vezetett, hogy újra megtalálta a szerelmet. Az I Still Believe szívszorító, nagy hatású történet a halhatatlan szerelem hatalmáról és a hit erejéről. Ez a könyv Jeremy Camp életútját mutatja be, azt, hogy reményt és gyógyulást talál élete legnehezebb pillanataiban, és bemutatja a dalokat, amik ezen az életúton keletkeztek, és amelyek nemzedékekre voltak nagy hatással.
Predaj skončil
7,88 €

Christus vivit


Kristus žije. On je našou nádejou i tou najkrajšou mladosťou tohto sveta. Týmito slovami začína pápež František svoju posynodálnu apoštolskú exhortáciu Christus vivit, podpísanú v pondelok 25. marca v Lorete a adresovanú mladým a celému Božiemu ľudu. Text inšpirovaný minuloročnou synodou o mladých, viere a rozlišovaní povolania publikovali v utorok 2. apríla vo vatikánskom Tlačovom stredisku. Exhortácia pozostáva z 9 kapitol a obsahuje 299 článkov. V mimoriadne srdečne ladenej exhortácii, ktorú by si mal prečítať každý mladý človek, sa pápež zaoberá nasledovnými tematickými okruhmi: Čo hovorí o mladých Božie slovo; Ježiš Kristus, stále mladý; Mladí sú Božie teraz; Úžasná správa pre všetkých mladých; Cesty mladých; Mladí s koreňmi; Pastorácia mladých; Povolanie a Rozlišovanie.
Predaj skončil
3,50 €

dostupné aj ako:

A két pápa


A ?mindenség elmélete és A legsötétebb óra Oscar-díjra jelölt forgatókönyvírójának legújabb könyve egy korábban példa nélküli hatalomátvételről, a világ legerősebb vallási intézményéről és két nagyon különböző férfiról szól – akik történetesen mindketten a Vatikánban élnek.   2013 februárjában az őskonzervatív XVI. Benedek pápa döbbenetes bejelentést tett: benyújtotta a lemondását. Több mint 700 éve ő volt az első pápa, aki önként mondott le a hatalomról. A bíborosi kollégium a hírtől szédelegve sietett a római Sixtus-kápolnába, hogy kiválasszák az utódját. És, meglepő módon, kit választottak? Ferencet, 1200 éve az első nem európai pápát, aki egykor egy tangóklub kidobóembereként dolgozott, továbbá lelkes focidrukker volt, és értett a nép nyelvén.   Miért lépett vissza Benedek a pályája csúcsán annak tudatában, hogy az utódja olyasvalaki is lehet, aki ellentétes nézeteivel akár semmissé is teheti az örökségét? És hogyan alkalmazkodott Ferenc – aki szülővárosában, Buenos Airesben busszal járt a munkahelyére – egy olyan élethez, amelyben egymilliárd híve van? Ha – mint azt az Egyház állítja – a pápa tévedhetetlen, akkor hogyan lehet két eleven pápának, akik szinte mindenben ellentétes nézeteket vallanak, egyaránt igaza?   Anthony McCarten alapos kutatómunkával vizsgálta az életüket, hogy megírhassa A két pápát, és mesterien fonja a történetüket egyetlen lebilincselő narratívává. Ebben a könyvben megismerhetjük Benedek és Ferenc jellemformáló élményeit a háború dúlta Németországban és Argentínában, és betekintést kapunk a vatikáni intrikák és komédiák egyszerre sötét és izgalmas világába, valamint a szexuális bántalmazási botrányokba, amelyek az alapokig rengették meg a világ egyik legátláthatatlanabb, ugyanakkor legfontosabb intézményét.
Predaj skončil
5,75 €

dostupné aj ako:

Srdce podľa Márie


Kniha Srdce podľa Márie vo forme mesačnej pobožnosti prináša jednoduché, no pritom hlboké vovedenie do mariánskej spirituality. Po jej prečítaní budeme jasne chápať, kto je Mária, ako sa stará o svoje deti a ako ju môžeme uctievať vo svojom bežnom živote.V čase, keď sa Edward Looney cítil vo svojom duchovnom živote a vo vzťahu s Bohom stratený, začal uvažovať nad tým, aká je vlastne Mária a ako by sa jej mohol väčšmi pripodobniť. Zistil, že s pomocou dennodenného rozjímania o Máriiných vlastnostiach a modlitby za milosť osvojiť si srdce, aké má ona, dokázal svoje pesimistické a kritické myšlienky nahradiť myšlienkami láskavejšími a optimistickejšími.Táto kniha, založená najmä na Svätom písme, cirkevnom učení a osobnej skúsenosti pátra Looneyho, vľúdne učí napodobňovať Máriinu lásku k blížnym a jej úctu k Bohu. Každé zamyslenie prináša jednoduché, no hlboké nahliadnutie do niektorej z čŕt Máriinho srdca. V tejto knihe možno nájsť dvadsaťjeden vlastností a desať túžob jej srdca.
Predaj skončil
6,90 €

Malá škola modlitby


Mnohým ľuďom sa dnes modlí akosi ťažko. Všedný deň je uponáhľaný, preto nemajú dostatok času, pri modlitbe nenachádzajú správne slová a nedbajú na držanie tela. Naučené modlitby im navyše nejdú od srdca. A predsa platí, že naša modlitba, prosba, nárek i chvála majú s nami ľuďmi veľa spoločného. Modlitba nie je len rozhovor s Bohom, ale aj počúvanie a vnímanie. Preto si vyžaduje našu dôveru a otvorenosť. Nemenej dôležité je však aj ticho a naša reakcia. Oboje sa dá nacvičiť a naučiť. Modlitba nezostáva v priestore našej duše, našich nádejí či obáv. Dotýka sa celého človeka a vplýva aj na telo. Anselm Grün nám v tejto knihe ukazuje spôsoby a možnosti, ako prostredníctvom modlitby nadobudnúť v našom živote rovnováhu. Ako nastoliť harmóniu medzi nebom a zemou a objaviť vo svojom vlastnom srdci miesto, kde v nás prebýva Boh. Uvažuje pritom nad nasledujúcimi témami: - Ježišova škola modlitby - Modlitba žalmov - Spôsoby modlitby - Postoje a gestá pri modlitbe - Modlitba ako stretnutie - Tradičné, naučené modlitby - Spoločná modlitba skúsenosť prvých kresťanov Kniha Anselma Grüna je malou školou modlitby a predstavuje úvod do dynamickej spirituality.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.