! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 26 z 39

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ako šlohnúť Rimanovi Dunaj


Maxo po letných prázdninách pokračuje vo svojej počítačovej hre Záhadná cesta do minulosti. V druhom leveli musí podľa pokynov šlohnúť Rimanom Dunaj, aby sa jeho Slovania mohli dostať do vnútrozemia a osídľovať ho. Táto úloha je pre Maxa veľmi náročná, rovnako náročný a zložitý je aj jeho vzťah k Viole, ktorú ľúbi, a k spolužiakovi Julovi Bachratému, ktorý ho šikanuje. Maxo má však statočné srdce a bystrú hlavu. Aj sprievodca počítačovej hry bielovlasý starec mu pripomína, že bez boja niet víťazstva, a Maxo sa tejto myšlienky drží.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:

Sen o velké lásce


Hlavní hrdince, patnáctileté Veronice skončila brigáda a začínají jí konečně vysněné prázdniny. Odjíždí z velkoměsta za babičkou a dědou na vesnici. O prázdninový program se jí postará sestřenice Sabina. Veronika se seznamuje s jejími kamarády. Najde mezi nimi letní lásku? Co třeba tajemný kluk s kaštanovýma očima a milým úsměvem, který se jí přimotá do cesty? Zajiskří to mezi nimi? Nebo i něco víc? Prázdninový román o letních láskách, snech a touhách.
Na stiahnutie
3,90 €

Stálo to za to


Je niečo silnejšie ako sesterská láska?Lívia je tá staršia. Tá úspešnejšia. Tá populárnejšia. Baška je tá, čo ostala na druhej koľaji... a to nielen v babských kruhoch na škole, ale aj doma a v srdciach rodičov. Keď sa Lívii rúca budúcnosť pred očami, rieši všetko po svojom a ničí všetkých naokolo. Nanešťastie je rodičovská láska niekedy slepá a pravda nemá šancu na prežitie. No ktorá sestra je v skutočnosti tá silnejšia a rozhodnejšia? Ktorá dokáže obetovať všetko, aby zabránila ďalšiemu súženiu?Všetky šťastné rodiny sú si podobné, každá nešťastná rodina je nešťastná svojím spôsobom. Vo svojej štrnástej knihe sa Mirka Varáčková ponorila do navonok šťastnej rodiny, aby odhalila ich nešťastie.Komu sa kniha môže páčiť: Sestrám a bratom, ktorí zažili súrodeneckú rivalitu; tínedžerom, ktorí bojujú o priazeň rodičov. Všetkým, ktorí majú radi drsné, ale realistické príbehy.
Na stiahnutie
7,99 €

dostupné aj ako:

Anjelský prach


Úspešná právnička Katherine McRyanová si svoj život dokonale naplánovala a mala ho rada presne taký, aký bol. Za žiadnu cenu nechcela dopustiť, aby sa minulosť opakovala. Cestu jej však nečakane skrížil Ron – muž, do ktorého by sa šialene rýchlo zamilovala azda každá žena. Ron zbúral všetky múry, ktoré si okolo seba vystavala, a donútil ju prehodnotiť jej priority. Napriek tomu sa Katherine zmocňujú pochybnosti – nič, čo s ním prežívala, jej nedávalo zmysel a nemalo logické vysvetlenie. Je Ron iba výplodom blúznenia, ktoré spôsobila droga, čo jej podstrčili, alebo sa v živote mladej právničky deje niečo, čo nemá žiadne racionálne vysvetlenie? Katherinin život sa po druhý raz ocitá v kríze, keď sa preberie na psychiatrii s amnéziou. A cestu jej opäť skríži muž – tentoraz bývalý priateľ Nicolas, ktorý hrá podľa zvláštnych pravidiel.
Na stiahnutie
9,70 €

dostupné aj ako:

Kráľova klietka


V tomto dych berúcom treťom diele série Červená kráľovná bude lojálnosť skúšaná z každej strany. Kto sa stane svetlom na ceste povstania, keď Bleskové dievčatko stratí iskru? Mare Barrow je väzenkyňou, bezmocnou bez svojho blesku, mučenou svojimi fatálnymi chybami. Žije z milosti muža, ktorého kedysi milovala, muža stvoreného z klamstiev a zrady. Teraz už kráľ Maven Calore pokračuje v spriadaní temných sietí svojej mŕtvej matky, aby udržal kontrolu nad krajinou a svojou väzenkyňou. Skupina tých, ktorí patria k novej krvi, a červených pokračuje v organizácii, trénovaní a rozširovaní sa. Pripravujú sa na vojnu. A Cal, princ vo vyhnanstve, bude bojovať o srdce Mare. Tentoraz nedovolí, aby ho čokoľvek zastavilo. Je rozhodnutý vyhrať.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Láska a iné pobláznenia


