Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 43 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Direktórium na omše a liturgiu hodín 2023


Direktórium na rok A je praktickou pomôckou pre kňazov na usporiadanie posvätnej liturgie. Platí od Prvej adventnej nedele 2022 a je zostavené podľa všeobecného kalendára Rímskej cirkvi a osobitného kalendára diecéz na Slovensku. Rozličnými poznámkami pripomína a upozorňuje na dôležité pamätné udalosti či slávenia medzinárodných dní, aby sa vyjadrila úzka spätosť liturgie a aktuálneho života Cirkvi. Od 1. januára 2022 je záväzný nový oficiálny preklad Rímskeho misála podľa tretieho typického latinského vydania, z ktorého direktórium vychádza.
Predaj skončil
10,00 €

Kecharitomene - Milostiplná


Práve dnes sme svedkami úžasnej mobilizácie pokolenia Ženy, ktoré sa s najväčším odhodlaním pripravuje do posledného víťazstva a zničenia zla v apokalyptickej vojne o ľudské duše. Kniha Kecharitomene je vzácny sprievodca pre duchovný boj v týchto posledných časoch. Je to aj pozvanie pre teba, drahý čitateľ, aby si aj ty vstúpil do Máriinej školy. Ona ťa bude tým najkrajším spôsobom formovať mocou Ducha Svätého a v autorite Ježiša Krista, aby si objavil lásku nebeského Otca, ktorá nekonečne prevyšuje každú inú lásku. Si pozvaný, aby si sa stal súčasťou pokolenia Ženy, ktoré sa pripravuje na najväčšie víťazstvo v duchovnom boji o večný život. No ešte predtým musíš spoznať Máriu! Musíš sa dozvedieť, kým je kým je tajomná Kecharitomene! Keď ju spoznáš, zamiluješ sa do nej tak, ako sa do nej zamiloval Boh na celú večnosť! A keď sa do nej zamiluješ, už viac nebudeš cúvať pred problémami. Aby si pre ňu bojoval, od Ducha Svätého získaš dar nebojácneho srdca a neporaziteľného ducha. V skrýši jej Nepoškvrneného Srdca získaš vo veľmi krátkom čase bojovú zdatnosť a budeš svedkom neobyčajných zázrakov a zlomov v duchovnom boji. Si pripravený? Ak áno, pozri sa do jej očí na obálke knihy a povedz: Chcem ťa spoznať, Mária. Chcem si ťa zamilovať. Chcem, aby si ma vyškolila na najkrajšie duchovné víťazstvá! Použi ma pre víťazstvo svojho Nepoškvrneného Srdca vo svete! Áno, chcem byť celý tvoj, Mária, a ty buď celá moja, lebo len v tebe budem celý pre Boha a Boh celý pre mňa. Vezmi ma za ruku, Kecharitomene, a veď ma, aby som odhalil tvoje úžasné tajomstvo a v ňom svoj večný cieľ! Amen! Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

Novéna k Panně Marii rozvazující uzly


Novéna je modlitba, kterou se modlíme devět po sobě jdoucích dnů. Tuto novénu tvoří každý den kající modlitba, modlitba růžence, rozjímání na příslušný (1.-9.) den a závěrečná modlitba „k Marii, rozvazující uzly”. Objevme v této novéně velikost naší Nebeské Matky, která chce rozvázat uzly našich pozemských životů.
Predaj skončil
1,90 €