Láska je naša najväčšia inšpirácia. O láske sa hovorí, spieva, píše. Láska je dôvod, prečo ľudia tvoria, premýšľajú, žijú. Nelipne na veku, pohlaví či rase, ľudí lieči aj ničí, žije, i keď dávno umrela. A neustále protestuje, vymýšľa, prekáža a bráni. Vďaka nej sa smejeme i hádame, je to ona, čo dáva i berie – nádej, život, všetko. Láska môže byť drogou i fantáziou. Lebo láska je všade. O láske je nová kniha Danielly Ferkovej. O láske detí, tínedžerov, mladých dospelých. O láske surovej i necenzurovanej. A taká je aj táto kniha – surová a necenzurovaná výpoveď mladého človeka o láske, ktorej nerozumie, ale vidí ju všade naokolo. O láske, ktorú nevysvetlí nik, ale potrebujeme ju k životu všetci.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

(Takmer) dospelé poviedky


Láska a zamilovanosť by mali byť romantické, ale v skutočnosti ich otrieskali o steny a chodníky. Hrdinovia tesne pred dospelosťou zažívajú svoje trápne, tragikomické a mysteriózne zážitky prvých vzťahov, pozorovaní dvoma pouličnými mačkami. Naivná mačka Ginevra a cynický kocúr Lancelot rozprávajú príbehy Maríny Ohromnej a ďalších drzo, bez obalu a nedávajú si servítky pred ústa. Aký experiment s láskou čaká na teba?Ilustrovala Ivana Šáteková.
Na stiahnutie
6,20 €

dostupné aj ako:

Najdlhší deň Adama T.


Nový tragikomický a dojemný príbeh od populárneho autora Patricka Nessa o odvahe akceptovať samého seba a naplno žiť svoj život. Adam Thorn zažíva najhorší a najbúrlivejší deň v živote. Vo vzťahoch mu to škrípe, v práci sa mu ale že fakt nedarí a všetko zaklincuje konflikt s otcom – otec farár, on gej a tínedžer – ktorý obom prevráti život naruby. Adamov najdlhší deň je plný konfliktov, útekov pred ľuďmi a vysvetleniami. Deň plný sexu, lásky aj zlomených sŕdc. A možno, ale naozaj len možno, aj štipky nádeje. Prežite s Adamom naplno intenzitu tínedžerských vzťahov a nájdite silu objaviť pravdu o samom sebe.
Na stiahnutie
7,99 €

dostupné aj ako:

Strom klamstiev


Lož môže byť niekedy silnejšia než pravda. Faith Sunderlyová vedie dvojitý život. Pre väčšinu ľudí je spoľahlivá, dôveryhodná, ale aj trochu nudná – jednoducho slušná mladá dáma, ktorá pozná svoje miesto v rodine aj spoločnosti. Hlboko vo vnútri je však ambiciózna, inteligentná, vnímavá a tiež veľmi zvedavá. Má povahu, ktorá nevie odolať tajomstvám. Najväčšia záhada jej života sa však začne odkrývať až vo chvíli, keď s rodinou prídu na odľahlý ostrov Vane. Krátko nato nájdu jej otca, známeho archeológa, za podozrivých okolností mŕtveho. Faith ani na chvíľu nezapochybuje, že ho niekto zavraždil. Rozhodne sa preto na vlastnú päsť pátrať po jeho vrahovi. Popri tom odhalí tajomstvo záhadného stromu, ktorý sa kŕmi klamstvami. Čím viac lží jeho majiteľ rozšíri, tým dôležitejšiu pravdu sa nakoniec dozvie. Faith však nie je jediná, ktorá vie o strome. Tých, ktorí po ňom bažia, je viac. Obyvatelia ostrova Vane postupne začínajú ukazovať svoju pravú tvár, ktorú skrývajú za pretvárkou, klamstvami a intrigami. Pomôže Strom klamstiev rozmotať klbko lží a umožní Faith nájsť otcovho vraha? A čo presne sa snažia utajiť obyvatelia pokojného ostrova Vane
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Sorbetové dievča