Judáš - Záblesk v tme


V knihe Judáš - Záblesk v tme nájdeme nevšedný pohľad na jednu z najkontroverznejších postáv Nového zákona, Judáša Iškariotského. Zo stránok dona Stevana sa vynára naliehavá otázka: • Prečo to všetko? • Prečo zrada? • Ako mohol apoštol, povolaný Kristom a zdieľajúci s ním tri roky svojho života, dospieť do tohto bodu? • Je to vôbec možné? Je ťažké odpovedať na tieto otázky. A možno práve to je dôvod, prečo už v prvých storočiach kresťanstva boli vyskúšané mnohé cesty, ako nejakým spôsobom rehabilitovať postavu Judáša, ako zmierniť temnotu, ktorá ho obklopuje, ako ospravedlniť – ak je to vôbec možné – jeho činy a ako vpustiť do tejto udalosti aspoň záblesk svetla. Autor sa snaží dostať do najtajnejších zákutí duše tohto apoštola, jedného z dvanástich, a rekonštruuje jeho osobný príbeh vo svetle Svätého písma: • hlas Krista, ktorý ho povoláva za apoštola, • pokušenie peňazí, • uhryznutie hadom závisti, ktorý zasiahol jeho myseľ i srdce, • krízu jeho povolania, • rozhodnutie opustiť Krista a dokonca ho i zradiť. V Judášovi môžeme vidieť tajomstvo boja dobra a zla, ktoré sa odohráva v srdci každého človeka. Jeho príbeh a skúsenosť autor analyzoval so psychologickou jemnosťou a doktrinálnou obratnosťou. Pozýva nás, aby sme závažnosť a tragickosť hriechu a jeho následkov nebrali na ľahkú váhu, no zároveň aby sme mali srdce neustále otvorené Kristovmu svetlu, ktoré víťazí nad našou temnotou vždy a v každom prípade. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
5,90 €

dostupné aj ako:

Ruky milosrdenstva


Najdôležitejšou úlohou nášho života je, aby naše slová neostali prázdne, ale dali život skutkom. Len tak dosiahneme blaženosť a naplnenie počas našej pozemskej existencie. Katolícka Tradícia ustálila zoznam skutkov telesného milosrdenstva, ktoré sa zhodujú so skutkami v scéne posledného súdu v Matúšovom evanjeliu. Z nich sa odvodzujú skutky duchovného milosrdenstva: napomínať hriešnikov, poúčať nevedomých, dobre radiť pochybujúcim, tešiť zarmútených, trpezlivo znášať krivdu, odpúšťať ubližujúcim, modliť sa za živých a mŕtvych. Skutky telesného i duchovného milosrdenstva rovnako vystihujú podstatu ľudskej chudoby. V zložitej situácii našej spoločnosti sa často stáva, že nadmernému materiálnemu bohatstvu a chváleniu sa majetkom paradoxne zodpovedá absencia zmyslu života, vnútorné prázdno, nedostatok nádeje, potreba útechy, hrozivá morálna a duchovná dezorientácia a nakoniec nervové zrútenie a depresia. Jubileum milosrdenstva, pri príležitosti ktorého vyšla táto knižka, malo za cieľ objaviť silných a odvážnych sprostredkovateľov milosrdenstva. Dnešný svet potrebuje ich pomoc všade tam, kde sa struny ľudstva už viac nedokážu naladiť na melódiu radosti evanjelia. Knižka Ruky milosrdenstva predstavuje jednotlivé skutky duchovného milosrdenstva videné z hľadiska rôznych povolaní v Cirkvi, a nielen duchovných. Ukazuje hĺbku, účinnosť a potrebu skutkov milosrdenstva. Slovo v nej hraničí so skutkom, lebo v jej textoch zažijeme milosrdnú ruku Boha, ktorý sa o nás mnohorako stará.
Predaj skončil
2,90 €

dostupné aj ako:

7 tajomstiev Božieho milosrdenstva


„Dôvera v Boha je podstata posolstva o milosrdenstve.“ Prostredníctvom knihy 7 tajomstiev Božieho milosrdenstva nám autor ukazuje, že uctievanie Božieho milosrdenstva nie je len ďalšou súkromnou pobožnosťou. Pochopiť ho a vstúpiť do jeho hĺbky je kľúčovým okamihom duchovného života každého človeka. Autor nám dáva pozvanie na cestu, aby milosrdenstvo mohlo premeniť aj náš život. Všetko sa môže stať zmysluplnejším, silnejším a vitálnejším, keď skutočne prijmeme dar Božieho milosrdenstva – pretekajúcu lásku Najsvätejšej Trojice. V roku 2000 pápež Ján Pavol II. kanonizoval veľkú vizionárku 20. storočia sestru Faustínu Kowalskú a ustanovil, že prvá nedeľa po Veľkej noci sa bude každoročne sláviť ako Nedeľa Božieho milosrdenstva. V roku 2006 pápež Benedikt XVI. zdôraznil, že „úcta k Božiemu milosrdenstvu nie je len sekundárnou pobožnosťou, ale neoddeliteľnou súčasťou kresťanskej viery a modlitby“. Pápež František vyhlásil mimoriadny Jubilejný rok Božieho milosrdenstva, ktorý sa začal sláviť 8. decembra 2015. Všetci traja pápeži jasne vyjadrili, že Božie milosrdenstvo patrí k podstate kresťanskej viery, a táto kniha odhaľuje prečo. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

7 tajomstiev Eucharistie


7 tajomstiev Eucharistie sa opiera o Sväté písmo, spisy svätých a učenie pápežov. Oboznámi nás so skrytými pravdami o Eucharistii pravdami, ktoré prijímali teológovia, svätci a mystici, ale zriedka ich pochopil bežný človek. Autorovi Vinnymu Flynnovi sa podarilo urobiť to, čo sa nedarí mnohým teológom: písať o tých najhlbších tajomstvách viery jednoducho a zrozumiteľne pre všetkých. Hoci sme v učení Cirkvi dostali všetky potrebné informácie, nedokázali sme nájsť potrebné súvislosti. Neuvedomujeme si v plnej miere, koho vlastne prijímame v Eucharistii, prečo nám Boh dal túto jedinečnú sviatosť, alebo akú odpoveď od nás očakáva. Každý jeden katolík je pozvaný skúmať tajomstvo Eucharistie a rozumieť mu stále viac a viac. Táto kniha všetko zmení! Po jej prečítaní si úplne nanovo uvedomíme, že Eucharistia nie je len sväté prijímanie je to reálna premena nášho každodenného života.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:

7 tajomstiev svätej spovede


„Strach je zbytočný. Potrebná je dôvera.“ Autor v tejto knihe predstavuje nový prístup k sviatosti zmierenia prostredníctvom 7 kľúčových tajomstiev spovede. Sú to pravdy o veľkej duchovnej kráse, moci a hĺbke tejto sviatosti. Chápanie spovede u mnohých katolíkov je tak úzko zamerané, že im bráni v objavovaní jej skutočnej krásy a hodnoty. Pre mnohých je spoveď len prostriedok, ako si dať veci do poriadku, ako byť očistený od hriechu a opäť plne začlenený do spoločenstva veriacich. No pápež František hovorí, že spoveď je oveľa viac, ako len „ísť do čistiarne“. Je to „stretnutie s Ježišom, ktorý na nás čaká“. Ak ste ešte nezažili vyznanie ako nádherné osobné stretnutie s Ježišom, ak nepoznáte ten pocit ísť na svätú spoveď s rovnakou radosťou a horlivosťou ako na sväté prijímanie, potom je táto kniha presne pre vás. Otvorí vám nové obzory a pozve vás k tomu, aby ste zažili podmanivú cestu osobného uzdravenia a svätosti. Zmení váš život. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
8,90 €

Bohom vyslobodená


Kto vie lepšie písať o vyslobodení ako ten, kto ho prežil na vlastnej koži? A kto vie lepšie odovzdať premieňajúcu moc Svätého písma ako ten, kto sa ním denne sýti?Kniha Bohom vyslobodená je úchvatnou cestou Písmom, na ktorej autorka Sonja Corbitt prepája moc Biblie s každodennou skúsenosťou. Ako blízka priateľka ti kladie otázky priamo na telo: Nie sú tvoje vzťahy také, aké by si si predstavovala? Robíš stále dookola tie isté chyby, aj keď si si povedala, že ich už nezopakuješ? Si ponorená v rovnakých hriechoch bez vyhliadky na zmenu k lepšiemu? Žiješ v nefunkčných vzorcoch správania a nevieš, ako z nich von?Sonja Corbitt ide do hĺbky a nehanbí sa ukázať vlastné zlyhania, na ktorých následne ilustruje Boží zásah a osobnú hlbokú premenu. Predkladá jednoduché a pritom účinné kroky, prostredníctvom ktorých aj začiatočníčky na ceste viery môžu uvoľniť Božiu moc vo svojom živote a žasnúť nad Božím konaním.Byť vedená Duchom Svätým je niečo, čo sa skutočne môže diať v živote každého človeka aj v tvojom. Sonja ti ukáže, ako na to!
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Kto zomrie, uvidí