Nemyslite si, že som strážny anjel. Nemám krídla, neznie tu nebeská hudba ani nesedím na mäkkom obláčiku. Sme tu len my dve so šéfkou (nie je to božská bytosť, to fakt nie). Ide o úlohu. Moju prvú. A dúfam, že bude jediná. Istej duši treba pomôcť. Volá sa Julia. Šéfka hovorí, že to nerobím pre ňu. Mám Julii pomáhať, aby som pomohla sebe. Nie, nemám také dobré srdce. Moje srdce... no, už sú to tri týždne, odkedy prestalo biť.
Na stiahnutie
8,40 €

P.S. Stále ťa milujem


Pôvabné pokračovanie knihy Všetkým chalanom, ktorých som milovala ukazuje, že láska nie je nikdy jednoduchá, ale možno práve preto je taká úžasná. Lara Jean nečakala, že sa do Petra skutočne zamiluje. Veď len predstierali, že spolu chodia. V jednej chvíli to však obaja predstierať prestali. Lara Jean nebola nikdy zmätenejšia ako teraz a nevie, čo robiť. Dokonca sa do jej života vracia chalan, čo sa jej kedysi páčil, a spolu s ním i to, čo k nemu cítila. Môže dievča ľúbiť dvoch chalanov naraz? Pôvabné pokračovanie knihy Všetkým chalanom, ktorých som milovala ukazuje, že láska nie je nikdy jednoduchá, ale možno práve preto je taká úžasná.
Na stiahnutie
8,10 €

Vrania šestka


Šesť nebezpečných vyvrheľov. Jedna neuskutočniteľná úloha. Vrania šestka – to je šesť zúfalých a pokútnych indivíduí: trestanec (čo prahne po pomste), ostrostrelec (ktorý neodolá žiadnej stávke), zbeh (čo zutekal pred životom v luxuse jednej z najbohatších rodín), špiónka (známa ako Prízrak), lámačka (čo sa pretĺka spodinou sveta pomocou mágie) a zlodej (s darom vyviaznuť živý zovšadiaľ). Najali ich na pochybnú lúpež storočia. Ich úloha je celkom jednoduchá. Vlámať sa na Ľadový dvor a oslobodiť jedného väzňa. Až na to, že Ľadový dvor je nedobytná vojenská pevnosť, ktorú zatiaľ nikto, ale naozaj nikto nezdolal. Väzňom je známy vedec, ktorý dokáže šmahom ruky rozpútať magickú spúšť v celom známom svete. A členovia Vranej šestky musia prežiť dosť dlho, aby si vyzdvihli (a potom aj minuli) svoju nepredstaviteľnú finančnú odmenu. Vrania šestka je nezastaviteľná, ak sa len Kaz, Inej, Jesper, Nina, Matthias a Wylan nepozabíjajú navzájom skôr, než vstanú od stola.Leigh Bardugo vytvorila svojimi románmi z univerza Griša nezabudnuteľný a jedinečný svet, ktorý sa okamžite zaradil medzi najčítanejšie a najuctievanejšie svetové fantasy série ako Trón zo skla, Tieňolovecká sága, Selekcia. Toto je povinná YAzda pre všetkých fanúšikov fantasy!Komu sa kniha môže páčiť: Priaznivcom akčných dobrodružstiev so sympatickými záporákmi.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Zabuchnutá v knižnici


Ďalšia kniha romantických príbehov plná pekných chalanov od Kasie West je tu. Keď Autumn zistí, že zostala vymknutá v knižnici a zrejme tam bude musieť stráviť celý víkend, nemá ani tušenia, že tam nie je sama. Zavreli tam aj Daxa. Zo školy ho pozná iba zbežne ako samotára a problémového týpka. Vôbec nepatrí medzi chalanov, ktorí by ju zaujímali. Dúfa, že ju každú chvíľu vyslobodí Jeff – spolužiak, do ktorého je totálne buchnutá. No Jeff nechodí. Čím viac času trávi s Daxom, tým viac sa zbližujú a Autumn zisťuje, že za maskou nevľúdneho samotára sa skrýva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. No ako to dopadne, keď sa znovu ocitnú na slobode mimo knižnice?
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Prežila som svet


Revydanie úspešnej knihy od Miroslavy Varáčkovej, Prežila som svet. Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili. Prišla som o svoju rodinu, priateľov, susedov a vo svojich sedemnástich rokoch som ostala celkom sama. Kedysi som chodila do školy, so spolužiačkami do kina, či len tak sa flákať mestom. Dýchala som čistý vzduch a jedla čerstvé rožky. Teraz väčšinu času trávim v starej stuchnutej pivnici a deň, kedy mám plný žalúdok, môžem pokojne nazvať šťastným. Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili… Napínavý príbeh zakázanej lásky, ktorá sa rodí v čase úpadku civilizácie. Svet je v ruinách, budúcnosť neistá, boj o život neúprosný. Podľahne Ela nádeji a túžbe milovať? Vráti jej ukrývaný vzťah do duše svetlo, alebo ju uvrhne do ešte väčšieho zúfalstva? A… prežije Ela vôbec najbližšie svitanie?
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Zašušťanie v tráve


Pozoruhodný alegorický príbeh o mierumilovnej spoločnosti, ktorú nepriateľský vpád urputne rozvracia.Rovinatá krajina sa vo vlahom povetrí vlní pokojne a nerušene, ďaleko od vojen a všetkých strastí ľudstva. Keď sa však prizrieme bližšie, čo to šuští v tráve, odhalíme mravčiu ríšu plnú chaosu a zmätkov. Kolónia čiernych mravcov sa práve prebúdza po dlhom zimnom spánku a čaká ju nemilé prekvapenie – červené mravce sa v arogantných šíkoch valia po mravenisku a ničia všetko, čo im príde do cesty.
Na stiahnutie
9,80 €

Harmadszor is te


Mi lett azzal a sráccal, aki haragudott az egész világra, azzal a huligánnal, aki a délutánokat a téren töltötte a haverjaival, az éjszakákat pedig a motorján száguldozva? Stepnek néha az az érzése, hogy mindez valaki mással történt meg. Azóta teljesen megváltozott, sikeres tévéproducer lett belőle, aki arra készül, hogy feleségül vegye választottját, Gint. Gint, aki kedves, szép, gyengéd, tökéletes. Még azt is megbocsátotta neki, hogy hat éve megcsalta őt első, soha el nem felejtett szerelmével, Babival. Babi és Step azóta nem találkoztak, de Babi hirtelen újra felbukkan, és tornádóként söpör végig Step életén, ugyanis felfed egy felkavaró titkot. Step kénytelen újra számot vetni az életével, és megkérdőjelezni mindent, amit biztosnak vélt. Kényelmetlen kérdések ezek. Tényleg boldog Ginnel? Babi iránti szerelme csupán egy emlék, vagy egy olyan tűz, melyet soha senki nem képes kioltani?
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

Rejtély a szertárban


A Nyomozás a suliban sorozat újabb története, kalandokkal, sok humorral.Mi történt a suliban? Ki sétálgat éjszakánként a kihalt folyosókon? Milyen titkokat rejt a pince, ahol soha egyetlen diák sem járt még? Ki forgatta fel a kémia szertárt, és ki ütötte le Cornue urat, a szertárost?Az iskola igazgatója a kollégium bentlakó diákjai között keresi a tettest... Réminek és Pedál Pepének egy lehetősége marad: Matild segítségével ki kell deríteni az igazságot, még akkor is, ha ahhoz le kell merészkedni a pincébe, hogy találkozzanak a besurranóval.
Na stiahnutie
5,35 €

Rejtőző kavicsok I.


Ebben a regényben senki sem az, akinek látszik. Lille, a megbízhatóság és a jólneveltség szobra kettős életet él, a valóság elől egy álomvilágba menekül. Praetor, a laza és jómódú srác gondtalanul váltogatja a csajokat, szórja a latin szavakat, s bár ő a csapat esze, mégis lazán elindul a lejtőn. Krisz, a vezérhím, aki „nagyvadat” vesz célba, de azt nem sejti, hogy ez a vadászat megváltoztatja az életét. Anna, a vagány tanárnő különc módszerekkel küzd a tanítványaival – csakhogy múltjában sötét folt éktelenkedik…
Na stiahnutie
7,01 €

Rád hangolva


Oliver Flagg két lábon járó közhely. Legalábbis June szerint. A srác jóképű, népszerű, élsportoló, és a pomponlányok vezetőjével jár. Ő az amerikai álompasi gimis kivitelben… June köszöni, nem kér belőle. Csakhogy a végzős évükben Oliver viszi mindennap suliba, ami azt jelenti, hogy a lánynak olyasvalakivel kell töltenie a reggeleit, akinek egy összetett mondat megértése valószínűleg komoly nehézséget jelent, a zenei ízlése pedig ugyanolyan fájdalmasan kiszámítható, mint ő maga. Úgyhogy veszekednek. Sokat. Az életről, a gimiről, az együttesekről, a benzinzabáló autókról, mindenről. (Oké, Oliver talán mégis tud összetett mondatokban beszélni.) Az világos, hogy ők ketten tűz és víz. Ami nem világos, miért számít ez egyre kevésbé…
Na stiahnutie
4,76 €

dostupné aj ako:


V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.