Kniha Dona Dolinda o očistci prináša originálne myšlienky potvrdzujúce existenciu očistca. Je absurdné, aby očistec popierali tí, ktorí veria v Boha, lebo protirečia výrokom Boha, biblickým výrokom a učeniu Cirkvi, ako aj logike ľudského rozumu podporeného vierou. Súčasťou knihy sú poučné úvahy o hriechu, no venuje sa aj téme očistcového ohňa. Pokiaľ ide o nebo, Don Dolindo píše, akoby bol v extáze. Vidí rôzne chóry anjelov, z ktorých sa snaží pre nás ulúpiť záblesky nevýslovnej krásy. Pri bohatom opise slávy Panny Márie sa zdá, že zabúda na všetko ostatné. Kniha obsahuje aj osobitný odkaz na svätú omšu, na jej nekonečné ovocie spásy pre živých i zomrelých. Nechýba výzva zvlášť sa modliť za zosnulých kňazov. Záverečné invokácie sú jemným a spontánnym zavŕšením celej knihy. Čítanie a hlboká meditácia tohto diela je podnetom, aby sme namiesto zbytočných sofistikovaných debát radšej pomáhali našim drahým zosnulým. Oni nevyhľadávajú ozdobené hroby, oni sa snažia čím skôr uvidieť Boha! Často zabúdame na to, že sú živí a že prostredníctvom Krista sú s nami zjednotení oveľa viac než vtedy, keď stáli vedľa nás. A práve preto im musíme poskytnúť účinnú pomoc, aby sa čo najrýchlejšie dostali do nebeského domova, kde šťastiu v Bohu niet konca. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
8,90 €

Moc každodennej svätej omše


Bert Ghezzi vo svojej knihe Moc každodennej svätej omše odhaľuje, ako dať slávenie svätej omše do centra svojho života a stať sa svedkom skutočnej prítomnosti Krista práve tam, kde sa nachádzame: vo vzťahoch, v práci, v rodine. Hovorí o tom, že častá a pravidelná účasť na svätej omši: dáva možnosť zúčastňovať sa na tom najväčšom zázraku – eucharistickej prítomnosti nášho Pána a Spasiteľa, Ježiša Krista; dodáva odvahu a nádej čeliť každodenným výzvam a problémom; umožňuje tráviť čas s Bohom a zotrvávať v jeho blízkosti; pomáha uvedomovať si, ako veľmi nás Boh miluje; povzbudzuje cez liturgiu slova a formuje naše zmýšľanie; dáva príležitosť prosiť za naše rodiny a priateľov; nás vovádza hlbšie do spoločenstva Cirkvi. Autor na základe citátov svätých a svedectiev ľudí zúčastňujúcich sa denných svätých omší povzbudzuje katolíkov, aby sa priblížili ku Kristovi a prijali jeho moc do svojich životov, a to prostredníctvom Eucharistie. Častá účasť na svätej omši je skvelý spôsob, ako rásť v láske k Pánovi a získať správne vedenie v moci a múdrosti Ducha Svätého. Každodenná účasť na svätej omši dokáže zmeniť váš život!
Predaj skončil
5,90 €

dostupné aj ako:

Nebojte sa sexu


Rozhovor Sylwestra Szefera s otcom Ksawerym Knotzom. Populárny poľský kapucín Ksawery Knotz sa venuje najmä pastorácii manželských párov a patrí k úzkej skupine katolíckych kňazov, ktorí otvorene hovoria o sexualite. Má sa manželské spolužitie časom premeniť na nudnú rutinu? Kde treba hľadať inšpiráciu pre úspešný sexuálny život? Je možné aj po rokoch manželstva navzájom sa prekvapiť? Veľa katolíkov si myslí, že v posteli sa musia správať ako v kostole, čiže vážne. Majú sa zriecť smiechu a frivolnosti. Otec Ksawery Knotz, ktorý už niekoľko rokov šíri učenie o kráse pohlavného styku, hovorí niečo úplne iné: povzbudzuje manželov, aby si rozprávali o svojich túžbach a plnili vzájomné očakávania. Použijúc slová svätého Augustína, môžeme povedať: Miluj a rob, čo chceš! Ksawery Knotz pripomína, že milostné hry, fantázie a zaujímavé polohy nie sú vyhradené len pre tých, čo majú radi náhodný sex bez lásky. Avšak nezabúda na celkový obraz človeka telesnosť nie je cieľom samým osebe, ale je doplnením duchovnej sféry. Oproti súčasnému zveličovaniu, ktoré kvalitu skúseností stotožňuje s počtom sexuálnych partnerov, otec Knotz stavia tvrdenie, že sex len s jedným človekom môžeme prirovnať k vínu čím staršie, tým lepšie! No dozvie sa o tom len ten, kto vytrvá.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

Živá novéna k Panne Márii, rozväzovačke uzlov


„Silná novéna, ktorá zanecháva dojem.“ Už od 17. storočia sa katolíci, ktorí čelia zdanlivo neprekonateľným prekážkam, obracajú v špeciálnej novéne na Pannu Máriu, rozväzovačku uzlov, a prosia ju o nebeské orodovanie. V knihe Živá novéna k Panne Márii, rozväzovačke uzlov oživuje skúsená novinárka Marge Fenelonová túto starodávnu tradíciu a dopĺňa ju novými modlitbami, určenými súčasnému katolíkovi. Tieto jedinečné zamyslenia sú späté s deviatimi miestami vo Svätej zemi, ktoré ako pútnik navštívil pápež František v roku 2014. Prostredníctvom miest ako Betlehem, Olivová hora či Jeruzalemský chrám pomáha autorka čitateľom objaviť „uzly“ alebo neriešiteľné situácie vo svojich životoch a nájsť pokoj. • Uzol nespravodlivosti – Betánia za Jordánom • Uzol odlúčenosti – Betlehemský múr • Uzol žiaľu a straty – Bazilika Božieho hrobu • Uzol zmätku – Jaskyňa Narodenia • Uzol beznádeje – Olivová hora • Uzol nezhody – Západný múr • Uzol zrady – Yad Vashem, hora pamäte • Uzol závisti a pýchy – Chrámová hora • Uzol súženia – Večeradlo Kniha je cirkevne schválená a v roku 2016 sa v USA umiestnila v súťaži Asociácie katolíckych vydavateľov na druhom mieste v sekcii Inšpiratívnych kníh.
Predaj skončil
6,90 €

Zhubný špiritizmus


Milióny ľudí sa vydávajú na cestu špiritizmu bez zlého úmyslu: aby zostali v kontakte so svojím drahým zosnulým a našli útechu vo svojej bolesti. Alebo ho začnú praktizovať zo zábavy, a tak ľahkovážne otvoria dvere svetu okultizmu. V obidvoch prípadoch ich vedie viera, že sa takto dokážu priblížiť k druhému svetu, a neuvedomujú si, že v skutočnosti sa od Boha vzďaľujú. Kniha, ktorej autorom je známy exorcista Francesco Bamonte, prináša dôkaz o veľkej zradnosti špiritistických praktík, od automatického písania až po používanie kyvadielka, ktorými sa žijúci pokúšajú vyvolávať mŕtvych, aby sa ich vypytovali. Nejedná sa o odbornú teologickú literatúru pre tých, ktorí pracujú v tejto oblasti, ale o rozprávanie založené na skúsenostiach, ktoré má osvetliť aktuálny problém aj prostredníctvom odkazov na Bibliu a učenie Cirkvi. Informácie obsiahnuté v knihe sú spoľahlivé pre toho, kto si chce prehĺbiť vedomosti o špiritizme, užitočné pre toho, kto sa ním nechce dať oklamať, a nevyhnutné pre toho, kto, žiaľ, už padol do jeho pasce. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
7,90 €

dostupné aj ako:

Fatima - celá pravda


Fatimské udalosti, čiže zjavenia anjela (v rokoch 1915 1916) a Ružencovej Panny Márie (v roku 1917), sa nachádzajú presne na polceste medzi zjaveniami Panny Márie Zázračnej medaily v Rue du Bac v Paríži, ktorými sa v roku 1830 začal sled veľkých mariánskych zjavení posledných dvoch storočí, a začiatkom tretieho kresťanského tisícročia spojeným s Veľkým jubileom roku 2000 (a taktiež s blahorečením malých vizionárov Františka a Hyacinty a zverejnením tretej časti fatimského tajomstva). Do tohto časového rozpätia spadá aj tragický útok na newyorské Dvojičky, po ktorom boli naše dni naplnené apokalyptickými výjavmi. Kniha Fatima - celá pravda, rekapituluje všetky podstatné udalosti, ktoré sa odohrali v priebehu sto rokov trvajúcich dejín fenoménu Fatima. Podrobne skúma všetky aspekty jeho jednotlivých prvkov: požiadavky, ktorými sa vo Fatime Nebo obrátilo na ľudí, tri časti fatimského tajomstva, zasvätenie Cirkvi a sveta Máriinmu Nepoškvrnenému Srdcu, pobožnosti, ktoré odporúčala Ružencová Panna Mária. Výsledkom je fundovaný obraz o Fatime, objasňujúci aj jej problematické stránky a polemiky, ktoré v poslednom čase vyvolali pochybnosti a otázky týkajúce sa kompletnosti zverejnenia posolstiev Panny Márie Fatimskej. Fatima - celá pravda je pútavo napísaná kniha, ktorá vrhá nové, definitívne svetlo na udalosti, čo tak hlboko poznačili a zmenili beh dejín sveta i Cirkvi v dvadsiatom storočí.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:

7 bolestí a 7 radostí svätého Jozefa


„Ja, svätý Jozef, som vyprosil od Boha, že ktokoľvek sa bude modliť po dobu jedného roka sedem Otčenášov a sedem Zdravasov a bude meditovať nad siedmimi bolesťami, ktoré som znášal na svete, získa u Boha každú milosť, ak bude v súlade s jeho duchovným dobrom.“ Táto prax, ktorú schválili pápeži, sa výrazne rozšírila pod názvom Sedem bolestí a sedem radostí svätého Jozefa, pretože k bolestiam boli pridané aj radosti, keďže každá udalosť, ktorú zažila Svätá rodina z Nazareta, bola udalosťou spásy pre celé ľudstvo. Nech sa svätý Jozef osobitne stará aj o každého jedného z nás, ako sa staral o Ježiša a Máriu, a nech nám každý deň pomáha rásť v múdrosti a milosti, aby sme znovu objavili radosť, ktorú Pán túži darovať našim srdciam. Brožúra je cirkevne schválená.
Predaj skončil
1,50 €

Odvážna v Bohu


Príručka duchovného boja katolíckej ženyMilovaná... Žiadna štúdia či kniha o duchovnom boji ti nedá jednoduché duchovné recepty, ktorých výsledkom by bolo to, že už nikdy nebudeš musieť riešiť problematické emócie alebo pokušenia. Recepty sú dobré akurát na varenie! Ale nebojácny život si vyžaduje živý, vitálny a dennodenný vzťah s Ježišom a ten máme na dosah stačí sa začať modliť... (autorka)Strach náš každodenný.Zdá sa ti, že je takmer tvojou súčasťou?Už dávno neprešiel deň, aby si sa niečoho alebo niekoho nebála?Máš vôbec ešte silu vzoprieť sa mu?Vieš si predstaviť svoj život bez strachu?Sonja Corbitt sa dôvtipne, v moci Ducha Svätého s mečom Písma pasuje s každodennými duchovnými bojmi. Na výnimočnej výprave pevne zakotvenej v náuke Katolíckej cirkvi kráča v ústrety odvahe a vnútornej sile.Prijmi pozvanie oslobodiť sa od zbytočného strachu, ktorý ťa paralyzuje, a poraz svojich démonov maskujúcich sa v rôznych podobách! Nauč sa bojovať s klamstvami diabla skôr, ako v tebe zapustia hlboké korene. Maj odvahu vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a pozrieť sa pravde do očí, pretože len pravda ťa oslobodí. Zhlboka sa nadýchni a vykroč do života v Kristovej slobode a láske. Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
10,90 €

dostupné aj ako:

Sväté ženy - moje sestry


Provokatívna, očarujúca, poučná, moderná a absolútne nadčasová. To sú len niektoré prívlastky, ktorým sa teší kniha Sväté ženy - moje sestry, preložená do piatich jazykov a ovenčená dvoma národnými americkými cenami. Kniha je skutočným príbehom a opisuje duchovný boj, ktorý musela Colleen Carroll Campbell bolestne podstúpiť, aby vo svojom živote vrátila Boha tam, kam patrí: na prvé miesto. Táto cesta neľahkých otázok a ešte ťažších odpovedí, trvala dlhých päťnásť rokov. Autorka čelila trpkým ranám osudu: smrteľnej chorobe svojho otca, i vlastnou neplodnosťou a keď sa v tom všetkom už strácala, našla nečakanú pomoc tam, kde by ju nikdy nehľadala: v osobách šiestich svätých žien (Terézie z Avily, Terézie z Lisieux, Faustíny Kowalskej, Edity Stein, Matky Terezy z Kalkaty a Panny Márie). Ich životy sa razantne preťali s jej životom, každá z nich jej dala cennú lekciu a ona tak v nich zakúsila nielen vzdialené nebeské orodovníčky, ale úplne konkrétne ženy, dcéry, matky. Stali sa jej sestrami, premenili ju a už nič nebolo také, ako predtým. Kniha Sväté ženy - moje sestry si vás získa od prvých stránok a poľahky vás vtiahne do príbehu, ktorý je vyrozprávaný s odzbrojujúcou úprimnosťou. Pomôže vám nanovo objaviť poklad Katolíckej cirkvi ukrytý v úcte k svätým. Ak ste ich doteraz vnímali ako nemoderných a mimo diania, siahnite po tejto knihe. Uvidíte, ako veľmi ste sa mýlili! Pomocná ruka svätých je bližšie, než si myslíme.
Predaj skončil
9,90 €

dostupné aj ako:

Uzdravený mocou Ježiša


Dielo Uzdravený mocou Ježiša je komplexný návod na duchovné, emocionálne a fyzické uzdravenie pôsobením Ducha Svätého a sviatostí. Bob Schuchts predstavuje uznávaný a dôveryhodný proces uzdravenia zakorenený v múdrosti Písma a v pokladoch Katolíckej cirkvi.Autor katolícky terapeut na rôznych prípadoch zo svojej praxe ilustruje, kam až siahajú korene našich zranení a ako ovplyvňujú naše vzťahy na všetkých troch úrovniach: vzťah k sebe samému, k druhým ľuďom a k Bohu. Sympatické je, že sa nevyhýba ani svojim osobným ranám a s dojímavou otvorenosťou sa delí o tie najhlbšie traumy: otcovo zlyhanie a rozvod rodičov, zranenie zo zrady, drogová závislosť staršieho brata a smrteľná choroba, strata dôvery v Boha a zápas o vieru.Hovorí, že fyzické choroby môžu poukazovať na psychické a duchovné ťažkosti a že sú navzájom prepojené. Ponúka koncept koreňov siedmich hlavných hriechov a z nich plynúcich siedmich smrteľných zranení, ktoré deformujú pohľad na osobnú identitu.Ako nástroj uzdravenia predkladá sedem živých čností a sedem znamení uzdravenia, ktoré sú znakom, že v danej oblasti prebehlo vnútorné uzdravenie. Schuchtsov intímny proces hľadania vnútorného pokoja slúži celej Cirkvi, pomáha ľuďom rozpoznať ich zranené miesta a všetkým zlomeným na duchu nájsť nádej vo vzkriesenom Kristovi. Kniha učí prijímať oslobodzujúcu Božiu lásku, zakúsiť uzdravenie a naplno žiť život v slobode Božích detí. Kniha je cirkevne schválená.Kniha je cirkevne schválená.
Predaj skončil
8,90 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.